Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πέντε παράδοξα στο Γαλαξία μας


V838_Monocerotis
Τον Φεβρουάριο του 2002, ένα άστρο που μέχρι τότε ήταν αδιευκρίνιστο περίπου 20.000 έτη φωτός μακριά μας, ξαφνικά έλαμψε τόσο πολύ, όσο ένα εκατομμύριο φορές τη λάμψη του ήλιου μας. Τον επόμενο μήνα αυτό συνέβη ξανά. Και τον Απρίλιο. Πιστεύεται ότι ήταν ένα νόβα (nova) – ένας λευκός νάνος που έλκει αέριο από ένα συνοδό του, έως ότου πυροδοτηθεί μια θερμοπυρηνική έκρηξη στην επιφάνειά του. Αλλά το νόβα δεν μπορεί να συμβεί τρεις φορές σε ένα σύντομο διάστημα και στη συνέχεια να ηρεμήσει.

Σαν Σήμερα...



7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Γεγονότα


529: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (Corpus Juris Civilis). 


1348: Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης. 

Pinterest ή Facebook;


Όσοι είχαν αμφιβολίες για τη δυναμική του Pinterest, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Σύμφωνα με έκθεση της Experian, αποτελεί πια την τρίτη σημαντικότερη πλατφόρμα social media ξεπερνώντας ακόμη και το LinkedIn. Μόνο τα μεγαθήρια του κλάδου, Twitter και φυσικά το Facebook το ξεπερνούν.

Metron Analysis: Στο 5,8% η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ


Στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.

Πρόταση Τσίπρα σε ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους για κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές


Πρόταση Τσίπρα σε ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους για κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές : Πρόταση προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων-Πρασίνων για κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας απευθύνει μέσω του Βήματος της
Πρόταση προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων-Πρασίνων για κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας απευθύνει μέσω του Βήματος της Κυριακής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


«Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» λέει χαρακτηριστικά.

Από την εφηβική ηλικία ξεκινά ο εθισμός στο αλκοόλ


Μελέτη σε Αμερικανούς εφήβους έδειξε ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών μέχρι να ενηλικιωθούν και οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα παιδιά αυτά αποκτούν εθισμό για τις συγκεκριμένες ουσίες στη ζωή τους.

Τι σχέση έχει το ύψος με τον καρκίνο των ωοθηκών;


Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει κάποια σχέση μεταξύ ύψους και καρκίνου των ωοθηκών, ωστόσο τα ευρήματα δεν μπορούσαν να τεκμηριωθούν
Ελαφρώς αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών έχουν οι πιο ψηλές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, άλλος ένας παράγοντας που σχετίζεται με τον καρκίνο των ωοθηκών [στις γυναίκες που δεν έχουν λάβει ποτέ HRT (θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης)], είναι η παχυσαρκία. 

Το σεξ κάνει τους άνδρες ευτυχισμένους

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες; Ποιοι είναι οι λόγοι που το κάνουν τόσο σημαντικό για αυτούς; Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι τώρα ως προς τις προτιμήσεις τους και τις ανάγκες τους;

Τους κάνει ευτυχισμένους

Μύθοι και αλήθειες για τον Ιησού του Τζεφιρέλι



«Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Είναι ένα από τα προγράμματα που προβάλλεται κάθε Πάσχα στις οθόνες μας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.  Ο πρωταγωνιστής του
  Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός με τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια, που ενσάρκωσε το Θεάνθρωπο, έχει δώσει τροφή σε πολλούς αστικούς μύθους, σχετικά με την πορεία του μετά τη θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Η εξαφάνισή του από την showbiz έκανε πολλούς να διαδώσουν διάφορες φήμες

Mπακογιάννη: Ο παραλογισμός θεριεύει πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος


Mπακογιάννη: Ο παραλογισμός θεριεύει πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη πήρε θέση σχετικά με την απεργία που κηρύξει οι ναυτεργάτες και έκανε την ακόλουθη δήλωση:         

"Η προεκλογική περίοδος στη χώρα δεν έχει καν αρχίσει και ο παραλογισμός θεριεύει.   

   
Η κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη την ΠΝΟ να απειλεί να τινάξει στον αέρα τον τουρισμό στα νησιά και να εμποδίσει τους αγρότες να πάνε τα προϊόντα τους στις αγορές. 

Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις



Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις
«Στρατευόμαστε όλοι στον αγώνα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, για να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στο περιθώριο κομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή στελεχών του Κινήματος από την Κεντρική Μακεδονία και θέμα την προετοιμασία για τις εκλογές.

Να προσέλθουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου καλεί το ΠΑΣΟΚ την ΠΝΟ

Να προσέλθουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου καλεί το ΠΑΣΟΚ την ΠΝΟ



Έκκληση απήυθυνε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ προς τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να προσέλθουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. 

Με δήλωσή της η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ για την ελληνική οικονομία. Δεν έχουμε περιθώριο να δημιουργήσουμε καμία άσχημη εικόνα για την Ελλάδα».

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σε μια κίνηση ενότητας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάλεσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη που εκλέχτηκαν με το ΠΑΣΟΚ στην αναμέτρηση του 2009 και αποδέχονται την πολιτική του πρόταση να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του.

Έκαψε τον Καμμένο, έπλεξε το εγκώμιο του Κουτρουμάνη


Δ. Κ.
Ποιος χρυσός; Η εξουσία ενώνει, και μάλιστα για τα καλά. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την σκληρή επίθεση που έκανε, από την πρωινή ζώνη του SKAI, στον Πάνο Καμμένο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα μόνο που δεν αγκάλιασε (ευτυχώς ήταν σε διαφορετικά στούντιο) τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φωτορεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη

Σε ειρηνικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 12.00 έως τις 13.30 το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματίες και μη φωτορεπόρτερ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και διαμαρτυρήθηκαν για τον
σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου από αστυνομικό των