Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ημερίδα για νέους αγρότες στο Λαγκαδά

Ενημερωτική ημερίδα για τους νέους αγρότες διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ο δήμος Λαγκαδά. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 19:00 στο δημαρχείο
Ξυλόπολης  για την ενημέρωση των αγροτών για θέματα που αφορούν στην παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων τους.
Επίσης, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια λειτουργίας της νέας λαϊκής αγοράς στην τοπική κοινότητα Ξυλόπολης. Θα προηγηθεί κλήρωση θέσεων για τους

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα»

«Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μια άμεση λύση, μια καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ» λέει ο πρωθυπουργός, σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Προσθέτει πάντως ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία.

Πληρώνει η ΝΔ τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει και αν ναι, πού τα βρίσκει;


Το κόμμα που έχει πάρει προκαταβολικά όλες τις κρατικές επιχορηγήσεις εως το 2016 , το κόμμα που χρωστάει 150 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, είναι ο αποκλειστικός πλέον πελάτης των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
 Το ερώτημα είναι που τα βρίσκει τα λεφτά και πληρώνει δαπανηρές έρευνες και κυρίως πληρώνει εξτρά για το μαγείρεμα των αποτελεσμάτων.

Επιστολή της βουλευτή κ. Τζάκρη για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων περιοχών

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη απέστειλε χθες 14 Οκτωβρίου επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία τον καλεί να αποκαταστήσει στο προς ψήφιση Ενιαίο Μισθολόγιο τη διαφαινόμενη αδικία προς τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες παραμεθορίων περιοχών, με τη διατήρηση του σχετικού επιδόματος ως έχει και όχι σε ζώνη 20 χλμ. από τα σύνορα όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο. Η βουλευτής επισήμανε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης το τεράστιο κοινωνικό όφελος από τη διατήρηση του επιδόματος ως έχει, σε αντίθεση με το μικρό

Δωρεάν κάστανα και κρασί στη Γιορτή Κάστανου, στη Θέρμη!

Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί και πολύ χορό πραγματοποιείται και φέτος στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης , η Γιορτή του κάστανου. Το γλέντι θα στηθεί
στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι , με χορευτικά συγκροτήματα και την παραδοσιακή ορχήστρα του Λάκη Τζιάρα . Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί.
Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών
Πολύ ενδιαφέρον πολιτικά το βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο κόμμα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ θα ονομαστεί "Αναγέννηση" και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι θα το ιδρύσουν ιδρυτικά στελέχη του

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ...

Λόγω τεχνικών προβλημάτων - από τα ξημερώματα της Πέμπτης - στα συστήματα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθυστερήσεις εξακολουθούν να σημειώνονται και σήμερα στα ελληνικά αεροδρόμια. Έως τη μία το μεσημέρι Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ έξι δρομολόγια ακυρώθηκαν. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη.

Οδηγοί ταξί απέκλεισαν τα γραφεία της ΝΔ

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 500 αυτοκινητιστές, για λίγα λεπτά, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία με τα οχήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου από μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ και αναπληρωτή γραμματέα παραγωγικών τομέων του κόμματος.

Μυστικά για να μειώσετε τις θερμίδες

Μυστικά για να μειώσετε τις θερμίδες
Με ποιους τρόπους μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσληψη θερμίδων; 

Βάλτε στη ζωή σας τα αντικολλητικά σκεύη. Ψήνετε, τηγανίζετε, φτιάξτε ακόμα και σούπα σε αυτά. Το θετικό με τα αντικολλητικά σκεύη είναι ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι για να μαγειρέψετε. Μπορείτε αντί για λάδι να βάλετε λίγο σπρέι μαγειρικής, άσπρο κρασί, νερό ή χυμό πορτοκαλιού.

Προτιμάτε να ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο και αποφεύγετε το τηγάνισμα.

Ρομαντικές βραδιές στο κέντρο της γης



Τέρμα στις πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα, τα βουνά και τα αξιοθέατα κάθε πόλης. Τώρα ένα ξενοδοχείο προσφέρει στους καλεσμένους του μοναδικές βραδιές σε βάθος 1523 μέτρων!
Ο λόγος για το Sala Silvermine Hotel που βρίσκεται στη Σουηδία και διαθέτει ένα δωμάτιο τόσο βαθιά στα έγκατα της γης που η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω ενός φρεατίου ορυχείου!

Ενας… «σούπερ ήρωας» για το Seattle


Ενας... «σούπερ ήρωας» για το Σιάτλ (1)
Ενας “αυτοσχέδιος” σούπερ ήρωας γνωστός ως Φίνιξ Τζόουνς αποκάλυψε το πρόσωπό του σε δικαστήριο στο Σιάτλ, καθώς ανέμενε την απόφαση για επίθεση που πραγματοποίησε με σπρέι πιπεριού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Φοίνιξ Τζόουνς – κατά κόσμον Μπέντζαμιν Φόντορ- επιτέθηκε σε τέσσερα άτομα, την ώρα που έφευγαν από νυχτερινό κέντρο του Σιάτλ.

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς προς βουλευτές νομού: Μην ψηφίζετε το Πολυνομοσχέδιο

Με ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, καλεί τους βουλευτές του νομού μας "να μην ψηφίσουν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο και να μη συναινέσουν στο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων του Δημοσίου, του Ιδιωτικού Τομέα και όλου του ελληνικού λαού". Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν "τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση".

 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση καθαριότητας στις 16 Οκτωβρίου



Μια ακόμα εξόρμηση καθαριότηταςγια τον ευπρεπισμό δημόσιων χώρων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τηςΘεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα η 1η Δημοτική Κοινότητα  του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση καθαριότητας των κατοίκων, στην περιοχή 40 Εκκλησιών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης  και Καθαριότητας.

Τα Angry Birds έγιναν Angry Greeks! (video)

Το κορυφαίο παιχνίδι Angry Birds...άλλαξε κι έγινε Angry Greeks!Μπράβο στους δημιουργούς για την έμπνευση και το αποτέλεσμα!Απολαύστε το!

«Ετσι φέραμε τον Αλέξανδρο στο Λούβρο»


Η Σοφί Ντεκάν, επιμελήτρια της μεγαλύτερης έκθεσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον έλληνα στρατηλάτη, μάς ξεναγεί στον χώρο του παρισινού μουσείου και εξηγεί γιατί κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Παρίσι, στα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η Αρχαία Μακεδονία». Μετά την ξενάγηση των ελλήνων και γάλλων επίσημων προσκεκλημένων, η γαλλίδα επιμελήτρια της έκθεσης και υπεύθυνη του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου, Σοφί Ντεκάν, με βλέμμα εμφανώς κουρασμένο αλλά γεμάτο ικανοποίηση, μας μιλά για τη μοναδική αυτή έκθεση που το διεθνές κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012.

O Homo sapiens αγάπησε το χρώμα από νωρίς (video)


Σε μια σπηλιά στη Νότιο Αφρική βρέθηκαν ευρήματα ηλικίας 100 χιλιάδων ετών τα οποία δείχνουν ότι η συγκεκριμένη σπηλιά αποτελούσε ένα οργανωμένο εργαστήριο δημιουργίας χρωμάτων. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν βαφές, όπως ώχρα, εργαλεία λείανσης και σπάτουλες που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής. Η ανακάλυψη είναι σημαντική επειδή αποδεικνύεται ότι οι Homo sapiens της εποχής εκείνης ήταν πολύ πιο κοντά στον σύγχρονο άνθρωπο από όσο πιστεύαμε. 

Μπηχτές Κίσινγκερ στον Ερντογάν


Του Κώστα Τζεβελέκου
Πέρα από τους επαίνους επί πληρωμή, ο "μάγος" της αμερικανικής διπλωματίας άφησε υποδόριες αιχμές για το τουρκικό κατεστημένο.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κίσινγκερ βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη όπου φυσικά μίλησε υπέρ του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας (άλλωστε για αυτό πληρώθηκε να πάει εκεί) και τη χαρακτήρισε «Ένα από τα ανατέλλοντα αστέρια στον κόσμο».

Στην Ελλάδα άποροι, στο εξωτερικό εκατομμυριούχοι!


Έξω πάνε... καλά 3.718 Έλληνες που διαθέτουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό ενώ δηλώνουν στην εφορία εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους οι κύριοι αυτοί ενδεχομένως να λαμβάνουν και επιδόματα του ΟΑΕΔ, ενώ την ίδια στιγμή βγάζουν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Προκαλούν τα Σκόπια και ζητούν την χρεοκοπία μας και γρήγορα!

Προκαλούν τα Σκόπια και ζητούν την χρεοκοπία μας και γρήγορα!
Ο υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ν΄ανακηρύξει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας, και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newsires, ο σκοπιανός υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος. Είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μια καλή λύση».

Αγανακτισμένοι: Προετοιμασία διαδηλωτών σε 76 χώρες


Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίσθηκαν χθες οι προετοιμασίες για τις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα σε 868 πόλεις, σε 78 χώρες με σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».
Οι μεγαλύτερες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, καθώς και στο Σίδνεϊ. Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί για σήμερα και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Σαν Σήμερα...


15 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Λουκιανός
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού
Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών
  • Γεγονoτα


1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί της Αγίας Ελένης.
1902: Ο γερμανός αρχαιολόγος Ρούντολφ Έρντικ ανακαλύπτει το Ασκληπιείο της Κω.

Ο Οδ. Βουδούρης, νέος «αντάρτης» για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων


  
Ο Οδ. Βουδούρης, νέος «αντάρτης» για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Νέα υποψηφιότητα «ανταρσίας» από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Οδυσσέα Βουδούρη, που με δήλωσή του στο enet.gr υποστηρίζει ότι το άρθρο 37 που οδηγεί σε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα -μέσω του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων- δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών και οι υπάλληλοι απειλούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ ημερησίως στην περίπτωση που δεν επιστρέψουν στην εργασία τους. Ωστόσο η κυβέρνηση με το φόβο της απεργίας έχει επιβάλει  πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη
χώρα. Η ανώτατη τιμή πώλησης αφορά την αμόλυβδη και τη Super βενζίνη, καθώς και το πετρέλαιο κίνησης και θα

ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ…»

Με νέες του δηλώσεις στην εφημερίδα «Καρφίτσα», ο βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς  Ρομπόπουλος ανατρέπει τα μέχρι  στιγμής δεδομένα. Ο κύριος Ρομπόπουλος  φέρεται να δηλώνει τώρα πως δεν  προτίθεται να παραιτηθεί και να παραδώσει  τη βουλευτική του έδρα