Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ξανά στις Βρυξέλλες η Φώφη αν διεξαχθεί η συνοδος κορυφής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
2. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, δεν έχουν θέση

Άννα Διαμαντοπούλου : "Αλήθεια"

Μάιος 2010- Ιούλιος 2015
Τόσο χρειάστηκε η Γ Ελληνική Δημοκρατία για να συνειδητοποιήσει που ήταν, που πήγε, που βρίσκεται και που πηγαίνει. Η Δ Ελληνική Δημοκρατία μας υποδέχεται απαιτητική και άτεγκτη.
Μάιος 2010-Ιούλιος 2015.
"Γερμανοτσολιάδες, προδότες, ψεκασμένοι, διχασμένοι, ενωμένοι, σταλινικοί". Εύκολα εκστομίστηκαν, δύσκολα ξεχνιούνται. Άδικα

Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα – Φ. Γεννηματά

Η κ. Γεννηματά είπε στον κ. Αλ. Τσίπρα ότι διατίθεται να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες σε περίπτωση που διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη η κ. Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν θέση οι διαφωνίες

Μπρούνο Μπεζάρ: Ο «εγκέφαλος» της ελληνικής πρότασης

Ο «εγκέφαλος» της ελληνική πρότασης είναι ο Γάλλος τεχνοκράτης Μπρούνο Μπεζάρ, σύμφωνα με την Bild, η οποία τον αποκαλεί πλέον «σωτήρα της Ελλάδας» για τη συνεισφορά του σε αυτή την πρόταση των 13 σελίδων.
Η Γαλλία, ως γνωστόν κινητοποιήθηκε, με εντολή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά

Μαριάννα Πυργιώτη : Νάρκισσοι και δειλοί πολιτικοί

Τι έγινε στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή; 251 βουλευτές σήκωσαν στις πλάτες τους το ΝΑΙ στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για να μην βρεθεί η Ελλάδα χρεωκοπημένη την Κυριακή με πλάνα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε σαν συνέχεια.
Και 49 εξέφρασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις

Θεοδωράκης: Ανάγκη αληθινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν »πάμε να το κάνουμε»«, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στήριζε μια διαφορετική κυβέρνηση

Ανασχηματισμός από Δευτέρα και κάλπες το φθινόπωρο

Ανασχηματισμό μετά τη Δευτέρα και κάλπες αρχές φθινοπώρου, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές και την ψήφιση των μέτρων προβλέπει ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού μετά τη μίνι-ανταρσία στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά το

Ολάντ: Είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης;

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναδεικνύεται στον νέο ισχυρό άνδρα της Ευρώπης, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, χάρη στον τρόπο που χειρίζεται την κρίση στην Ελλάδα.

Kυριάκος Πιερρακάκης : Μπλέξαμε.

Διότι, λογικά:
1) η συμφωνία θα είναι σκληρότερη απο την υφιστάμενη πρόταση.
2) το αποψινό "Ναι" θα έχει και αυτό απώλειες όταν έρθει η συμφωνία.
3) θα πρεπει να πείσουμε τους εταίρους μας ότι υπάρχει κυβέρνηση

Μήνυμα Τσίπρα μετά τις απώλειες ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης διαπραγμάτευσης-Ολα τα άλλα στην ώρα τους

«Προέχει η έκβαση της διαπραγμάτευσης, όλα τα άλλα στην ώρα τους» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε γραπτή δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τις μεγάλες απώλειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε ισχυρή εντολή να προχωρήσει σε ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με τους εταίρου

Βουλή: Απώλεσε την δεδηλωμένη η κυβέρνηση-17 διαφοροποιήσεις

Απώλεσε την δεδηλωμένη η κυβέρνηση καθώς στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση που ζητούσε για να διαπραγματευτεί την συμφωνία, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε μετατρέψει την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

17 διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία

Ραγδαίεις εξελιξεις: Στην κρίσιμη ψηφοφορία, στην οποια μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, καταγράφηκαν 17 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα

Γεννηματά: Να μην γυρίσετε από το eurogroup χωρίς στμφωνία

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι αναντίστοιχα των κόκκινων γραμμών σας, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει ξακάθαρα εξουσιοδότηση για λύση με την Ελλάδα εντός του ευρώ. Εσείς ξέρετε που πρέπει να επιμείνετε. Η κυβέρνησή