Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Διαμαντοπούλου: «Υπάρχουν λάθη στη συνταγή, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»


  
Διαμαντοπούλου:  «Υπάρχουν λάθη στη συνταγή, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»
Βασική προϋπόθεση για την διαπραγμάτευση στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχουν λάθη στη συνταγή που ακολουθείται, ωστόσο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο -Άτυπο υπουργικό την Πέμπτη


  
Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο  -Άτυπο υπουργικό την Πέμπτη
Με 154 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 295 βουλευτές, από τους οποίους οι 141 ψήφισαν κατά.


Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, θα συνεδρίασει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την κρίσιμη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι πρέπει ψηφιστεί το νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σ. Γιαννακά: Θα ψηφίσω το άρθρο 37


«Έχω την αίσθηση ότι η κ. Κατσέλη θα εμμείνει στη θέση της, κατά τα λοιπά εκτιμώ ότι η φράση του πρωθυπουργού ότι παίζεται για ακόμα μια φορά η διάσωση της χώρας από άμεση χρεοκοπία έπεισε όλους εμάς τους υπόλοιπους να ψηφίσουμε το άρθρο 37 στην αυριανή δραματική συνεδρίαση», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σοφία Γιαννακά.

Κραυγή αγωνίας από τον Μίμη Ανδρουλάκη


«Σας ευχαριστούμε αλλά το τίμημα της σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί να είναι η καταδίκη της» αυτή τη φράση συμβούλεψε τον πρωθυπουργό ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης να χρησιμοποιήσει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επανέλαβε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων».

Έκτακτο υπουργικό αύριο!

Έκτακτο υπουργικό αύριο!
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε όλους τους
υπουργούς να βρίσκονται στο γραφείο του στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι ώστε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Επισήμως διαρρέεται πως θα εξεταστεί η Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή.

Βενιζέλος: "Έχει ιστορική σημασία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου"


Βενιζέλος: "Έχει ιστορική σημασία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου"
Για «ιστορικής σημασίας» στιγμές μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ολομέλεια της Βουλής όσον αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Είναι μία εναγώνια και αναγκαία προσπάθεια να αποφύγουμε να ζήσουμε το τελευταίο, το βαθύτερο και σκληρότερο επίπεδο της κρίσης», τόνισε και πρόσθεσε πως «η διαφορά ανάμεσα σε μία δύσκολη κατάσταση και την καταστροφή είναι τεράστια». Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη πως οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτήν τη φάση, για να αποφύγουμε τη χειρότερη».

30+1 πράγματα που πρέπει να πεις πριν πεθάνεις


Άντρας
Κάθε άντρας θα περάσει από τις φάσεις του, τα στάδια της ζωής που θα τον διαμορφώσουν. Αυτό που τελικά θα μείνει να θυμάται (ή να τον θυμούνται) είναι μόνο τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του.
Μπορεί τα περισσότερα λόγια να “πετάνε” όπως τα θέλει το λατινικό γνωμικό “verba volant”, αλλά μερικά παραμένουν στη Γη και χτίζουν την υστεροφημία του άντρα που τα είπε.
Εξάλλου, αυτά τα λόγια συνδυάζονται με feats που όλοι θα θέλαμε να χωρέσουμε στο lifetime CV μας. Δεν σ’ άκουσα; Είπες κάτι (από τα παρακάτω);

Το Facebook "αλλάζει" τον εγκέφαλο

Το Facebook "αλλάζει" τον εγκέφαλο
Οι ηλεκτρονικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επιφέρουν εγκεφαλικές αλλαγές, καθώς και κοινωνικές, αποφαίνεται βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B Biological Sciences.

Εγκεφαλικές απεικονίσεις δείχνουν άμεση σχέση μεταξύ του αριθμού των φίλων που έχει κανείς στο Facebook και του μεγέθους συγκεκριμένων τμημάτων του εγκεφάλου του.

Η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά


Όποιος παρακολουθούσε με προσοχή τις κινήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, δεν ήταν ανάγκη να περιμένει για δηλώσεις και αναλύσεις


Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, έδειχναν... να μην τους χωράει ο τόπος! Κοίταζαν διαρκώς σε διαφορετικές κατευθύνσεις, έκαναν μια γρήγορη χειραψία για τα μάτια του κόσμου και την απαραίτητη φωτογραφία και ο ένας ήταν πιο... μουτρωμένος από τον άλλο.

Μίνι σύνοδος κορυφής απόψε στη Φραγκφούρτη


Μίνι σύνοδος κορυφής απόψε στη Φραγκφούρτη
Μίνι σύνοδος κορυφής φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Φραγκφούρτη!
Ο Γάλλος πρόεδρος Sarkozy θα επισκεφτεί την πόλη της Γερμανίας όπου θα συμμετάσχει σε έκτακτη ανεπίσημη συνάντηση με αξιωματούχους της Γερμανίας, της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δήλωση εκπροσώπου της γαλλικής προεδρίας, ο Sarkozy θα συναντηθεί με την καγκελάριο Angela Merkel, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, τον πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.

Κουβέλης: "Θα βρεθεί λύση με κοινό πολιτικό τρόπο"


Κουβέλης: "Θα βρεθεί λύση με κοινό πολιτικό τρόπο"
Έκκληση για «κοινό πολιτικό τρόπο για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδας» έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι το χρονικό σημείο εξόδου της χώρας από την κρίση «είναι πολύ μακρινό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική και πως με τις ρυθμίσεις που προωθεί οδηγεί «στο περιθώριο στρώματα της κοινωνίας και αποδιαρθρώνονται εργασιακά δικαιώματα».

Αυτό είναι το σχέδιο ΕΥΡΗΚΑ για την σωτηρία της Ελλάδας

Αυτό είναι το σχέδιο ΕΥΡΗΚΑ για την σωτηρία της Ελλάδας
Το σχέδιο «Εύρηκα» για τη μείωση του ελληνικού χρέους περνά μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας
«»ακίνητης περιούσιας. 

Το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, Μάρκους Κραλ, μιλώντας στο «Dow Jones Newswires» εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα μεγαλύτερο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα από αυτό του 21% που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες και δεν θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. 

Ρύθμιση οφειλών προς τις τράπεζες για τους δημοσίους υπαλλήλους


  
Ρύθμιση οφειλών προς τις τράπεζες για τους δημοσίους υπαλλήλους
Τη ρύθμιση οφειλών προς τις τράπεζες εργαζομένων που θίγονται τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας στο αίτημα των 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν σχετική τροπολογία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ράπανο θα προστεθεί στο ν/σ πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία με θα ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται και με θέματα αποπληρωμής δανείων για πρόσωπα που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Σαράντα βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εισηγούνται τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο

Με τροπολογία που προτείνουν και υπογράφουν 40 βουλευτές με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, εισηγούνται τη ρύθμιση οφειλών για εργαζομένους που τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αλλά και για όσους υφίστανται μειώσεις στις αποδοχές τους κατά 20%, λόγω του μέτρου του ενιαίου μισθολογίου.

Οι βουλευτές προτείνουν για τις συμβάσεις δανείων να εφαρμοστεί ένα από τα ακόλουθα σενάρια:

Έκλεισε ο κύκλος των επαφών Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς την επομένη της συνάντησης του κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Πρώτος πέρασε την πόρτα του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. «Δεν μίλησα, αλλά άκουσα» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάλεσε «τα παιδιά της Βοστώνης» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, να δείξουν υπευθυνότητα.

«Να σώσουμε τον Έλληνα στρατιώτη» λέει ο Ζ. Ντελόρ


Σε δηλώσεις του στη «Le Monde» o Ζακ Ντελόρ, εκ των πρωτεργατών της Ευρωζώνης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το προαπαιτούμενο είναι να σώσουμε τον Έλληνα στρατιώτη, γιατί έτσι θα σώσουμε το ευρώ», κατηγορώντας παράλληλα τους ΜΕΡΚΕΖΙ (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ), για συμπεριφορά που παραπέμπει σε χαρτοπαίκτες που μπλοφάρουν στο πόκερ, «τζογάροντας» κατά περίσταση.

Παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας
Την ώρα που μιλάει ο λαός, ο Πρωθυπουργός έχει ένα καθήκον, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου.

«Εξήγησα στον πρωθυπουργό ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάει ο λαός, στους δρόμους δίνει νέα λαϊκή εντολή», διευκρίνισε. 

Ντ. Μπακογιάννη: Καλεί τα κόμματα να ενώσουν δυνάμεις


Να ξεχάσουν το κομματικό συμφέρον και να ενώσουν δυνάμεις, καλεί τους πολιτικούς της χώρας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Η χώρα χρειάζεται συνεργασία, συσπείρωση και συνευθύνη, υπογραμμίζει.
Οι πολιτικές ηγεσίες φαίνονται μικρές και με μεγάλους κομματικούς εγωισμούς, σε μία στιγμή όπου η χώρα βρίσκεται μπροστά στις μεγαλύτερες και δυσκολότερες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ

«Πράσινη» παρέμβαση για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής


Ένα νέο σχέδιο «Ελπίδας και Αλλαγής» για να βγει η χώρα από την κρίση προτείνουν 19 στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε παρέμβασή τους με αφορμή της συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα «από το φαύλο κύκλο της ύφεσης», ενώ κάνουν λόγο για βασικά ελλείμματα στο χειρισμό της κατάστασης την τελευταία διετία, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου.

''Η Γερμανία θα σώσει το ευρώ για να σωθεί η ίδια''


Σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times εξηγούν γιατί δεν θα διαλυθεί ευρωζώνη και γιατί συμφέρει οικονομικά τη Γερμανία η διάσωση της Ελλάδας και του ευρώ



Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:''Η Γερμανία θα σώσει το ευρώ για να σωθεί η ίδια''.

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος είναι ο νέος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος

  
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας ως ακολούθως:

«Τι τον θες το συκοφάντη μαζί σου;»


Με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, συνομίλησε μέσω τηλεφώνου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς φέρεται να έδειξε την ενόχλησή του για τα όσα ειπώθηκαν χθες από τον κ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Στην τηλεφωνική συνομιλία τους, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον ακολουθήσει στις Βρυξέλλες, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Το Παραμυθένιο ξενοδοχείο!


Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (1)
To ξενοδοχείο Magic Mountain Βρίσκεται στην Παταγονία της Χιλής,  στο κέντρο του βιολογικού δάσους Huilo-Huilo . Όπως θα καταλάβετε από τις εικόνες, η πρωτότυπη αρχιτεκτονική του το κάνει να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο.

"Πάγωσαν" τα νοικοκυριά! Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης λόγω απεργίας

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης υποδέχονται τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου καταναλωτές στη Βόρεια Ελλάδα. Εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων
η αγορά έχει στεγνώσει και η καταναλωτές βρίσκονται σε αναμονή. «Ευελπιστούμε να εφοδιαστούν τα πρατήρια την Παρασκευή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη» ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών

Ο τσολιάς έγινε... πειραματόζωο (video)


Ως πειραματόζωο που δουλεύει ασταμάτητα σε ένα εργαστήριο παρουσιάζεται ο Έλληνας από τη γαλλική σατιρική εκπομπή "Les Guignols de l'info", είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της Γαλλίας.

-«Εμπρός Κώστα, με νεύρο! Μας χρωστάς λεφτά!», λέει ο ένας επιστήμονας στον τσολιά - πειραματόζωο που δουλεύει υπό τους ήχους μπουζουκιού. 

Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει τη γενική απεργία


Το σύνολο του ξένου Τύπου απασχολεί η 48ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί στην Ελλάδα, ως διαμαρτυρία στα μέτρα λιτότητας. Τονίζεται κυρίως ότι η λαϊκή αγανάκτηση εκφράζεται λόγω των νέων μέτρων λιτότητας, ενώ τα συνδικάτα ελπίζουν να καταγραφεί ως η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών στη χώρα.

Η γενική απεργία φιγουράρει πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC, το οποίο τονίζει το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, τα μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο, ενώ κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μαγαζιά.

"Βόμβα" Μέρκελ για μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας

"Βόμβα" Μέρκελ για μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω - διάσωση χωρών.

Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις, νεκροί τουλάχιστον 21 στρατιώτες

Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις, νεκροί τουλάχιστον 21 στρατιώτες
Τουλάχιστον 21 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους ενόπλους που σημειώθηκαν κοντά σε αστυνομικά τμήματα και στρατιωτικά φυλάκια, στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Την είδηση, που μετέδωσε το Associated Press, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Μουαμέρ Τουρκέρ.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την έκρηξη που συντάραξε την επαρχία Μπιτλίς και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Τούρκοι αστυνομικοί και τρεις πολίτες.

Τα ζώα το σκασαν! - Σκότωσαν εκείνα τον δεσμώτη τους;


Μια περίεργη ιστορία ερευνούν οι αρχές του Οχάϊο. Δεκάδες άγρια ζώα το έσκασαν από ένα καταφύγιο. Η αστυνομία πηγαίνοντας στο σημείο βρήκε τον ιδιοκτήτη νεκρό και τα κλουβιά των ζώων ανοικτά.



Από εκείνη την στιγμή έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των κατοίκων της περιοχής στους δρόμους αφού ελέυθερα κυκλοφορούν: τίγρεις, τσιτάχ, λύκοι, καμηλοπαρδάλεις, καμήλες και αρκούδες.

'Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει και σκοτώσει 25 από αυτά αλλά ο αριθμός όλων των ζώων παραμένει άγνωστος.

Σαν Σήμερα...


19 Οκτωβρίου
  • Γεγονoτα
1813: Ο Μέγας Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία και Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, την αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών.1863: Ο Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Χρυσοχοϊδης: "Ο θυμός του λαού δεν είναι συντεχνιακή αντίδραση"


Χρυσοχοϊδης: "Ο θυμός του λαού δεν είναι συντεχνιακή αντίδραση"
Δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι στα σκληρά οικονομικά μέτρα, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα Mega".

«Βεβαίως υπάρχουν συντεχνιακές αντιδράσεις με ακραίο χαρακτήρα. Αλλά ο θυμός του λαού δεν είναι συντεχνιακή αντίδραση. Δεν μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παπανδρέου - Σαμαράς: Τα 35 λεπτά του απόλυτου ναυαγίου


Παπανδρέου - Σαμαράς: Τα 35 λεπτά του απόλυτου ναυαγίου

H συνάντηση διήρκησε λίγα λεπτά και δεν υπήρξαν οποιαδήποτε σημεία σύγκλισης. Ο Παπανδρέου ενημέρωσε τον  Σαμαρά για το πολυνομοσχέδιο αλλά και για τα σενάρια περί κουρέματος του χρέους. Ζήτησε την σύμπνοια της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται αντιπολίτευση χαμηλότερων τόνων.
Ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε με εξαιρετική δριμύτητα τη ΝΔ,με προσωπική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, όσο και στις σημερινές της θέσεις για την έξοδο από την κρίση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Σαμαρά. Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός


Σε απόλυτη ρήξη οι σχέσεις Παπανδρέου – Σαμαρά μετά το χθεσινό ναυάγιο της συνάντησης. «Όταν καλείς έναν άνθρωπο σε διάλογο, δεν μπορείς να τον βρίζεις», δήλωναν χαρακτηριστικά πηγές από τη ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε ότι πήγε να ακούσει τον κ. Παπανδρέου λόγω των κρίσιμων συνθηκών. «Διαφορετικά δε θα πήγαινα καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ποιος τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία είναι ολοφάνερο. Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς. 

Σκληρή επίθεση Παπανδρέου στις τράπεζες- Σχόλιο-φωτιά για τη δανειοδότηση του Alter!

Δεν ξέρω αν τον απελευθέρωσε η απεργία των ΜΜΕ και η περιορισμένη ζωντανή αναμετάδοση της ομιλίας του αλλά σήμερα είδαμε έναν Γιώργο Παπανδρέου γνήσια θυμωμένο και με έντονα συγκρουσιακή διάθεση.

Τόνισε ότι το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται πάντα με το συμφέρον της πατρίδας, ανοίγοντας
μάλλον τον δρόμο για ένα κούρεμα μεγαλύτερο από αυτό που θα επιθυμούσαν οι τράπεζες.

Καυγάς Ερντογάν – Ομπάμα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ανταπόκριση:
Θεμιστοκλής Αλυφαντής
Σκληρά λόγια αντάλλαξαν ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή την ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη συνεδρίαση της ηγεσίας του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όταν ο έρωτας είναι κυριολεκτικά τυφλός!

Πόσες φορές στο δρόμο λέμε: ''Πώς κυκλοφορεί αυτή με Αυτόν????'' Και αν δεν το έχετε ήδη πει, θα το πείτε βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες!

Πως θα κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ

Πως θα κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ
Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπορεί να κάνει αυτασφάλιση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ
απολυμένος ηλικίας 55−64 ετών περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ των οποίων