Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Βουλή: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο


Οι συμφωνίες της Ελλάδας για ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο εγκρίθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.Οι συμφωνίες ΑΟΖ που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο, εκρίηκαν κατά πλειοψηφία στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης (26/8).

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ για την ανατολική Μεσόγειο


Το ζήτημα των τουρκικών ενεργειών έθεσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργόςΤις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν σε τηλεφωνική συνομιλία τους το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα κορωνοϊού - 33 στις ΜΕΘ

Nέο αρνητικό ρεκόρ στα 293 τα νέα κρούσματα - 103 στην Αττική - ert.grΣυνολικά 293 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε πρίν από λίγο ο ΕΟΔΥ.Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι τρεις ακόμα ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 249.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ : ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Βαδίζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, που φέτος είναι διαφορετικό. Η παρουσία του κορωνοϊού στη ζωή μας έχει φέρει τα πάνω κάτω. Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω ανασφάλειας σε σχέση με τον ιό ή οικονομικής ένδειας δεν πήγαν διακοπές ή περιορίστηκαν σε κοντινές αποδράσεις.

Κουτσούμπας : Οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο φέρνουν οδυνηρό συμβιβασμό με την Τουρκία


«Οι συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ είναι μελετημένοι αλλά επικίνδυνοι συμβιβασμοί σκοπιμότητας που εντάσσονται στο σχεδιασμό για το μεγαλύτερο και οδυνηρό συμβιβασμό που θα ακολουθήσει με την Τουρκία η οποία θέλει μηδενική επήρεια για τα νησιά» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεξηγώντας το γιατί το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και τις δύο συμφωνίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο


Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε εξαγγείλει το 2018 την πρόθεσή της να προβεί σε μερική επέκταση στα 12 ν.μ. των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, είχα αντιταχθεί επισημαίνοντας ότι μια παρόμοια κίνηση επιτρέπει την αντιδιαστολή με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βάσεις 2020: Πότε ανακοινώνονται - Οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες


Τέλος μπαίνει στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψηφίων, που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Όποιος θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα, ας έρθει


Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν. Όπως είπε στην ομιλία του η Τουρκία θα λάβει αυτά που δικαιούται σε Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και δεν θα συμβιβαστεί ποτέ.

Πάτρα: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου που κάλεσε σε απολογία τον Γώγο


Την παραίτηση της υπέβαλε η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Παναγούλα Μαμή, η οποία είχε καλέσει σε απολογία τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο.

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Χαράσσετε εξωτερική πολιτική στο πόδι


Ότι ακολουθεί και δεν προηγείται των γεγονότων στην εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής"Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την συμφωνία με την Αίγυπτο ως αναγκαστική επιλογή επειδή

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα μεγαλώνει"

Ομιλία στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα για τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο



Ομιλία στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα για τις συμφωνίες με την Ιταλία και την

Δημήτρης Ευαγγελινός : Περίεργη αντίληψη για την δημοκρατία και την ευθύνη της διοίκησης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής


Δεν ισχυρίσθηκε κανείς οτι τα πρόσφατα μέτρα που πάρθηκαν στον Νομό μας ,τα αποφάσησε η Αντιπεριφερεια Χαλκιδικής.
Απευθύναμε δυό απλά ερωτηματα, στον θεσμικά ανώτερο τοπικό Άρχοντα του Νομού μας.
Αν γνωρίζει να μας πει:

Στα χέρια Τσίπρα οι προτάσεις Κατσελη για το σχέδιο "αντιΠισσαριδη"

Συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη είχε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιος ο ρόλος της γενικής διευθύντριας της ΕΔΕΜ στη διαμόρφωση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ.
Οι τυχεροί αριθμοί είναι:

ΠΑΟΚ: Με Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου ή Γάνδη στην επόμενη φάση του Champions League

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο των ομίλων του Champions League.Μετά το 3-1 επί της Μπεσικτάς και η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Champions League εξασφαλίζει τη συμμετοχή στους ομίλους του