Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Oι "προγραμματικές" δεσμεύσεις του Βενιζέλου...


«Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων», δήλωσε στον κυριακάτικο Τύπο ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Σε συνέντεύξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Αγορά Αλλαντικών : 5 επιχειρήσεις ελέγχουν το 50%

Μόλις πέντε μονοπώλια καρπώνονται το 50% της αγοράς αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων. Αυτό προκύπτει από σχετική κλαδική μελέτη της ICAP, σύμφωνα με την οποία η συγκέντρωση και η μονοπώληση καλά κρατεί, με ένα μεγάλο αριθμό μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις από την άλλη μεριά να προσπαθούν να επιβιώσουν με τους όρους του σκληρού ανταγωνισμού που επιβάλλουν μια χούφτα μονοπώλια.

Μα δεν τελειώσαμε...δε γίνεται σου λέω..δεν τελειώσαμε..(όπως λέει και ο Ρέμος)


Στη Μύκονο Shakira - Pique!


Στη Μύκονο βρίσκονται από την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσημη τραγουδίστρια Shakira και ο άσος της Μπαρτσελόνα, Gerard Pique!

Το πολυσυζητημένο ζευγάρι έκανε τα πάντα για να κρυφτεί από τους παπαράτσι κατά την άφιξή του στο νησί των ανέμων. Shakira και Pique έφτασαν με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Μύκονο κατευθείαν από την Ισπανία. Όπως έγινε γνωστό, είχαν προγραμματίσει να φτάσουν πολύ νωρίς το πρωί, ούτως ώστε να μην συναντήσουν πολύ κόσμο στον χώρο του αεροδρομίου.

«Απειλεί» την Ιταλία ο Moody's

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται στη βαθμίδα «Aa2», λόγω των κινδύνων που υπάρχουν όσον αφορά στην ανάπτυξη, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην ικανότητα της ιταλικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα.

Λαμπάδα στους Λιντζέρηδες


Αν δεν είχε εξεγερθεί το ΠΑΣΟΚ των βοσκών τις τελευταίες μέρες, ο Αντώνης Σαμαράς θα έψαχνε χώρα να μεταναστεύσει. Τι να πρωτοσχολιάσουμε;

Το άρθρο της ΖΕΙΤ-Οnline που αναφέρει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαράς συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην κρίση. Εκπροσωπεί τη λαϊκίστικη-αδύναμη στο χαρακτήρα πολιτική τάξη της χώρας»; 

Να σχολιάσουμε την παρακάτω αποστροφή του;

"Έθεσα επίσης – εκτός από τα οικονομικά - το θέμα κατάργησης του Νόμου για την Ιθαγένεια - για τους Μετανάστες - που ψήφισε πέρσι το ΠΑΣΟΚ. Με τη λογική ότι δεν μπορεί την ώρα που προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία, να προσελκύουμε καραβάνια λαθρομεταναστών, από χώρες τις περιοχής που βρίσκονται σε αναβρασμό.

Ανεργία, το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης


Η μείωση της ανεργίας, είναι το δυσκολότερο στοίχημα της νέας κυβέρνησης, από το οποίο θα κριθεί η μακροημέρευσή της στην εξουσία. Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, η ανεργία ανερχόταν σε 9,1% και αριθμητικά σε..

 456.803 άτομα.
Τον Μάρτιο του 2011, εκτοξεύθηκε στο 16,2% ή 811.340. Οι άνεργοι αυξήθηκαν δηλαδή κατά 354.537 άτομα. (αυτοί που κατγράφονται από τον ΟΑΕΔ).

Θα γέμιζε τα Γιαννιτσά με πλαστά χαρτονομίσματα...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 33χρονος έλληνας, από την Βέροια, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Γιαννιτσών , μετά από έρευνες εντόπισαν τον... συλληφθέντα, ο οποίος προσπάθησε να διοχετεύσει σε περίπτερο των Γιαννιτσών πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 20ευρώ. Κατά την κατοίκων έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε ένας εκτυπωτής και χαρτονομίσματα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Έγκριση της 5ης δόσης και δέσμευση για το νέο πακέτο βοήθειας αναμένεται από το Eurogroup...


Μετά τη συμφωνία Μέρκελ και Σαρκοζί για την επιτάχυνση των διαδικασιών διαμόρφωσης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή ιδιωτών στη βάση της αποκαλούμενης «Πρωτοβουλίας της Βιέννης», φαίνεται πως ξεκαθαρίζει το... τοπίο για το τι αναμένεται από τη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή, στην οποία θα πάρει και το «βάπτισμα του πυρός» ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Nέα παραίτηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ...

Από τον Αντώνη Κ. Κωνσταντίνου

Σύντροφε Γραμματέα,
Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να δηλώσω, με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, την αντίθεσή μου στην ασκούσα Κυβερνητική πολιτική μέσω του Μνημονίου που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική αυτή, πέρα από αδιέξοδη -με βάση τα στοιχεία του τελευταίου έτους- είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΗ γιατί ουδέποτε παρουσιάσθηκε στον Λαό, πολλών δε μάλλον, δεν έλαβε καμιάς μορφής έγκριση από τον Λαό.

Το πρώτο δύσκολο τεστ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Ποιο είναι το δείγμα γραφής του νέου υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης; Μια ματιά σε όλα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις και δημόσιες παρεμβάσεις του, αλλά και σε...

Δήλωση – σοκ Γιούνκερ για Ελλάδα: Παίζουμε με τη φωτιά!


Σε πρωτοφανές χάος η Ευρώπη, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας αλλά και το δικό της μέλλον.

Μετά τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί για τη συμμετοχή ιδιωτών, κυρίως τραπεζών, στο νέο πακέτο βοήθειας που λέγεται ότι μπορεί να φτάσει και τα 150 δισ. ευρώ, ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup, λέει ότι με την εμπλοκή ιδιωτών η Ευρωπαϊκή Ένωση “παίζει με τη φωτιά”.