Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ποτάμι: Όχι άλλους θεατρινισμούς

Απουσία λύσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την χώρα βλέπει στην λίστα μεταρρυθμίσεων του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη το Ποτάμι.
«Στη θέση τους εμφανίζονται ως «μεταρρυθμίσεις» οι… μετατροπές των νοικοκυρών και των τουριστών σε μυστικούς φορολογικούς ελεγκτές», προσθέτει.

Τουρκία: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καμμένου-Να τον θέσει υπό έλεγχο η Κυβέρνηση»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί ευθέως, με επίσημη ανακοίνωσή του, την ελληνική κυβέρνηση και επομένως τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να περιορίσει και να ελέγξει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για τις «"απαράδεκτες" δηλώσεις και την προκλητική συμπεριφορά του».

Σουηδός ΥΠΕΞ κατά κυβέρνησης: «Είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι

Την εναντίωση του προς τις προτάσεις της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ειδικά για τους μυστικούς ελεγκτές που προτείνει η χώρα δηλώνει ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ.

ΠΑΣΟΚ: Κίνδυνος «μεγάλης ζημιάς» σε εξωτερική πολιτική και άμυνα

Για τον κίνδυνο να προκληθεί ασύμμετρα μεγάλη ζημιά στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και της διαπραγμάτευσης με την Ευρωζώνη και το

Aυτοί είναι οι 38 πολιτικοί που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό

Τριάντα οκτώ πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, την ώρα που το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ασφυκτιά, αναζητώντας ανάσες ρευστότητας. Στα πρόσωπα της άτυπης «λίστας», σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2013 (οικονομικό έτος 2012), συγκαταλέγονται πρώην πρωθυπουργοί,αρχηγοί κομμάτων νυν και πρώην υπουργοί καθώς και βουλευτές.

Δείτε ποιοι δρόμοι της Κ. Μακεδονίας είναι κλειστοί λόγω των καιρικών συνθηκών και πού χρειάζονται αλυσίδες

Οι βροχές και το χιόνι των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει δυσκολία στους οδηγούς της Κ. Μακεδονίας, και όχι μόνο, ενώ δεν είναι λίγοι οι δρόμοι στους οποίους έχει διακοπεί η κυκλοφορία ή διεξάγεται με προσοχή και αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα:

Νέα διοίκηση στην Εθνική Τράπεζα: Πρόεδρος η Λούκα Κατσέλη, Διευθύνων Σύμβουλος ο Λουκάς Φραγκιαδάκης

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, καθώς, ο Λουκάς Φραγκιαδάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη θέση του Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Με αυτόν τον τρόπο η θέση καλύπτεται εκ των έσω, καθώς ο κ. Φραγκιαδάκης ήταν μέχρι

Κώστας Λαπαβίτσας: «Ο Βαρουφάκης της δραχμής»

Ο τίτλος που του αφιερώνει πορτρέτο του στα «Νέα» είναι «ο Βαρουφάκης της δραχμής». Το σχετικό δημοσίευμα τον χαρακτηρίζει ως ο οικονομολόγος «που το Αριστερό Ρεύμα πλασάρει ως αντι-Βαρουφάκη».
Με αφορμή τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι ο

Το πρώτο εξώφυλλο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με τίτλο «Το νόημα της Ζωής» θα κυκλοφορήσει το ΒΗΜΑgazino, το περιοδικό του κυριακάτικου Βήματος. Ο τίτλος αναφέρεται στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μίλησε στο περιοδικό και φυσικά πόζαρε στο φακό.
«Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει για τη δύναμη των

Υποχωρεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση

Στροφή στο ρεαλισμό με αποδοχή της νέας πραγματικότητας, ισχυρή (αν και μειωμένη σε σχέση με τον περασμένο μήνα) στήριξη της κυβέρνησης, ικανοποίηση για το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αποδοχή του προσώπου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι τα βασικά ευρήματα της Πανελλαδικής Πολιτικής

Σάλος με τους «ράμπο Βαρουφάκη»: Πώς αντιδρούν Ευρώπη - κόμματα

Πρωτοσέλιδο σε διεθνή μέσα έγινε για ακόμη μια φορά η Ελλάδα έπειτα από τη διαρροή της νέας λίστας μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Εκείνο, ωστόσο, που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι η πρωτοφανής πρόταση

Ρ.Δούρου για απαλλαγή Η.Κασιδιάρη: Δεν παραγράφονται τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ» σημειώνει σε δήλωσή της με την οποία σχολιάζει την απόφαση απαλλαγής του Η. Κασιδιάρη για την

Κοτζιάς: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα η Ευρώπη θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές

Τον γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά για τις επιπτώσεις μια κατάρρευσης της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Κοτζιάς, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, προειδοποίησε ότι «Θα υπάρξουν

ΠΑΣΟΚ: Αντιφατικές, γενικόλογες και γελοίες οι προτάσεις με «άρωμα» Κάφκα

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την δημοσιοποίηση των προτάσεων που περιλαμβάνονται στη επιστολή Βαρουφάκη  προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η κριτική του ΠΑΣΟΚ εστιάζεται στo δεδομένο ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έφερε την παράταση της δανειακής σύμβασης στο Κοινοβούλιο, ενώ, τώρα υπόσχεται με την

Τοποθετούνται 19 νέοι και δύο παλιοί διοικητές στις Υγειονομικές Περιφέρειες

Δεκαεννέα νέα πρόσωπα τοποθετούνται επικεφαλής των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Συνολικά, οι διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ είναι 21. Ωστόσο οι δύο δεν είναι καινούργιοι αφού διατηρούσαν το ίδιο πόστο και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρόκειται για τον κ. Χαράλαμπο