Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Θάψια η ογκοκτόνος Φυτό της ελληνικής υπαίθρου ίσως δηλητηριάζει τον καρκίνο


Οι τοξικές αρετές της θάψιας τροποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή

Ένα φυτό που μπορείτε να δείτε σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές – και τοξικές – ιδιότητές του από την αρχαιότητα ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο.

Η θάψια (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν το τεστ έχει επιτυχή έκβαση, το ταπεινό φυτό της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.

Τι είναι το πολώνιο και πώς μπορεί να σκότωσε τον Αραφάτ



Περίπου 250.000 φορές πιο τοξικό από το υδροκυάνιο, το πολώνιο έγινε ευρέως γνωστό το 2006, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, πρώην πράκτορα της KGB που επέκρινε το Κρεμλίνο.

Πρώτο θύμα του πολώνιου στην ιστορία δεν αποκλείεται να ήταν η κόρη της Μαρί Κιουρί
Τώρα, το ραδιενεργό στοιχείο επανέρχεται στο προσκήνιο. Η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ ζήτησε εκταφή της σορού τουμετά την ανίχνευση πολωνίου-210 σε ρούχα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης λίγο πριν από τον θάνατό του το 2004. 

Η ανίχνευση του ισοτόπου με αναλύσεις σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας σίγουρα δημιουργεί υποψίες. Δεν αρκεί, όμως, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο Αραφάτ δολοφονήθηκε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σφυροκοπήσει την τακτική της κυβέρνησης"


"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σφυροκοπήσει την τακτική της κυβέρνησης"

Τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η αντιπολιτευτική τακτική, εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ανέλυσε ο Αλέξης Τσιπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κεντρική του τοποθέτηση στην κλειστή συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σφυροκοπήσει» την τακτική της κυβέρνησης στις προγραμματικές δηλώσεις η οποία, όπως υποστήριξε, καθημερινά επιβεβαιώνει ότι, με «ψέματα» κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και να στερήσει την πρωτιά από το σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Βανδαλισμός σκοπιανού αυτοκινήτου στην Πιερία



Αυτοκίνητο από τα Σκόπια έγινε στόχος βανδάλων στους Νέους Πόρους Πιερίας. 

Οι δράστες, έγραψαν με μαύρο σπρέι στο καπό του αυτοκινήτου «SKOPIA=GIPSY», ενώ προκάλεσαν φθορές και στην πινακίδα, που έφερε το πρόθεμα «ΜΚ». Στο θέμα, αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων στα Σκόπια.

Πανελλαδικές: Υπέκλεπταν κωδικούς υποψηφίων και υπέβαλλαν μηχανογραφικά


Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, που κατηγορούνται ότι υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν αγνοία τους.
Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να «κλειδωθούν».

"Ραδιενεργό πολώνιο σκότωσε τον Αραφάτ"



Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, που πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στηνΕλβετία και περιλαμβάνονται σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλεται σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ, τα οποία δόθηκαν στη χήρα του,Σούχα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο τουΠερσί, στα νότια του Παρισιού, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

Σαν σήμερα 6 Ιουλίου


Γεγονότα
371 π.Χ: Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Σημαντική συμβολή στη νίκη αυτή είχε ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα, καθώς επίσης και η παράταξη της Λοξής Φάλαγγας των Θηβαίων.
1785: Το Δολάριο γίνεται η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου.

Ιντερνετικό μπλακάουτ για εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένα PC την Δευτέρα 9 Ιουλίου


Χάρτης των μολυσμένων συστημάτων εκτός Βορείου Αμερικής. Το κόκκινο αντιστοιχεί στη μέγιστη πυκνότητα μολύνσεων και το μπλε στην ελάχιστη (team-cymru.org/DCWG)

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο την Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί ξανά το FBI.

Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Εξετάζουν δυνατότητα συμψηφισμού με άλλες οφειλές Επιστρέφει 200 εκατ. ευρώ από το τέλος ακινήτων το Δημόσιο



Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογουμένους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους δικαιούχους (βιοτεχνίες, κοινόχρηστοι χώροι, ανάπηροι, άνεργοι κλπ) επιστροφής του ειδικού τέλους ακινήτων, οι οποίοι υπακούοντας στις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών πλήρωσαν το τέλος- υπό την απειλή και της διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα. 

«Αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και μείωση στον ΦΠΑ εστίασης»


Αύξηση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι πιθανό να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην Εθνική Συνδιάσκεψη για τη διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ


Σας καλωσορίζω όλες και όλους με χαρά εδώ. Καλωσορίζω ιδιαίτερα όσες και όσους ήρθατε από άλλες πόλεις και από άλλες περιοχές της χώρας και υποβληθήκατε σε κόπο και δαπάνη για να είστε σήμερα εδώ μαζί μας σε αυτή την εναρκτήρια Συνδιάσκεψη.
Καλωσορίζω τους εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων που έχουμε καλέσει να πάρουν κι αυτές μέρος στο διάλογο που αρχίζουμε. Την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Σπύρο Λυκούδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

ΚΙΛΚΙΣ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2012


 
Με ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και μουσικές συναυλίες θα λάβει χώρα το φετινό “Πολιτιστικό καλοκαίρι 2012” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) έχει διαμορφωθεί ως εξής:

6, 7 και 8 Ιουλίου
1η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης “Άλλαξε τη ζωή σου με Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη”. Τριήμερες εκδηλώσεις με οικολογικές δράσεις, συναυλίες και δρώμενα. Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ στη λίμνη Δοϊράνη. Διοργανωτές: Όμιλος Φίλων λίμνης Δοϊράνης “Ο Δόβηρος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου, Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία και Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς. 

Δ. Πέλλας: Μεγάλη Ανάγκη για αίμα 0 RHESUS Αρνητικό.


Κεντρική Μακεδονία Δ. Πέλλας: Μεγάλη Ανάγκη για αίμα 0 RHESUS Αρνητικό.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα ομάδας 0 RHESUS Αρνητικό.

Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών στα τηλέφωνα  2382350322 και  2382350330

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που έπινε αλκοόλ στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο μαζί με τρεις ιδιώτες


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, σε βάρος 35χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και παράβαση του Κ.Ο.Κ..  Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο αστυνομικός και τρεις ιδιώτες έκαναν χρήση αλκοολούχων ποτών εντός υπηρεσιακού αυτοκινήτου στο λιμάνι της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Συνάντηση εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας



Κοινή αντιπροσωπία εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουλίου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κύριο Θύμιο Σώκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων και προβληματικών των περιοχών μας. 

Η αντιπροσωπία ανέφερε ότι η πολιτεία πρόσφατα με νόμους αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα των πολλών ακριτικών περιοχών και χαρακτήρισε τους Νομούς μας ως παραμεθόριους. Η απόφαση αυτή λειτούργησε ως μέτρο ανάσχεσης της συνεχούς οικονομικής και όχι μόνον αιμορραγίας των περιοχών αυτών.

Γνωστά και άγνωστα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής



Για κάθε τιμολόγιο προμηθευτή που κόβεται στη Βουλή παρακρατείται 7% για τους υπαλλήλους - Βρήκαν άλλο τρόπο για να αντικαταστήσουν έστω και μειωμένο τον 15ο και 16ο μισθό - Οι συνταξιοδοτούμενοι λαμβάνουν ως εφάπαξ δύο μισθούς για κάθε χρόνο εργασίας τους


Όλα είναι θέμα φαίνεσθαι. Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές. Οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αρκετές περιόδους του χρόνου είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, έχουν κάνει ότι μπορούν για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη.

Η πρώτη φορά ήταν με τους 16 μισθούς. Τώρα με το εκλογικό επίδομα. Και όσο επιμένουν εκείνοι που τους εκπροσωπούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τόσο η εικόνα δεν θα αλλάζει για μια ομάδα εργαζομένων η οποία θα μπορούσε να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από την κοινή γνώμη.

Μέσα στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ όλοι έψαχναν τον Γιώργο! - ΦΩΤΟ



Παρουσίες και απουσίες με νόημα. Το ΠΑΣΟΚ γεννιέται ξανά, αλλά κάποιος έλειπε από τον... τοκετό!

Ο Θόδωρος Πάγκαλος δε χαρίζει... κάστανα στην ηγεσία του κόμματος, αλλά πήγε στη συνδιάσκεψη. Όπως πήγε και ένας παλιός γνώριμος, ο Κώστας Λαλιώτης. Αλλά εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Απλά γιατί ΔΕΝ ήταν εκεί!

Δείτε τι έγινε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με... χιουμοριστική διάθεση!

Υποψήφια για "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς" η Σπιναλόγκα


Υποψήφια για "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς" η Σπιναλόγκα

Το Διαχειριστικό Σχέδιο της Σπιναλόγκας και της ευρύτερης χωρικής ζώνης αναφοράς του μνημείου, παρέδωσε η Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ) στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, ολοκληρώνοντας τα βασικά στάδια της εργασίας για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας, ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Βράβευση Παπανδρέου



Για τη συνεισφορά του στον τομέα της προώθησης καινοτόμων και νέων τεχνολογιών στην παιδεία και το ψηφιακό σχολείο, τιμήθηκε, σήμερα το πρωί, σε διεθνές συνέδριο πληροφορικής, που διεξάγεται στη Ρόδο, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.......
Η τιμητική διάκριση του απονεμήθηκε από το ICICTE 2012: International Conference on Information Communication Technologies in Education, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Solent του Σαουθάμπτον στη Βρετανία και τον οργανισμό Justice Institute of British Columbia, στον Καναδά, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ Ανάσα για τα στεγαστικά


Ανάσα για τα στεγαστικά
Χάρη στο τρίτο κατά σειρά «ψαλίδισμα» των επιτοκίων με τον Μάριο Ντράγκι στο «τιμόνι» της ΕΚΤ, χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών θα δουν τις μηνιαίες δόσεις τους να μειώνονται κατά τι σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Οταν η ΕΚΤ κόβει το επιτόκιο κατά 0,25%, τότε αυτό σημαίνει μια μηνιαία ελάφρυνση της τάξης των 25 ευρώ για τους δανειολήπτες που επέλεξαν δάνειο ύψους 200.000 ευρώ κυμαινόμενου επιτοκίου
Βαθιά «ανάσα» στους δανειολήπτες ιδίως στεγαστικών δανείων και στις επιχειρήσεις της χώρας μας φέρνει η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.

Καμίνι από σήμερα όλη η χώρα - Έρχεται καύσωνας ΠΗΓΗ: Καμίνι από σήμερα όλη η χώρα - Έρχεται καύσωνας



Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει, ωστόσο σε καποιες περιοχές της Ελλάδας έρχονται τοπικές καταιγίδες...
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Ρομπάι: Στο πλευρό της Κύπρου οι Βρυξέλλες


Ρομπάι: Στο πλευρό της Κύπρου οι Βρυξέλλες
Την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών στην Κύπρο, η οποία αναλαμβάνει σε μία κρίσιμη συγκυρία την προεδρία της ΕΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, καλωσορίζοντας τη δέσμευση της χώρας να εμπλακεί αποφασιστικά με πολιτικές δράσεις, που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης στη σταθερότητα.
Μετά από πρόγευμα εργασίας με τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο κ. Ρομπάι, τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα τους επόμενους έξι μήνες.

Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινάμε την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ


«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη του κόμματος. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι ένα νέο, σύγχρονο, συλλογικό και πραγματικά ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».

Περικοπές 4,5 δισ. ευρώ στην Ιταλία


Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, και ενέκρινε περικοπές ύψους 4,5 δισ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες, σε μίαπροσπάθεια να αποφύγει την άμεση αύξηση του φόρου κατανάλωσης και προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει κονδύλια για την οικονομική ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς.

Δηλώσεις στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μαριάν» Ολάντ για Μέρκελ: Είναι ισχυρή αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα



Ο Φρανσουά Ολάντ βλέπει στην Άγκελα Μέρκελ μια «ισχυρή» προσωπικότητα, που όμως δεν δημιουργεί προβλήματα και υποστηρίζει πως, «αντίθετα απ' ό,τι λέγεται», οι σχέσεις του μαζί της «δεν είναι κακές», σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται από το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μαριάν» .

«Κατάλαβα γρήγορα την προσωπικότητά της, ισχυρή αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ξέρεις αυτό που θέλει και έχει την αίσθηση του συμβιβασμού, κρατώντας ταυτόχρονα τη θέση της», λέει ο Γάλλος πρόεδρος για τη Γερμανίδα καγκελάριο στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

Το 66% συμφωνεί με την πολιτική Μέρκελ


Aυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που συμφωνεί με την πολιτική της Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD, το 66% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την καγκελάριο.
Εντυπωσιακή αύξηση, κατά 8%, του ποσοστού των Γερμανών που συμφωνεί με την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ καταγράφει η δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου προγράμματος της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Ετοιμάζεται για τις προγραμματικές ο ΣΥΡΙΖΑ.Το πρώτο «κρας τεστ» για την αξιωματική αντιπολίτευση


Την αντιπολιτευτική του γραμμή αναμένεται να καθορίσει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση της ΚΟ θα οριστούν και οι ομιλητές του κόμματος στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Όπως αναφέρει το Έθνος, από τις ομιλίες τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των βουλευτών που μετέχουν στη «σκιώδη» κυβέρνηση, θα αποσαφηνιστούν οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η στάση που θα κρατήσει σε κεντρικά ζητήματα που έχουν τεθεί, όπως η εφαρμογή του μνημονίου, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις και τα εργασιακά κ.ά.

Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις


Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις

Στις 7 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Τρόικα: Επαναδιαπραγμάτευση; Μόνο στο λεξικό!


Τρόικα: Επαναδιαπραγμάτευση; Μόνο στο λεξικό!

Απότομη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα των Τροικανών έκαναν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αφού οι δανειστές μας είναι αμετακίνητοι και απαιτούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος, ενώ η λέξη επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει μόνο στο λεξικό!

Ο πρωθυπουργός στην πρώτη επαφή του με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, προσπάθησε να καταστήσει σαφές το μήνυμα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις και ότι η μακρά περίοδος των υποσχέσεων και της γενικής στασιμότητας έλαβε τέλος.

KKE: Ο λαός δεν χρειάζεται καλύτερους διαπραγματευτές


«Η συγκυβέρνηση και η τρόικα, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, συναντιούνται ως συνεργάτες για να συναποφασίσουν το πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων ώστε να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα της ΕΕ.

Η Ρένα στην τηλεόραση της Βενεζουέλας



Συνέντευξη στην τηλεόραση της Βενεζουέλας έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου που βρίσκεται στην χώρα της λατινικής Αμερικής προκειμένου να πάρει στο παγκόσμιο φόρουμ της Αριστεράς  που διεξάγεται στο Καράκας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ταξίδι με ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς το λατινοαμερικάνικο μέτωπο αριστερών κομμάτων ξεπερνά τα σύνορα της αμερικανικής ηπείρου και θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο ενωτικής δράσης στο χώρο της Αριστεράς.

Λαγκάρντ: "Πρέπει να γίνουν περισσότερα στην Ευρώπη"


Λαγκάρντ: "Πρέπει να γίνουν περισσότερα στην Ευρώπη"

Τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στα τέλη Ιουνίου χαιρέτισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας πάντως ότι πρέπει «να γίνουν περισσότερα».

«Την τελευταία εβδομάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε σημαντικά βήματα προόδου προς σωστή κατεύθυνση», σχολίασε σε ομιλία της στο Τόκιο. «Πρέπει, όμως, να γίνουν περισσότερα», έσπευσε να συμπληρώσει.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, η αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποφασίσθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής θα εξαρτηθεί από την ταχεία και αυστηρή εφαρμογή τους.

Μειωμένη η ανεργία στη Βουλγαρία χάρη… στους Έλληνες!...


Μειωμένη η ανεργία στη Βουλγαρία χάρη… στους Έλληνες!... Η Ελλάδα είναι ο... τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία

Μπορεί στη χώρα μας η ανεργία να καλπάζει και μάλιστα με ξέφρενους ρυθμούς ωστόσο στη Βουλγαρία τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα χάρη… στους Έλληνες! Η Ελλάδα είναι ο... τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν δημιουργήσει 100.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ σε δηλώσεις του στους Βούλγαρους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια χθες, στην Αθήνα ώστε να τεκμηριώσει την εκτίμηση του για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών, που μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, όπως υπογράμμισε.

Ποια στελέχη δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ;


Ποια στελέχη δεν θα παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ;

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, αφού σήμερα ξεκινά και επίσημα  η επιχείρηση «ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και έχει φθινοπωρινή ημερομηνία λήξης, μία ημέρα πριν από το Συνέδριο, πιθανόν τον Νοέμβριο.

«Αύριο αρχίζουμε την ανασύσταση της παράταξης. Σε καλώ, λοιπόν, στην εναρκτήρια Συνδιάσκεψη», έγραφε το «μαζικό» μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου που παραλάμβαναν στο κινητό τους πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι χθες αργά το βράδυ.

Στην πρώτη καθοριστικής σημασίας κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ  που ξεκινά λοιπόν σήμερα στην αίθουσα «Μελίνα Μερούρη» του ΣΕΦ, αν και έχουν προσκληθεί άπαντες… δεν θα δώσουν όλοι το παρόν!!

Στουρνάρας: "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την Τρόικα"


Στουρνάρας: "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την Τρόικα"

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εκτός τροχιάς, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των Τροικανών, όπως τα γνωστοποίησε ο υπουργός νέος Υπουργός  Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ύστερα από την πρώτη συνάντησή του με τους δανειστές.

«Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στη σωστή τροχιά» δηλώνει στην εφημερίδα Financial Times ο κος Στουρνάρας λίγες ώρες μετά την πρώτη επαφή του με το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης , τονίζοντας πως  πρώτα πρέπει να το επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο και μετά να συζητήσουμε για αλλαγές με την τρόικα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ Σε τραγική κατάσταση τα οικονομικά των Ταμείων


Σε τραγική κατάσταση τα οικονομικά των Ταμείων
Στοιχεία για τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων που παρουσιάζουν συνεχή μείωση και τα ελλείμματά τους που αυξάνονται διαρκώς, παρουσιάστηκαν σήμερα στο 2ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Θανάση Καποτά, τους εισηγητές, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) θα πρέπει να εξασφαλίσει μέχρι το τέλος του χρόνου 1,4 δισ. ή 350 εκατ. ανά μήνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Το ΙΚΑ, που μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης και συγκεκριμένα τα 2,7 δισ. από τα 4,1 δισ. που έχουν προβλεφθεί προσφεύγει κάθε μήνα σε δανεισμό προκειμένου να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις.

Με εντολή Σαμαρά κλείνει το εστιατόριο στο Μαξίμου



Τα έξοδα του εστιατορίου στο Μαξίμου αγγίζουν τα 65.000 ευρώ το χρόνο.


Σε άλλη μία απόφαση προχώρησε ο πρωθυπουργός σαν πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεών του για το “νοικοκύρεμα” του κράτους και φυσικά σαν ένδειξη προς την τρόικα πως είναι αποφασισμένος να μειώσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες. 

«Οι θυσίες δεν γίνονται πάντα αντιληπτές από τους εταίρους»



«Η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση περνά μέσα από σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες δεν γίνονται συχνά αντιληπτές από τους εταίρους μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε η βουλγαρική πρεσβεία στην Αθήνα. 

«Η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο να καταστεί μια χώρα φιλική στην προσέγγιση επενδύσεων», πρόσθεσε.

«ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» IFO: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή


IFO: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή
Την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή θα βοηθήσουν την χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εξέφρασε ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (IFO), Χανς - Βέρνερ Ζιν.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, τις χαρακτήρισε λάθος, ενώ μαζί με συναδέλφους του σχεδιάζουν δημόσια έκκληση προς την Ανγκελα Μέρκελ κατά των αποφάσεων.
Σύμφωνα με σχέδιο του κειμένου έκκλησης το οποίο επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο», ενώ υποστηρίζουν ότι η Μέρκελ «αναγκάστηκε» από τους εταίρους της να συναινέσει.

Μείωση δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015



Στους πολιτικούς αρχηγούς παρέπεμψε το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με τους επικεφαλής της Τρόικας. Ο κ.Μανιτάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις αυριανές προγραμματικές δηλώσεις και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχε με την τρόικα , καθώς -όπως είπε- οι ομάδες εργασίας συνεχίζουν να εργάζονται για την επίτευξη των στόχων.

Συνέχεια αποκαλύψεων για τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής - Δωρεάν παιδικοί σταθμοί, γυμναστήριο και φτηνά προϊόντα



Δωρεάν παιδικοί σταθμοί, γυμναστήριο και φτηνά προϊόντα. Τα χρήματα από τους χώρους που ενοικιάζονται στη Βουλή πηγαίνουν στο ταμείο τους για εφάπαξ - Το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 60 μισθούς για 30 χρόνια εργασίας - Αντί για 15ο και 16ο μισθό λαμβάνουν χρήματα ως κίνητρα επίτευξης στόχων κοινοβουλευτικού έργου - Οι υπάλληλοι της Βουλής προκαλούν βρίζοντας τους δημοσιογράφους για τις αποκαλύψεις


Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το μετεκλογικό επίδομα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο της Βουλής και την οργισμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής έτσι ώστε να μην δοθεί, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έδωσαν το θέμα στη δημοσιότητα αποτελούν κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους της Βουλής.