Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

To ξέρατε ότι υπάρχει ένα σκοτεινό internet όπου δεν έχουμε πρόσβαση;


Το Dark Web είναι η αόρατη (για τους πολλούς) πλευρά του διαδικτύου. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο διαδίκτυο από εκείνο που ήδη γνωρίζετε και βλέπετε; 


Στην πραγματικότητα, το “ορατό” στρώμα του ιστού που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των δημοφιλών μηχανών αναζήτησης είναι μόνο το ένα μέρος του διαδικτύου.

Οι υπέροχοι κήποι Butchart στον Καναδά


Οι κήποι Butchart βρίσκονται 24 χιλιόμετρα από τη Βικτώρια, αρκετά κοντά στο Βανκούβερ του Καναδά. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τόσα πολλά για τα τριαντάφυλλα και τις πικραλίδες μια επίσκεψη στο περίφημο Butchart Garden είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του, τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών
Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Αττικής.

Αρχικά, ανέφερε ότι οι προσπάθειες του κόμματος για

'' ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ''...

'' Επιτυχημένη '' χαρακτηρίζεται η επίσκεψη Σαμαρά στη Βαυαρία από την εφημερίδα Wall Street Journal, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ''έπεισε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να προχωρήσει προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας

Το αυτοκίνητο που βάζει stop στα ατυχήματα


Το αυτοκίνητο που βάζει stop στα ατυχήματα
Αυτοκίνητο που υπόσχεται να μην ξαναχυθεί αίμα στην άσφαλτο ετοιμάζει γνωστή αυτοκινητο- βιομηχανία. Το όχημα, που θα οδηγείται… μόνο του, αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.

Το μυστικό της αυξημένης ασφάλειας που θα παρέχει αυτό το όχημα βασίζεται κυρίως στους τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες που σε συνεργασία με τον «εγκέφαλο» του δεν επιτρέπουν καμία πρόσκρουση. Από το 2014, σταδιακά, «κομμάτια» της τεχνολογίας αυτής θα εντάσσονται στα νέα μοντέλα της Volvo.

Σύγχρονοι Αθλιοι του Βίκτορα Ουγκό μια ανάσα πριν από 2013


Σύγχρονοι Αθλιοι του Βίκτορα Ουγκό μια ανάσα πριν από  2013
Εικόνες που -στην καλύτερη περίπτωση- φέρνουν στο νου τρώγλες. Ανθρωποι συμβιώνουν με ποντίκια στη φυλακή Μπομέτ στη Μασσαλία της Γαλλίας. Εικόνα που παραπέμπει ευθέως στους «Αθλιους» του Βίκτορα Ουγκό. Κι ας είμαστε μια ανάσα πριν από το 2013.

Σε έκθεση-σοκ που υπογράφουν είκοσι ελεγκτές, οι οποίοι έκαναν επιθεώρηση στο σωφρονιστικό κέντρο το διάστημα από 8 έως 19 Οκτωβρίου, κάνουν λόγο για σοβαρή παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Γκρεγκουάρ Κοργκάνο δεν αφήνουν περιθώρια για να χαρακτηρίσει κανείς τα συμπεράσματα της έκθεσης υπερβολικά.

Κατάρ: Έντονο το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα


Κατάρ: Έντονο το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα
Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος - Κατάρ συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του στη Ντόχα με το διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Τανι.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, θέματα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών και τις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών


Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών
Αύριο το πρωί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα δημοσιεύσει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού προσωπικού.

Τα στοιχεία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής. Οι δηλώσεις αφορούν το οικονομικό έτος 2011, δηλαδή θα καταγράφουν τις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης από την 1.1.2010 έως τις 31.12.2010.

Δύο στρατόπεδα φέρνουν διάσπαση στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Δύο στρατόπεδα φέρνουν διάσπαση στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Εσωκομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ του Προέδρου Π. Καμμένου και των βουλευτών και στελεχών που προέρχονται από την ΝΔ όπως του Κ. Μαρκόπουλου που είχε σαν αποτέλεσμα, την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σε κοινή συνεδρίαση με την Διοικούσα Επιτροπή,  την  εξαγγελία διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου από τον Π. Καμμένο για τον Απρίλιο  και την καθαίρεση ουσιαστικά του Κ. Μαρκόπουλου από τη θέση του  γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα καθήκοντα του οποίου ασκεί πλέον ο Π. Μελάς. λόγω της άρνησής του να την συγκαλέσει.

H έκθεση σε διοξίνες «προκαλεί βλάβες μέχρι και στα δισέγγονα»


Διοξίνες: μαζί μας για ολόκληρες γενιές (Πηγή: Dmitry Oshchepkov)
Ακόμα κι αν όλες οι διοξίνες εξαφανίζονταν σήμερα από τον πλανήτη, οι συνέπειες αυτών των τοξικών χημικών θα παρατεινόταν για τουλάχιστον τρεις γενιές ακόμα, προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές. Έρευνα σε πειραματόζωα αποκαλύπτει ότι οι διοξίνες παρεμβαίνουν σε διακόπτες των γονιδίων, και οι μεταβολές αυτές είναι κληρονομήσιμες.

Έχοντας ήδη δημοσιεύσει ανάλογες μελέτες για άλλες τοξικές ουσίες στο περιβάλλον, οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ήθελαν να ερευνήσουν αν οι διοξίνες προκαλούν «επιγενετικές αλλαγές».

Κολυμπώντας… παρέα με κροκόδειλους!


Ένα ασυνήθιστο θεματικό πάρκο…γεμάτο κροκόδειλους εξασφαλίζει τη διαφορά που επιζητούν όσοι στις διακοπές τους επιζητούν την αίσθηση του κινδύνου…..
Το Darwin Crocodile Park στην Αυστραλία εμπνεύστηκε από τη δημοτικότητα που έχουν οι καταδύσεις μέσα σε κλουβί ανάμεσα σε καρχαρίες, παραλάσσοντας λίγο το είδος του ζώου και επιτρέποντας στην αδρεναλίνη να χτυπήσει κόκκινο.

«Παγωμένη» μέθοδος εξολοθρεύει τον καρκίνο του μαστού


«Παγωμένη» μέθοδος εξολοθρεύει τον καρκίνο του μαστού
Το νυστέρι ίσως σύντομα να αποτελέσει παρελθόν για τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού, χάρη σε μια νέα τεχνική που εξολοθρεύει τους όγκους… παγώνοντάς τους.
Με χρήση «κατεψυγμένης» βελόνας
Μια «κατεψυγμένη» βελόνα – η οποία έχει ψυχθεί στους -170 βαθμούς Κελσίου με χρήση υγρού αζώτου - εισάγεται επανειλημμένα στους καρκινικούς όγκους του μαστού και τους μετατρέπει σε μπάλες από πάγο, προτού αποψυχθούν και καταστραφούν.

Ποθητοί όσοι το παίζουν «δύσκολοι»!Η γνωστή στρατηγική αποτελεί εξελικτικό εργαλείο για την εξεύρεση του ιδανικού συντρόφου


Ποθητοί όσοι το παίζουν «δύσκολοι»!
Το παιχνίδι στρατηγικής κατά το οποίο άνδρες και γυναίκες το παίζουν… «δύσκολοι» αποτελεί τελικά ένα πανίσχυρο εξελικτικό εργαλείο με σκοπό την εξεύρεση του ιδανικού συντρόφου, υποστηρίζουν ερευνητές από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των πανεπιστημίων της Δυτικής Αυστραλίας και Διοίκησης της Σιγκαπούρης, μέσα από τον ρόλο του «κακού» τα άτομα αυτά βάζουν σε δοκιμασία τη δέσμευση του συντρόφου τους.

Θρύλοι και αλήθειες για το τέλος του κόσμου.21 Δεκεμβρίου 2012 - Η προφητεία των Μάγια και η είσοδος σε μία νέα εποχή


Ο αρχαίος λαός των Μάγια, που κατοίκησε στην κεντρική Αμερική, εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο, το ίδιο αινιγματικά όπως ήταν άλλωστε και η εμφάνισή του στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας.

Πριν εξαφανιστούν όμως στα βάθη της τροπικής ζούγκλας οι Μάγια άφησαν πίσω τους κληρονομιά στην ανθρωπότητα τις απίστευτες αστρονομικές και μαθηματικές κατακτήσεις τους και τα πολύπλοκα ημερολόγιά τους, με τα οποία μετρούσαν το χρόνο μέσα από μεγάλες κυκλικές περιόδους.

Μένουμε παντα παιδια!


Το παιδί μέσα μας (5)
Το «L’enfant Extérieur», δηλαδή «το εξωτερικευμένο παιδί», είναι  μια ιδεα του επαγγελματία στην επεξεργασία φωτογραφιών,γάλλου Cristian Girotto.
Πρόκειται για μερικά πορτραίτα ενηλίκων οι οποίοι ξαναποκτούν παιδικό σώμα, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία που τους κάνουν ενήλικες… Αρκετά διασκεδαστικές και ταυτόχρονα περίεργες εικόνες που φτιάχτηκαν από τις φωτογραφίες του Quentin Curtat.

Πόσο κακό κάνει η ζάχαρη;


Τα προβλήματα με τη ζάχαρη είναι καλά τεκμηριωμένα σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Η ζάχαρη έχει αποδειχθεί ότι:

  • Αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
  • Διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο των χοληφόρων οδών (ήπαρ)

Ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας είχε συμβεί και πριν 41.000 χρόνια


Μια ομάδα ερευνητών έχει αποδείξει οριστικά ότι μια απότομη αντιστροφή είχε συμβεί στη Γη περίπου 41 χιλιάδες χρόνια πριν. Η έρευνα διεξήχθη από το γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ). Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από την Μαύρη Θάλασσα που δείχνουν την ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας της Γης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δείγματα μελετήθηκαν και έχουν δείξει ότι ο μαγνητισμός τους είχε διαμετρικά αντιστραφεί και ότι αυτό μπορεί να συνέβει μόνο σε μια στιγμή.

Γιατί αδυνατίζουμε στο κρύο;


Επί δεκαετίες η επιστημονική κοινότητα πίστευε ότι ένα είδος σωματικού λίπους το οποίο καίει θερμίδες και έτσι δεν παχαίνει, υπήρχε μονάχα στο σώμα των μωρών...
για να τα προστατεύει από το ψύχος. Πριν από λίγα χρόνια, όμως, ερευνητές ανακάλυψαν με μεγάλη τους έκπληξη πως το καφέ λίπος υπάρχει και στο σώμα πολλών ενηλίκων.

Καθένας μας έχει μέχρι 100 επικίνδυνα γονίδια!


Κάθε άνθρωπος φέρει έως 100 γονίδια υπεύθυνα για νοσήματα όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Διαθέτουμε επίσης γύρω στα 300 γονίδια τα οποία είναι τόσο ελαττωματικά ώστε δεν λειτουργούν καθόλου.

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από εκατοντάδες ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν «κατάλογο» με τα γενετικά «λάθη» που διαθέτει καθένας από εμάς και μας καθιστούν περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτους στα διάφορα νοσήματα.

Μανιάτης:"Σε 3 μήνες οι μελέτες για τα κοιτάσματα"



«Σε βάθος 30ετίας, η Ελλάδα θα έχει έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, με βάση τα στοιχεία που έχουμε σήμερα», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
 Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που έχει ασχοληθεί με το θέμα, ανέφερε ότι σε τρεις μήνες θα έχουν περατωθεί οι μελέτες στο

Κοινή εμφάνιση Λαφαζάνη-Αλαβάνου...



Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου την κοινή εμφάνιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Άγγελο Χάγιο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ρούση.

Στην  Κουμουνδούρου, θορυβημένοι από την επιλογή του «Αριστερού Ρεύματος» για «ελεγχόμενη σύγκρουση» με την ηγεσία στην πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, εκφράζουν ανησυχία για τη στρατηγική του

Ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ

Οικονομική ανάσα για τους περίπου 100.000 δανειολήπτες που έχουν στεγαστικά δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αναζητά η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία δανείων με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό, τα οποία είχαν ιδιαίτερη χαμηλή δόση, αλλά που στην τρέχουσα συγκυρία μπήκαν και αυτά στο κόκκινο, καθώς οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ποιοι και πώς έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ ποντάροντας σε πτώση του ενιαίου νομίσματος


Τζον Πόλσον, λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ, Τζορτζ Σόρος και Εxchange Τraded Funds, ανάμεσα στους χαμένους


Του Ηλια Γ. Μπελλου
Ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ εγγράφουν μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διακεκριμένοι παράγοντες των αγορών που στοιχημάτισαν σε πτώση του ευρώ.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο Κιλκίς για τη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ


Στα πλαίσιο των διαδικασιών Ανασύστασης και Αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της πορείας προς το Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Κιλκίς το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16Δεκεμβρίου Ο Βουλευτής Αρκαδίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μεταφορά μαθητών και προσλήψεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 13:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Επερώτηση της Παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» με θέμα: «Περιβαλλοντικές παραβάσεις στην παλαιά χωματερή Δερβενίου».
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ο τύπος της Δευτέρας 10/12/2012


Ποια θέματα κυριαρχούν: η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου, οι ρυθμίσεις των δανείων στις Τράπεζες.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ελλάδα θα δει σύντομα «φως στο τούνελ»!

Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το κούρεμα χρέους του νότου ζητά ο Τσίπρας.Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Guardian


Ο Αλέξης Τσίπρας
Τη σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος του ευρωπαϊκού νότου προτείνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στόχος της διάσκεψης θα είναι να βρεθεί «επιτέλους» μια λύση στην κρίση, μια λύση που εκτιμά ότι δεν έχει έρθει πιο κοντά παρά τις όσες αποφάσεις έχουν ληφθεί.

ΚΚΕ: O ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία


ΚΚΕ: O ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σήμερα σε σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, πιο συντηρητική σε σύγκριση με σοσιαλδημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου» εκτιμούν οι «Θέσεις» της Κεντρικής Επιτροπής για το 19ο Συνέδριο του κόμματος (11-14 Απριλίου 2013) , ενώ χαρακτηρίζουν ως «σημαντική παρακαταθήκη» για το εργατικό και λαϊκό κίνημα την «άρνηση συμμετοχής του Κόμματος σε κυβέρνηση εθνικής διαχείρισης της κρίσης».

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο


Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο
Επτά Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα καθώς καθιερώνονται και τέσσερις εκπτωτικοί περίοδοι τον χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και την τελική μορφή του νομοσχεδίου!

Μάλιστα, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, μία πριν από την Κυριακή του Πάσχα και άλλες τέσσερις στη διάρκεια των ισάριθμων εκπτωτικών σεζόν.

Φορολογικό: Ποιες εκπτώσεις καταργούνται, ποιες μένουν


Φορολογικό: Ποιες εκπτώσεις καταργούνται, ποιες μένουν
Γεμάτο παγίδες είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ήδη σταλεί στην Τρόικα και αναμένεται αύριο να κατατεθεί στη Βουλή. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αφού καταργούνται οι εκπτώσεις από τόκους δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαμαρτυρία ομογενών του Μονάχου στον Σαμαρά. Βίντεο


Διαμαρτυρία ομογενών του Μονάχου στον Σαμαρά. Βίντεο
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκδήλωσαν εχθές  περίπου 30 ομογενείς, έξω από το παλάτι του πρίγκιπα Καρόλου, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ. 
Οι ομογενείς διαμαρτυρήθηκαν στον πρωθυπουργό για την έλλειψη καθηγητών και υποδοχής στο ελληνικό λύκειο του Μονάχου.