Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στο Χέρσο Κιλκίς είχε συνάντηση η Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς Ελπίδας Προοπτικής

Απο το Χέρσο ξεκίνησε  τις συναντήσεις η  Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς , από  πληροφορίες που έχει toprotovioli έγινε συνάντηση μελών της  Κίνησης οπου τέθηκαν θέματα  πολιτικά   οργανωτικά  σε επίπεδο Δήμου Κιλκίς και την επόμενη Εβδομαδα θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση στο

Συναγερμός Βενιζέλου για κάλπες τον Μάρτιο

Σε μία προσπάθεια να «μπετονάρει» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κόμμα και κυβέρνηση αλλά και να θέσει σε εκλογική τροχιά τον κομματικό μηχανισμό ενόψει της προεδρικής εκλογικής τον Μάρτιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προγραμματίσει έναν μαραθώνιο συσκέψεων ο οποίος ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης με τα κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος και θα ολοκληρωθεί το

Εξελέγησαν οι κοσμήτορες και οι γραμματείς της Βουλής

Στην εκλογή των κοσμητόρων και γραμματέων προχώρησε η Βουλή.
Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία όπου συμμετείχαν συνολικά 200 βουλευτές εξελέγησαν δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς από τη Ν.Δ, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας γραμματέας από το ΠΑΣΟΚ.
Κοσμήτορες από τη ΝΔ εξελέγησαν:

Χαρδούβελης: Όλοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την κυβέρνηση

«Όλοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Όπως είπε, αυτή θα στηρίζεται σε αυτή που δρομολογεί η κυβέρνηση:

Βενιζέλος: Προετοιμαστείτε για εκλογές τον Μάρτιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη να είναι σε εγρήγορση και να προετοιμάζονται για εκλογές τον Μάρτιο με προτεραιότητα τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αν προκληθούν εκλογές από τη διαδικασία για την εκλογή

Τέσσερις νομοί της Ελλάδας στην δεκάδα των πιο ''γερασμένων'' περιοχών της Ευρώπης

Μεταξύ των δέκα ευρωπαϊκών νομών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, κατατάσσονται οι νομοί Ευρυτανίας, Γρεβενών, 'Αρτας και Σερρών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο νομός Ευρυτανίας με ποσοστό ηλικιωμένων

Kωνσταντινόπουλος: Αυξήθηκε ο ρυθμός απορρόφησης ΕΣΠΑ- 600 εκ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι στην αγορά

Κατά 10,3% αυξήθηκε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ρυθμός απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ (συγχρηματοδοτούμενο σκέλος ), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και

Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα υπομονεύει την έξοδο από την κρίση

Την σημασία των επόμενων μηνών στην πορεία της χώρας εκτός μνημονίου τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της δεύτερης οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης που, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει όπως και εργασιακής ειρήνης,

Εκτός Κ.Ο. των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκε η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση. Η βουλευτής δεν παρέστη, επικαλούμενη λόγους υγείας, ενώ νωρίτερα, με ανοιχτή επιστολή της, έθετε έξι όρους για να παραμείνει.

ΣΥΡΙΖΑ: εσωκομματική γκρίνια για το «άνοιγμα» στη ΔΗΜΑΡ

Σκληρή κριτική για τη διαφαινόμενη συνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ασκεί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σόφη Παπαδόγιαννη.
Απορίας άξιον πώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη πολιτικού ανοίγματος προς τη ΔΗΜΑΡ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ζωηρό ενδιαφέρον επιδεικνύουν για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα οχτώ επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στην εν εξελίξει δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος ΑΕ σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ. ήδη έχει ανοίξει, και το επισκέπτονται, το virtual data room ενώ στις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζονται οι

ΟΑΕΔ-Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 νέες θέσεις εργασίας

Την Τετάρτη αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε

ΠΑΣΟΚ: «Η λύση που προτείνει το Ποτάμι είναι η ακροδεξιά λύση»

Το ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές σχετικά με την τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τα θέματα της μετανάστευσης που ανέφερε στην επίσκεψή του την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

ΚΚΕ: Φοροεπιδρομή αποτυπώνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Για συνέχιση των «αντιλαϊκών» μέτρων της κυβέρνηση κάνει λόγο του Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε ανακοίνωση του αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έγινε σήμερα γνωστό.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο αυτός ο προϋπολογισμός, με την «μονιμοποίηση του τέλους ακινήτων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ» βάζει τέλος στις φήμες των τελευταίων μηνών για