Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πώς να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα.Δύο φοιτητές εφόρμησαν σε καζίνο και κέρδισαν υπολογίζοντας με έναν δικό τους μαθηματικό τύπο


Πώς να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα
Ενας επιφανής μαθηματικός ο οποίος έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο επειδή κατόρθωσε να «γυρίσει» τις πιθανότητες στη ρουλέτα υπέρ του και εναντίον της μπάνκας έσπασε την πολύχρονη σιωπή του σχετικά με το πώς πέτυχε αυτόν τον άθλο.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Ντόιν Φάρμερ χρησιμοποίησε τον πρώτο υπολογιστή στον κόσμο που μπορούσε να φορεθεί (κρυμμένο μέσα στο παπούτσι του) για να κερδίσει τα τραπέζια της ρουλέτας στη Νεβάδα. Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ πώς το έκανε.

Δύο γλώσσες, δύο εγκέφαλοι.Η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών διευρύνει τις δυνατότητες του μυαλού!


Δύο γλώσσες, δύο εγκέφαλοι 
Αυτό που εμείς οι Ελληνες θεωρούμε ένα είδος «κατάρας» – το γεγονός ότι ελάχιστοι ανά την υφήλιο μιλούν ελληνικά αναγκάζοντάς μας να υποβαλλόμαστε από μικρά παιδιά στο βάσανο της εκμάθησης ξένων γλωσσών – ίσως τελικά αποδεικνύεται πραγματική ευλογία.

Μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ανατρέπουν τις παλαιότερες θεωρίες διαπιστώνοντας ότι οι δίγλωσσοι – όσοι δηλαδή μαθαίνουν δύο γλώσσες ως μητρικές από τη γέννησή τους – εμφανίζουν «ενισχυμένες» εγκεφαλικές, γνωσιακές και συμπεριφορικές λειτουργίες. Εκτός του ότι μπορούν ευκολότερα να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και να εκτελούν πολλά καθήκοντα ταυτοχρόνως, έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο να μπαίνουν στη θέση του άλλου ενώ δείχνουν σαν να λειτουργούν με «δύο μυαλά», ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Επιπλέον η διγλωσσία φαίνεται να έχει ρόλο ασπίδας που καθυστερεί την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η Σαράποβα που αγαπήσαμε!


Η Μαρία Σαράποβα κατέκτησε, για πρώτη φορά στην καριέρα της, το διάσημο τουρνουά τένις του Παρισιού, «Ρολάν Γκαρός».

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια νίκησε στον τελικό του τουρνουά τη μεγάλη έκπληξη την Ιταλίδα, Σάρα Εράνι, (Νο 21 στον κόσμο) με 2-0 σετ (6-3 και 6-2).

Με τη νίκη της αυτή η Σαράποβα ανέβηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Αυστραλιανό Όπεν και την πρώτη επέμβαση στον ώμο στην πορεία εκείνης της χρονιάς, η Σαραπόβα επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου !Έτσι έγινε η 10η αθλήτρια στην ιστορία του τένις που έχει και τους τέσσερις τίτλους Γκραν Σλαμ στην τροπαιοθήκη της!

Σαν σήμερα, 10 Ιουνίου


Γεγονότα

1805: Ο πασάς της Τρίπολης Γιουσίφ Καραμανλής υπογράφει συνθήκη ειρήνης με τις ΗΠΑ. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)
1877: Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας και πρώτο πρόεδρο τον Μάρκο Ρενιέρη.
1943: Ο ούγγρος δημοσιογράφος Λάζλο Μπίρο κατοχυρώνει την ευρεσιτεχνία του, το στυλογράφο με σφαιρική άκρη.

Η βρωμιά κάνει καλό στην υγεία των παιδιών


Τα παιδιά στην ύπαιθρο εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες από τα συνομήλικά τους στις πόλεις

Τώρα πλέον τεκμηριώνεται και με έρευνες ότι τα παιδιά που ανακατεύονται περισσότερο με βρωμιές στην ύπαιθρο είναι πιο υγιή από τα συνομήλικά τους στα αστικά κέντρα. Έρευνα του πανεπιστημίου Northwestern University in Chicago που δημοσιεύεται στο περιοδικό Clinical Pediatrics στην έκδοση Ιουλίου καταδεικνύει ότι τα παιδιά στα πυκνοκατοικημένα κέντρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε διατροφικές αλλεργίες. Άλλη έρευνα κατέδειξε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χοίρους ή αγελάδες προπονούν και κάνουν ανθεκτικότερο το αμυντικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευάλωτα σε άγνωστους ιούς.

Συνάντηση Βενιζέλου-Μόντι



Επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

"Η Χρυσή Αυγή έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού τόξου"


"Η Χρυσή Αυγή έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού τόξου"

«Η Χρυσή Αυγή, με ενέργειες, πρακτικές αλλά και ρητορική τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού, δημοκρατικού τόξου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και κληθείς να σχολιάσει δήλωση του συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις, πρόσθεσε:

Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη: Μόνη λύση η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης


Βενιζέλος: Μόνη λύση η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα
Το αδιέξοδο είναι δεδομένο, είτε η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, αλλά για να γίνει χρειάζεται να σπάσει η τεχνητή πόλωση Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί στον πόλο της ευθύνης, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεν θέλει κυβερνητικές καρέκλες-ας τις πάρουν άλλοι να δουν τη γλύκα- αλλά "υπάρχουμε χάριν της πατρίδας". Καταλόγισε προκλητική συμπεριφορά, αλαζονεία και μικρομεγαλισμό στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επειδή προβάλλει το δίλημμα "Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α" και τόνισε πως αν και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική δύναμη προκαλεί συντηρητική συσπείρωση και διακατέχεται από κρατισμό και συντεχνιασμό.

Παραιτείται των αποδοχών του ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος



Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, με επίσημη δήλωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται των μηνιαίων αποδοχών του.
«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να λάβω κατά το χρόνο άσκησης των καθηκόντων μου τις προβλεπόμενες για τη θέση μου μηνιαίες αποδοχές από τη λήψη των οποίων και παραιτούμαι»,

Μύκονος... και «ξερό ψωμί»



Παρά την οικονομική κρίση, τη δυσπραγία, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τη φυλάκιση του Λάκη Γαβαλά, οι ντόπιοι celebrities - όπως αναφέρει το Θεμα - εξακολουθούν να βαυκαλίζονται βρέχοντας το πεντικιούρ τους στην Ψαρού, στον Πάνορμο, στο Σούπερ Πάρανταϊς. 

H κρίση γονάτισε τη βιομηχανία του σεξ



Απο δεκάδες «κραχ» κλονίζεται καθημερινά η εγχώρια βιομηχανία του σεξ! Η οικονομική ύφεση έχει γονατίσει τους επιχειρηματίες του «ροζ» κλάδου, οι οποίοι, προ Μνημονίου, έκανα χρυσές δουλειές.

Οι πελάτες μας έχουν μειωθεί κατα 70%
Στους οίκους ανοχής οι ερωτικές συνευρέσεις έχουν μειωθεί κατα 70%. Ελλείψει χρημάτων, ακόμη και οι σταθεροί πελάτες έχουν σταματήσει τις συχνές επισκέψεις.« Αν κάποιος ειναι σταθερός πελάτης και πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει, για παράδειγμα, 30 ευρώ,τότε ρίχνουμε την τιμή». Δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων, Δήμητρα Κανελλοπούλου.

Oι φασιστικοί διάλογοι του Ν. Μιχαλολιάκου



Σε φασιστικό παραλήρημα με αναφορές στη δικτατορία του Μεταξά και τη Χούντα, αλλά και στους χιτλερικούς χαιρετισμούς του Μεσοπολέμου, εξελίχθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε και τα ρέστα σχετικά με το βίαιο επεισόδιο που διαδραματίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του ANT1 με πρωταγωνιστή το δεξί του χέρι και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Β.Σόιμπλε: “Δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος”



"Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος" για την Ελλάδα, διαμηνύει ο Β. Σόιμπλε και λέει ότι "το συμφωνηθέν πρόγραμμα προσαρμογών είναι ο καλύτερος δρόμος για να επιλυθούν τα επόμενα δέκα χρόνια τα προβλήματα της Ελλάδας - εντός της Ευρωζώνης”.


"Δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η Ελλάδα ζούσε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκφράζει την ελπίδα "το αποτέλεσμα των νέων εκλογών να είναι μια γρήγορα λειτουργούσα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την εξυγίανση της χώρας". Σημειώνει πάντως ότι "η χώρα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να αποκτήσει το βιοτικό επίπεδο το οποίο οι Έλληνες δικαίως περιμένουν".

Η Άννα Πρέλεβιτς λιάζεται στην παραλία! (φωτό)



Η Άννα Πρέλεβιτς λιάζεται στην παραλία! (φωτό)
Tέτοιο κορμί δεν περνάει απαρατήρητο. Το μοντέλο και παρουσιάστρια βγήκε στη θάλασσα και μας έδωσε μια γεύση μέσω twitter. H σιλουέτα αυτή ανήκει στην Άννα Πρέλεβιτς.

Πάντα περιποιημένη και εντυπωσιακή ξέρει να κλέβει τις

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ 100 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Την πρόθεσή της να αιτηθεί οικονομικής βοήθειας για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα εκδήλωσε η Ισπανία κατά τη διάρκεια της τρίωρης τηλεδιάσκεψης των υπουργών. Το πακέτο βοήθειας θα έχει ανώτατο όριο τα 100 δισ. ευρώ και θα προορίζεται στην αποτροπή κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας. Δεν είναι πακέτο