Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λέιζερ αποκαλύπτει τις παραμορφώσεις της γης λόγω του σεισμού


Λέιζερ αποκαλύπτει τις παραμορφώσεις της γης λόγω του σεισμού : Αερομεταφερόμενα λέιζερ που χαρτογραφούν με ακρίβεια το τοπογραφικό ανάγλυφο μπορούν να αποκαλύπτουν με πρωτοφανή ακρίβεια τις παραμορφώσεις του φλοιού λόγω ισχυρών σεισμών.Μελέτη που δημοσιεύεται την

Αερομεταφερόμενα λέιζερ που χαρτογραφούν με ακρίβεια το τοπογραφικό ανάγλυφο μπορούν να αποκαλύπτουν με πρωτοφανή ακρίβεια τις παραμορφώσεις του φλοιού λόγω ισχυρών σεισμών.

Μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Science δείχνει την περιοχή του Μεξικάλι στο Μεξικό πριν και μετά το σεισμό των 7,2 βαθμών που χτύπησε τον Απρίλιο του 2010.

Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο σκύλος κοιτά το φεγγάρι αλλά ο χιμπατζής το δάχτυλο


Οι στενότεροι συγγενείς μας δεν δείχνουν να μας καταλαβαίνουν

Οι σκύλοι καταλαβαίνουν πού δείχνουν οι άνθρωποι όταν τεντώνουν το δάχτυλο, περιέργως όμως οι στενότεροι συγγενείς μας δεν παίρνουν χαμπάρι τι σημαίνει αυτή η χειρονομία, επιβεβαιώνει πείραμα ανθρωπολόγων που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Η αδυναμία του χιμπατζή να καταλάβει πού δείχνει το δάχτυλο πιθανότατα οφείλεται σε εξελικτικούς λόγους, εικάζουν οι επιστήμονες: στη φύση, οι πίθηκοι που ζουν στα δέντρα δεν χρησιμοποιούν τα άνω άκρα τους όπως οι άνθρωποι, και είναι απίθανο να δείχνουν με χειρονομίες στους συντρόφους τους πού βρίσκεται ένα φρούτο ή κάποιο άλλο ενδιαφέρον αντικείμενο.

Λογισμικό για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων



Ένα ειδικό λογισμικό, που θα διαχειρίζεται τη μεταμόσχευση οργάνων, εγκαταστάθηκε στοΓενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Με τη λειτουργία του θα καταστούν απόλυτα διαφανείς, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, οι διαδικασίες στην κατανομή των οργάνων, μετά το θάνατο των δοτών.

Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης εφαρμογής για τις μεταμοσχεύσεις έγινε από την εταιρεία HS DATA, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας ''Εφαρμογές Πληροφορικής'' της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), η οποία ανέλαβε και την οικονομική στήριξη, σε συνεργασία με λειτουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το μυστικό του πιο πλούσιου χωριού στον κόσμο!



Φανταστείτε ένα μέρος όπου όλοι οι κάτοικοι δικαιούνται δωρεάν
σπίτι, δωρεάν αυτοκίνητο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη..
και μαζί με αυτά μερίδιο από τα κέρδη του συνόλου - μερίδιο που φτάνει και στα 120.000 ευρώ το χρόνο.


Ταξιδέψτε τώρα νοερά στην Ανατολική Κίνα, κοντά στην Σαγκάη. Γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται το εν λόγω «φανταστικό» μέρος, το «χωριό των καθημερινών θαυμάτων» Ουασί.

Διακόσια χρόνια από τη γέννηση του πολέμιου της φτώχειας, Καρόλου Ντίκενς



Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση του Καρόλου 
Ντίκενς -γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ, χωρίς να προλάβει να φτάσει τα 60-, και το έργο του μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.



Πατέρας συγγραφικός του «Ολιβερ Τουίστ» και του «Νίκολας Νίκλεμπι», αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του και κυρίως από το νεανικό κοινό που εξακολουθεί να μαγεύει σε όλο τον κόσμο. Πληθωρικός χαρακτήρας, είχε τον αυθορμητισμό ενός παιδιού και τις αδυναμίες ενός μεγάλου.

Είπε ΟΧΙ στα μέτρα και ο Γκιουλέκας


Δεν σταματούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους στενούς του συνεργάτες. Σειρά είχε.
ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που είπε ότι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο και συμπλήρωσε: "Πρόεδρε μην μεταφέρεις την κρίση ενός άλλου κόμματος στο δικό μας. Θα βρεθούμε εκτός νυμφώνων. Μην επιβάλεις κομματική πειθαρχία. Η εικόνα που θα βγει προς τα έξω θα είναι ένα ακόμα να αλληλοσπαράσσεται".

Επίθεση Καρατζαφέρη σε Βορίδη, Γεωργιάδη!

"Η ιδεολογία μας είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός. Εάν κάποιοι έχουν απολέσει ως κυρίαρχο στοιχείο τον πατριωτισμό, τότε το
πρόβλημα είναι δικό τους'' δήλωσε στη Real Νews ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει αν οι κ Βορίδης και Γεωργιάδης ψηφίσουν τα μέτρα.
Σε άλλη ερώτηση αν θα διαγραφούν είπε πως ''υπάρχουν όργανα στο κόμμα. Θα πρέπει να έλθουν να εξηγήσουν την πολιτική τους σε ένα έκτακτο συνέδριο ή στην Kεντρική

Άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση

Μετά τους βουλευτές Χρήστο Ζώη (Λάρισας), Δημήτρη Σταμάτη (Αιτωλοακαρνανίας), Μαργαρίτη Τζίμα (Δράμας) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο (Εύβοιας), άλλοι δύο βουλευτές, οι κκ Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α Πειραιώς) δήλωσαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής

«Καρφιά» Έξαρχου κατά των διαφωνούντων


«Καρφιά» Έξαρχου κατά των διαφωνούντων

 
  

Υπέρ της υπερψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης τάχθηκε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της στάσης άλλων βουλευτών του κόμματος.

«Καλούμαστε να ψηφίσουμε επώδυνες αποφάσεις με τα βλέμμα στραμμένο στη χώρα και όχι στις επόμενες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Πέμη Ζούνη

Παραιτείται απ’ το βουλευτικό αξίωμα η Πέμη Ζούνη. Βουλευτής της Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, εκλεγμένη μόλις το 2009, είχε σοβαρότατες ενστάσεις
για την ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου, αλλά προτίμησε να μην τις εκφράσει δημόσια για να μην κάνει ζημιά στη χώρα.

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Βαρβαρίγος

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Βαρβαρίγος
 
Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, νομού
Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος.
 
Λίγο πριν, η Λούκα Κατσέλη είπε ότι «ανεύθυνη στάση είναι η ψήφιση και όχι η καταψήφιση» υποστηρίζοντας ότι με το Μνημόνιο 2 σε λίγους μήνες θα έρθει η στάση πληρωμών και η χρεοκοπία. Συνεργάτες της έλεγαν ότι ενώ είχε αποφασίσει να καταψηφίσει, τώρα εμφανίζεται προβληματισμένη για το τι θα κάνει. 

Σε νέα χειρουργική επέμβαση ο Ερντογάν


Σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο έντερο υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση.

Παπανδρέου: Ψηφίστε ή παραιτηθείτε, αλλιώς θα διαγραφείτε!

Κατόπιν παρεμβάσεων βουλευτών που έθεσαν το θέμα της κομματικής πειθαρχίας ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του. Κάλεσε τους βουλευτές του να
ψηφίσουν ή να παραιτηθούν. Άφησε να εννοηθεί πως θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας και ξεκαθάρισε πως όποιοι διαφοροποιηθούν θα διαγραφούν.
"Αύριο, ζητώ και περιμένω να ψηφιστεί από όλους μας, από όλους μας, η συμφωνία. Αύριο, θα κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον. Μίλησα για ψήφο εθνικής σημασίας και αυτό είναι πάνω -θεωρώ εγώ- και από την ψήφο της κομματικής

Δριμεία επίθεση Χ. Καστανίδη προς Γ. Παπανδρέου


Σάλο προκάλεσαν στην Βουλή τα όσα είπε βουλευτής και πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Αφού δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα καθώς αυτά δεν θα οδηγήσουν πουθενά, ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας, λέγοντας ότι ο ίδιος πάντα είχε ταχθεί κατά των διαγραφών.

Ζητάνε 325εκ. Ευρώ... Εμείς στα γρήγορα τους βρήκαμε 500 !



Πάνω από 500 εκ. ευρώ ΦΠΑ χρωστάνε οι Γερμανοί του αεροδρομίου μας 
Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών 
Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να..
τα καταβάλουν!

Πως οι χάκερ "μπαίνουν" στις τράπεζες



Το BBC αναφέρει ότι, κακόβουλοι hackersέχουν ανακαλύψει έναν τρόπο ώστε να διαπερνούν τις online συσκευές ασφάλειας των τραπεζών.

Μετά την είσοδο των χρηστών, που διαθέτουνλογαριασμό στην κεντρική ιστοσελίδα μιας τράπεζας, ακολουθεί μια παραπλανητική προσφορά που αφορά ένα νέο “αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας”. Στη συνέχεια τα χρήματαμεταφέρονται από το λογαριασμό σε έναν άλλο κρυμμένο λογαριασμό που διατηρεί ο κακόβουλος χρήστης.

Λουκάς Παπαδήμος: Κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος της σωτηρίας της χώρας



«Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα αφού ενέκρινε ομόφωνα τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Σαν Σήμερα...


11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

660 π.Χ: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.
1825: Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.

Παπανδρέου: Στηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου, το «όχι» το λέω στους πραγματικούς εχθρούς


Παπανδρέου: Στηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου, το «όχι» το λέω στους πραγματικούς εχθρούς
 
  

«Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος τονίζοντας τις δραματικές συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα.

«Δίνουμε μάχη να σώσουμε την Ελλάδα, τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Πολεμήσαμε ολομόναχοι δύο χρόνια» είπε.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ
Στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα, αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς

Συζήτηση στη Θεσσαλονίκη για το υπό κατεδάφιση δημόσιο σύστημα υγείας


Εκδήλωση σχετικά με τις απειλές που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας, με τραγικό αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης
Η εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνουν τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:00 στον κινηματογράφο "Αλέξανδρος", Εθνικής Αμύνης 1.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί το φλέγον θέμα

Άσκηση και σεξουαλικότητα

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια υποδεικνύουν ότι, όσο πιο δραστήριος είναι ένας άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή, τόσο περισσότερο σεξουαλικά ενεργός είναι και περιγράφει μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση κατά τη σεξουαλική επαφή. Η διεθνής βιβλιογραφία παραθέτει τόσο φυσιολογικούς, όσο και ψυχολογικούς μηχανισμούς επίδρασης της αμφίδρομης σχέσης άσκησης και σεξουαλικότητας.

Δεν ψηφιζει το μνημονιο-2, ο Θ. Παραστατιδης!

O Θόδωρος Παατίδης δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μνημόνιο! Την απόφασή του γνωστοποίησε μ` επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, η οποία καταλήγει με τις λέξεις «το περιεχόμενο του μνημονίου Νο2, σας κάνω γνωστό ότι αδυνατώ να το ψηφίσω».

Ο Κιλκισιώτης βουλευτής θέτει θέμα συνείδησης, υπογραμμίζοντας ότι ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο που περιελάμβανε «μέτρα σκληρά και απάνθρωπα, που οδήγησαν στην εξαθλίωση των πολιτών», ανέχτηκε τον βιασμό της συνείδησής του.

Η επιστολή του κ. Παραστατίδη προς τον κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Σε συνεννόηση με τον Γιώργο, όπως αποκαλύψαμε το μεσημέρι. Όλοι οι σκληροί Παπανδρεϊκοί θα καταψηφίσουν την Κυριακή το νέο Μνημόνιο και σιγά-σιγά θα το παίζουν αντι-μνημονιακοί. Η γραμμή είναι κοινή. Θα έρθουν σε τεχνητή ρήξη με τον Βενιζέλο για να του δημιουργήσουν προβλήματα. Κρατήστε ονόματα : Η Μαριλίζα πρώτη-πρώτη, ο Χ. Καστανίδης, η Λούκα Κατσέλη, ο Μαγκούφης και ο Παπουτσής που ψάχνει τρόπο να το πλασάρει. Ο Παπανδρέου μέσω της Βάρτζελη πίσω

Στήριξη Λοβέρδου στο Λ. Παπαδήμο
























«Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη πατρίδα στηρίζω τις προσπάθειές σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπέρ μιας νέας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές

Υπέρ μιας «νέας διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές μας, για ένα «άλλο πρόγραμμα» ακόμα και τώρα στο «παρά πέντε», το οποίο θα στηρίζεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι στη μείωση του κατώτατου μισθού και στην κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τάχθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπ. συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε και πήρε τις υπογραφές των υπουργών για τη νέα δανειακή σύμβαση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά υπήρξε αντίδραση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αλλά τελικά οι όποιες αμφιβολίες του κάμφθηκαν.

Γαλιλαίος:Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Το 1616 εκδίδεται ο «Κατάλογος των Απαγορευμένων», ο οποίος μεταξύ άλλων απαγορεύει οποιαδήποτε νύξη ή υποστήριξη της ηλιοκεντρικής θεωρίας του Κοπέρνικου, σύμφωνα με την οποία δε γυρίζει ο ήλιος γύρω από τη γη, αλλά η γη και οι υπόλοιποι πλανήτες γύρω από τον ήλιο. Ο Γαλιλαίος υπόσχεται να υπακούσει. Ωστόσο το 1632 ο «πατέρας της σύγχρονης αστρονομίας» προκαλεί την τύχη του και εκδίδει το «Διάλογο περί των δύο Μεγίστων Συστημάτων του Κόσμου», στο οποίο συγκρίνει τις θεωρίες τού Πτολεμαίου και του Κοπέρνικου εκφράζοντας ανοιχτά τη θέση του για την ηλιοκεντρική θεωρία. Ο,τι δηλαδή η γη γυρίζει. Όπως είναι φυσικό, η Εκκλησία δε θα δεχόταν ένα τέτοιο χτύπημα. Μια θεωρία αντίθετη στις δοξασίες της! Τον κατηγορεί ως αιρετικό και τον καλεί να απολογηθεί στο Ιεροδικείο της Ρώμης...

Οι Ελληνίδες στις κάλπες


Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.
Για πρώτη φορά ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 1934. Εκλογικό δικαίωμα δεν δόθηκε σε όλες, αλλά μόνο σε όσες είχαν κλείσει τα 30 χρόνια και διέθεταν τουλάχιστον απολυτήριο Δημοτικού. Στους εκλογικούς καταλόγους της Αθήνας γράφτηκαν μόλις 2.655 κυρίες, από τις οποίες ψήφισαν τελικά μόνο 439. Χαρακτηριστική για το κλίμα της εποχής ήταν η άρνηση της ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη να ψηφίσει, λέγοντας μάλιστα πως ψήφο θέλουν μόνο όσες είναι άσχημες και όσες αποφεύγουν να κάνουν παιδιά!