Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Έντονες διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ, Κεντροαριστερά-Λοβέρδος:Ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο-Παραίτηση Βενιζέλου και νέα 3η Σεπτέμβρη ζητά η Κ. Διαμαντοπούλου

«Θερμό» πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το φθινόπωρο για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. Ήδη ο Ανδρέας Λοβέδος ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών, ενώ η Κατερίνα Διμαντοπούλου (μέλος ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) ζητά την παραίτηση Βενιζέλου και νέα «3η Σεπτέμβρη».
Αναλυτικά:

Γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης ο Δημήτριος Τσιρώνης

Τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας ανέλαβε μετά την ορκωμοσία του ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Άρτας, Δημήτριος Τσιρώνης.
Ο κ. Τσιρώνης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της

Οριστικό «όχι» της ΕΕ για τις αποζημιώσεις στα ελληνικά ροδάκινα

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ έκανε πράξη την πρόθεσή της να στηρίξει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από το πρόσφατο εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία. Η ανακούφιση, όμως, δεν έχει ελληνικό χρώμα, καθώς εκτός της λίστας των αποζημιώσεων μένουν τα ροδάκινα.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει

Έκκληση για άμεση προσφορά αίματος ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομέιο Κιλκίς

Οι ιδιαίτερες αυξημένες ανάγκες κατα το τελευτάιο διάστημα δημιούργησαν πρόβλημα επάρκειας αίματος στον νοσοκομέιο Κιλκίς. Έτσι το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΚ απευθύνει έκκληση προς όλους τους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και όλους τους πολίτες του νομού και όχι μόνο να προσφέρουν αμέσως αίμα

ΠΑΣΟΚ: Πάγια θέση μας η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ

Με νέα ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση του περί προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, θέση που είχε εκφράσει και πριν από λίγες μέρες.
Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
« Το  Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 14 Αυγούστου, με αφορμή

Eρχονται 1.310 προσλήψεις στο Δημόσιο -Σε ποιους φορείς και περιοχές

Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης προκηρύξεων για την κάλυψη 1.310 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου. Το ΑΣΕΠ έχει στα χέρια του τα σχετικά αιτήματα και αυτό σημαίνει πως τις προσεχείς εβδομάδες να δώσει την έγκριση για να τρέξουν οι προθεσμίες.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Νέων, προσωπικό όλων των

ΝΔ: Διχάζουν τα σχέδια Σαμαρά για αμφίπλευρη διεύρυνση

Διχάζει την κεντροδεξιά παράταξη ο "Συναγερμός " που είναι έτοιμος να σαλπίσει, αφού πάνε όλα καλά με την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της αμφίπλευρης διεύρυνσης που σχεδιάζει.
Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της ΝΔ και η ουσιαστική

Βολές Πορτάλιου προς Τσίπρα με αφορμή το Άγιο Όρος

Πυρά εκ των έσω δέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στο Άγιο Όρος. Η Ελένη Πορτάλιου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, σε  κείμενο της που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ασκεί αιχμηρή κριτική

ΚΚΕ: Οι δεσμεύσεις περί αποζημιώσεων στους παραγωγούς είναι στον αέρα

Την απάντηση του επιτρόπου Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιστολή των ευρωομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις επιπτώσεις από το ρώσικο εμπάργκο, δημοσιοποίησε το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως οι δεσμεύσεις περί αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς «είναι στον αέρα» και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μην

Θρίλερ στην Κοζάνη: Αγρότης εισέβαλε στον Οργανισμό Αποζημιώσεων και απειλεί με καραμπίνα

Eνα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:15 της Δευτέρας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη. Ενας αγρότης ηλικίας 30 με 35 ετών εισέβαλε στα γραφεία, ταμπουρώθηκε εκεί και απειλεί με καραμπίνα.
Τα γραφεία έχουν περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις της

Οι δικαστικοί βγαίνουν πρώτοι εκτός μνημονίου με αυξήσεις στους μισθούς τους

Τους μισθούς τους να αυξάνονται θα δουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς από τότε θα αρχίσει η εκτέλεση των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.
Ουσιαστικά, οι αποδοχές των δικαστικών θα επανέλθουν στο

Βενιζέλος: Καμία στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στο Ιράκ

Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει μόνο σε ανθρωπιστικό και πολιτικό επίπεδο - Κατέθεσε την προθυμία της Ελλάδα να βοηθήσει στην εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία - Οι έλληνες παραγωγοί θα αποζημιωθούν από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους
Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει με στρατιωτικά

Φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση αναζητώντας σανίδα σωτηρίας

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και οι υπουργοί βρίσκονται από σήμερα και πάλι στα γραφεία τους και ανεβαίνουν οι ρυθμοί προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να έχει συγκεκριμένα μέτρα προς ανακοίνωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι ελαφρύνσεις σε φόρους, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πάρουν το

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Αλλαγές στη νομοθεσία ώστε οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι φοροοφειλέτες να μη θεωρούνται ότι διαπράττουν διακριτό έγκλημα και να μη βρίσκονται αντιμέτωποι με το Αυτόφωρο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα