Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Economist:Τρέχουν τώρα για συμφωνία Τσίπρας & δανειστές

«Όταν οι συζητήσεις πρέπει να σταματήσουν». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της έντυπης έκδοση του The Economist, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση της Ελλάδας και η κρισιμότητα των στιγμών, τα «δεινά» των Ελλήνων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η

Του Μιχάλη Καρχιμάκη : Η αποτελεσματική διοικητική δικαιοσύνη ως προϋπόθεση ανάπτυξης

Σε αναπτυξιακή τροχιά με εργαλείο την ουσιαστική αναμόρφωση του νομοθετικού και δικονομικού συστήματος διεκπεραίωσης  των διοικητικών υποθέσεων στην ελληνική έννομη τάξη.

Ι.«Όλο και περισσότερο, η αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης, κυρίως στο επίπεδο του χρόνου, μπορεί να γίνει σημαντικό

Παίρνει… φωτιά η κεντροαριστερά – Εξελίξεις με δυο συνέδρια

Δυο δηλώσεις, ένα άρθρο και η πρώτη καταγραφή των συσχετισμών δυνάμεων με την εκλογή των μελών του Συνεδρίου της Χαριλάου Τρικούπη επιτείνουν το κλίμα ρευστότητας και αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι πρόεδροι παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης και οι φιλοδοξούντες να παίξουν έστω και μεταβατικό ρόλο καλούνται στο

Πόσο κοστίζει να ζεις στην Ελλάδα σήμερα

Ποιο είναι το ετήσιο κόστος προκειμένου να επιβιώσεις στην Ελλάδα; Η εσωτερική υποτίμηση, οι μειώσεις των μισθών, οι τιμές των βασικών αγαθών που παρέμειναν ανέπαφες και η υπερφορολόγηση, «λυγίζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά. 
Τα τελευταία χρόνια της κρίσης η Ελληνική οικογένεια

Του Κώστα Σκανδαλίδη : Το Συνέδριο, η νέα ηγεσία και η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.

Oι δρομολογημένες εξελίξεις για το Συνέδριο και την εκλογή του νέου Προέδρου φέρνουν στο προσκήνιο το υπαρξιακό μας δίλημμα. Ιδίως για όσους έχουμε σχέση ζωής με το χώρο και διατηρούμε στοιχειώδη έστω επαφή με την αμείλικτη πραγματικότητα της

Βαρουφάκης: Πρόωρες οι φήμες περί παραίτησής μου

Με ανάρητηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά στις φήμες που τον θέλουν να παραιτείται από την θέση του υπουργού Οικονομικών.
«Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες» γράφει ο υπουργός με αφορμή και τις έντονες

Του Γ. Λακόπουλου : Ανάμεσα σε δύο Παπανδρέου: η δεύτερη ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα.

Λέγεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνει Παπανδρέου. Η πρώτη ερώτηση είναι: ποιός από τους δύο; Υπάρχουν πισω του δυο μοντέλα Παπανδρέου και πρέπει να διαλέξει ποιο του πάει.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε την εξουσία

Σκανδαλίδης : Δεν εχει νόημα η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ αν δεν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

Αιχμές αφησε ο Κ. Σκανδαλίδης ενόψει του συνεδρίου γιατι κατα τη γνωμη μου το ΠΑΣΟΚ δεν εχει λόγο ύπαρξης οπως ειπε αν δεν μπορει να αλλαξει το πολιτικό σκηνικό.
Αναφερόμενος στις διεργασίες που γινονται ο

Αντίθεση Μητρόπουλου στα περί κομματικής πειθαρχίας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε την σαφή του διαφωνία στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε για την ψήφιση της συμφωνίας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Αν η συμφωνία περιέχει το παλιό μνημόνιο δεν μπορεί να μπει ζήτημα

Οι κοριοί «καίνε» τον πρώην αθλητικό παράγοντα στην υπόθεση του Noor One -Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ «καίνε» τον επιχειρηματία, πρώην αθλητικό παράγοντα, που κατηγορείται για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One» τον Ιούνιο του 2014.
Ο Αιμίλιος Κοτσώνης κατηγορείται ότι σχετίζεται με τη χρηματοδότηση, που

Και Έλληνας επιχειρηματίας στη «μαύρη» λίστα του Πούτιν

Ελληνας επιχειρηματίας βρίσκεται στο νούμερο 47 της λίστας με τα ονόματα 89 Ευρωπαίων, που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ανεπιθύμητους στη Ρωσία και  δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.
Η λίστα, η οποία έχει ήδη διαρρεύσει και δημοσιευτεί

Δένδιας: Ελπίζω να μη συμβεί στη ΝΔ ότι στο ΠΑΣΟΚ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας εκφράζοντας την ελπίδα του «να μην συμβεί στη Νέα Δημοκρατία αυτό που συνέβη με το ΠΑΣΟΚ». 
Όπως εκτίμησε ο κ. Δένδιας, όταν ένα κόμμα χάσει τις εκλογές πρέπει να ξεκινήσει διάλογος για τα αίτια και τα όργανα να έχουν αποφασιστική

Παναρίτη: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα»

Απάντηση σε όσους αντιδρούν στον διορισμό της στην θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ έδωσε η Έλενα Παναρίτη.
«Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα» φέρεται να λέει σε όσους την ρωτούν για τις δηλώσεις

Κατάινεν: Επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο

Για διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.
«Το σημείο-κλειδί είναι να επιλυθεί η κατάσταση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της

Γράφεται μετ' εμποδίων η συμφωνία -Ολα τα νεότερα στοιχεία

Όλα για όλα τα παίζει η κυβέρνηση, με στόχο έστω μια... υποψία συμφωνίας εντός των επόμενων 48 ωρών, έτσι ώστε να δοθεί ανάλογο σήμα και στις αγορές και πολύ περισσότερο στην ΕΚΤ που περιμένει με το... δάκτυλο στη σκανδάλη.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αναφορές σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού