Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ πυροβολούν Πανούση: Σεισμός από τις καταγγελίες του

Σε μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση καταγγελιών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αναφορικά με απειλές που δέχεται από πρόσωπα που συνδέονται με τρομοκράτες και μετέχουν στα πολιτικά

Πορεία Ποντίων: Εδειραν τον Ματθαιόπουλο και έναν βουλευτή της ΧΑ

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη,  καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να φύγουν από τη συγκέντρωση.
Μάλιστα, ανάμεσα σε εκείνους της χρυσαυγίτες που δέχθηκαν το μένος των διαδηλωτών

Χυδαία φραστική επίθεση Χρ. Παππά στον Οδ. Κωνσταντινόπουλο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής,Χρήστο Παππά, κατά την διάρκεια της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Κωνσταντινόπουλου στον προπηλακισμό βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο των

Αποκαλυπτικοί διάλογοι Συριζαίου με τρομοκράτη για επίθεση στον Πανούση

Όπως μεταδίδει το Mega μετά την καταγγελία του για απειλές προς την ζωή του ο πρώην υπουργός, Γιάννης Πανούσης, φέρεται να έχει κατονομάσει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που διαπραγματεύονταν με τους φυλακισμένους τρομοκράτες, ενώ το πρωί παρέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

ΠΑΣΟΚ: Άνανδρες πράξεις δεν θα βεβηλώσουν τη μνήμη του Αν. Παπανδρέου

Με αφορμή την είδηση για βεβήλωση του τάφου του Ανδρέα Παπανδρέου,  το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση τύπου τονίζοντας πως μόνο μέσα στο σκοτάδι μπορεί να γίνει η βεβήλωση της μνήμης του.
«Όσο και αν προσπαθούν οι γνωστοί άγνωστοι, το έργο του Ανδρέα θα παραμένει ανεξίτηλο στη σκέψη και στην καρδιά εκατομμυρίων

Ποτάμι: «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα μετά τις καταγγελίες Πανούση»

Όταν ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει «παρακράτος και καρκινώματα» υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα, υποστηρίζει το Ποτάμι με ανακοίνωσή του με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση. Το Ποτάμι ζητάει από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν.

«Ναι» στην πρόταση Τζιτζικώστα για Κεντρική Συνδιάσκεψη από τους συνυποψηφίους

Θετικοί φαίνεται πως είναι και οι 3 υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ στην επιστολή που είχε αποστείλει νωρίτερα σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο (η επιστολή είχε αποσταλεί και στους συνυποψηφίους του) με την οποία ζητούσε να διεξαχθεί τουλάχιστον μία Κεντρική

Κλειστά τα νοσοκομεία την Πέμπτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας «Ευαγγελισμό», διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, «για τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου» και για την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αύριο, στις 8.00 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Επείγοντα του

Γκ. Σάινερ: Με τον Γιάννη Μπουτάρη χωρίσαμε, αλλά παραμένουμε φίλοι

Για τον πρόσφατο χωρισμό της από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μίλησε η Γκαμπριέλα Σάινερ.
Όπως ανέφερε στη Real News η επί 7 χρόνια σύντροφος του κ. Μπουτάρη παραμένουν φίλοι και η απόφαση λήφθηκε από κοινού.
«Παραμένουμε φίλοι, γιατί νοιαζόμαστε πάρα πολύ ο ένας για τον άλλον.

Οι Σέρρες υποψήφια πόλη για ευρωπαϊκό «πράσινο» βραβείο

Η πόλη των Σερρών βρίσκεται ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις που θα διεκδικήσουν το βραβείο «Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο» για το 2016.

Το βραβείο που θα απονεμηθεί για δεύτερη χρονιά, έχει ως στόχο να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις μικρότερες ευρωπαϊκές πόλεις προς «πράσινες» καινοτόμες λύσεις.

Τραγική η οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου ''Παπαγεωργίου'' της Θεσσαλονίκης

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω των χρεών του ΕΟΠYΥ, που ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το ποσό των 77 εκατομμυρίων που οφείλει στους προμηθευτές και να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια υλικών και στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Νέος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας ο Γιάννης Παντής

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Χασάπη, η θέση του γ.γ του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να δοθεί στον καθηγητή Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή.
Μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Παντής θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πορτογαλία, το νέο δράμα της Ευρωζώνης -Τα τρία Αριστερά κόμματα κάνουν κυβέρνηση κατά της λιτότητας

Μπορεί η Ελλάδα ενόψει του αποψινού Eurogroup να βρίσκεται ξανά στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ, ωστόσο στην Ευρωζώνη τις τελευταίες ώρες διαδραματίζεται ένα νέο δράμα... Αυτό της Πορτογαλίας. 
Στην Πορτογαλία τα τρία Αριστερά κόμματα (Σοσιαλιστικό κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα,

Τριγμοί στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια -Προβλέπουν αποτυχία στο Eurogroup για την Ελλάδα

Το αναμενόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για μη απελευθέρωση της δόσης από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian στην online έκδοση του, οι επενδυτές

Μιχελογιαννάκης: Θέλω να ξέρω αν προστατεύω τρομοκράτες

«Ο Πανούσης είναι ένα αξιόπιστο άτομο και θέλω να ξέρω σήμερα αν έμμεσα κι εγώ προστατεύω τρομοκράτες. Είναι σοβαρά αυτά που κατήγγειλε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
«Δεν ανέχομαι να βρίσκομαι σε ένα κόμμα που να αφήνονται έστω και

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας δείχνει ο Πανούσης

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ώστε να αποκαλύψει στοιχεία για σχέσεις πολιτικών προσώπων με κρατούμενους μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Οπως γράφουν «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο κ. Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της

Αλλάζουν όλα στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων -Ποιοι θα υποστούν μειώσεις

Στα μέσα Δεκεμβρίου πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο το οποίο θα προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων στους τομείς υγείας και εθελοντικές μεταθέσεις στους υπόλοιπους τομείς για τις οποίες όμως θα παρέχονται γενναιόδωρα κίνητρα. Παράλληλα, θα θέτει τα 4 κριτήρια για την επιλογή των

Πάνω από 7 εκατ. οι Ελληνες που δεν εργάζονται -Χώρα ανέργων και συνταξιούχων

Σοκαριστικά για το τομέα της εργασίας είναι τα νούμερο που έρχονται στην επιφάνεια αφού ο άνεργος πληθυσμός της Ελλάδας ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.
Οπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πληθυσμός της Ελλάδας, ο οποίος δεν εργάζεται υπερβαίνει αυτή την στιγμή τα 7 εκατομμύρια.

Κόβει το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά η ΔΕΗ

Σε 100.000 κακοπληρωτές θα κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.
Οπως δήλωσε στο Mega, η εντολή διακοπής δόθηκε για όλους όσοι δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν να

Ποιους καίει ο Πανούσης -Εδωσε ονόματα στον Αρειο Πάγο

Σοκ έχουν προκαλέσει το τελευταίο διήμερο οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. 
«Παρέδωσα το σύνολο των στοιχείων που είχα στη διάθεσή μου. Τα κατέθεσα στην κυρία

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ : Η χώρα αργοπεθαίνει...

Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας κινδυνεύει. Και εμείς έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Το κύμα των προσφύγων στη Γερμανία έχει ρίξει τη δημοτικότητα της καγκελαρίου για πρώτη φορά από την εκλογή της. Ο κυβερνητικός εταίρος από το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας εκφράζει ανοικτά διαφωνίες για τους χειρισμούς της. Και ήδη οι σχολιαστές μιλάνε γι' αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν αδιανόητο: