Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Μιχάλης Καρχιμάκης, έπειτα και από την επίσημη ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου. 
«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Αυτόνομο στις εκλογές το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά

Αυτόνομα θα κατέβει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα καλεί τα μέλη και οι φίλοι του σε

ΠΑΣΟΚ: «Ο Γ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ»

Με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:
«Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις

Ξεκίνημα για το “Κίνημα Αλλαγής” του Γιώργου-Ο Πεταλωτής κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη

Από το Μουσείο Μπενάκη ξεκινάει το " Κίνημα Αλλαγής", το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου του οποίου το καταστατικό κατατέθηκε με 200 υπογραφές στον Άρειο Πάγο. Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο στις 18:00. Ποια η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Χρυσοχοϊδης: Θα δώσω τη μάχη των εκλογών μέσα από το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ

Τη μάχη των εκλογών από τη Β” Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διαλύοντας διάφορα σενάρια που τον ήθελαν να πηγαίνει στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.  Όπως σημειώνει στη δήλωση του, θα αγωνιστεί για την πρόοδο του τόπου και για την προοπτική μιας

Το Σάββατο η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον ΓΑΠ

Το νέο κόμμα που ιδρύει, θα ανακοινώσει αύριο, στις 17.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση ο ΓΑΠ σημειώνει:

Οι συμμαχίες και τα «ορφανά του ΠΑΣΟΚ» διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική συμμαχιών και κυρίως η συμμετοχή ή μη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητων βουλευτών που παλαιότερα ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, είναι το βασικό «αγκάθι» στις πολύωρες συζητήσεις που γίνονται νυχθημερόν στην Κουμουνδούρου παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικά, μιλάμε για τους:

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρο για το λαό

"Αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του, στις διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, θα δει καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρο για το λαό. Κόμμα εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική "δήλωσε

Στο «Ποτάμι» ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Τη συνεργασία του με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη αναμένεται να ανακοινώσει ενδεχμένως και σήμερα, Παρασκευή, η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Κατά πάσα πιθανότητα, ο κ. Βαλλιανάτος θα είναι υποψήφιος στην Α 'Αθήνας.
Σύμφωνα με τα Νέα, τη στήριξη

Ιδιότυπο bank run: Οι Ελληνες τράβηξαν 2,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο από τις τράπεζες

Με δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες τον Δεκέμβριο απέσυραν από τις καταθέσεις τους 2,5 δισ.ευρώ και αυτό περίπου ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Μάλιστα, φαίνεται ότι η ανησυχία των Ελλήνων εντάθηκε τον

Μαραντζίδης από το Παν.Μακεδονίας: Απίθανη η αυτοδυναμία-3 ομοιότητες με τις εκλογές του ’12

Ο ερευνητής και εκλογικός αναλυτής δημοσκοπήσεων που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αναλύει τους λόγους που έκλεισε η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, προβλέπει αδυναμία συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης και εκτιμά ότι οι εκλογές προκάλεσαν αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους Έλληνες, σε

Ο “κύβος ερρίφθη”-Την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο το καταστατικό το κόμματος Παπανδρέου

Κατατίθεται το καταστατικό της νέας κίνησης του Γ. Παπανδρέου στον Άρειο Πάγο το πρωί της Παρασκευής. Τα επόμενα 24ωρα η επίσημη ανακοίνωση με σχετική εκδήλωση.Τι έγινε στο τετ-α-τετ Παπανδρέου-Λαλιώτη.

Αύριο κατατίθεται στον Άρειο Πάγο το καταστατικό του νέου

Υπουργείο Γεωργίας: Αγροτικό το εισόδημα από φωτοβολταϊκά μεχρι 100 KW

Ως αγροτικό εισόδημα, που θα φορολογείται με το φορολογικό συντελεστή 13%, θα λογίζεται το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευση των 2.700 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος μέχρι 100 KW.
Ταυτόχρονα, όσοι αγρότες έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά

Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ των κομμάτων

Τα «όπλα» τους μέσα από τα μυστικά γκάλοπ μετρούν τα κομματικά επιτελεία και προσπαθούν να συνθέσουν την στρατηγική εκείνη που θα τους οδηγήσει στη νίκη.
Συσπειρώσεις ,μετακινήσεις, φόβοι και προσδοκίες 
Η άμμος στην κλεψύδρα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου – με

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών ο Πύρρος Δήμας

Ο βουλευτής Επικρατείας, Πύρρος Δήμας, θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη στη Β” Περιφέρεια Αθηνών.
Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο το γραφείο Τύπου του