Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;


   
Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη", έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, "σκόνταψε" πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!
  Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών της NASA, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για γύψο- κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα, για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, κατά το το παρελθόν.

Δελτίον Κρίσης 9.12.11 Του Γιάννη Βαρουφάκη

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Καθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία “σωτήρια” Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε “τελική λύση” που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό.

Βενιζέλος: "Μικρής σημασίας" τα περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Μικρής σημασίας τα περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά

 την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, να μετάσχει σε συζητήσεις, που αφορούν τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και έκανε έκκληση για ενότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να περάσει τον κάβο.

"Ματωμένο" θα είναι αύριο το φεγγάρι


«Ματωμένο» θα είναι αύριο το απόγευμα το φεγγάρι στον ελληνικό ουρανό, καθώς θα σημειωθεί ολική έκλειψη Σελήνης. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από τις 17:00 έως τις 19:30.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει νωρίτερα (1:33 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) αλλά στη χώρα μας θα ανατείλει λίγο μετά.

Το τελευταίο χαμόγελο πριν το απόσπασμα – Συγκλονιστικές φωτό



Κατηγορήθηκαν για εμπόριο ναρκωτικών. Τις καταδίκασαν σε θάνατο. Λίγο πριν αντιμετωπίσουν τους… δήμιούς τους, ο φωτογραφικός φακός τις έπιασε να χαμογελούν στο θάνατο!



Τέσσερις γυναίκες (σε φυλακή της Κίνας, πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα) και ένας φωτογράφος, που δεν έχει γίνει γνωστός, να «αιχμαλωτίζει» τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

Ομπάμα: Ανησυχώ πολύ


Ομπάμα: "Ανησυχώ πολύ"
Λίγο προτού αρχίσουν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε νέα παρέμβαση ζητώντας από τους ευρωπαίους να αναλάβουν δράση.
«Ανησυχώ πολύ» για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, είπε από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια και δεν υπάρχει λόγος να μην επιλύσουν αυτό το πρόβλημα.

Το "μανιτάρι του ουρανού"



Η φύση καταφέρνει να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά, «παρουσιάζοντας» ένα σπάνιο μπλε μανιτάρι, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται «μανιτάρι Στρούμφ» ή ακόμη «μανιτάρι του ουρανού», το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1866 από ένα Ευρωπαίο εξερευνητή.

Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη εκπέμπει κακοφωνία Συνηγορεί υπέρ ενός νέου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την Ευρώπη


Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη εκπέμπει κακοφωνία
Απαισιόδοξος για το μέλλον των δυτικών αξιών και επιφυλακτικός για την δυνατότητα του ευρώ να εξέλθει αλώβητο από την κρίση εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ σε συνέντευξη του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Tijd. Παράλληλα, ο Ζακ Ντελορ συνηγορεί υπέρ ενός νέου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που απειλούν την συνοχή της ευρωζώνης.

Σύντομα απάντηση για τις καταθέσεις στην Ελβετία


Σύντομα απάντηση για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Θα υπάρξει σύντομα απάντηση για τις καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την σημερνή αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.


Ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που σκανδαλίζει δικαίως την κοινή γνώμη και σήμερα αναβλήθηκε, για τρίτη φορά, απάντηση στην ερώτησή του.

Έχει όριο η εξυπνάδα; Ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν ποτέ υπερ-ευφυείς άνθρωποι


Έχει όριο η εξυπνάδα;

Διεθνής ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι υπάρχει ανώτατο όριο στο επίπεδο της ευφυΐας των ανθρώπων και μάλιστα ότι αυτός ο «φράκτης» στο IQ δημιουργήθηκε ως «ασπίδα προστασίας». Σύμφωνα με τους ερευνητές οι αυξημένες νοητικές ικανότητες (πολύ ισχυρή μνήμη κ.α.) έχουν επιπτώσεις σε άλλες λειτουργίες και ικανότητες του ανθρώπου. 

Οι εκτιμήσεις

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Warwick στην Βρετανία και συνάδελφοι τους από τον Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία μελέτησαν την εξέλιξη του ανθρώπου προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις στο γιατί τα επίπεδα της ευφυΐας του είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν είμαστε ακόμη πιο έξυπνοι. 

Χασμουρητό: Αυθόρμητη κολλητική αντίδραση


Χασμουρητό: Αυθόρμητη κολλητική αντίδραση

Το χασμουρητό συνήθως προδίδει την κούραση μας, αλλά Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία και για τις οικογενειακές μας σχέσεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS One.

Ενώ η επιστήμη έχει μελετήσει τον μηχανισμό του χασμουρητού και έχει διαπιστώσει ότι όταν κάποιος χασμουριέται αυτομάτως περισσότερο αίμα κυκλοφορεί στον εγκέφαλο, το γεγονός  ότι είναι μεταδοτικό δεν έχει ποτέ μέχρι τώρα μελετηθεί πλήρως, αν και έχει διατυπωθεί η άποψη ότι σχετίζεται με την ενσυναίσθηση μεταξύ των ανθρώπων.

Πατέρας - κτήνος σκότωσε τα παιδιά, για να εκδικηθεί την σύζυγό του


Πατέρας - κτήνος σκότωσε τα παιδιά, για να εκδικηθεί την σύζυγό του
Αδίστακτό κτήνος. «Τα σκότωσα, έλα να τα πάρεις», της είπε στο τηλέφωνο μετά από καυγά.
Είναι οδυνηρό, φρικτό, παράλογο: Ο 62χρονος «πατέρας» Τζιν Φράνσις από το Λονδίνο έσφαξε τον 10χρονο γιο και την 8χρονη κόρη του την ώρα που κοιμόντουσαν.
Στην συνέχεια τηλεφώνησε στην σύζυγο του, την έβρισε επειδή τον δυσφήμισε στο facebook και πριν κλείσει το τηλέφωνο της είπε «Σκότωσα τα παιδιά σου, έλα να πάρεις τα πτώματα. Έχω καλέσει και την Αστυνομία».

Πήγε για περιποίηση και έφυγε με σημάδια…


Πήγε για περιποίηση και έφυγε με σημάδια...
Τη χειρότερη εμπειρία που θα μπορούσε να έχει κάποιος από ένα ινστιτούτο περιποίησης βίωσε μια 40χρονη δημοσιογράφος, η οποία απέκτησε μόνιμα σημάδια σε όλο της το σώμα.
Η Αγγλίδα Σάρλοτ Κριπς, καλλιτεχνική συντάκτρια της εφημερίδας The Independent, είχε επισκεφθεί πριν τρία χρόνια ένα ιδιωτικό spa στο Λονδίνο, προκειμένου να κάνει θεραπεία περιποίησης με την τεχνική του Έντονου Παλμικού Φωτός (Intense Pulsed Light)

Κριτική στη Μέρκελ από την αντιπολίτευση



Την ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, η αντιπολίτευση στη Γερμανία ασκεί κριτική τόσο στις αποφάσεις που ελήφθησαν όσο και στη γενικότερη διαχείριση της κρίσης. 

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών Περ Στάινμπρουκ επιρρίπτει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι «άφησε την κρίση στην ευρωζώνη να κορυφωθεί». Και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος αποφασίζει «πολύ λίγα, πολύ αργά, και στο περίπου». Της προσάπτει επίσης ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν κατά της αυτόματης επιβολής κυρώσεων και πως τώρα είναι ξανά υπέρ, με αποτέλεσμα να έχει σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος. 

Νέα δεδομένα στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ


Νέα δεδομένα στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, στην οποία εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να προηγείται έναντι των συνυποψηφίων του. Μεγάλος αντίπαλος όλων όμως, τον οποίο θα βρουν μπροστά τους μετά την εκλογή, είναι ο «άλλος»!

Σαρκοζί: Η ΕΕ εξετάζει τη στήριξη του ΔΝΤ με 200 δισ. ευρώ


«Αποφασίσαμε να εξετάσουμε την πιθανότητα ενίσχυσης του ΔΝΤ με 200 δισεκατομμύρια ευρώ»

Οι χώρες της Ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν το ΔΝΤ με το ποσό των 200 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τη στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης. 

«Αποφασίσαμε να εξετάσουμε την πιθανότητα ενίσχυσης του ΔΝΤ με 200 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παπαρήγα: «Η αμυντική στάση δεν βγάζει πουθενά»


Φωτό αρχείου
«Η αμυντική στάση σήμερα δεν βγάζει πουθενά, γιατί είμαστε σε βάση επέλασης κατάργησης κατακτήσεων που αποσπάσθηκαν στον 20 αιώνα ιδιαίτερα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη», είπε η γενική γραμμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της με την οποία άνοιξε τις εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που διεξάγεται στην Αθήνα και μετέχουν 83 κόμματα από 64 χώρες.

Παραιτείται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος



Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς όπως δηλώνει επιθυμεί να σταματήσει να παριστάνει τον βουλευτή. Μάλιστα ο κ.Αντωνακόπουλος θα προτείνει να υπάρξει ένα κύμα παραιτήσεων και άλλων βουλευτών του νομού, άλλα και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς όλα τα έργα που έπρεπε να είχαν γίνει για την Ηλεία έχουν βαλτώσει.

Βενιζέλος: "Η Σύνοδος ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών"


Βενιζέλος: "Η Σύνοδος ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών"
Οι σημερινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυτό θα ενισχύσει την προθυμία και εν τέλει τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό PSI, υποστήριξε κατά τη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει, πάντως, ότι η μείωση των ομολόγων της Ελλάδας που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές είναι “μια έκτακτη περίπτωση” και δεν θα εφαρμοστεί για κανένα άλλο κράτος της Ευρωζώνης.

Ασπίδα κατά των κρίσεων οι αποφάσεις της Συνόδου, λέει ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση κρίσεων, τώρα και στο μέλλον, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην δραματική Σύνοδο Κορυφής.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου, είπε ότι ελήφθησαν δύο δέσμες μέτρων, μία για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης και μία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η πρώτη δέσμη μέτρων προβλέπει μεγαλύτερο συντονισμό στην οικονομική πολιτική και ενίσχυση της πειθαρχίας. Η δεύτερη δέσμη μέτρων προβλέπει τη βελτίωση της λειτουργίας των μηχανισμών χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

The Guardian: Οι Έλληνες, τελικά, δεν είναι τόσο τεμπέληδες



Τον «μύθο» που ακούγεται συχνά τους τελευταίους αρκετούς μήνες στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να ανατρέψει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οι Έλληνες δεν είναι τελικά τόσο τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί οι εργατικότεροι του κόσμου. 

Οικονομική κρίση και ψυχοσωματικές επιδράσεις στον άνθρωπο


anxious-woman-0010
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σεπαρατεταμένο άγχος, υπάρχουν σημαντικότατες επιδράσεις στην ψυχική του διάθεση, και κατ’ επέκταση στον οργανισμό του π.χ. ημείωση της άμυνας του οργανισμού, μέσα από έναν πολύπλοκο μηχανισμό που οφείλεται στην επικοινωνία νευρικού και αμυντικού συστήματος του οργανισμού μας.
 π.χ. η μείωση της άμυνας του οργανισμού, μέσα από έναν πολύπλοκο μηχανισμό που οφείλεται στην επικοινωνία νευρικού και αμυντικού συστήματος του οργανισμού μας
(βλ  άρθρο «η επίδραση του άγχους στην άμυνα του οργανισμού μας»).

Πότε και τι αλλάζει στις ΜΚΟ;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών σχετικά με τον εξορθολογισμό της εθνικής πολιτικής για τις ΜΚΟ κατέθεσαν η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα
Καϊλή μαζί με τους βουλευτές κ.κ Βούρο Γιάννη,Γερανίδη Βασίλη, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Κεφαλίδου - Δημητρίου Χαρούλα, Κουρουμπλή Παναγιώτη, Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα,Λιντζέρη Δημήτρη, Μερεντίτη Αθανασία, και Σκραφνάκη Μαρία.
Οι βουλευτές ρώτησαν τους υπουργούς σε ποιο

Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν κρίση στα γαλάζια στελέχη...


Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν κρίση στα γαλάζια στελέχη...
Σε πείσμα της συζήτησης που –και ενδοπαραταξιακά- έχει ανοίξει σχετικά με το χρόνο των εκλογών, με στελέχη της ΝΔ να εμφανίζονται παρασκηνιακά ως υποστηρικτές του σεναρίου παραμονής του Παπαδήμου στο πρωθυπουργικό αξίωμα για περίοδο που εκτείνεται αρκετά μακρύτερα του Μαρτίου, τα εσωκομματικά μέτωπα που κατά τεκμήριο προηγούνται κάθε εκλογικής αναμέτρησης έχουν ενταθεί για τα καλά! 

Διοικητής νοσοκομείου προσέλαβε την γυναίκα του!


Γιατρός ταξιδεύει από την Αθήνα στην Μυτιλήνη κάθε 15 μέρες για να δουλέψει στο νοσοκομείο του νησιού για δύο μέρες με έξοδα του τοπικού νοσοκομείου. 

Το θέμα δεν θα είχε προκαλέσει καμία αντίδραση αν η γιατρός δεν ήταν σύζυγος του διοικητή του νοσοκομείου που ήδη απασχολεί άλλους τέσσερις ακτινολόγους.

Ολόκληρη η απόφαση των Ευρωπαίων


Ολόκληρη η απόφαση των Ευρωπαίων

Αυτόματες κυρώσεις για όποιες χώρες έχουν έλλειμμα πάνω από 3%, προβλέπει η χθεσινή απόφαση των Ευρωπαίων. Οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο. 
Λόγω των διαφωνιών ορισμένων χωρών οι νέες αποφάσεις θα υλοποιηθούν μέσω διεθνούς συμφωνίας. 

Σπίτι έγινε στάχτη στο Κιλκίς.Τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης


Σπίτι έγινε στάχτη στο Κιλκίς

Ολοσχερώς καταστράφηκε τη νύχτα ένα σπίτι στην Κορομηλιά Κιλκίς όταν εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν κι έτσι το σπίτι έγινε στάχτη.

Δέν το ήξερες..



Κάθε μέρα είναι κατά 55 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μεγαλύτερη από την προηγούμενη μέρα.


Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.


Κατά τη διάρκεια της Α’ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Aγιο Πνεύμα!

Πολιτική Εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. "Το μέλλον της Ευρώπης και η θέση της Ελλάδας"

Επίσκεψη μαθητών 1ου Γυμνασίου Κιλκίς στη Βουλή



Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς με τη συνοδεία καθηγητών επισκέφθηκαν την Βουλή όπου και τους υποδέχθηκε ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου μαζί με τον Βουλευτή ο οποίος και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της Βουλής και τις δραστηριότητες των Βουλευτών.

Ερώτηση Κ. Κιλτίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο Με θέμα : «Εξαίρεση των χώρων στάθμευσης από το έκτακτο ενιαίο τέλος ακινήτων»



Κύριε Υπουργέ 
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε και η οποία έχει ως παραμέτρους την κοινωνική, την πολιτική και γενικά την κρίση θεσμών και αξιών, οδήγησε στη λήψη σκληρών και επώδυνων, για τους πολίτες, μέτρων, που με την σειρά τους, έφεραν την οικονομική δυσπραγία και οδήγησαν σε απόγνωση όλους τους Έλληνες. 

Χατζηγεωργιάδης: «Θα ασκήσουμε σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική σε νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου»



Συγχαίρω τον νικητή των Εκλογών και δηλώνω ότι όλα τα εκλεγμένα μέλη του Συνδυασμού μας θα σταθούμε δίπλα του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την επίτευξη των στόχων του Επιμελητηρίου και την προαγωγή των συμφερόντων των μελών του. 
Ταυτόχρονα όμως θα ασκήσουμε αυστηρή αλλά εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση κυρίως στα θέματα της διαφάνειας και της διαχείρισης των οικονομικών του Επιμελητηρίου και ο έλεγχος αυτός αρχίζει από τώρα και αναφέρεται τόσο στην τετραετία που ακολουθεί όσο και στην πενταετία που πέρασε. 

Μελέτη- σοκ για τον καρκίνο του δέρματος στους γεωργούς

Μελέτη- σοκ για τον καρκίνο του δέρματος στους γεωργούς
Υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος παρουσιάζουν
 οι γεωργοί λόγω της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο όπως προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε στο 10ο συνέδριο της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"

"Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, υπάρχουν πολλά ΠΑΣΟΚ. Χάος...! Γι' αυτό ακριβώς δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή πρέπει κανείς να έχει και μια συναίσθηση, που λέμε...", δήλωσε μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου ο

Το πρώτο ρήγμα - Από την Ευρώπη των «27» στην Ευρώπη των «17»


Το πρώτο ρήγμα - Από την Ευρώπη των «27» στην Ευρώπη των «17»

Οι ευρωπαίοι ηγέτες, παρά τη μαραθώνια συνομιλία τους στη Σύνοδο Κορυφής στις  Βρυξέλλες, δεν κατάφεραν να φτάσουν, μέχρι σήμερα τα ξημερώματα τουλάχιστον, σε  ουσιαστικές αποφάσεις που θα αντιμετώπιζαν την κρίση χρέους της ευρωζώνης. 

Μετά από δέκα και πλέον ώρες συνομιλιών, οι ηγέτες της ΕΕ, κατάφεραν, όπως μεταδίδει το Reuters, να συμφωνήσουν στον καθορισμό ενός ανώτατου ορίου για το μέγεθος του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, το ESM, το οποίο θα περιορίζεται σε 500 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα επανεξεταστεί τον Ιούλιο του επόμενου έτους, όταν ο ESM αναμένεται να τεθεί σε ισχύ. 

Παρίσι: Συμμετοχή της Λούκας Τ. Κατσέλη σε συνεδρίαση του EURO50 με θέμα «η Κρίση της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα (IMS)»


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Λούκα Τ. Κατσέλη θα συμμετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση που διοργανώνει το EURO50 GROUP στο Παρίσι.

Tο EURO50 GROUP είναι μια ομάδα επιφανών προσωπικοτήτων και διαμορφωτών πολιτικής από την Ευρώπη, τέως υπουργών, επικεφαλής χρηματοπιστωτικών οργανισμών και πανεπιστημιακών, η οποία παρακολουθεί από κοντά και υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με την πορεία και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Σαν Σήμερα...


9 Δεκεμβριου

Γεγονότα

536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.
1912: Το υποβρύχιο Δελφίν, με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού Μετζιτιέ. Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου με τορπίλη.

Ο πιο δειλός σκύλος - Φοβάται τις γάτες, το σκοτάδι και... τρώει τα νύχια του από άγχος



Δεν του φτάνει που φοβάται τις γάτες, δεν μπορεί να πάει βόλτα στο σκοτάδι και τρώει τα νύχια του, έμεινε επίσης άστεγος, επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να αποδεχθεί τη δειλία του.


Η "μαγική" δύναμη της λύρας του Ορφέα.


Ο Ορφέας ήταν μία από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής μυθολογίας. Γεννήθηκε στην Θράκη και ήταν γιος του άρχοντα της περιοχής, Οιάγρου και της Μούσας Καλλιόπης, της προστάτιδας της Επικής Ποίησης. Σε παιδική ηλικία διδάχτηκε την τέχνη της μουσικής από τις Μούσες αλλά και από τον ίδιο τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος και του χάρισε την λύρα του.
  Η λύρα του Ορφέα, η "μαγική φόρμιγγα", ήταν κάτι σαν επτάχορδη κιθάρα και για την "ανεξήγητη" δύναμη της αλλά και την επίδραση της φωνής του, υπάρχουν δεκάδες ιστορίες. Σύμφωνα με αυτές, η μαγεία της μουσικής και του τραγουδιού του, ημέρευε τα άγρια ζώα και μετακινούσε "δέντρα και βράχους" που έσπευδαν να ακούσουν τη  θελκτική μελωδία του!

Και οι αρχαίοι έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια.


  
H εμφάνιση των πρώτων επιτραπέζιων παιχνιδιών, έγινε γύρω στο 3.500 π.Χ., στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία, από όπου εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο για να φτάσουν στην Ευρώπη έγινε πολύ αργότερα, κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας!
 Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό "Antiquity", τα πρώτα επιτραπέζια ήταν μία δραστηριότητα μόνο για την ελίτ των αρχαίων κοινωνιών, αφού μόνο οι εκλεκτοί μπορούσαν να τα έχουν και να ασχολούνται με τις ώρες μαζί τους!

Σωτήριο το ψάρι για τις νέες γυναίκες


Σωτήριο το ψάρι για τις νέες γυναίκες

Οι νέες γυναίκες που τρώνε συστηματικά λιπαρά ψάρια, διατρέχουν κατά... 90% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αργότερα στη ζωή τους έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτό είναι το εκπληκτικό συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, η οποία υποδηλώνει πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών όπως ο σολομός, του σκουμπρί και οι σαρδέλες, μπορεί να κάνουν θαύματα για την μελλοντική υγεία των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων τους.

Ο μαγευτικός ιερός τόπος της Παναγίας Σουμελά


Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, σπεύδουν να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, πηγαίνουν να προσκυνήσουν.