Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Κύπρος: Έφτασαν στη βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" τα αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας

Έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου "Rafale" και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Κορονοϊός: 126 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο - Στους 213 οι νεκροί

Τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα καταγράφονται 126 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα δέκα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Κώστας Τσιμίκας: Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό

Την απόκτησή του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε πριν από λίγο η Λίβερπουλ με τον Έλληνα διεθνή να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 21 στην πλάτη.

Ελληνοτουρκική κρίση: Ενημερώνει την Τρίτη τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ.Μητσοτάκης

Ελληνοτουρκική κρίση: Ενημερώνει την Τρίτη τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ.ΜητσοτάκηςΤηλεφωνικά θα επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα όσα συμβαίνουν στην Ν.Α Μεσόγειο
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μπήκε εδώ και περίπου μια ώρα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

ΕΜΥ για Εύβοια: Υπήρξε προειδοποίηση για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη

Στην τραγωδία στην Εύβοια αναφέρεται η ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY). Τι επισημαίνει.Συγκεκριμένη αναφορά για την κακοκαιρία που επρόκειτο να πλήξει την Εύβοια, μεταξύ άλλων περιοχών, είχε

Τα ανοιχτά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου σαφώς και προτιμούν συνέδριο με φυσική παρουσία προσώπων αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον κορονοϊό ● Οι αλλαγές τομεαρχών με φόντο την οικονομία εξετάζονται, με σχέδιο-απάντηση στο κυβερνητικό η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ ●

ΟΑΕΔ: Δυνατότητα αμειβόμενης εργασίας σε 32 ειδικότητες

Ο ΟΑΕΔ προσφέρει διετή ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 32 ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 οι εγγραφές.

Ακυρώνεται η ΔΕΘ - Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν στις 12 το βράδυ μπαρ και εστιατόρια

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων. Δεν θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ. Αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με ορθίους. Κλειστά μπαρ και εστιατόρια σε συγκεκριμένες περιοχές.

Τι είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ βγαίνοντας από το ΚΥΣΕΑ

Με αντί-Navtex που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Ηρακλείου Κρήτης του Πολεμικού Ναυτικού απάντησε η Αθήνα στην κλιμάκωση της Άγκυρας, ακυρώνοντας την περιοχή που είχε δεσμεύσει για έρευνες νότια του Καστελλόριζου για το Ορουτς Ρέις.

Προβληματισμός Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Έντονος προβληματισμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τη Τουρκική navtex και τις εξαγγελίες Ερντογάν για γεωτρήσεις στη περιοχή του Καστελόριζου.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ανακαλούνται και οι άδειες του πολιτικού προσωπικού

Ανακαλούνται και οι άδειες πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι σε ανάκληση όλων των αδειών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την έκδοση

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις: 1.209 θέσεις στο υπουργείο Υγείας - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας έχουν δρομολογηθεί μέσω ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για την προκήρυξη 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Εντός της εβδομάδας, πιθανόν και αύριο ή την Τρίτη, αποπλέει το Orus Reis για την περιοχή του Καστελλόριζου

 

Αποφασισμένος για έντονη αντίδραση ο Ερντογάν. Δεκτές φέρεται να έχουν γίνει οι προτάσεις της TRAO για τα οικόπεδα στην περιοχή. Σε αυξημένη ετοιμότητα η Αθήνα.