Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις Φραγγίδη και άλλων 20 του ΠΑΣΟΚ περί απελευθέρωσης ταξί

21 βουλευτές ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι ο Γ. Φραγγίδης,  προτείνουν τέσσερις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγελμάτος των αυτοκινητιστών.
Ολόκληρη η επιστολή:

Σημάδα σήψης στην «ισχυρή» Τουρκία


Του Κώστα Τζεβελέκου
Η Τουρκία σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές.Η πολιτική Ερντογάν και το δόγμα Νταβούντογλου όχι μόνο δεν επικροτούνται, αλλά όπου προσπάθησαν να εφαρμοσθούν κατέληξαν σε φιάσκο.
Στην Τουρκία σήμερα ζουν 77 διαφορετικές εθνότητες με κυριάρχους τους Κούρδους, οι οποίοι αγωνίζονται για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης συνεχίζει η New Business την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Sunera. Το νέο κατάστημα Sunera βρίσκεται στο Ελληνικό, στην οδό Ιασωνίδου 57, απ' όπου όλοι μπορούν να βρουν ολοκληρωμένη επαγγελματική λύση στις ενεργειακές τους αναζητήσεις.

Οι Ρώσοι σκέφτονται... υποθαλάσσια ένωση με τις ΗΠΑ!

Η ιδέα της σύνδεσης, μέσω υποθαλάσσιου τρένου, της Ρωσίας και των Η.Π.Α. φαίνεται να σχεδιάζεται σοβαρά από αξιωματούχους της πρώτης! Το μόνο που απαιτείται, άλλωστε, είναι ένα τούνελ, κάτω από τον βυθό της θάλασσας, μήκους 105 χιλιομέτρων -όσο δύο φορές δηλαδή η σήραγγα της Μάγχης, που ενώνει την Αγγλία με τη Γαλλία.

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Στερεά Ελλάδα t

Η Στερεά είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό 22,7%, ενώ ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 18,5% και η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία με 18,1%.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, η ανεργία τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε το ποσοστό- ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010.

Γόβες ψηλοτακουνες για άνδρες! (ΕΛΕΟΣ)

Γόβες ψηλοτακουνες για άνδρες!
Ιδού η νέα μόδα των αντρών: τα ψηλοτάκουνα. Δεν θυμίζουν σε τίποτε τις πλατφόρμες των glam rock σταρς τύπου Ντέιβιντ Μπάουι, ούτε όμως και τα τακούνια των drug queens. Μετά την χαλάουα και το άι-λάινερ, να άλλη άλλη μια αιτία για να αρχίσει το κήρυγμα ο Άνθιμος.

«Ποτέ δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς τα 8ιντσα τακούνια μου» δηλώνει ο Λουκ Νέρο συνιδιοκτήτης του κλαμπMr. Black στους New York Times, «Πήγα σε ένα πάρτυ χθες και εκεί ήταν ένας άντρας ντυμένος κανονικά και φορούσε καυτά κόκκινα peep toes. Αυτό ήταν! όλοι του έλεγαν «Θεέ μου, λατρεύω τα παπούτσια σου!!».

Σοκ! "Μητέρα" έδινε στα μωρά της αλκοόλ και ναρκωτικά!


Σοκ! "Μητέρα" έδινε στα μωρά της αλκοόλ και ναρκωτικά!
Μία μητέρα από το Κονέκτικατ των Η.Π.Α. παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έδινε στα δύο παιδιά της αλκοόλ και ναρκωτικά! Πρόκειται για την Juliette Dunn, 29 ετών, η οποία μαζί με τη φίλη της, Lisa Jefferson, 33 ετών, ουσιαστικά κακοποιούσε με αυτόν τον τρόπο τον 4χρονο γιο και τη 10 μηνών κόρη της.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πρακτικές των δύο γυναικών, όταν ένας γείτονας έκανε παράπονα ότι μία γυναίκα έδινε στα παιδιά μπίρα σε κοντινή παιδική χαρά. Σε συνέχεια της καταγγελίας, η αστυνομία με ένταλμα οδήγησε τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο γιος βρέθηκε θετικός για αλκοόλ και η κόρη για αλκοόλ και κοκαΐνη.

Πώς αντιδρά η αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στην οικονομία


Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

ΚΚΕ: Διευθέτηση ζημιών το κούρεμα

« Το κούρεμα του χρέους που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στην ΕΕ δεν γίνεται για την ανακούφιση του λαού, πρόκειται για διευθέτηση των ζημιών που προσωρινά θα υποστούν ορισμένες τράπεζες και άλλα μονοπώλια», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Για το λαό όπως και αν το καταλήξουν θα σημάνει νέα επίθεση στη ζωή του, με νέα μνημόνια», σημειώνει. 

ΝΔ: Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του χρέους


Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως η έκθεση της ΕΕ για την Ελληνική οικονομία είναι "καταπέλτης για την κυβέρνηση", ενώ αποδεικνύει ότι τα απανωτά “σχέδια σωτηρίας” της χώρας απέτυχαν.
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Καντάφι διοχέτευσε τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια στο εξωτερικό


Ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι που σκοτώθηκε την Πέμπτη στη Σύρτη διοχέτευσε μυστικά από τη Λιβύη για επενδύσεις στο εξωτερικό τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που εκτιμούσαν οι δυτικές κυβερνήσεις, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται υψηλόβαθμους Λίβυους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης ανακάλυψαν την περασμένη άνοιξη ότι το λιβυκό καθεστώς διέθετε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επενδύσεις στις ΗΠΑ. 

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον του καταγγέλλει το ΚΚΕ


Τη «συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση» εναντίον του καταγγέλλει το ΚΚΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις έχει η κυβέρνηση και οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση που εκτελούν οι οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων - δολοφόνων, που υπηρετούν τους μηχανισμούς του συστήματος, με εφόδους σε γραφεία του ΚΚΕ, πυρπολήσεις, ξυλοδαρμούς μελών της ΚΝΕ σε διάφορους χώρους, με απειλές και άλλα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νέα εμβάσματα "καίνε" τον Άκη Τσοχατζόπουλο


Με νέο κατηγορητήριο έρχεται αντιμέτωπος ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος. Εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές 100 εκατ. δρχ σε λογαριασμό της πρώην συζύγου του από αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων

Νέα στοιχεία "φωτιά" για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η Εισαγγελία της Αθήνας, σε συνεργασία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

«Δεν είναι παράδεισος για παράνομους μετανάστες η Ελλάδα»



Μήνυμα προς όσους μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα είτε οικειοθελώς είτε με απέλαση» έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.
Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Παπουτσής τονίζει πως πρέπει αν σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι «ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες, ούτε αντέχει η κοινωνία να γίνει η αποθήκη των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης».

Βέροια: Έκρυβε μια περιουσία σε... χαρτοσακούλα!


122.000 ευρώ έκρυβε μέσα σε χαρτοσακούλα μια 60χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ληστείας από δύο αγνώστους!


Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, περίμεναν την άτυχη γυναίκα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, την ώρα που προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι πρωτοβουλίες του Παπανδρέου


Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι πρωτοβουλίες του Παπανδρέου

Πεπεισμένος ότι πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες είναι πλέον και ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη δραματική διάσταση που έλαβε η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και το πλήθος εισηγήσεων που δέχεται «να προχωρήσει σε κινήσεις για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα».
Ως προς τον χρόνο των πρωτοβουλιών, φυσικά δεν θα είναι «από Δευτέρα», όπως κυκλοφόρησε μετ' επιτάσεως, μετά και τη σχετική δήλωση - απαίτηση της Βάσως Παπανδρέου.

Το παιδί σου δέχεται επίθεση από άλλα παιδιά; Τι πρέπει να κάνει

Το παιδί σου δέχεται επίθεση από άλλα παιδιά; Τι πρέπει να κάνει
Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν επιθετικά παιδιά που εκβιάζουν, ασκούν σωματική βία και κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι το γνωστό bullying. Τι πρέπει να κάνει το παιδί σου σε αυτές τις περιπτώσεις και πως να το αντιμετωπίσει; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνεις το παιδί σου να νιώσει σπουδαίο!

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο πλέον στα σχολεία, τα παιδιά είτε από συνομήλικα, είτε από παιδιά μεγαλυτέρων τάξεων, να δέχονται επιθέσεις οι οποίες μπορεί να είναι είτε σωματικής βίας, είτε συναισθηματικής βίας, είτε λεκτικής βίας.

Μείωση του ελλείμματος της Κύπρου, αύξηση του χρέους, σύμφωνα με την Eurostat


Μείωση κατέγραψε το δημόσιο έλλειμμα της Κύπρου το 2010, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το χρέος, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat.

Ειδικότερα, το δημόσιο έλλειμμα ανήλθε σε απόλυτους αριθμούς σε 923 εκατ. ευρώ, έναντι 1.030 εκατ. ευρώ το 2009. Σε ποσοστό του ΑΕΠ κυμάνθηκε στο -4,6% από -5,4% το 2009. Το δημόσιο χρέος έφτασε τα 10.653 εκατ. ευρώ από 9.865 εκατ. ευρώ το 2009. Σε ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθε στο 61,5%, ενώ το 2009 ήταν 58,5%. 

Φόρος 40% σε καταθέσεις εξωτερικού

Φόρος 40% σε καταθέσεις εξωτερικού
Φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι έβγαλαν έξω ποσά άνω των 100.000 ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διεκδικήσει τους διαφυγόντες φόρους κάνοντας χρήση νόμου για ξέπλυμα χρήματος.

Αυτός προβλέπει κατάσχεση υπό τη μορφή φόρου του 40% της διαφορας μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των κεφαλαίων που εμφανίζονται να έχουν φύγει. Όσο πιο χαμηλα τα δηλωθέντα, τόσο μεγαλύτερος ο φόρος.

Ο Ομπάμα κήρυξε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ


Το τέλος του πολέμου στο Ιράκ κήρυξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων έως το τέλος του χρόνου και σημαίνοντας την ολοκληρωτική απεμπλοκή των ΗΠΑ μετά από σχεδόν εννιά χρόνια σε αυτό το δύσκολο και αιματηρό μέτωπο.

«Όπως υποσχέθηκα, τα στρατεύματά μας που παραμένουν στο Ιράκ θα επιστρέψουν ως το τέλος του έτους. Ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ θα έχει τελειώσει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαπόμπευση του νεκρού Καντάφι στη Λιβύη.Πιέζει για έρευνα η διεθνής κοινότητα


Συρρέουν οι Λίβυοι έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι, που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του. Η διαπόμπευση του νεκρού πρώην δικτάτορα της Λιβύης συνεχίζεται, ενώ, την ίδια ώρα, η Τρίπολη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα, που αξιώνει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη. Στην ίδια αποθήκη-ψυγείο βρίσκεται και η σορός του γιου του, Μοτασίμ Καντάφι.

Ευρωπαϊκή μοναξιά για τον Σαμαρά

Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να δηλώσει ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τις ενστάσεις που είχε εκφράσει ευθύς εξ αρχής για την «συνταγή» που ακολουθείται στην Ελλάδα και θα πα
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει ξανά να πείσει τους συντηρητικούς ηγέτες της ΕΕ ότι δεν διαφωνεί με τους στόχους της τρόικας, αλλά με τη μεθοδολογία. Ελπίζει ότι θα υπάρξουν και κάποιες φωνές στήριξης των θέσεών του

Με μοναδικό του όπλο το δημοσκοπικό προβάδισμα και την ελπίδα ότι θα υπάρξουν κάποιες ευρωπαϊκές "φωνές" υποστήριξης, αναμενόταν να προσέλθει σήμερα στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Μην τα σκοτώνετε όπου τα βρίσκετε!Βάλτε τα να φορτίσουν το κινητό σας!


Κί όμως!Τα έντομα-ζωύφια..δεν είναι μόνο ενοχλητικά και τρομακτικά!Αν έχεις φαντασία...μπορείς να βρείς τη χρησιμότητα τους, σε θέματα που δεν φανταζόσουν!Όπως στο να....σου φορτίζουν το κινητό!Για δείτε το παρακάτω βίντεο και ίσως αναθεωρήσετε την άποψη σας για τις κατσαρίδες,τις αράχνες και πολλά άλλα πλασματάκια,ταοποία μέχρι τώρα σας προκαλούσαν αηδία και τρόμο....

Όταν σου έρχεται..εκεί που δέν το περιμένεις...(video)


Ποτέ μην κάνετε δηλώσεις σε τηλεοπτικά συνεργεία,όταν έχει δυνατό αέρα,σε εξωτερικό χώρο!Δεν ξέρετε απο που θα σας έρθει!Ο συγκεκριμένος ,συμπαθέστατος κατά τα άλλα, κύριος...δεν κατάλαβε τι έγινε...

Άντρας τρέφεται με ψοφίμια των δρόμων εδώ και 30 χρόνια!


Άντρας τρέφεται με ψοφίμια των δρόμων εδώ και 30 χρόνια!
Αρουραίοι, ποντίκια, αλεπούδες, κουκουβάγιες, τυφλοπόντικες ακόμα και φίδια συμπεριλαμβάνει 44χρονος Βρετανός στο καθημερινό μενού του!
Ο Jonathan McGowan, ένας επαγγελματίας ταριχευτής ξεκίνησε να τρώει διάφορα ζώα που είχαν σκοτωθεί από αυτοκίνητα σε δρόμους από την ηλικία των 14 ετών, όταν βρήκε μια οχιά στην άκρη του δρόμου και αποφάσισε να την μαγειρέψει!
Με τον καιρό ο McGowan αποφάσισε πως το να τρώει το κρέας από ζώα που έβρισκε σκοτωμένα στους δρόμους και μόνο, έχει οικολογικά πλεονεκτήματα.

Ψάχνουν αν δρουν κουκολοφόροι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ


 Ψάχνουν αν δρουν κουκολοφόροι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής έδωσε εντολή να εξεταστούν οι καταγγελίες της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα και τη μάχη στο Σύνταγμα


«Εάν ισχύουν όλα όσα έχει δηλώσει η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πιστοποιούν την ύπαρξη σκοτεινού παρακρατικού κέντρου το οποίο δρα εναντίον της δημοκρατίας και έξω από κάθε πλαίσιο». 

E.E.: Συνολικά 9,1 δις ευρώ σε ενεργειακές υποδομές


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε το σχέδιό της να διαθέσει 9,1 δις. ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 για την αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών των χωρών-μελών, όπως επιτάσσει η στρατηγική σε θέματα κλιματικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το πλαίσιο που αποκαλύφθηκε στις 19 Οκτωβρίου, τα χρήματα θα διοχετευθούν υπό τη μορφή ομολογιακών δανείων, επιδοτήσεων και εγγυήσεων.

Η υγεία των ματιών μας: Δείτε τα καθαρά


Η υγεία των ματιών μας
Μπορεί η πολλή τηλεόραση να δημιουργήσει μυωπία στα παιδιά; Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την πρεσβυωπία; Τι είναι ο κερατόκωνος και γιατί εμφανίζεται κυρίως σε νέους; Μπορώ να κοιμάμαι με τους φακούς επαφής; Ο Χειρούργος-Οφθαλμίατρος κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος δίνει απαντήσεις σε αυτά και ακόμα περισσότερα… για τα μάτια μας μόνο…

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το άρθρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε γερμανική εφημερίδα


Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το άρθρο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

    Ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και είπε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι η μόνη βιώσιμη πολιτική λύση για τον τόπο.

Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό και πιθανές πρόωρες εκλογές

Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό και πιθανές πρόωρες εκλογές

Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένονται μετά τη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης από την έκβαση της οποίας εξαρτάται και η απόφαση του πρωθυπουργού.
Έτσι αν το αποτέλεσμα της συνόδου είναι θετικό για τη χώρα, ο Γ. Παπανδρέου είναι πολύ πιθανόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Συνεργάτες πάντως του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι ίσως η τελευταία από τις πολιτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει, δίνοντας προτεραιότητα σε τρία βήματα.

ΔΗΣΥ: Να ανοίξει συζήτηση για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης


Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανοίξει ενεργά από τη Δευτέρα μια συζήτηση ώστε να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, δηλώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας ΔΗΣΥ , Λευτέρης Αυγενάκης.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κατακερματισμένη και κατάκοπη μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, υποστηρίζει ο κ. Αυγενάκης, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι εμφανώς λαβωμένη από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου.

Σάν Σήμερα...



22 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Αβέρκιος
  • Γεγονoτα



1797: Την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο και από ύψος 3.200 ποδών πραγματοποιεί ο Γάλλος Αντρέ - Ζακ Γκαρνερέν.
1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.

Οι πιο «θανατηφόροι δικτάτορες»

Οι πιο «θανατηφόροι δικτάτορες»
Το 42χρονο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι τελείωσε χτες με τον εξεγερμένο λαό να πανηγυρίζει πάνω από το νεκρό σώμα του άλλοτε ισχυρού ηγέτη της πιο πλούσιας πετρελαιοπαραγωγού χώρας της βόρειας Αφρικής.

Όμως ο Συνταγματάρχης Καντάφι δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο «θανατηφόρους δικτάτορες», που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μαζικές δολοφονίες, των τελευταίων 100 ετών.

Χώρος απιστίας το διαδίκτυο

Χώρος απιστίας το διαδίκτυο
To ότι τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το Facebook και το Twitter είναι τόπος φλέρτ το γνωρίζαμε.Ότι είναι τόπος απιστίας το υποπτευόμασταν, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι...

Οι ερευνητές ζήτησαν από πάνω από 5.000 χρήστες μιας ιστοσελίδας διαδικτυακών συνοικεσίων να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διαδικτυακή απιστία. 

Κάνετε νυχτερινές... επιδρομές στο ψυγείο σας;

Κάνετε νυχτερινές... επιδρομές στο ψυγείο σας;
Το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας είναι μια διαταραχή η οποία οδηγεί τους πάσχοντες σε υπερβολική κατανάλωση τροφής είτε λίγο πριν κοιμηθούν το βράδυ, είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Χαρακτηρίστηκε ως διαταραχή πριν από 50 χρόνια, η οποία συνοδεύεται από υπερφαγία (κατανάλωση του 25% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης μετά το βραδινό) και αϋπνία. Οι άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για παχυσαρκία και κατάθλιψη. Συνήθως έχουν εμμονές γύρω από το φαγητό και αισθήματα ενοχής και ντροπής μετά από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. 

Κοσμικά παγάκια αποκαλύπτουν. Το νερό ήρθε στη Γη με κομήτες, υποδεικνύει μακρινό πλανητικό σύστημα

Καλλιτεχνική απεικόνιση του δίσκου αερίου και σκόνης γύρω από το άστρο TW Hydra. Στην περιφέρειά του κρύβονται παγάκια (Πηγή: ESA/NASA/JPL-Caltech)
Σωματίδια παγωμένου νερού ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά στην περιφέρεια ενός νεογέννητου πλανητικού συστήματος, εκεί που πιστεύεται ότι σχηματίζονται οι κομήτες. Η ανακάλυψη αποτελεί ισχυρή ένδειξη υπέρ της θεωρίας που θέλει το νερό της Γης να έφτασε στον πλανήτη με κομήτες, ή «βρόμικες χιονόμπαλες», όπως συχνά τους αποκαλούν οι αστρονόμοι.

Η Γη, όπως όλοι οι πλανήτες σε οποιοδήποτε πλανητικό σύστημα, σχηματίστηκε από τη σταδιακή συσσωμάτωση αερίων και σκόνης που περιφέρονταν γύρω από τον νεογέννητο Ήλιο.

Πάπυρος με οδηγίες πάλης, ηλικίας 20 αιώνων.



«Στάσου δίπλα στον αντίπαλο και με το δεξί χέρι, κάνε κεφαλοκλείδωμα και χτύπα», «Στάσου στην πλευρά του, κάνε επίθεση με το πόδι και χτύπα»! Πρόκειται βεβαίως για οδηγίες πάλης, μόνον που δεν είναι σημερινές αλλά προέρχονται από τον 1ο ή 2ο μ. Χ. αιώνα.
  Γραμμένες στα ελληνικά σε ένα κομμάτι παπύρου που διασώθηκε μέσα στους αιώνες συνιστούν το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, το οποίο παρ΄ ότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πρόκειται για την πάλη, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο. Το κείμενο έγινε γνωστό πρόσφατα, όταν αντίγραφό του παρουσιάστηκε στην Εθνική Αίθουσα Τιμών Πάλης στο Στίλγουοτερ της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

 

Το σπίτι των ονείρων τους, έκρυβε ένα καταραμένο μυστικό!


Το σπίτι των ονείρων του νόμιζε ότι είχε βρει ένα ζευγάρι από το Χιούστον του Τέξας, όμως βρέθηκε αντιμέτωπο με τα φαντάσματα νεκρών σκλάβων.
  Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Σαμ και η Τζούντιθ Χάνι μετακόμισαν στο Νιούπορτ, λίγο έξω από το Χιούστον του Τέξας.

  «Όταν αγοράσαμε το σπίτι σκοπεύαμε να περάσουμε μεγάλο μέρος της ζωής μας εκεί», ακούμε τον ιδιοκτήτη να δηλώνει στο παρακάτω βίντεο.

 

Πήρε 32 κιλά για να... καταλάβει τι σημαίνει πάχος


Και όμως, ο νεαρός που βλέπετε στα δεξιά και τα αριστερά της εικόνας, είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο, με διαφορά 32 κιλών!
Αυτό που τον... πάχυνε δεν ήταν ο γάμος του - μάλιστα η σύζυγός του έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα - αλλά η απόφασή του να κατανοήσει τι εστί παχυσαρκία. (Κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Ο Drew Manning είναι ένας personal trainer. Ο νεαρός άνδρας είχε ένα καλογυμνασμένο σώμα, με τους κοιλιακούς του να κλέβουν τις εντυπώσεις. Σήμερα είναι ένας "κοιλαράς" με πλαδαρό δέρμα και μεγάλα μάγουλα... Για να μεταμορφωθεί, χρειάστηκαν έξι μήνες!