Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη : Με την πλάτη στον τοίχο

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τη διαρροή πρακτικών συζήτησης μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα οποία προκύπτει ότι η Τουρκία δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με το ποσό των 3 δισ. ευρώ που έλαβε τον Οκτώβριο με αντάλλαγμα τον περιορισμό της προσφυγικής ροής.

Συγκροτούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα τα Περιφερειακά Συντονιστικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγκροτούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα τα Περιφερειακά Συντονιστικά της.
Η οργανωτική και πολιτική αυτή διαδικασία θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου.
Στόχος των διαδικασιών είναι να οργανωθούν τα επόμενα βήματα και η μελλοντική πορεία της Δημοκρατικής

O Παπανδρέου σε διάλεξη στις Βρυξέλλες: Οταν ήμουν πρωθυπουργός ήμουν στιγματισμένος, σαν λεπρός

Μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες για την μεζονέτα στα Δικαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε για Βρυξέλλες και έδωσε συνέντευξη για ένα ασυνήθιστο θέμα.
Σε ένα δείπνο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της επιτροπής Υγείας της ΕΕ για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C (HCV) στην Ευρώπη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο πολυτελές ξενοδοχείο Stanhope στην Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής

Καϊλή: Καμία δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα ελεύθερα ΜΜΕ

Καϊλή: Καμία δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα ελεύθερα ΜΜΕΟι δημοσιογράφοι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διαφωνούν με τις κυβερνήσεις, δήλωσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς σε συνέντευξή της στη ρουμανική τηλεόραση

Στην «τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και σε ανάλογο περιστατικό που

Για να μην εκτεθεί ο υπουργός βρήκαν λύση για τον Μ. Σφακιανάκη

Για να μην εκτεθεί ο υπουργός βρήκαν λύση για τον Μ. Σφακιανάκη
Μια... απίστευτη λύση βρήκε η κυβέρνηση με την υπόθεση του Μανώλη Σφακανάκη που πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Μετά από έντονο και οργιώδες παρασκήνιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η λύση που προκρίθηκε προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, η κυβέρνηση επιχείρησε να...

Δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη μετά το σάλο, αναζητείται αντικαταστάτης

Δεκτή έχει γίνει από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι ο Αλ. Τσίπρας κορόϊδεψε τους αγρότες, όπως και οι προηγούμενοι, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές. 

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το κέντρο προσφύγων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕΤις αποφάσεις με τις οποίες δημιουργήθηκε το κέντρο μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ζητά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Ερώτηση Βενιζέλου σε Παππά για την τιμή δημοπράτησης των καναλιών

Ερώτηση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τη δημοπράτηση των αδειών των καναλιών κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην ερώτησή του ο κ. Βενιζέλος θέτει ερωτήματα για την τιμή στην οποία θα δημοπρατηθούν τα κανάλια, βασιζόμενος στη μελέτη της Φλωρεντίας που επικαλείται ο υπουργός Επικρατείας.
Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Βενιζέλου προς τον Νίκο Παππά έχει ως εξής:

Συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες]Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα συζητήθηκε το προσφυγικό και εσωτερική

Οδυσσέας: Η καταγραφή απόρρητης συνεδρίασης αποτελεί μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε επιστολή που έστειλε στο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, σχετικά με την Υποκλοπή και παράνομη δημοσίευση της από 17-02-2016 απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, τόνισε

Παραιτήθηκε ο Καφετζόπουλος από αντιδήμαρχος Αθηναίων -Στη θέση του ο γιος του Παπαγιαννάκη

Παραιτήθηκε ο Καφετζόπουλος από αντιδήμαρχος Αθηναίων -Στη θέση του ο γιος του ΠαπαγιαννάκηΤην απόφασή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου, ανακοίνωσε στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
Τη θέση αντιδημάρχου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Πήραν πίσω την αποπομπή Σφακιανάκη – Έκθετος ο Τόσκας

Υπενθυμίζεται πως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.
Έκθετος ο Τόσκας

Λεβέντης: Έχω πληροφορίες πως ο Προβόπουλος είναι έτοιμος για οικουμενική

Την άποψη ότι «μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους ξένους» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Bασίλης Λεβέντης.
Μιλώντας στον «Real FM», ανέφερε ότι «στην πολιτική είναι εφικτό ό,τι είναι απαραίτητο για τη χώρα. Δηλαδή, το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα. Να δώσουμε προς τα έξω μια εικόνα με κυβέρνηση

Κοινή ερώτηση στην κυβέρνηση από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για την καρατόμηση Σφακιανάκη

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπλ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Αναφέρει, συγκεκριμένα, η ερώτηση: «Κι εκεί που ελπίζει

Εκρηξη στη χρήση πλαστικού χρήματος το 2015 -Αύξηση 265% για τις χρεωστικές

Kατακόρυφη ανάπτυξη γνωρίζουν πλέον οι χρεωστικές κάρτες στη χώρα μας, λόγω των capital contrlos.
Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2015, η χρήση αγορών με όλες τις

Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης βρήκε σήμερα το πρωί ο 32χρονος πασίγνωτος λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στις 08:20 σε γέφυρα από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο

Παραστατίδης: «Πάντα ο προεκλογικός λόγος έχει μια υπερβολή»

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης τόνισε:
«Πάντα ο προεκλογικός λόγος έχει μια υπερβολή, έτσι πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό σύστημα (…) καμία φορά πρέπει να λες αυτά που

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 3,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά σχεδόν τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων αποτυπώνει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της MRB.
Η ΝΔ έχει πάρει διαφορά 3,7% μονάδων ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,6%.
Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Βέτο από Καραμανλή σε Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδη, Παπαδόπουλο και Γιαννίτση

Μπορεί μετά την ήττα του Β. Μεϊμαράκη να σώπασαν και οι περιβόητοι κύκλοι του Κ. Καραμανλή, ωστόσο δειλά-δειλά τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι οι περίφημες διαρροές της Παναγή Κυριακού. Αυτή τη φορά, αφορούσαν την αντίθεση του Κ. Καραμανλή με το άνοιγμα του συστήματος Μητσοτάκη σε πρόσωπα που

Αναβλήθηκε συνάντηση 11 κρατών λόγω του χτυπήματος στην Άγκυρα

Αναβλήθηκε συνάντηση 11 κρατών λόγω του χτυπήματος στην Άγκυρα - Κεντρική ΕικόναΜια συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν «εθελοντικά» περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία ακυρώθηκε μετά την πολυαίμακτη

Στο πόδι η Ρόδος για το σχέδιο δράσης του ΝΑΤΟ -Επιστολή στον Δραγασάκη

Στο πόδι η Ρόδος για το σχέδιο δράσης του ΝΑΤΟ -Επιστολή στον ΔραγασάκηΕνημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ζητούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Οι διάλογοι της ντροπής με τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή

Κάθε προηγούμενη πρόκληση ξεπέρασαν Χρυσαυγίτες βουλευτές στην επιτροπή Εξοπλισμών και Αμυνας, που επιτέθηκαν με αγοραίες εκφράσεις όχι μόνο σε άλλους βουλευτές και τον παριστάμενο υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο,αλλά και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τοποθετήσεις Αντιστρατήγων, Υποστρατήγων και Ταξιάρχων

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τοποθετήσεις Αντιστρατήγων, Υποστρατήγων και ΤαξιάρχωνΜε απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έγιναν οι τοποθετήσεις των Aνστιστρατήγων, Υποστρατήγων και Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι Αντιστράτηγοι:

«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα-φωτιά και τις ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν