Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Στα… χαρακώματα ΗΠΑ και Ρωσία με φόντο τη Συνθήκη των Ανοικτών Ουρανών

Στα... χαρακώματα ΗΠΑ και Ρωσία με φόντο τη Συνθήκη των Ανοικτών ΟυρανώνΤην πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη συνθήκη Open Skies ( Ανοικτοί Ουρανοί) την πρόθεσή τους την οποία έχουν συνυπογράψει 35 χώρες και η οποία επιτρέπει άοπλες πτήσεις εναέριας επιτήρησης στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, καθώς ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα παραβιάσει τους όρους της Συνθήκης.

Ο Χαφτάρ πήρε σοβιετικά αεροσκάφη - Απειλεί την Τουρκία με τη "μεγαλύτερη εκστρατεία της λιβυκής ιστορίας"

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ απείλησε την Τουρκία με την προοπτική μιας επικίνδυνης νέας κλιμάκωσης στον πόλεμο της χώρας της Βόρειας Αφρικής λέγοντας πως θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, ωθώντας την Άγκυρα να προειδοποιήσει ότι θα εκδώσει αντίποινα.

Τσακαλώτος: Η απώλεια της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου



Με αφορμή την ικανοποίηση από πλευράς κυβέρνησης της χθεσινής έκθεσης αξιολόγησης των θεσμών, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στέκεται σε συγκεκριμένα σημεία του κειμένου, τα οποία -όπως λέει- παραπέμπουν σε «απώλεια της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών και η αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας».

Οριστικό: Πρωταθλητής της Basket League ο Παναθηναϊκός -Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Αρης

Επειτα από πολύωρο ΔΣ της διοργανώτρια αρχής της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να μην μπει παύλα στη σεζόν αλλά να στεφθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, με την διακοπή να θεωρείτο δεδομένη μιας και οι περισσότερες ομάδες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα παρκέ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε 0+0=14, ο Κυριάκος 14+0=24

Για «δημιουργική λογιστική» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης 24 δισ. ευρώ «υπάρχουν μόνο στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη».

Κορονοϊός: 168 οι νεκροί, 3 νέα κρούσματα - 2.853 συνολικά στη χώρα μας

Κορονοϊός: 168 οι νεκροί, 3 νέα κρούσματα - 2.853 συνολικά στη χώρα μας - BINTEOΣε 168 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη ασθενείς εξέπνευσαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης.

ΟΑΕΔ: Πάνω από 200.000 περισσότεροι άνεργοι φέτος τον Απρίλιο συγκριτικά με πέρσι

Αύξηση κατά 21,73% και κατά 211.526 άτομα στους ανέργους τον περασμένο Απρίλιο έναντι του Απριλίου του 2019 δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων, η οποία φτάνει στο 35,09% καθώς οι άνεργοι που εισπράττουν το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 49.980 άτομα.

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών για το 2020, στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια

Συντάξεις Ιουνίου: Αρχίζει η πληρωμή τους - Σε ποιους θα καταβληθούν την Παρασκευή

Από αύριο, Παρασκευή, 22 Μαΐου του 2020 αρχίζει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Ιουνίου 2020 στους συνταξιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 29 Μαΐου. Αναλυτικά, οι συντάξεις του Ιουνίου θα πληρωθούν ως εξής:

Κιλκίς: Στη "φάκα" τέσσερα άτομα που άδειασαν παγκάρια από παρεκκλήσια

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν χθες το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή αποζημιώσεις 34,8 εκατ. ευρώ σε 15.778 δικαιούχους

Αποζημιώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 34,8 εκατ. ευρώ θα πληρώσει αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου ο ΕΛΓΑ. Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο

Χρήστος Παπαστεργίου: «Στα συρτάρια εξοπλισμός εκατομμυρίων, σε συνθήκες αθλιότητας προσωπικό και ασθενείς, σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή για ... 20.000 ευρώ ή για ... άλλο λόγο;;;»

Ορισμένα από τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», και ο επικεφαλής της, ιατρός Χρήστος Παπαστεργίου.

Του Γ. Λακόπουλου : Το σχέδιο Μητσοτάκη για διάλυση του Κινάλ επισπεύδει την συγχώνευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία – Προς σκηνικό σύγκρουσης παρατάξεων στις εκλογές

Γιώργος Λακόπουλος: Οι «Βαξεβάνηδες» της δημοσιογραφίας δεν πρέπει ...Εξελίξεις που κυοφορούνται από καιρό στο παρασκήνιο επιταχύνονται το τελευταίο διάστημα, προφανώς λόγω του ενδεχόμενου να προκηρύξει η κυβέρνηση πρόωρες εκλογές.