Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 1.678 νέα κρούσματα - "Φλέγονται" Θεσσαλονίκη και Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.678 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Κυριακής. Από τα 1.653 εγχώρια κρούσματα, τα 91 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Κυνική ομολογία 8μηνης αδράνειας η ακύρωση του 80% των χειρουργείων – Άφησαν το ΕΣΥ απροετοίμαστο»

Η εντολή για αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί την πιο κυνική επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΚΙΝΑΛ: Προτάσεις για τη δημόσια υγεία και τη στήριξη των πληγέντων

Προτάσεις με «απαραίτητα και αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» από τις επιπτώσεις της πανδημίας καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ εκτιμά πως η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου».

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" το Εθνικό Σύστημα Υγείας - Φόβοι για τις εντατικές

Λιγότερες από 1.000 ΜΕΘ έχει στη διάθεσή του το ΕΣΥ, με το περίπου 25% αυτών να αφορά σε περιστατικά κορονοϊού. Θωρείται σίγουρο ότι ο αριθμός αυτό είναι μικρός σε σχέση με τις αναμενόμενες ανάγκες λόγω της επέλασης της πανδημίας και της αύξησης των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Αναδρομικά: Δεύτερος γύρος για 1.050.000 συνταξιούχους

Δεύτερος γύρος αναδρομικών ξεκινά για 300.000 συνταξιούχους που περιμένουν νέες επιστροφές μειώσεων μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις για προσφυγές που είχαν ασκήσει πριν πληρωθούν τα αναδρομικά 11μήνου. 

Έρχονται προσλήψεις: 782 μόνιμες θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκαν 782 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες για το 2021. Αναλυτικά θα γίνουν: