Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γιατί οι μετεωρολόγοι δεν πρέπει να φορούν πράσινα ρούχα


Γιατί οι μετεωρολόγοι δεν πρέπει να φορούν πράσινα ρούχα (1)
Η μετεωρολόγος του «Fox 2 Detroit» Jessica Starr ανακάλυψε από πρώτο χέρι την απάντηση. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…


Πως να προστατεύσετε τα μάτια από τον ήλιο


Γυαλιά ηλίου
Το καλοκαίρι σημαίνει περισσότερος χρόνος σε υπαίθριους χώρους – και μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο εκτίθενται τα μάτια μας στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, ιδίως στην UVB, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε μεγαλώνοντας να εκδηλώσουμε προβλήματα όπως ο καταρράκτης, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η εμφάνιση μορφωμάτων, ακόμα και καρκίνου, στο εσωτερικό των ματιών.

Πόσο επηρεάζουν την καρδιά οι ακραίες θερμοκρασίες


Πόσο επηρεάζουν την καρδιά οι ακραίες θερμοκρασίες
Οι Bεδουίνοι στην έρημο της Σαχάρας ζουν σε θερμοκρασίες από +40° έως +50° Κελσίου καθημερινά το καλοκαίρι. Ανάλογα ζουν και οι Εσκιμώοι μέσα στα χιόνια κοντά στον Βόρειο Πόλο, μέσα στις καλύβες τους, με θερμοκρασίες από -20° έως -30° Κελσίου.
Οι ακραίες αυτές θερμοκρασίες πάνω ή κάτω από το μηδέν δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στους κατοίκους αυτών των περιοχών γιατί τόσο η καρδιά τους όσο και το θερμορρυθμιστικό τους σύστημα έχουν προσαρμοστεί στις ακραίες αυτές μετεωρολογικές συνθήκες.

Σπανάκι εναντίον καρκίνου του εντέρου.Εξουδετερώνει τη βλαπτική επίδραση καρκινογόνου ουσίας του κρέατος


Σπανάκι εναντίον καρκίνου του εντέρου
Ο Ποπάι κάτι ήξερε που καταβρόχθιζε συνεχώς σπανάκι. Διότι όπως αποδεικνύεται το αγαπημένο πράσινο φυλλώδες λαχανικό του δημοφιλούς καρτούν δεν αποτελεί «θησαυρό» μόνο επειδή περιέχει σίδηρο αλλά και επειδή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Δράση εναντίον καρκινογόνου
Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ορεγκον ανακάλυψαν ότι το σπανάκι μειώνει τη βλαπτική επίδραση μιας καρκινογόνου ουσίας του μαγειρεμένου κρέατος.

Τα παιδιά του καναπέ



Η νέα γενιά παιδιών κινείται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της παχυσαρκίας. Τα κορίτσια κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα μόλις για 17 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα αγόρια έχουν κάπως καλύτερη απόδοση. Το μέσο αγόρι 8-10 ετών ασκείται 24 λεπτά την ημέρα, ένα νούμερο που παραμένει ιδιαίτερα απογοητευτικό. 

Φυτοθεραπευτική διαίτα: Άμεσα αποτελέσματα σε δυο βδομάδες



Η φυτοθεραπευτική δίαιτα επιταχύνει το αδυνάτισμα με τη βοήθεια των φυτών και των βοτάνων. Έχει διάρκεια 2 εβδομάδων και χάνετε μέχρι 4 κιλά. Τα δυνατά της σημεία είναι ότι αποτοξινώνει τον οργανισμό σε βάθος και αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.

Τα αρωματικά βότανα, τα φυτά και τα άνθη αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι για το αδυνάτισμα. Είτε τα χρησιμοποιήσετε με τη μορφή αφεψημάτων και αποσταγμάτων, είτε ως σταγόνες και κάψουλες, μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τις διαταραχές που σχετίζονται με τα παραπανίσια κιλά: κατακράτηση υγρών, οκνηρό έντερο, δυσκολία αποβολής των συσσωρευμένων τοξινών.

Κάνουν έκθεση με εργαλεία βασανισμού στον πύργο του κόμη Δράκουλα!



Τυχαία ή όχι, η επιλογή του χώρου είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα!


Τα εργαλεία που εκτίθενται χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα. Η έκθεση άνοιξε τις... πόρτες της την περασμένη Παρασκευή και θα διαρκέσει ως και τις 14 Οκτωβρίου το Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα, στη Ρουμανία.

Μεταξύ των εργαλείων βασανισμού που διεγείρουν την περιέργεια του επισκέπτη είναι η σιδηρά παρθένος, ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που σκοπό έχουν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί. 

Σαν σήμερα 23 Ιουνίου



1775: Η πρώτη κωπηλατοδρομία μεταξύ των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ διεξάγεται στον Τάμεση. Την παρακολουθούν 200.000 άτομα και σημειώνονται επτά πνιγμοί μεταξύ των θεατών.
1868: Ο αμερικανός τυπογράφος και εκδότης Κρίστοφερ Λάθαμ Σολς λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη γραφομηχανή όπως τη γνωρίζουμε. Πέντε χρόνια αργότερα θα πουλήσει την εφεύρεσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων στην εταιρεία Remington αντί 12.000 δολαρίων.

1894: Ιδρύεται στο Παρίσι από τον βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτος της πρόεδρος ο έλληνας Δημήτρης Βικέλας.

Εχει γέλιο το Euro...

Ενα απολαυστικό βίντεο με τις αστείες στιγμές του Euro2012...όπως τις έπιασαν οι κάμερες..


Στοιχεία σοκ από την απογραφή - Συρρικνώνεται το Ελληνικό ΈΘνος


Στοιχεία σοκ από την απογραφή - Συρρικνώνεται το Ελληνικό ΈΘνος
Απογοητευτικά κια ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από
την τελευταία απογραφή πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού όπως προκύπτει μέσα σε διάστημα δέκα ετών «χάθηκε» ένα εκατομμύριο Έλληνες στη χειρότερη περίοδο δημογραφικά από τη δεκαετία του 1940!
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρά τη δημογραφική αιμορραγία των νεκρών της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν καταγράφηκε πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 26 Ιουνίου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 26 Ιουνίου Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να έχουμε σχεδόν ταυτόχρονα δύο σπουδαίες όψεις «μακράς πνοής» μεταξύ αργών πλανητών και αναφέρομαι βέβαια στα τετράγωνα του Δία με τον Ποσειδώνα και του Ουρανού με τον Πλούτωνα.

Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη





Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.
Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής

Δεκαέξι χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο-για πολλούς-χαρισματικός ηγέτης, ο οποίος γεννήθηκε στη Χίο, διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996.
Ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή. Το 1974 σε μία από τις αίθουσες του ξενοδοχείου «Kινγκ Πάλας», ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. nbsp;Τόσο η πολιτική του όσο και η προσωπική του ζωή απασχολούσαν συνεχώς τα Μέσα Ενημέρωσης, με την ισχυρή προσωπικότητά του να προκαλεί συχνά τις αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών του κόμματος.

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΡΑΠΑΝΟΥ

Mε έντονους κοιλιακούς πόνους, ναυτία, ιλίγγους εφιδρώσεις και καταβολή εισήχθη χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο Υγεία ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος. Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί. O Β. Ράπανος ήταν προγραμματισμένο να

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ...

"ΦΙΛΟΤΙΜΗ" ΗΤΤΑ ΜΕ 4-2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Με δεδομένη την εμφάνιση της Γερμανίας που ήταν δυο ταχύτητες γρηγορότερη από την Ελλάδα, ευχαριστημένη να είναι η Εθνική. Πολύ καλύτερη η Γερμανία στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε, έκανε φάσεις, προηγήθηκε γρήγορα μετά την ισοφάριση του