Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τα αναψυκτικά συνδέονται με βίαιες τάσεις στους εφήβους.Περισσότερα από πέντε κουτάκια την εβδομάδα αυξάνουν ως 15% τις πιθανότητες επιθετικότητας


Τα αναψυκτικά συνδέονται με βίαιες τάσεις στους εφήβους
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια άκρως ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών από τους εφήβους και της εμφάνισης βίαιων συμπεριφορών, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Ιnjury Prevention».
Ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ παρακολούθησαν μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Βοστόνης. Διαπίστωσαν ότι όσοι εξ αυτών κατανάλωναν περισσότερα από πέντε κουτάκια ανθρακούχων αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα αντιμετώπιζαν αυξημένες κατά 9%-15% πιθανότητες να εμφανίσουν επιθετική και βίαιη συμπεριφορά σε σύγκριση με συνομηλίκους τους που έπιναν λιγότερα αναψυκτικά εβδομαδιαίως.

Έλληνες αποδοκίμασαν τον Τρισέ


Φοιτητές, που βρίσκονταν στο ακροατήριο, διέκοψαν την χθεσινή ομιλία του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό με συνθήματα: «έξω η τρόικα από την Ελλάδα» και «πείτε όχι στην τυραννία του χρέους» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σκληρή πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Ε.Ε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ που εκείνη την στιγμή ζητούσε αυστηρή επιτροπεία για τους δημοσιονομικά «απείθαρχους» της ευρωζώνης, εμφανώς αμήχανος και ενοχλημένος σταμάτησε για λίγο να μιλάει. 

ΕΠΑΦΕΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Περιθώρια εμβάθυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, διέκρινε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τιτόφ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΔΕΚ, ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ



Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. Μετά τη συνάντηση, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο, για την πορεία του Κυπριακού, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Κυπριακός λαός.

Podgorny: Σπίτι χτισμένο μέσα σε λόφο


Podgorny: Σπίτι χτισμένο μέσα σε λόφο (1)
Το «Podgorny house» βρίσκεται στο Vals της Ελβετίας. Πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι, και το γεγονός που το κάνει ξεχωριστό είναι το ότι έχει χτιστεί κυριολεκτικά μέσα σε ένα λόφο.Άν έχεις λεφτά...όλα γίνονται!

Ραγδαίες οι εξελίξεις - Μετά το Ecofin αναβλήθηκε και το αυριανό Εurogroup


  
Ραγδαίες οι εξελίξεις - Μετά το Ecofin αναβλήθηκε και το αυριανό Εurogroup
Ακυρώθηκαν οι συνεδριάσεις Εcofin και Eurogroup που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι αναλυτές αποτελεί κακό οιωνό για τις κρίσιμες εξελίξεις.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής προεδρίας δεν θα υπάρξει κάποια προπαρασκευαστική σύνοδος, ούτε των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ούτε των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από τη διπλή σύνοδο κορυφής, αρχικά των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ και κατόπιν των ηγετών των 17 χωρών της ζώνης του ευρώ

Ελληνική πόλη έχει παγκοσμίως τα περισσότερα Πόρσε Καγιέν

Ελληνική πόλη έχει παγκοσμίως τα περισσότερα Πόρσε Καγιέν
Ξέρατε ότι η Ελλάδα είναι παγκοσμίως η πρώτη κατά κεφαλήν χώρα στους ιδιοκτήτες πόρσε - καγιέν; Ξέρετε ποια είναι η πόλη της Ελλάδας που αποτελεί την απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη... επίδοση και κατά συνέπεια μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως... πρωταθλήτρια κόσμου; Την απάντηση την δίνει με άρθρο του στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ ο καθηγητής του Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από την αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News».

Για επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, 11 θάνατοι

H άρνηση ορισμένων γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία, ακόμα και σε θανάτους
Τα διαθέσιμα επιδημιολογικά και γενετικά δεδομένα «επιβεβαιώνουν ότι μια επιδημία ιλαράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη» προειδοποιεί ο ΠΟΥ και ζητά πιστή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Η κατάσταση δείχνει να θέτει εν αμφιβόλω το στόχο που έχουν θέσει πέντε από τις έξι γεωγραφικές περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται ο ΠΟΥ, ανάμεσά τους και η Ευρώπη, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 95% τα κρούσματα ιλαράς μέχρι το 2015.

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες είναι υπέρβαροι!


Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες είναι υπέρβαροι!
Καμπανάκια χτυπούν οι επιστήμονες στους έλληνες για την νοσογόνο παχυσαρκία, καθώς τα ποσοστά δείχνουν ότι στη χώρα μας το 53% των ανδρών είναι υπέρβαροι και το 20% παχύσαρκοι. Στις γυναίκες αντίστοιχα τα ποσοστά φθάνουν το 31% και 15 τοις εκατό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, οι έλληνες επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νοσογόνο παχυσαρκία, η οποία κάθε χρόνο σκοτώνει περισσότερους από 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παναγιωτακόπουλος:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


«Το ΠΑΚ δηλώνει επίσημα ότι θα εργασθεί για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και εθνικά ελεύθερη - και δεν θα δεχθεί κανένα συμβιβασμό σε καμία φάση της πάλης» Διακήρυξη ΠΑΚ, Νοέμβριος 1968
«Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την
πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας.

20.000.000 μέλισσες... έκλεισαν το δρόμο!


Το να είσαι στην εθνική και να ενημερωθείς ότι ο δρόμος έχει μπλοκάρει δεν είναι και ότι πιο... σύνηθες Μιλάμε για κανονικό μποτιλιάρισμα! 20.000.000 “κομμάτια”.


Όλα έγιναν στις ΗΠΑ και για την ακρίβεια στον αυτοκινητόδρομο 15 στη Γιούτα μετά από τροχαίο ατύχημα. Ένα φορτηγό που μετέφερε 460 κυψέλες ανατράπηκε (ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα).

Όπως ήταν φυσικό μετά την ανατροπή οι μέλισσες βγήκαν απ' τις κυψέλες και κυριολεκτικά κατέλαβαν την περιοχή.

6 ψυχολογικά πειράματα αμφιβόλου ηθικής....



Πριν από λίγο καιρό, ακούστηκε στη Γαλλία για ένα τηλεοπτικό σόου, όπου οι διαγωνιζόμενοι υποτίθεται ότι θα έκαναν σε άλλους διαγωνιζόμενους ισχυρά ηλεκτρικά σοκ.

Το κόλπο βασιζόταν στο πείραμα του Stanley Milgram, ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ψυχολογικό τεστ, που πραγματοποιήθηκε σε πραγματικούς ανθρώπους τη δεκαετία του '60.
 

Μύθοι και αλήθειες για την κατανάλωση νερού


Είναι σημαντικό «να πίνετε πολλά υγρά», αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτό μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας;
Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, ενώ οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Παρακάτω παρουσιάζονται εννέα λάθος αντιλήψεις που έχουμε σχετικά με την κατανάλωση του νερού.
Όσο πιο πολύ νερό πίνουμε τόσο περισσότερο θα αδυνατίσουμε
Λάθος : Το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή αλλά δεν αδυνατίζει από μόνο του.

Θάφτηκε 190 χρόνια μετά ...


Ο σκελετός ενός άντρα που είχε απαγχονιστεί για έναν φόνο, βρισκόταν για 190 χρόνια κρεμασμένος σε ένα ντουλάπι. Διαβάστε τη συγκλονιστική και ανατριχιαστική ιστορία

Την ηρεμία του μπόρεσε να βρει 190 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Τζον Χόργουντ, ο οποίος είχε βρεθεί ένοχος για τον φόνο της πρώην κοπέλας του το 1821 και κρεμάστηκε. Από τότε, ο σκελετός βρισκόταν κρεμασμένος, τι ειρωνία!, στο ντουλάπι ενός πανεπιστημιακού εργαστηρίου.  


Μια απόγονός του, αφού εντόπισε τα οστά του και εξακρίβωσε ότι είναι πράγματι ο Χόργουντ, κατάφερε τελικά να τον θάψει ακριβώς 190 χρόνια αφού πέθανε.

Τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως! Στο Νο1 η Σαντορίνη


Τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως (10)
Τον επόμενο μαγευτικό προορισμό τους ανάμεσα σε όλα τα νησιά του κόσμου, επέλεξαν οι αναγνώστες του αμερικανικού Travel + Leisure, κάνοντας μας να ονειρευόμαστε κάποιο ταξίδι… Η Σαντορίνη είναι η αδυναμία τους, όπως αποκαλύπτει το top 10!
Eίτε ξεκλέψει κανείς ένα τριήμερο, είτε καθίσει δύο εβδομάδες αν είναι πιο τυχερός, τα νησάκια αποτελούν αγαπημένη τοποθεσία για τους περισσότερους ταξιδιώτες.
Αλλά ποια είναι τα νησιά που αξίζει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου; (ή έστω κάποιο από αυτά;)

Διάσημες ληστείες που έμειναν στην ιστορία


Ου κλέψεις: Διάσημες… “παραβιάσεις” της 7ης εντολής (1)
Οι μεγάλες ληστείες και κλοπές ανέκαθεν γοήτευαν τους «κοινούς θνητούς». Ίσως γιατί κρύβοντας μια δικαιολογημένη χαιρεκακία, ο περισσότερος κόσμος το διασκέδαζε να βλέπει τράπεζες- κολοσσούς, επιχειρηματίες – κροίσους και Μουσεία να χάνουν ο,τι πιο πολυπόθητο έχουν (χρήματα και έργα τέχνης δηλαδή) μέσα σε λίγες ώρες. Από την άλλη πλευρά, η άψογη σκηνοθεσία των κλοπών αυτών αποτελούσε ακόμα ένα «υπέρ» για την αποποινικοποίηση τέτοιου είδους παράνομων πράξεων στην συνείδηση του απλού κόσμου, ο οποίος μπορεί και να αναγνώριζε στους κλέφτες ένα καταπιεσμένο κομμάτι του εαυτού του. Ακολουθούν μερικές από τις πιο διάσημες ληστείες της ιστορίας.

Τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» παρουσίασε ο Φλωρίδηςc




Τη διακήρυξη του Πολιτικού Ομίλου «Κοινωνικός Σύνδεσμος», τον οποίο μετέχουν Πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, παρουσίασαν στο μουσείο Μπενάκη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. 
Σύμφωνα με τους ομιλητές, στόχος της κίνησης είναι να απαντηθεί το δίλημμα: «προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή

Νέα σύγκρουση Ρέππα- Ραγκούση για την εργασιακή εφεδρεία


  
Νέα σύγκρουση Ρέππα- Ραγκούση για την εργασιακή εφεδρεία
Διαφορετική ερμηνεία ως προς την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας έχει προκύψει μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Μια ημέρα μετά την εγκύκλιο Ραγκούση, με την οποία καλούσε διοικήσεις εποπτευόμενων φορέων να ορίσουν λίστες  με εργαζόμενους που βγαίνουν σε εφεδρεία, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά αναιρεί την πράξη του κ. Ραγκούση.

Εγκληματική ενέργεια κατά της πρώην συζύγου του Αθ. Νάκου

Επίθεση δέχθηκε με αιχμηρό αντικείμενο τα ξημερώματα η πρώην σύζυγος του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νάκου, Άννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 00:30 το βράδυ όταν άγνωστοι παρακολουθούσαν την κ. Νάκου την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό της, στο γκαράζ της και της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο τραυματίζοντάς την στην κοιλιακή χώρα.

Ένας πλανήτης- νάνος λέγεται Χιονάτη και διαθέτει ατμόσφαιρα!


Ένας πλανήτης- νάνος λέγεται Χιονάτη και διαθέτει ατμόσφαιρα!
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ένας πλανήτης- νάνος που ανακαλύφθηκε πριν τέσσερα χρόνια λίγο έξω από τον Ποσειδώνα ήταν κάποτε γεωλογικά ενεργός και μάλιστα διαθέτει ένα λεπτό στρώμα ατμόσφαιρας.
Ο 2007 OR10 είναι τώρα ένας παγωμένος κόσμος και οι επιστήμονες τον έχουν ονομάσει «Χιονάτη».

Μία κόκκινη Χιονάτη

Ο 2007 OR10 βρίσκεται στη ζώνη σωμάτων Κούιπερ η οποία αποτελείται από μεγάλους παγωμένους βράχους που κινούνται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η ζώνη Κούιπερ βρίσκεται στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος και σύμφωνα με τους επιστήμονες δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισ. έτη από τις βαρυτικές δυνάμεις που ασκούσε τότε ο Ποσειδώνας.

Κιλκίς:Διαρρήκτες από τα Σκόπια χτύπησαν 18 φορές σε 3 μέρες!

Πρόκειται για ένα αντρόγυνο που έβαζε στο στόχαστρό του από σπίτια και καταστήματα μέχρι παγκάρια εκκλησιών και αυτοκίνητα.


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης Κιλκίς, δύο Σκοπιανοί, ηλικίας 38 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται νηφαλιότητα, ψυχραιμία κι ενότητα


Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Κατά την είσοδό του ο Γ. Παπανδρέου είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Όλη αυτήν την περίοδο δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη, μία πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη να άρουμε το πολύ μεγάλο βάρος που έχει πέσει στον ελληνικό λαό εκτός του χρέους που παραλάβαμε κι ακόμη περισσότερο να επιμεριστούν αυτά τα βάρη και στις ευθύνες και σε άλλους ώστε να μπορεί να ανασάνει ο ελληνικός λαός

Σαν Σήμερα...


25 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Χρυσάφης
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
  • Γεγονoτα

1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή.
1875: Το περίφημο Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι κάνει πρεμιέρα στη Βοστόνη.

Ν. Δένδιας: Aν η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε



«Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει πει κάτι απολύτως σαφές. Αν είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό συμφέρον εμείς θα την ψηφίσουμε. Αν είναι μια συμφωνία που είναι επιζήμια για την χώρα δεν θα την ψηφίσουμε».
Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που συζητείται στις Βρυξέλλες.

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» από το δήμο για το αποτεφρωτήριο



«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών στη Θεσσαλονίκη έδωσε το δημοτικό συμβούλιο και πλέον αναμένεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Δείτε ποιος χρωστάει σε ποιον σ΄όλο το πλανήτη!Διαδραστικό γράφημα


Μπορεί να μοιάζει με το... Σύμπαν αλλά δεν είναι, είναι ένα διαδραστικό γράφημα που αποδεικνύει όμως ότι όλο το... σύμπαν χρωστάει


Δισεκατομμύρια από δω ,τρισεκατομμύρια από εκεί ,όλοι χρωστάνε σ΄όλους και τελικά άκρη δεν βγαίνει! Η εφημερίδα New York Times,έφτιαξε ένα διαδραστικό γράφημα στο οποίο πατώντας πάνω σε κάθε χώρα βρίσκεται που και πόσα χρωστάει! Βγαίνει συμπέρασμα; Για προσπαθήστε πατώντας εδώ.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ

Δεν θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο λόγω του «κουρέματος» του χρέους, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι δεν είναι σαφές εάν θα εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία
από το «κούρεμα», καθώς είναι σε εξέλιξη η σχετική διαπραγμάτευση και συμπλήρωσε:

Δημιουργείται ταμείο ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες

Ταμείο ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες συστάθηκε στον ΟΑΕΔ. Για την οικονομική αυτοτέλεια του νέου Ταμείου, θα καταβάλλουν οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ.
Σκοπός του λογαριασμού θα είναι η χορήγηση βοηθήματος στους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένους (άμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), που αποδεδειγμένα διακόπτουν το επάγγελμά τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Η εισφορά των 10 ευρώ θα εισπράττεται μαζί με τις άλλες εισφορές των κλάδων σύνταξης και ασθένειας στον ΟΑΕΕ.

Ανάρπαστο το ελληνικό ελαιόλαδο στη Βουλγαρία

  
Μεγάλης εκτίμησης φαίνεται ότι χαίρει το ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με έρευνα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, έχουν τετραπλασιαστεί οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου στη Βουλγαρία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποτελεί πλέον το βασικό ανταγωνιστή της Ιταλίας στη βουλγαρική αγορά, έχοντας υπερκεράσει την Ισπανία.

Δωρεάν η περίθαλψη στο πρώτο Ιατρείο Αλληλεγγύης!

Δεν στερεύει η ανθρωπιά στη Θεσσαλονίκη! Σε λίγες ημέρες ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην πόλη και έχει την ανάγκη στήριξης όλων μας. Γιατροί
ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε άνεργους, ανασφάλιστους και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Πρωτοβουλία των υγειονομικών εξασφάλισε τη λειτουργία του ιατρείου σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο της οδού Αισώπου 24. Εκεί θα στεγάζονται τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό τμήμα, παιδιατρικό τμήμα, τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο.

Να επιστρέψουν όσα κέρδισαν απο το "πάρτυ προμηθειών" καλούνται γιατροί του Ιπποκρατείου

Tο ποσό των 1.789.480,88 ευρώ ζητά το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τους 13 γιατρούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των προμηθειών στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική του. Η διοίκηση
του νοσοκομείου έχει επιδώσει τις τελευταίες ημέρες στους γιατρούς την "πρόσκληση αποκατάστασης της ζημίας από την προμήθεια εξωσυμβατικού ορθοπεδικού και

Έτοιμο και το νέο κόμμα του μνημονίου



Την πολιτική και ιδεολογική εκπροσώπηση του κόμματος του μνημονίου θα αναλάβει η νέα πολιτική κίνηση που ανακοινώνουν αύριο Τρίτη πρόσωπα ταυτισμένα με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο χώρο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Το πολιτικό πρόσωπο που προβάλλεται από την κίνηση είναι ο παραιτηθής τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. Ωστόσο (παρά τις σχετικές διαψεύσεις) πολλοί επιμένουν ότι από πίσω κρύβεται

Βούλγαροι συνελήφθησαν για απαγωγή 23χρονης στο Κοιλάδι Κιλκίς

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σήμερα (24/10) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, στον Προμαχώνα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 37 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ακούσια απαγωγή.

Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο Σωκράτης Μάλαμας για μια σειρά εμφανίσεων από τις
4 έως τις 11 Νοεμβρίου. Με μια παρέα ταλαντούχων μουσικών, ο τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στο "Μύλο" όπου και θα παρουσιάσει ένα καθαρά ακουστικό πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα κομμάτια από το νέο του δίσκο, το “Πέρασμα” αλλά και αξέχαστα τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή και όλα αυτά σε μια μοναδικά