Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Ενίσχυση της θεσμικής προστασίας του Σέιχ Σου»


Τις αστοχίες του προγράμματος προστασίας του περιστικού δάσους Σέιχ Σου που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής επισήμανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος σε ερώτηση που πραγματοποίησε στο ευρωκοινοβούλιο.

«Απείθαρχος»… υπηρέτης της Μπίλντερμπέργκ

Στη δευτερολογία του στην ιταλική γερουσία, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μίλησε για την αυτονομία της κυβέρνησής του.

«Σε ό,τι αφορά την στάση της κυβέρνησης και των μελών της, απέναντι σε συνωμοσίες, ισχυρές εξουσίες, πολυεθνικές, υπερδυνάμεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη, επιτρέψτε μου να σας καθησυχάσω απόλυτα -και το εννοώ, απόλυτα- διότι οι προσωπικές μας ιστορίες, η δική μου και των συναδέλφων, είναι αρκετά εύγλωττες», τόνισε ο Μόντι.

Κέντρο Ιστορίας στο Κιλκίς

Ο δήμος Κιλκίς θα δημιουργήσει Κέντρο Ιστορίας προκειμένου να αναδείξει την ιστορία της πολύς καθώς και την ευρύτερης περιοχής.

Το Κέντρο θα υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του δήμου και θα είναι επιφορτισμένο με δράσεις όπως ο εντοπισμός, η απόκτηση και η ανάδειξη ιστορικών τεκμηρίων, η

Ανοίγουν ξανά τα Τέμπη

Στην κυκλοφορία θα δοθεί και πάλι από το προσεχές Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με ανακοίνωση που η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων κατέστη δυνατή η σημαντική επιτάχυνση των εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών με αποτέλεσμα ο

Απόπειρα εισβολής στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη


Απόπειρα εισβολής στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη
Τα ξημερώματα στην φρουρούμενη κατοικία του αρμόδιου για τον τομέα της Ναυτιλίας υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη, έγινε  απόπειρα εισβολής τεσσάρων αγνώστων .
Δύο από τους άντρες άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια με κατεύθυνση το σπίτι και τα άλλα δύο άτομα περίμεναν στον εξωτερικό φράκτη της μονοκατοικίας και παρατηρούσαν.
Ο φρουρός της κατοικίας του Άδωνι Γεωργιάδη αντιλήφθηκε τους 4 άνδρες, έβγαλε το υπερσιακό του όπλο και τους απείλησε, με αποτέλεσμα να τρέξουν και οι 4 και να εξαφανιστούν από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας.

Παπαδήμος: Η 17η Νοέμβρη αποδεικνύει ότι ο λαός υπερβαίνει τις κρίσεις


Οι αναφορές στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, σε αντιδιαστολή με τις διαπιστώσεις για το αδικαίωτο του αιτήματος της εθνικής ανεξαρτησίας, χαρακτήρισαν τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ειδική συνεδρίαση για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έλαβε χώρα σήμερα στη Βουλή, με αναφορές για στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, σε αντιδιαστολή με τις διαπιστώσεις για το αδικαίωτο του αιτήματος της εθνικής ανεξαρτησίας.

Le Monde: Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;


Le Monde: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;"

Ένα ξεκάθαρο ερώτημα θέτει ο γαλλικός Μοnde στους αναγνώστες του: «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης»;

Σε ένα δισέλιδο «αφιέρωμα» η εφημερίδα σημειώνει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού και διηγείται την πρόσφατη ελληνική ιστορία δύο αιώνων. Την ιστορία μιας χώρας που ίσως είναι λιγότερο ευρωπαϊκή από όσο φαίνεται.

To άρθρο ξεκινά με τη ρήση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν στα χρόνια του 1970: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον Πλάτωνα!», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει το στίγμα της Ευρώπης και της άμεσης σχέσης που έχει με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Πειραματόζωα φαρμακευτικών εταιρειών οι Τούρκοι


Την έκτη θέση στην κατάταξη των χωρών με τους περισσότερους θανάτους λόγω φαρμακευτικών πειραμάτων, κατέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», τα θύματα στη χώρα είναι 893. Πρόκειται για ένα έγκλημα που συντελείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, οι οποίες εκμεταλλεύονται την ελλιπή ενημέρωση των

Το Στόουνχεντζ ως... αρένα χορού και τελετών μύησης!


 
Για το μυστηριώδες μνημείο του Στόουνχεντζ, έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς δεκάδες θεωρίες. Το κυκλικό νεολιθικό μνημείο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται περίπου το 3000 π.Χ. και ολοκληρώθηκε το 1500 π.Χ., αποτελεί για τους επιστήμονες έναν άλυτο γρίφο. Αν και δεν υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα για το σκοπό ανέγερσης και τη χρήση του, μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι εκείνη που συνδέει το Στόουνχεντζ με αστρονομικές παρατηρήσεις και θρησκευτικές τελετές.
  Πριν από δύο χρόνια, ο Rupert Till, καθηγητής του πανεπιστημίου Huddersfield της Βρετανίας, είχε διατυπώσει μία εντελώς διαφορετική άποψη, η οποία είχε προκαλέσει σε προβληματισμό!

Τι πρέπει να ξέρετε για τα smartphone πριν... χρεωθείτε.Νέες συστάσεις από την ΕΕΤΤ



Η ανεξάρτητη Αρχή, αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας, εξέδωσε σημαντικές οδηγίες για την προστασία των νέων χρηστών smartphone από ανεπιθύμητες χρεώσεις ή υπερχρεώσεις που αυτά προκαλούν αν και «έξυπνα». 

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο tech.in.gr, smartphone σημαίνει «πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό» και προϋποθέτει κάποιες γνώσεις που θα σας προστατεύσουν από το λεγόμενο «σοκ του λογαριασμού».

Καρκίνοι μη ανιχνεύσιμοι ακόμη και επί 10 χρόνια


Καρκίνοι μη ανιχνεύσιμοι ακόμη και επί 10 χρόνια
Εκατομμύρια άτομα «φιλοξενούν» εντός του οργανισμού τους καρκινικούς όγκους οι οποίοι μπορεί να είναι μη ανιχνεύσιμοι επί τουλάχιστον μια δεκαετία. Και αυτό διότι οι όγκοι αυτοί δεν εκλύουν επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος ώστε να «συλληφθούν» από τα υπάρχοντα τεστ.
Τα συμβατικά τεστ αίματος βοηθούν τους γιατρούς να διαγνώσουν τον καρκίνο μέσω της ανίχνευσης ουσιών που απελευθερώνονται αποκλειστικώς από τους όγκους και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι πλημμύρες στήν Ταϊλάνδη..άυξησαν την τιμή των σκληρών δίσκων


Σκληροί δίσκοι σε μεγάλη έλλειψη, αυξήσεις τιμών μέχρι 100
Όλοι γινόμαστε μάρτυρες, τις τελευταίες μέρες, μιας ξαφνικής και κάθετης αύξησης των τιμών των σκληρών δίσκων, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, φτάνει ακόμη και το 100%. Η αιτία πίσω από την αναστάτωση βρίσκεται στη θεομηνία που έπληξε την Ταϊλάνδη, με πλημμύρες που προξένησαν την ολοσχερή καταστροφή εργοστασιακών μονάδων που ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή σκληρών δίσκων.
Υπολογίζεται ότι οι καταστροφές έπληξαν τα εργοστάσια στα οποία οφείλουμε περίπου το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σκληρών δίσκων, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πλήγμα υπέστησαν οι μονάδες της εταιρείας Nidec, η οποία προμηθεύει τους κατασκευαστές των σκληρών δίσκων με το 70% των συνολικών μοτέρ που χρησιμοποιούνται σε σκληρούς δίσκους.

Ο επιταχυντής του CERN αναβαθμίζεται



Έως δέκα φορές, σε σχέση με τις σημερινές δυνατότητές του, θα αυξηθούν οι ικανότητες του μεγάλου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) με την εντυπωσιακή αναβάθμιση των υποδομών και τεχνολογιών του, η οποία μόλις ξεκίνησε να σχεδιάζεται και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Φυσικοί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Γενεύη, όπου και οι εγκαταστάσεις του CERN, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα προσδώσει στο ισχυρότερο επιστημονικό μηχάνημα του πλανήτη μας ακόμα πιο εντυπωσιακές δυνατότητες σύγκρουσης σωματιδίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. 

Νοέμβρης του 2011 μια νέα ευκαιρία.


[foto.JPG]

Του Αστέριου Παπαστεργίου.Διευθυντής 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ημαθίας


Είναι γεγονός ότι οι στιγμές που περνάμε, ως χώρα, το Νοέμβρη του 11 είναι σημαδιακές και πρωτόγνωρες. Το πολιτικό μας σύστημα δεν άντεξε το θυμό των λαϊκών στρωμάτων, που ήταν αποτέλεσμα της βίαιης και άδικης μείωσης του βιοτικού επιπέδου του, και προχώρησε σε μια κίνηση απαραίτητη, κατά την άποψή μας. Οι εκφραστές της πολιτικής ζωής αποφάσισαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έστω και μερικώς, και να προσπαθήσουν να συζητήσουν, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν.

Πράσινη λίμνη για… έξι μήνες το χρόνο!!!



Η Green Lake βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Hochschwab στην Αυστρία. Το περίεργο με αυτή τη λίμνη είναι ότι δημιουργείται μόνο για έξι μήνες το χρόνο.


Κατα τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου η περιοχή είναι...
ένας δημοφιλής προορισμός για λάτρεις της πεζοπορείας. Ωστόσο κατα τους πιο ζεστούς μήνες το χιόνι και ο πάγος που καλύπτουν την κορυφή του βουνού, αρχίζουν να λιώνουν και το νερό κατακλύζει την περιοχή, δημιουργώντας τη λίμνη αυτή.
Η στάθμη της λίμνης αυξάνεται απο τα δύο μέτρα το χειμώνα στα 10 μέτρα το καλοκαίρι, καλύπτοντας δρομάκια, παγκάκια, γέφυρες και μεγάλο μέρος της βλάστησης. Τότε οι πεζοπόροι αντικαθίστανται από δύτες!

Όταν η ζωγραφική...παίζεται κυριολεκτικά στα δάχτυλα!



Με καμβά τους τα δάχτυλα, ερασιτέχνες καλλιτέχνες δημιουργούν απίστευτες αστείες ιστορίες. Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν…


Πόλη – φάντασμα στη μέση της θάλασσας



Στα τέλη του 19ου αιώνα στο νησί Hashima, κοντά στο ...
Ναγκασάκι, της Ιαπωνίας ανακαλύφθηκαν πλούσια κοιτάσματα άνθρακα. Η Mitsubishi Corporation, η οποία διαχειρίζεται την εξόρυξη άνθρακα, αγοράζει το νησί το 1890 και αρχίζει εξορύξεις.

Hamilton Pool.Η μεγαλοφυϊα της φύσης...


Hamilton Pool (16)
Το Hamilton Pool είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη στον κόσμο και δημιουργήθηκε όταν ο θόλος από ένα υπόγειο ποτάμι κατέρρευσε εξαιτίας της τεράστιας διάβρωσης χιλιάδες χρόνια πριν.βρίσκεται περίπου  37 χλμ δυτικά του Ώστιν  στο Τέξας και αποτελεί αξιοθέατο που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και δεν είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη η οποία έχει πράσινο χρώμα λόγω των πετρωμάτων νεφρίτη και περιβάλλεται από τεράστιες πλάκες από ασβεστόλιθο .Όλη η περιοχη έχει έκταση 232 στρεμμάτων ενώ το σκηνικό συμπληρώνει ιδανικά ένας καταρράκτης ύψους 15 μέτρων...Οι παρακάτω φωτογραφίες...τα λένε όλα!

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 12 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY'S

Στην υποβάθμιση 12 γερμανικών τραπεζών, με το σκεπτικό ότι οι συγκεκριμένες δεν θα μπορέσουν να λάβουν εξωτερική οικονομική βοήθεια αν χρειαστούν στήριξη λόγω της εξάπλωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, προχώρησε την Πέμπτη η Moody's. Πάντως, σε ανακοίνωσή του το βράδυ της
Τετάρτης ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι η υποβάθμιση αντανακλά το γεγονός πως «η μελλοντική κυβερνητική υποστήριξη για τις γερμανικές τράπεζες του δημόσιου τομέα έχει καταστεί λιγότερο βέβαιη», προσθέτοντας ότι η απόφασή του δεν συνδέεται με τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Καρχιμάκης: Να παραδώσει η ΠΑΣΠ τη σημαία του Πολυτεχνείου

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «ευθύνη φύλαξης» της σημαίας του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, δεν χρειάζεται ούτε φανερούς ούτε μυστικούς «νομείς».

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι λάφυρο, δεν ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη. Ανήκει στο σύνολο του φοιτητικού και εργατικού κινήματος,

Φέυγει κακήν κακώς από την Ελλάδα μετά από 30 χρόνια η τράπεζα BNP Paribas

Φέυγει κακήν κακώς από την Ελλάδα μετά από 30 χρόνια η τράπεζα BNP Paribas
Την οριστική αποχώρησή της από την Ελλάδα από τις 23 Ιανουαρίου του
2012 ανακοίνωσε η Γαλλική τράπεζα BNP Paribas, εξαιρώντας τις εφοπλιστικές δραστηριότητες ( Shipping) και τις δραστηριότητες των Off Shore εταιρειών.
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη τράπεζα λειτουργεί στη χώρα μας από το 1981 και η απόφασή της αυτή θα οδηγήσει στην απόλυση 100 εργαζόμενους, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο και ολοκλήρωσης των απολύσεων με την εκκαθάριση της τράπεζας.

Ευθυμίου: Πρέπει να προηγηθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές

Ευθυμίου: Πρέπει να προηγηθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές
Την άποψη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν τις εκλογές, όπως ορίζει
το καταστατικό και να ξεκαθαρίσει την θέση του», εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
«Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ όπως προβλέπει το καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο», τόνισε ο κ. Ευθυμίου και συνέχισε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες ξεκαθαρίζοντας και τη θέση του».

Γιούνκερ: Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο, είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης. Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ. Υπό την έννοια αυτή, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, το ερώτημα της εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη είναι «θεωρητικό».

Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να κάνει μία γυναίκα όταν ερωτευθεί έναν άνδρα..


Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις όταν ερωτευθείς

Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις όταν ερωτευθείς έναν άντρα είναι να παραδοθείς άνευ όρων. Η μοναδική άνευ όρων παράδοση που θα σου βγει σε καλό είναι μόνο στο κρεβάτι. Αλλά κι εκεί, με μικρές πινελιές “όχι” και “μη”... Μην τρελαθούμε κιόλας.

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ...
Ντύνεσαι για να βγεις. Είσαι μόνη, άρα βγαίνεις με το ενδεχόμενο ανοιχτό να γνωρίσεις κάποιον. Άρα, χρειάζεσαι ένα δόλωμα. Ποιο είναι λοιπόν το δυνατό σου σημείο; Αυτό θα αναδείξεις και μόνο. Έχεις ωραίο μπούστο, θα τονίσεις το ντεκολτέ σου. Έχεις ωραία πόδια; Θα φορέσεις μίνι. Έχεις ωραίους γλουτούς θα φορέσεις ένα στενό τζιν ή ένα κολάν. Με προσοχή φυσικά στη δοσολογία.

Οι πρώτοι πολίτες που "νίκησαν" το χαράτσι της ΔΕΗ


Οι πρώτοι πολίτες που "νίκησαν" το χαράτσι της ΔΕΗ

Η δικηγόρος, Δήμητρα Διακουμέα, και ο αγρότης σύζυγος της, Θεόδωρος Βαβαρούτσος, από την Καλαμάτα είναι οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα.

Το ζευγάρι από την Καλαμάτα θεώρησε δυσβάστακτο το κόστος που τους επιβλήθηκε από την ΔΕΗ, αφού ανέρχεται στις 2.235,6 ευρώ αντί για 558,9 (!) και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως αποδείχτηκε η ΔΕΗ είχε κάνει λάθος «φουσκώνοντας» με αυτόν τον τρόπο κατά πολύ τον λογαριασμό του ζευγαριού.

Ερευνητές επικοινωνούν με ασθενείς που βρίσκονται σε κατάσταση ‘φυτού’



Μέθοδος επικοινωνίας με ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη και βρίσκονται σε κατάσταση ‘φυτού’, ανακαλύφτηκε από Βρετανούς και Βέλγους ερευνητές.
Στο περιοδικό ‘Lancet’ περιγράφουν πώς μέτρησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο για να ανιχνεύσουν τη συνείδηση.

Η τεχνική, γνωστή ως ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, είναι ανώδυνη και αφορά την εφαρμογή ηλεκτροδίων στο κεφάλι.

Οι γιατροί ελπίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστικό εργαλείο σε σπίτια και νοσοκομεία.

Ενα ζεστό μπάνιο διώχνει τη μοναξιά


Ζεστό μπάνιο
Αν νιώθετε μοναξιά, κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με νέα ψυχολογική στις ΗΠΑ, κάνοντας ένα πολύωρο μπάνιο «μπορεί να αντιμετωπιστεί το αίσθημα της μοναξιάς και του αποκλεισμού».
Η έρευνα έδειξε ότι το ζεστό νερό λειτουργεί ως υποκατάστατο της συντροφιάς.

Βορίδης: Χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την εφεδρεία


Βορίδης: Χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την εφεδρεία
Την ανάγκη παρεμβάσεων διορθωτικού χαρακτήρα, ούτως ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών από την εφεδρεία, επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.
"Είχαμε μια απόφαση στο θέμα της εφεδρείας και θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, επειδή είναι ένα οριζόντιο μέτρο και πλήττει με διαφορετικό τρόπο διαφορετικές υπηρεσίες και είναι από τη φύση της έτσι", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το Πολυτεχνείο


Μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το Πολυτεχνείο

Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου απευθύνουν οι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

«Ό,τι και να πει κανείς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι λίγο ή ασήμαντο. Περισσότερα και σημαντικά λέει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα η νέα γενιά, γιορτάζοντας για 38 ολόκληρα χρόνια με τον ίδιο σεβασμό, με το ίδιο δέος και τον ίδιο ενθουσιασμό, την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου» αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αύριο η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

Αγωνιά η Θεσσαλονίκη!

Την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για το ποια πόλη θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014 περιμένουν να μάθει αύριο το βράδυ η Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση θα γίνει στην Μπράγκα της Πορτογαλίας και εκεί θα βρίσκεται αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!


Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν λίγα λεπτά, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".

Δηλαδή απαίτησε να...

Εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη δίνει «μάχη» για να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ

Μία εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε προσφορά στην ATEbank, προκειμένου να αποκτήσει την γνωστή καπνοβιομηχανια, ΣΕΚΑΠ
Ειδικότερα, η Αγροτική Τράπεζα έκανε γνωστό πως στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής της στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ Α.Ε. (διατηρεί ποσοστό 50,36%) υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες

Αλ. Τσίπρας: Λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο


«Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη καταδεικνύει ότι, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να κερδίσουν ακόμα και την πιο στυγνή δικτατορία, ακόμα και τον πιο δυνατό δυνάστη. Έτσι και τώρα θα διεκδικήσουμε και θα κατακτήσουμε ξανά την ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία σ΄ αυτό τον τόπο».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου, συνοδευόμενος από τον συμπρόεδρο του κόμματος Die Linke Klaus Ernst και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Συνασπισμού

Επιστολή Τονικίδη προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, για συνταξιούχους που υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με μέλη μας τα οποία όντας συνταξιούχοι Ο.Α.Ε.Ε, Ι.Κ.Α ή Ο.Γ.Α. και απασχολούμενοι εκ νέου, υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες όμως δεν προσαυξάνουν μετέπειτα την χορηγούμενη σύνταξή τους.
Όπως είναι φυσιολογικό τα μέλη μας αυτά είναι συνεπείς στις

Τι είναι αυτές οι γιγάντιες κατασκευές στην μέση της ερήμου;


Τι είναι αυτές οι γιγάντιες κατασκευές στην μέση της ερήμου;
Τεράστιες κατασκευές στην μέση της κινεζικής ερήμου, εντόπισε η υπηρεσία Google Maps και δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα gizmodo.com, καλώντας τους αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπέρασματα για το αν πρόκειται για κάτι άξιο λόγου και προβληματισμού ή όχι!

Στην πρώτη εικόνα, απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες λευκές ή μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά. Δεν είναι σαφές αν έχουν σχηματιστεί με κάποιο άσπρο υλικό, ή ίσως αν πρόκειται για χώμα σκαμμένο με μηχανήματα. Δείτε το και εδώ στο Google Maps (maps.google.com:: 40.452107,93.742118).

Bennetton: Φιλιά στο στόμα ανταλλάσσουν πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες


Bennetton: Φιλιά στο στόμα ανταλλάσσουν πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες
Με τίτλο «Unhate» και μνήμες από τις παλαιότερες, προκλητικές της διαφημίσεις, η νέα καμπάνια της Benetton φέρνει... πιο κοντά γνωστές προσωπικότητες.

Η Άνγκελα Μέρκελ εικονίζεται να φιλά στο στόμα τον Νικολά Σαρκοζί, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον Μαχμούντ Αμπάς, ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ούγκο Τσάβες (αλλά και τον Χου Τζιντάο) και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' τον αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ-Ταγιέμπ.

Θεσσαλονίκη: Κλειστό από τις 14.30 το κέντρο για την πορεία του Πολυτεχνείου



Κλειστό για τους οδηγούς θα είναι από τις 14.30 το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Όπως ανακοινώθηκε, διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στις οδούς: Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ' Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή, αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί. Η κίνηση των αστικών λεωφορείων στους παραπάνω δρόμους θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Εδώ Πολυτεχνείο! Η ιστορία ενός ραδιοφωνικού σταθμού


Εδώ Πολυτεχνείο! Η ιστορία ενός ραδιοφωνικού σταθμού

Μπορεί τα ψευδώνυμα Sunrise, Be One, Seven Up, Peter N1, T-Rex να μη σας φέρνουν κάτι συγκεκριμένο στον νου, όμως οι κάτοχοί τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σ’ ένα μεγάλο κεφάλαιο που συνοψίζεται στη φράση «Εδώ Πολυτεχνείο». Με δύο κατσαβίδια και μία πένσα, τρεις 25ρηδες, ο Πέτρος, ο Τάσος και ο Γιώργος, είναι οι «πειρατές» που έφτιαξαν σε χρόνο-ρεκόρ τον πομπό του Πολυτεχνείου.

Είναι Νοέμβρης του 1973 και ήδη στην Αθήνα δεκάδες νεαροί ραδιοερασιτέχνες κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως «καβαλάρηδες» στα AM αλλά και στα FM. O Πέτρος με το ψευδώνυμο Peter N1, ο Τάσος-Be One, ο Σταμάτης-Seven Up, ο Γιάννης-Sunrise μαζεύονται κάθε απόγευμα σε μια πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία, στο διαμέρισμα του Σταμάτη-Seven Up, και κατασκευάζουν τους πρώτους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών που εκπέμπουν στα μεσαία.

Κατσέλη: "Το πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις"


Κατσέλη: "Το πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις"

Την ανησυχία της, για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να λύσει όλο το πακέτο της δανειακής σύμβασης, εξέφρασε μιλώντας στον Σκάι η Λούκα Κατσέλη. Και πρόσθεσε: «Το πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις».

«Πολλά από τα μέτρα δεν ήταν αποδοτικά και θα πρέπει ο κ. Παπαδήμος να τα ξαναβάλει στο τραπέζι με την τρόικα», ανέφερε η κ. Κατσέλη. Είπε, επίσης, ότι προέχει η σωστή οργάνωση ανάμεσα στη δημόσια διοίκηση και το πολιτικό σύστημα, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Μιχελάκης: Θα επιμείνουμε στο «όχι» της υπογραφής


Μιχελάκης: Θα επιμείνουμε στο «όχι» της υπογραφής
Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιμείνει στο "όχι" της υπογραφής επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- "θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρή δέσμευση από την απόφαση της Βουλής".
Σε δηλώσεις του στο Σκάι, ο κ. Μιχελάκης, η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου είναι αναπόφευκτη "από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ οδήγησε εδώ τη χώρα".

Καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης από 255 βουλευτές


Καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης από 255 βουλευτές

"Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες", τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι "το έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι δυσανάλογο με τον χρόνο του βίου της". Επισήμανε ότι διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ


Με την ευρύτατη πλειοψηφία των 255 "ναι" έναντι 38 "όχι" -μεταξύ των οποίων οι Χρ. Κατσούρας, Τσετίν Μάντατζη (ΠΑΣΟΚ) και Π. Καμμένος (ΝΔ), ο οποίος διαγράφηκε από τη "γαλάζια" ΚΟ- η κυβέρνηση Παπαδήμου έλαβε χθες από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

ΝΔ: Αντιδράσεις για τη διαφορετική αντιμετώπιση Καμμένου - Χατζηγάκη


ΝΔ: Αντιδράσεις για τη διαφορετική αντιμετώπιση Καμμένου - Χατζηγάκη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο από την ΚΟ, αλλά όχι και από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο Π.Καμμένος είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του να καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία -η οποία τον είχε προειδοποιήσει πως εάν διαφοροποιούσε τη στάση του, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο διαγραφής.

Σαν Σήμερα...


17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γεγονότα

3 π.Χ: Η γέννηση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με τον διακεκριμένο θεολόγο του πρώιμου χριστιανισμού Κλήμη τον Αλεξανδρέα.
1902: Εθνικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τουΘεόδωρου Δηλιγιάννη και του Γεώργιου Θεοτόκη, εκλέγουν από 102 βουλευτές, γεγονός που οδηγεί σε κυβερνητική αστάθεια. Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια με πολλούς τραυματίες, που έμειναν στην ιστορία ως Σανιδικά.

Λουκέτο έβαλε το Επικουρικό Κεφάλαιο στη Θεσσαλονίκη

Στον αέρα βρίσκονται οι ζημιωθέντες ασφαλιστικών εταιρειών, που το κράτος ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας τους, αφού κλείνει το γραφείου του Επικουρικού Κεφαλαίου στη Θεσσαλονίκη, που ουσιαστικά τους εξυπηρετούσε
Η αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ήταν άμεση. Με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του Επικουρικού Κεφαλαίου, απολύοντας τους  εργαζόμενους και αυξάνοντας τον αριθμό των

Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην αίθουσα του
Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198)  από τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Ακριτίδης.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου «αποτελεί την καλύτερη αφορμή για τις σημερινές δημιουργικές και πρωτοπόρες δυνάμεις της κοινωνίας μας, να κατανοήσουν πόση δύναμη έχουν στα χέρια τους, πόσο πολύ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν την αλλαγή
της χώρας και να συμμετάσχουν σ' αυτή με τρόπο

Θεσσαλονίκη: Δικαστικός υπάλληλος εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς



 
  
Θεσσαλονίκη: Δικαστικός υπάλληλος εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς
Υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή δικαστικό υπάλληλο απασχολεί τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Ο υπάλληλος που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης φέρεται ότι τροποποίησε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης που προορίζονταν για τη ΔΟΥ προκειμένου να καρπωθεί τη διαφορά.