Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκλέγονται και ποιοί μένουν εκτός βουλής

Ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκλέγονται και ποιοί μένουν εκτός βουλής
Τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ έχουν
καταγραφεί ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση, στο πιό ευφάνταστο σενάριο εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει περισσότερους από συνολικά 60 βουλευτές.
Ο μικρός αυτός αριθμός δεν προέρχεται μονοδιάστατα από το μικρό εκλογικό ποσοστό, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος που -έτσι κι αλλιώς- κλέβει το δεύτερο κόμμα για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση το πρώτο, δεν έχει προβλέψει την κατακρήμνιση του δικομματισμού.

Πως και σε ποιές ΔΕΚΟ θα γίνουν οι 15.000 απολύσεις

Πως και σε ποιές ΔΕΚΟ θα γίνουν οι 15.000 απολύσεις
 
Οι εντολές της Τρόικας ήταν ξεκάθαρες: «Εφόσον η εφεδρεία απέτυχε, ξεκινήστε
τις απολύσεις». Έτσι, μέχρι το Μάρτιο όλα τα υπουργεία καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, θα πρέπει να έχουν καταρτίσει τη λίστα με τους υπό κατάργηση φορείς.... 15.000 κεφαλές ζητούνται απί πίνακι.
Τα κριτήρια που θα αξιοποιηθούν αρχικά αναμένεται να είναι το ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι οργανισμοί, η

Η παράγραφος του μνημονίου που σκοτώνει την επαναδιαπραγμάτευση

Η παράγραφος του μνημονίου που σκοτώνει την επαναδιαπραγμάτευση
Η παράγραφος αυτή αναφέρει: "Αυτό το μνημόνιο και τα
 προσαρτήματά του έχουν εγκριθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στηρίζουν τους στόχους και τις πολιτικές (που έχουν συμφωνηθεί) και σημειώνουν ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτικές που αντιβαίνουν στους στόχους του μνημονίου".

Μια πεταλούδα… Τιτάνας!



Η πεταλούδα Atlas, που ανήκει στην οικογένεια Attacus Atlas, ζει στα υποτροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας και σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος της Μαλαισίας και είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο.


Πιέζουν αλλά ομολογούν: Ελάχιστα καταφέραμε στην Ελλάδα


Πιέζουν αλλά ομολογούν: Ελάχιστα καταφέραμε στην Ελλάδα
Μη ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πρόοδο με την οποία η ευρωζώνη αντιμετώπισε την ελληνική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν


«Πιστεύω ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε μικρή πρόοδο, στην Ελλάδα από το 2010 - ανησυχητικά μικρή πρόοδο», είπε ο κ. Στέφεν.

Δέσμευση κατοικίας και περιοριστικοί όροι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα



Με διάταξη του ανακριτή δεσμεύεται το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου του κ.Τσοχατζόπουλου. Σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας απολογήθηκε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός για μη ειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανακριτή επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ. 

Οι Anonymous "καρφώνουν" τον γερμανικό στρατό


Χάκερ της παγκόσμιας οργάνωσηςAnonymous ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι απέκτησαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους και τους δημοσιοποίησαν online, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στο Αφγανιστάν.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πήρε τα δεδομένα από έναν σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ). 

Απίστευτο μετεωρολογικό φαινόμενο στη Florida (Video)


Απίστευτο μετεωρολογικό φαινόμενο στη Florida (1)
Ένα μοναδικό μετεωρολογικό φαινόμενο είχε την ευκαιρία να αποθανατίσει στην Panama City Beach της Florida ο JR Hott, πιλότος της Panhandle Helicopters.

Τα κορίτσια-λυκάνθρωποι ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή


Κορίτσια-λυκάνθρωποι (1)
Πάσχουν από ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα στον κόσμο που απαντάται μόλις σε έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ωστόσο η οικογένεια αυτή έχει τρία μέλη με το λεγόμενο σύνδρομο του λυκάνθρωπου, λόγω του οποίου είναι καλυμμένα από την κορφή ως τα νύχτα με τρίχες.

Πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη;


Πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη; : Αν ο Homo sapiens είχε εφεύρει το ελιξίριο της νεότητας, τότε θα  χρειαζόμασταν ένα μίνι ηλιακό σύστημα για να βολευτούμε όλοι! Επτά  δισεκατομμύρια
Αν ο Homo sapiens είχε εφεύρει το ελιξίριο της νεότητας, τότε θα χρειαζόμασταν ένα μίνι ηλιακό σύστημα για να βολευτούμε όλοι! Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούμε σήμερα στη Γη και ασφυκτιούμε, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ζωντανοί και οι 107,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έκαναν ένα… πέρασμα από τον πλανήτη τα τελευταία 50.000 χρόνια!

Κοινωνικό κραχ.Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων


Περίπου 3 εκατομμύρια άνρθωποι ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Στο 27,7% του πληθυσμού ή 3,031 εκατομμύρια άτομα αυξήθηκε το 2010 το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκελισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στην ΕΕ, το 23,4% του πληθυσμού (ή 115 εκατ. άτομα) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. 

Η υπερθέρμανση φέρνει το κρύο Το λιώσιμο των πάγων στέλνει αρκτικούς ανέμους στην Ευρώπη, λένε οι κλιματολόγοι


Η υπερθέρμανση φέρνει το κρύο
Το τσουχτερό κρύο που έχει προκαλέσει περισσότερους από 221 θανάτους στην Ευρώπη φαίνεται ότι είναι τελικά μια απόρροια… της υπερθέρμασνης Οσο και αν ακούγεται παράδοξο, αυτό υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι κλιματολόγοι.
Σύμφωνα με τα μοντέλα τους το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, και συγκεκριμένα στα βόρεια της Ρωσίας, επιφέρει αλλαγές στο σύστημα των ανέμων φέρνοντας κυριολεκτικά πολικό αέρα στην ήπειρό μας και οδηγώντας στο δριμύ κύμα ψύχους των τελευταίων ημερών.

Παράταση κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Παράταση κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Από το απόγευμα της Τετάρτης και με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, διακινείται ένα κείμενο, στο οποίο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν παράταση του χρόνου βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου καθώς και απαγόρευση των συναλλαγών σε ρευστό, εφόσον υπερβαίνουν τα 100 ευρώ.
Συγκεκριμένα στο κείμενο, που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προτείνεται: «να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί - πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό - ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας».

Από 10 έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για Πανελλήνιες


Διαβάστε αναλυτικά για την αποκλειστική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων - δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις



Από τις 10 έως τις 28 Φερβουραρίου θα μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ η διαδικασία θα είναι ενιαία και για τα Γενικά και για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση.

Στα «κάγκελα» για το Μνημόνιο οι γαλάζιοι συνδικαλιστές


Στα «κάγκελα» για το Μνημόνιο οι γαλάζιοι συνδικαλιστές

 
  

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από «γαλάζιους» συνδικαλιστές που τάσσονται ανοικτά κατά της ενδεχόμενης συναίνεσης του Αντώνη Σαμαρά στα επώδυνα μέτρα που απαιτούνται για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

"Να αρχίσουν οι Έλληνες μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα"

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον των μέτρων που μας επιβάλλει η τρόικα αποφάσισαν σήμερα δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό
επίπεδο. Μάλιστα, στις δράσεις τις οποίες θα αναλάβει το μέτωπο περιλαμβάνεται και το μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και τη σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.

Οι «αμαρτωλές» Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης




Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα αναφέρει ο μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου, Νίκος Κασιμάτης, στην αναφορά του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, σχετικά με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) της Θεσσαλονίκης, οι οποίες, όπως φαίνεται, είχαν επιδοθεί σε ένα ασταμάτητο κυνήγι παράνομων θησαυρών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στελεχών Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη για το νέο οικονομικό πρόγραμμα των κεντρικών στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στη σύσκεψη, υπήρξε ενημέρωση, εξέταση και αξιολόγηση των τεχνικών ζητημάτων του σχεδίου του νέου οικονομικού προγράμματος, από τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Συμφωνία Δ. Χριστόφια με Μ. Α. Ταλάτ, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ



Συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για δικαίωμα εγκατάστασης των Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, ακόμα και αν δεν ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά παρέκκλιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

«Κλειδώνουν» τα 11 επώδυνα μέτρα



Περικοπές έως 600 εκ. ευρώ καλείται να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ώστε η τρόικα να κάνει αποδεκτές τις νέες συμβιβαστικές προτάσεις για τρία ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή του προμνημονίου. Η τρόικα απαιτεί μέτρα της τάξης των 3,3 δισ.ευρώ
 
Έως τώρα οι περικοπές οι οποίες φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι:

Τα αγγλικά Καρατζαφέρη, οι αναβολές και η μετάφραση


Το γεγονός ότι αναβλήθηκε εκ νέου η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών κυριαρχεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η Guardian αναφέρει ότι υπήρξε καθυστέρηση για να μεταφραστεί το κείμενο στα ελληνικά
Με τα χρονικά περιθώρια να σφίγγουν ολοένα και περισσότερα τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων, οι διαρκείς αναβολές της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών φιγουράρει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Τροφή στα συσσίτια για χιλιάδες απόρους


Η φτώχεια εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, χτυπώντας και νοικοκυριά που μέχρι πρότινος είχαν μια άνετη ζωή.

Η ανεργία, που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στον νομό, οι ανύπαρκτοι τζίροι στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες στα συσσίτια που καθημερινά στήνουν ενοριακοί ναοί και δήμοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μητροπόλεων της Θεσσαλονίκης, στις μέρες μας τουλάχιστον 5.000 οικογένειες εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της εκκλησίας, ενώ η... πελατεία στις τράπεζες τροφίμων και ρουχισμού και στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων αυξάνεται καθημερινά.

Κλειστά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς και Παιονίας

Λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με απόφαση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, κλειστοί θα είναι και όλοι οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του

Σαν Σήμερα...


8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.
1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως έμεινε στην ιστορία.

Στέλεχος της ΝΔ την έπεσε σε καθαρίστρια και εξόργισε το Σαμαρά!

Για δεύτερη φορά το αχαλίνωτο πάθος έχει οδηγήσει σε λάθος το στέλεχος  της Ν.Δ. (πρώην πολιτευτή μικρού κόμματος), που προ ημερών την έπεσε σε υπάλληλο της Συγγρού
η οποία εργάζεται στον τομέα καθαριότητας. Ο εν λόγω κύριος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν με τη δράση του τα κομματικά όργανα. Αν και παντρεμένος, φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό. Έτσι, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, όταν συναντήθηκε τυχαία με την όμορφη υπάλληλο στο ασανσέρ, προσπάθησε να τη σφίξει στην αγκαλιά του. Το κορίτσι αντιστάθηκε και εκεί έγινε το μοιραίο

Τι κατάσταση επικρατεί στην Κ. Μακεδονία με τα χιόνια και τον παγετό

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η επέλαση του χιονιά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κατά κύριο λόγο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς από χθες συνεχίζει να χιονίζει
Οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοικτοί από τα χιόνια, καθώς συνεργεία της Περιφέρειας έδιναν μάχη για να τους καθαρίσουν. Ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή, ειδικά σε ορεινές περιοχές, λόγω παγετού.

Τέσσερα χρόνια στη φυλακή για το ερωτικό αμόκ

Σε τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε 22χρονος για το ερωτικό αμόκ από το οποίο είχε καταληφθεί, σε βάρος νεαρής Βρετανίδας την οποία προσπάθησε να βιάσει ενώ στην Χερσόνησο.

Η κοπέλα πάλεψε με όση δύναμη μπορούσε για να ξεφύγει από τα χέρια του παρ' ολίγον βιαστή της. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση το κατηγορητήριο, αναγκάστηκε να του δαγκώσει με δύναμη τη μύτη

Στους πολιτικούς αρχηγούς το προσχέδιο της συμφωνίας

Στα χέρια των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη βρίσκεται από τις 09:00 το προσχέδιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα, λίγη ώρα πριν την μετάβασή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.