Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Το μετρό μπήκε στο ΕΣΠΑ

Το «πράσινο φως» άναψε η Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε στη συνεδρίασή της την ένταξη της πρώτης επέκτασης του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), με ποσό

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: "Όχι στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας"

Την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των αποφάσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εκφράζει με απόφασή της
η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Η κομματική οργάνωση ασκεί αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε ισχύ χρονοδιάγραμμα εξόδου κομματικών στελεχών

Δανεικοί παίκτες και “Κλεάνθης Βικελίδης” στη διάθεση της Δόξας Δράμας

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Άρη για να συζητήσει για γήπεδο και παίκτες. Ο Θανάσης Σάμιος συζήτησε, στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, το ενδεχόμενο
ενίσχυσης της ομάδας του με δανεικούς παίκτες από τον Άρη ενώ παράλληλα ζήτησε το Βικελίδης ως εναλλακτική έδρα για τη

Στη πρώτη Σερρών το τριήμερο ο Κώστας Καραμανλής

Οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης την σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα απολαμβάνει ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκεί
θα περάσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φιλοξενούμενος από τον θείο του Αχιλλέα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο πρώην πρωθυπουργός επισκέπτεται την

Ακυρώθηκε η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Α. Λοβέρδο

Ακυρώνεται τελικά η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης 
θα ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ παρέμβαση θα πραγματοποιούσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής

Οι αγορές πανηγυρίζουν, οι κερδοσκόποι μελαγχολούν


Ένα σκηνικό… 22ας Ιουλίου, δηλαδή της επομένης της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου ζούμε σήμερα... σε επίπεδο διεθνών αγορών, με τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου να καταγράφουν «ράλι» ανόδου, εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού, για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περί απομείωσης του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σταθερότητα του τραπεζικού κλάδου.

Άστραψε και βρόντηξε η Έλλη Στάη για τον τίτλο που αναπαράγαμε..


Χαμός έχει προκληθεί με την αναδημοσίευση και από το δικό μας blog παραποιημένου τίτλου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, που όπως υποστηρίζει η διεύθυνση της κρατικής τηλεόρασης έγινε σκόπιμα για να παραποιήσει την
πραγματικότητα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση του γραφείου

Υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης η Κατσέλη




Η πρώην υπουργός και προσφάτως διαγραφείσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ (επειδή δεν ψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου) κυρία Λούκα Κατσέλη, χαρακτήρισε θετικά τα συμπεράσματα της Συνόδου.
«Θα λειτουργήσω όπως και πριν, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης προς το δημόσιο συμφέρον», είπε συγκεκριμένα.
Σε δήλωσή της προς «Το Βήμα» αφήνει να εννοηθεί πως, αν και δεν έχει ακόμα, δει όλες τις λεπτομέρειες των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής που αφορά το ελληνικό χρέος, θα ψηφίσει τη νέα σύμβαση όταν αυτή έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό Σε απόλυτα θετικό κλίμα διεξήχθη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Έγινε σαφές ότι χρειάζεται πολλή δουλειά το επόμενο τρίμηνο από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να μπει η Ελλάδα στο 2012 με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ έκανε γνωστό ότι η ελάφρυνση του χρέους θα είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια το χρόνο και συνολική θα αγγίξει

Σε προσωρινή αργία οι τρεις καρδιοχειρούργοι του Παίδων «Αγία Σοφία»


  
Σε προσωρινή αργία οι τρεις καρδιοχειρούργοι του Παίδων «Αγία Σοφία»
Στο πειθαρχικό συμβούλιο ιατρών της 1ης Υπε Αττικής παραπέμπονται παιδοκαρδιοχειρούργοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας ότι λόγω επαγγελματικών διενέξεων δεν χειρουργούσαν παιδιά τα οποία είχαν ήδη υποβάλει σε νάρκωση. Τους επιβλήθηκε επίσης επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο "πολυδιαφημισμένος" δρόμος...


Ονομάζεται  Atlantic Ocean Road και έχει μήκος 8.300 μέτρα.Βρίσκεται στο χωριό Henningsvær, στη Νορβηγία κι ενώνει τα νησάκια της περιοχής. Είναι τουριστικό αξιοθέατο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόποθεσία για διαφημίσεις αυτοκινήτων καθώς εκεί γυρίζονται πολλά τηλεπτικά σποτάκια. Μάλιστα έχει ανακυρηχθεί και ο η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο!

Τα μήλα «χαλάνε» τα δόντια!



Τα μήλα μπορεί να διαβρώσουν τα δόντια περισσότερο απ’ ό,τι τα αναψυκτικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία υποδηλώνει πως δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το πώς το τρώμε.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Οδοντιατρικό Ίδρυμα του King’s College στο Λονδίνο, οι οποίοι εξέτασαν την συσχέτιση τροφίμων και διάβρωσης των δοντιών σε περισσότερους από 1.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Φωτοβολταϊκό δέντρο φορτίζει ηλεκτρικές συσκευές οικολογικά


Το Electree είναι το κατάλληλοφυτό εσωτερικού χώρου για τους ανθρώπους που αγαπούν τα οικολογικά γκάτζετ.
Δημιουργία της Γαλλίδας σχεδιάστριας Βιβιέν Μιλλέρ, το ηλεκτρονικό μπονζάι είναι εξοπλισμένο με 27 ηλιακά πάνελστα κλαδιά του, τα οποία συλλέγουν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια κατάλληλη για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα.

"Λιακάδα" 25 δισ. ευρώ


Έσοδα ύψους 20-25 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετιας για τη μείωση του χρέους μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο από το πρόγραμμα "Ήλιος" για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και την εξαγωγή της στη Δυτική Ευρώπη. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πρόγραμμα αναφέρεται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ως μια από τις μεθόδους για την εξασφάλιση των 15 δισ. ευρώ επιπλέον από τις αποκρατικοποιήσεις, πέρα από τα 50 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

Αντισυλληπτικό χάπι και εγκυμοσύνη μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών

Αντισυλληπτικό χάπι και εγκυμοσύνη μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών
Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι για δέκα χρόνια μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.

Παράλληλα, ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ίδιο έντυπο, επιβεβαιώνει παλαιότερα στοιχεία που έχουν αναδείξει τη σχέση των θρόμβων αίματος με κάποιους νεότερους τύπους αντισυλληπτικών χαπιών. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στην Δανία διαπίστωσαν ότι τα δισκία που περιέχουν δροσπιρενόνη, δεσογεστρέλη ή γεστοδίνη διπλασιάζουν τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, συγκριτικά με παλαιότερο αντισυλληπτικό που περιέχει λεβονοργεστρέλη.

Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία

Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία
Ποιοι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία;

Σε μία μελέτη οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν σε τι διαφέρουν οι άνδρες με πρόβλημα ψυχογενούς στυτικής δυσλειτουργίας από εκείνους με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία. Διαπιστώθηκε (Nobre, 2006) πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν ισχυρές κάποιες πεποιθήσεις που αύξαναν την πιθανότητα εμφάνισης του προβλήματος. Συγκεκριμένα:

5 gadgets που θα εξαφανιστούν έως το 2020


5 gadgets που θα εξαφανιστούν έως το 2020 (1)
Εν αρχή ην το… βινύλιο, οι κασέτες και οι βίντεο κασέτες. Μετά ξεκίνησε η επέλαση των ψηφιακών CD και DVD, η οποία μας έκανε να βάλουμε στην αποθήκη τα πικάπ και τα VCR. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τα double layer DVD και τα Blue Ray. Και όλα αυτά μόνο στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Κινητά νέας γενιάς, tablet pc, εξελιγμένες τηλεοράσεις με ενσωματωμένους players… Και η λίστα δεν έχει τέλος.

Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη!


Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη! (1)
Τα ζώα που ακολουθούν δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη «συμπάθεια» στο ανθρώπινο γένος. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς κάθε χρόνο ανάμεσα στα θύματα τους, εκτός από άλλα ζώα, περιλαμβάνονται και άνθρωποι.
Η λίστα που ακολουθεί, περιλαμβάνει τους 10 πλέον φονικούς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου:

Γλώσσα του σώματος: Ένας πολύτιμος οδηγός


Γλώσσα του σώματος
Ένα μήνυμα βασίζεται κατά 7% στις λέξεις, 38% στον τόνο της φωνής και κατά 55% στις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες, τη στάση του σώματος και τις άλλες μορφές της μη λεκτικής επικοινωνίας.
Αυτό επιβεβαιώνει μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο “Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος” της Κάρολ Κίνσεϋ Γκόμαν, που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Διόπτρα.
Πρόκειται για ένα γλαφυρό οδηγό επικοινωνίας στον εργασιακό – και όχι μόνο – χώρο, που συνδυάζει τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα με τα διδάγματα από την εικοσιπεντάχρονη επαγγελματική εμπειρία της συγγραφέως, ως συμβούλου επικοινωνίας.

Ολομέτωπη γίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – τραπεζών


Είναι πλέον σαφές: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει το γάντι για τα καλά προς τις τράπεζες, στοχοποιώντας την αντίδραση τους στην προοπτική να κρατικοποιηθούν, προκειμένου να σωθούν.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα τα ξημερώματα, λίγο μετά την ανακοίνωση του «γενναίου» haircut στο ελληνικό χρέος, ο πρωθυπουργός έσπευσε να προειδοποιήσει όλους εκείνους τους …μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων ότι

Βενιζέλος: «Καταφέραμε να γίνει βιώσιμο το χρέος»


  
Βενιζέλος: «Καταφέραμε να γίνει βιώσιμο το χρέος»
Με την χθεσινή συμφωνία επιτυχγάνεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, παράλληλα με την πλήρη εξασφάλιση της ρευστότητας της ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η επανακεφαλαιοποίηση του προς όφελος της εθνικής μιας οικονομίας και των καταθετών, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνέντευξη Τυπου για τα αποτελεσματα της Συνόδου Κορυφής.

Διάγγελμα Παπανδρέου απόψε στις 8:00


Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός στις 8:00 το βράδυ θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Ενώ θα προηγηθεί η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Γ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής κατά της 4:30 το απόγευμα. Την ίδια ώρα...

Παπανδρέου στον Παπούλια: «Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα»

  
Παπανδρέου στον Παπούλια: «Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Πολιτικός «πυρετός» στην Αθήνα μετά το «κούρεμα» στις Βρυξέλλες  με την κυβέρνηση να βρίσκεται επί ποδός λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο οποίος ενημερώθηκε για τις αποφάσεις της Σύνοδου Κορυφής. 

Παραιτείται ο Χ. Καφύρας απο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας


  
Παραιτείται ο Χ. Καφύρας απο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
Την παραίτηση του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας υπέβαλε ο Χ. Καφύρας ο οποίος σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό αναφέρει εκτενώς στους λόγους παραίτησής του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:


«YΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ  Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ -ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ 

Μήνυμα σε μπουκάλι



Μια δωρεά έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σημείωμα σε μπουκάλι με τις τελευταίες λέξεις ενός από τα θύματα της τραγωδίας του Τιτανικού. Ο 19χρονος Τζερεμάϊα Μπούρκ, όταν έφυγε από το χωριό Γκλανμίρ Κορκ, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική με την 18χρονη ξαδέρφη του για να συναντήσουν τις αδερφές του, που είχαν μετακομίσει στη Βοστόνη. Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο.
Το μπουκάλι, που άφησε στον ωκεανό την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν, του το είχε δώσει η μητέρα του προτού επιβιβαστεί.

Απουσία υπουργών - βουλευτών η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Μικροένταση προκλήθηκε λίγο μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Αξιοσημείωτη, η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, που παρέστη στην εξέδρα των επισήμων μαζί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή συμφωνία


Πρώτο θέμα είναι σε πολλά διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Το BBC αναφέρεται σε μερικά από τα πιο προβληματικά σημεία της συμφωνίας. «Όσον αφορά την Ελλάδα, ο βασικός αριθμός για την απομείωση του χρέους συμφωνήθηκε, αλλά οι λεπτομέρειες όχι. Ακόμα κι αν προχωρήσει, στόχος είναι η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 – στα επίπεδα της Ιταλίας σήμερα, που είναι αρκετά υψηλά για να αποτελούν πρόβλημα.

Ο παγκόσμιος "πληθυσμός" του Ίντερνετ αγγίζει τα 2,3 δισ

Ο παγκόσμιος "πληθυσμός" του Ίντερνετ αγγίζει τα 2,3 δισ
Περίπου 2,3 δισ. άνθρωποι έχουν σήμερα πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU). Ωστόσο, παρουσιάζονται χαοτικές ανισότητες μεταξύ των κατοίκων διαφόρων περιοχών του πλανήτη, καθώς αρκετοί είναι αναγκασμένοι να συνδέονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σε έκθεση της ITU, με τίτλο «Ο Κόσμος το 2011», καταδεικνύεται ότι η ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών είναι εξίσου σημαντική με αυτή του Διαδικτύου. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 6 δισ. συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το τέλος του 2011.

Ιστορίες πολέμου και ποδοσφαίρου!


Την εποχή που όλοι μας έχουμε αρχίσει να σιχαινόμαστε ακόμη και το ποδόσφαιρο -που λέει ο λόγος- με όσα αποκαλύπτονται και με τις φετεινές μεταγραφές να είναι κι αυτές φτωχές ,λόγω κρίσης,αξίζει να θυμηθούμε ιστορίες από το παρελθόν ,όταν αυτοί που έπαιζαν τιμούσαν τη φανέλα,αλλά και τα ιδανικά για τα οποία πίστευαν. Που πάλευαν μες στο γήπεδο και μετά πολεμούσαν. Η περίπτωση του Νίκου Γόδα,του ποδοσφαιριστή που πριν εκετελεστεί ζήτησε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ,είναι χαρακτηριστική. Ιστορίες πολέμου και ποδοσφαίρου.


Η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά το πειραϊκό πρωτάθλημα (7-0 τον Κεραμεικό, 2-0 τον Εθνικό και 4-0 τη Θύελλα) ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλοντας να σπάσει την κυριαρχία της ΑΕΚ που είχε πάρει τους δύο τελευταίους τίτλους.



Η Μέρκελ εκβίασε μέχρι και με πτώχευση της Ελλάδας

Ήταν ένα από τα βράδια που αν χαρακτηρίζονταν «θρίλερ», μάλλον δεν θα απέδιδαν σε όλο τους το …μεγαλείο τα όσα εξελίχθηκαν.
Ο λόγος αφορά στη χθεσινή νύχτα, που «έβγαλε» τελικώς το haircut του 50% του ελληνικού χρέους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έως τις πρώτες πρωινές ώρες ίσχυε ο «νόμος της Μέρκελ». Που τι έλεγε;
Ότι η Ελλάδα οδεύει προς συντεταγμένη πτώχευση, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται, από τη στιγμή που ο

Μπεγλίτης: "Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες των πολιτών"


Μπεγλίτης: "Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες των πολιτών"
Στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη σε στρατόπεδο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.
«Δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ, ούτε με ενδιαφέρει αν τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Γνώριζα, ακόμη κι όταν βρισκόμουν στην Αθήνα, ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη τη μέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αρνητικό το ΚΚΕ στη χθεσινή ευρωσυμφωνία


Αρνητικά αντιμετωπίζει το ΚΚΕ την χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

    Πρόκειται για ένα συμβιβασμό με τους εκπροσώπους των τραπεζών που δεν πρόκειται να δώσει λύση στην κρίση χρέους και θα επιβραδύνει κι άλλο την ανάπτυξη, είπε πριν λίγο, σε συνέντευξη τύπου, η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στους 523 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία


Στους 523 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία
Στους 523 ανήλθαν οι νεκροί και στους 1.650 οι τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 481 νεκρούς. Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι 185 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια.

«Πρέπει να αποκρουστεί η βαριά εποπτεία»


Ενδεχόμενη βαριά εποπτεία θα πρέπει να αποκρουστεί, υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος και συμπληρώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία, «ίσως έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει ακόμη ότι «η απόφαση εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπάρχουν, όμως, σε εκκρεμότητα τα μεγάλα ζητήματα της παρατεταμένης βαθιάς λιτότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους».

ΝΔ: Να δούμε πρώτα τη συμφωνία γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες


Με την επιφύλαξη να μελετήσει σε βάθος το οριστικό κείμενο της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, καθώς όπως έχει πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ είναι αρνητική.


Μέχρι στιγμής η κριτική της ΝΔ συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:

-Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού

11 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τα πετρέλαια στην χώρα μας


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στη χώρα μας, έχουν δείξει κρατικοί φορείς και επιχειρήσεις από 11 χώρες. Συγκεκριμένα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Καναδά, Νορβηγία, Γαλλία

Σαν Σήμερα...


27 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Νέστωρ
  • Γεγονoτα

1822: Ο Κανάρης πυρπολεί τουρκική υποναυαρχίδα στην Τένεδο.
1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Καποδίστρια.

Διέρρηξαν σχολείο στον Πολύγυρο


Διέρρηξαν σχολείο στον Πολύγυρο
Αγνωστοι διέρρηξαν σχολικό συγκρότημα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.  

Οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο, όπου συστεγάζονται το ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Πολυγύρου, παραβιάζοντας παράθυρο, κι αφού έψαξαν τους χώρους, άρπαξαν από γραφείο καθηγητών ηλεκτρονικές συσκευές αξίας περίπου 1.200 ευρώ, καθώς κι από το κυλικείο του σχολείου έναν φορητό Η/Υ και χρηματικό ποσό.

Ημαθία: 48χρονος κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο!


Ημαθία: 48χρονος κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο!
Για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου κατηγορείται 48χρονος, ελληνικής καταγωγής, που συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

O 48χρονος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με το ένταλμα, αντιμετωπίζει κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Η δε πράξη φέρεται να τελέστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην πόλη του Μονάχου.  

Μόσιαλος: "Πλήρως κατοχυρωμένες οι συντάξεις"


Μόσιαλος: "Πλήρως κατοχυρωμένες οι συντάξεις"
Η απόφαση για την Ελλάδα, στην οποία κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, είναι καλύτερη από εκείνη που είχε ληφθεί την 21η Ιουλίου τονίζει η κυβέρνηση. Όσον αφορά την εποπτείας, σε δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως αφορά την καλύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και πως δεν απειλείται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, ενώ επισημαίνουν πως οι συντάξεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα και ότι η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη απ' αυτήν της 21ης Ιουλίου.

Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός από την πίεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες


Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός από την πίεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες
Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε ευρωπαΪκά θέματα και επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της «ομάδας Μπαρόζο», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο  Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Παπανδρέου: Κλείνουν οι λογαριασμοί του παρελθόντος


Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε πως «με τη μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία αναπτυξιακή εποχή, που θα στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις». 

 Όσον αφορά τη ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή». Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της εποπτείας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «αυτό που είπε η κ. Μέρκελ και αυτό που λέμε εμείς δεν είναι σε αντιδιαστολή.

"Δεν πιστεύω πως κάποιος δεν θα στηρίξει τη συμφωνία"


"Δεν πιστεύω πως κάποιος δεν θα στηρίξει τη συμφωνία"

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
«Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" 50%...

Σε απόφαση για "κούρεμα" 50% και ελάφρυνση -σε εθελοντική βάση- του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ανατροπές, εντάσεις και εκβιασμούς. Ως αντάλλαγμα, οι τράπεζες εξασφάλισαν εγγυήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ, τις οποίες θα κινητοποιήσουν τα κράτη-μέλη από δημόσιες πηγές. Οπως συμφωνήθηκε, στόχος είναι να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας και να μειωθεί στο 120% έως το 2020. Σε ό,τι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της

Ο Ομπάμα ζητά λύση τώρα για Ελλάδα


Οι πιέσεις προς την Ευρωζώνη να καταλήξει σε οριστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι έντονες τόσο από την πλευρά των αγορών όσο και από τις άλλες ισχυρές οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις με τον πρόεδρο τους Μπάρακ Ομπάμα να συνομιλεί τακτικά με την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ να διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις στους ευρωπαίους εταίρους του.

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε Κυβερνητική επιτροπή και Παπούλια


O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής με αρκετή καθυστέρηση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες.
Η ενημέρωση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία δεν συμμετείχε τελικά ο πρωθυπουργός καθώς βρισκόταν στην αίθουσα που διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός

Δείχνει «κούρεμα» 50% η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


  
Δείχνει «κούρεμα» 50% η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Νέες αξιώσεις για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών προκειμένου να απορροφηθεί το σοκ από τις απωλείες τους που συνδέονται με το ελληνικό χρέος υιοθετησε η Σύνοδος Κορυφής των 27. Σύμφωνα πάντως με το Associated Press, οι  ελληνικές τράπεζες καλούνται να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ.