Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μέχρι το 2014 η Κύπρος μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο...


Λευκωσία: Η Κύπρος μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη μέχρι το 2014. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Noble Energy μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ψάρι… Αλιγάτορας (Photos)


Είναι πολύ πιθανό να μπερδέψετε αυτό το ψάρι με έναν αλιγάτορα, αν δείτε μόνο την πρώτη φωτογραφία, αλλά αυτό το τερατώδες ψάρι ονομάζεται alligator gar (Atractosteus spatula) και είναι ένα πρωτόγονο ακτινοπτερύγιο ψάρι.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο, αποκλειστικά του γλυκού νερού, ψάρι που ζει στη Βόρεια Αμερική, με μέγεθος 2,5 έως 3 μέτρα και βάρος τουλάχιστον 91 κιλά όταν είναι ώριμο. Το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο alligator gar που πιάστηκε ποτέ είναι 166 κιλά!
Το συγκεκριμένο ψάρι είναι επίσης γνωστό για την ικανότητα του να επιβιώνει και έξω από το νερό, αφού μπορεί να αντέξει περίπου 2 ώρες πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Η ΑΠΟΧΗ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ‘Έχουμε μια υπευθυνοποίηση των Ελλήνων

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*                                                           Η αποχή, ή άρνηση των Ελεύθερων Πολιτών να συμμετάσχουν στις νοθευμένες, σημαδεμένες διαδικασίες της καθολικής ψηφοφορίας, τις Εκλογές μεταφέρθηκε στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ.  Οι Θεατές, οι Απέχοντες αναδεικνύονται σε Πολίτες. Έχουμε μια υπευθυνοποίηση των Ελλήνων. Θα πρόσθετα μια ΕπαναΕλληνοποίηση τους. Επιστρέφει η Ευθύνη, η Αγάπη για την Πατρίδα μετά από δεκαετίες ανευθυνότητας, εχθρότητας, Μισελληνισμού που καλλιέργησαν κομμάτια της Αριστεράς και της Δεξιάς, ψευτοκαθηγητές και οι γνωστοί Πραιτωριανοί του ΚΚΚΑΣΟΡ. Το μεταπολιτευτικό ψέμα, η πολιτική ως απάτη

Η «Ελλαδίτσα» σκορπάει τον τρόμο σε ΗΠΑ και ευρώ!


Αυτό θα πει να έχεις δύναμη… Εμείς νομίζαμε, ή έτσι ήθελαν κάποιοι να νομίζουμε, ότι είμαστε μία σταγόνα στον ωκεανό. Κι όμως… Ακόμη και σταγόνα να είμαστε, φαίνεται πως όλος ο ντουνιάς τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να σηκώσουμε και οικονομικό τσουνάμι που θα τους συμπαρασύρει. Τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να τινάξουμε το παγκόσμιο οικονομικό «οικοδόμημά» τους στον αέρα. Έτσι απλά. Οι «τεμπέληδες» της εύφορης κοιλάδας μπορεί να αφήσουν τους…

Μη καταγεγραμμένα υλικά στο Ιπποκράτειο αξίας 1 εκατ. ευρώ

Για περίεργες προμήθειες στο νοσοκομείο έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς εντοπίστηκε υλικό αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα υλικά βρίσκονται σε μια μη καταγεγραμμένη αποθήκη, με κλειδί που κανείς δε γνωρίζει ποιος το έχει.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Α' Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Α. Μουσιώνης, είπε ότι στις 29 Ιουνίου ο επικεφαλής της κομπίνας θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Και ο Μαρινάκης στη λίστα για τα «στημένα» - Ποιοι μεγαλοπαράγοντες αναζητούνται

Και ο Μαρινάκης στη λίστα για τα «στημένα» - Ποιοι μεγαλοπαράγοντες αναζητούνται
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες, ανακοινώθηκαν τα ονόματα και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, με τον Μάκη Ψωμιάδη και τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα να καταζητούνται μετά το ένταλμα σύλληψης που βγήκε εις βάρος τους, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από... έντονη αδιαθεσία.

Εγκρίθηκε η πρώτη κυτταρική θεραπεία για ρυτίδες

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr
Την πρώτη κυτταρική θεραπεία για σβήσιμο των ρυτίδων ενέκρινε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Το φάρμακο φτιάχνεται από τα κύτταρα του ίδιου του ατόμου, γίνεται ενέσιμο διάλυμα και αντιμετωπίζει άμεσα τις ρυτίδες έκφρασης.
Τα άτομα που έλαβαν το φάρμακο εμφάνισαν μείωση των ρινοχειλικών ρυτίδων από 45% έως 19%.

Ζώα αλμπίνοι

Ζώα αλμπίνοι (1)
Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι που πάσχουν από αλμπινισμό (γενετική ανωμαλία του δέρματος που προκαλεί την απουσία της μελανίνης), αλλά και ζώα. Τέτοιες περιπτώσεις θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια, μερικές εξ αυτών πανέμορφες και άλλες αρκετά παράξενες…

Πλαστικά χαρτονομίσματα στον Καναδά


Μέχρι τώρα με τη φράση «πλαστικό χρήμα» εννοούσαμε τις πιστωτικές κάρτες. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται όμως από τον Καναδά, καθώς από το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσουν στη χώρα χρήματα από πλαστικό. 

Συγκεκριμένα τα νομίσματα των 100 και 50 δολαρίων Καναδά που ήταν μέχρι σήμερα από χαρτί, πλέον θα είναι πλαστικά! Έτσι, μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξει ο όρος χαρτονομίσματα.

"Η διάσωση της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτύχει"

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να χωριστούν από την Ελλάδα. Εάν η κοινότητα δείξει αδυναμία, οι κερδοσκόποι θα τη διαλύσουν. Πολλές χώρες παραπαίουν. Η μία κρίση οξύνει την άλλη», λέει ο κ. Βαϊτσέκερ, σε σχόλιό του στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου "Bild".

Αρχαιοελληνικό χιούμορ


Δεν έχει βρεθεί σε κανένα άλλο πολιτισμό παγκοσμίως η έννοια του "χιούμορ" (Εκ του χυμού, δηλ απόσταγμα ευφυΐας), παρά μόνο στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Απολαύστε λοιπόν το απόσταγμα της ευφυΐας των προγόνων μας.


* Ένας σοφιστής υποστήριζε ότι από όλα τα πράγματα την
μεγαλύτερη αξία έχει ο λόγος, οπότε και ο βασιλιάς της Σπάρτης
Άγης του είπε " Δηλαδή όταν δεν μιλάς δεν έχεις καμία αξία;"

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τα νέα μέτρα έως το 2015 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας και την ενημέρωση και την ενημέρωση της...
ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα βασιστούν σε τρεις πυλώνες για την οικονομία: 1) Ιδιωτικοποιήσεις 50 δισεκ. ευρώ,

Άλλη μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Αυτήν τη φορά για την Κύπρο!

Τις µεθοδεύσεις Αµερικανών και Ευρωπαίων και δη του τότε προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ και του επιτρόπου αρµόδιου για τη Διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν για να «τιµωρηθεί» η Κύπρος µετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν αποκαλύπτουν τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ

1ο summer school Πολιτικής επιμόρφωσης
Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ
1-3 Ιουλίου, Λιτόχωρο Πιερίας


Δελτίο Τύπου
                                                                                                   Αθήνα, 23 Ιουνίου 2011


Η Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, το 1ο Summer School Πολιτικής Επιμόρφωσης.

Παπανδρέου για στημένα: "Μην σταματάτε πουθενά, δεν με ενδιαφέρει ποιοί είναι"

Μπροστά στο νόμο Ολυμπιακός και Πυρσός Γρεβενών είναι ίσοι. Παναθηναϊκός και Φίλιππος Γιαννιτσών είναι ίσοι, ΠΑΟΚ και Αναγέννηση Επανομής είναι ίσοι.
Είπε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Υπουργός και έμπιστος του Παπανδρέου, Γερουλάνος: "«Χτες η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις και 10 προσαγωγές. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για να μην σταματήσουμε πουθενά. Ο πρωθυπουργός μίλησε για αποκατάσταση της ευνομίας και για ένα κράτος δικαίου."

Αρκάς: Ατάκες που αγαπήσαμε


1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη τού να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.
3. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.
4. Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
5. Αυτοί που κάνουν ότι ξέρουν τα...
πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
6. Το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα είναι η φασολάδα. Μετά φοβάσαι να βήξεις.

Το τείχος των δακρύων


Το τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ

Τεράστια οικονομικά προβλήματα στη "Νέα Δημοκρατία"

Τεράστια τα οικονομικά προβλήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει σε περίοδο εξαιρετικής λιτότητας τη Νέα Δημοκρατία για να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα.



Μέχρι πριν από λίγες ημέρες τα χλιδάτα γραφεία της "Ν.Δ." στην λεωφόρο Συγγρού ήταν απλήρωτα για τρείς περίπου μήνες στον κ.Βωβό. Να θυμίσουμε εδώ ότι το μηνιαίο μίσθωμα για το κτίριο της Συγγρού ανέρχεται στα περίπου "100.000€".

Κατηγορίες για βιασμούς τριών γυναικών σε πρώην υφυπουργό


Οι κατηγορίες βαριές. Βιασμός τριών γυναικών. Ο ίδιος πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της κυβέρνησης Σαρκοζί. Μιλάει όμως για συνωμοσία εις βάρος του από την άκρα δεξιά.

Κατηγορίες για τον βιασμό τριών γυναικών απαγγέλθηκαν χθες βράδυ στον γάλλο πρώην υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική παρακολούθηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ολιβιέ Σνερμπ μετά την εμφάνιση του πελάτη του ενώπιον των δικαστών στο Εβρί, προάστιο του Παρισιού.

«Σκληρή γλώσσα» για Σαμαρά...


Σε μία εξαιρετικά δύσκολη για τον ίδιο και το κόμμα του συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους... ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ που επικρίνουν ανοιχτά τη στάση του έναντι του Μεσοπρόθεσμου.

Απέρριψε ο Κάμερον την επιστροφή των Γλυπτών...


Από το http://diaforetikimatia.blogspot.com/ 

Ερώτηση προς το Βρετανό πρωθυπουργό αν συμφωνεί ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να συμβάλλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, απηύθυνε Βρετανός βουλευτής...
Ο Άντριου Τζορτζ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έθεσε...
 το ερώτημά του κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η Βρετανία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς να συνδράμει οικονομικά στο νέο πακέτο διάσωσης «διορθώνοντας ένα λάθος διακοσίων ετών».
Ο Ντέιβιντ Κάμερον πάντως έσπευσε να απαντήσει ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα, προσθέτοντας με ένα βρετανικό λογοπαίγνιο ότι δεν έχει πρόθεση να αφήσει τη Βρετανία «να χάσει τα μάρμαρά της» (σσ: "losing my marbles" - αγγλική έκφραση που μεταφράζεται «ως χάνω τις μπίλιες μου» για κάποιον που τρελαίνεται).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΩΝ: "ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"

Τέσσερις δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, με πλούσια ιστορική κληρονομιά και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν τουρίστες, Έλληνες και ξένους, σε μια διαδρομή που θα ονομάζεται “Οι ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.
.Οι δήμοι Νάουσας, Βέροιας, Πέλλας και Δίου - Ολύμπου, που σχηματίζουν ένα “τόξο” περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, θέλουν να εκμεταλλευτούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά των τόπων τους και σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές να “μαγνητίσουν” όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Ο Βενιζέλος... κατεδάφισε τις «αυθαιρεσίες» Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο


  
Ο Βενιζέλος... κατεδάφισε τις «αυθαιρεσίες» Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο Σε πλήρη αποδόμηση της πολιτικής Παπακωνσταντίνου προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος από την τοποθέτησή του άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο κ. Παπακωσνταντίνου «απέτυχε» είπε χαρακτηκτιριστικά, «αυτά βρήκα και προσπαθώ να συμμαζέψω».

Ενώ δίνοντας το κλίμα των πιέσεων που υπάρχει στην Ευρώπη τόνισε με έμφαση «όταν πήγα στο Eurogroup τους βρήκα στο έξω φρενών. Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είπε ότι «ενοχλήθηκαν γιατί διαπραγματεύομαι πιο σκληρά» ενώ αναφερόμενος στην πρόταση Σόιμπλε Δώστε μας ήλιο να σας δώσουμε δάνεια είπε στους βουλευτές ότι « τη βρήκα πολύ
ενδιαφέρουσα. Θα πάω Βερολίνο να τον συναντήσω για να το συζητήσουμε».

Με εντολή πρωθυπουργού η κάθαρση στο ποδόσφαιρο

Με εντολή πρωθυπουργού ξεκίνησε η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία, απέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα με τις συλλήψεις εννέα παραγόντων.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Πάυλος Γερουλάνος, στις 5 Μαϊου 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, οι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή για να μπει τέλος στο άρρωστο σύστημα του ποδοσφαίρου.