Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις στο Mega – «κόβονται» Τσίμας, Πρετεντέρης, Θεοδωράκης


Απολύσεις στο Mega – «κόβονται» Τσίμας, Πρετεντέρης, Θεοδωράκης
Τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Mega, οδηγούν τους Μπόμπολα, Βαρδινογιάννηκαι Ψυχάρη, στην απόφαση δραστικών περικοπών, στο μεγάλο κανάλι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του parapolitika.gr, ήδη έχει δοθεί εντολή για μαζικές απολύσεις, αλλά και για περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των υψηλόμισθων.
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι το επόμενο εξάμηνο να έχει μειωθεί κατά περίπου 150 άτομα το προσωπικό του Mega. Από κει και πέρα, μετά την πρόσφατη απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι ξεκίνησαν (εκ νέου) συζητήσεις για την είσοδο ξένου επενδυτή στο κανάλι.

Η 19χρονη ερωμένη του Κένεντι


Ο Τζον Φ. Κένεντι φέρεται ότι είχε σχέση 18 μήνες με μια εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο, η οποία διήρκεσε ως τον θάνατο του Αμερικανού προέδρου το 1963, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της ίδιας, τα οποία κυκλοφορούν την ερχόμενη Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι του 1962 η Μίμι Άλφορντ είναι 19 χρονών και εργάζεται ως εκπαιδευόμενη για τρεις ημέρες στην υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου όταν την καλούν να συναντήσει τον πρόεδρο.

Υπερμεγέθης μπαταρία μπορεί να τροφοδοτεί σχεδόν 1.400 νοικοκυριά


Το σύστημα βασίζεται σε μεμβράνες ανταλλαγής ιόντων,όπως αυτή στην εικόνα, στις οποίες το υδρογόνο αντιδρά με οξυγόνο και σχηματίζει νερό

H βελγική εταιρεία Solvay, γίγαντας της χημικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο, ικανή να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για σχεδόν 1.400 νοικοκυριά.

Βασισμένη σε μια μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων, ή PEM, η γιγάντια «μπαταρία» πλησιάζει σε ισχύ το 1 Megawatt. Το σύστημα «έχει παράξει 500 MWh [μεγαβατώρες] στη διάρκεια περίπου 800 ωρών λειτουργίας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

"Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία"


"Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία" : Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία, πρέπει να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας, δήλωσε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο ελληνογερμανικού

Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία, πρέπει να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας, δήλωσε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο ελληνογερμανικού φόρουμ για τον τουρισμό.

"Ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες και δεν χρειάζεται τιμωρία για λάθη του παρελθόντος, αλλά συμπαράσταση στη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα να βγει από τη κρίση", πρόσθεσε.

Επίθεση Μιχελάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οποία και χαρακτηρίζει «προκλητική και αμετανόητη», εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη για τις διαπραγματεύσεις αλλά και το δημοψήφισμα.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για θράσος που δεν έχει όρια και επισημαίνει πως στο ΠΑΣΟΚ «προσποιούνται ότι ξέχασαν πως με τις τυχοδιωκτικές εκείνες μεθοδεύσεις τους έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ».

Και όμως, παράγει!


Photo: Dorota

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Η σκέψη μας εδώ στο protagon είναι πολύ απλή. Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός


O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός : O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός. Βρετανοί  επιστήμονες ύστερα από ακτινολογική απεικόνιση των εγκεφάλων πενήντα  ζευγαριών αδελφών, εκ των οποίων ο

O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός. Βρετανοί επιστήμονες ύστερα από ακτινολογική απεικόνιση των εγκεφάλων πενήντα ζευγαριών αδελφών, εκ των οποίων ο ένας ήταν εξαρτημένος στην κοκαΐνη, διαπίστωσαν ότι και τα δύο αδέλφια είχαν τις ίδιες εγκεφαλικές ανωμαλίες, γεγονός που έκανε δύσκολο τον έλεγχο της τάσης να τοξικοεξαρτηθούν. 

Δυσαρεστημένοι οι περισσότεροι από το Facebook Timeline



Το Facebook είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης! Ωστόσο, πολλοί από τους χρήστες του είναι δυσαρεστημένοι με τη νέα εμφάνιση του προφίλ τους.

Το Facebook Timeline πάντως,break ήρθε για να μείνει!

θαλασσινό νερό ή τα ούρα σας;


Ναυαγός
Είναι λογικό στο παραπάνω δίλημμα να σκεφτείτε: “Εύχομαι να μην είμαι ποτέ ναυαγός”. Ας υποθέσουμε όμως ότι είστε. Καλείστε να πάρετε μια απόφαση που θα κρίνει την ίδια σας τη ζωή: Θα πιείτε θαλασσινό νερό ή τα ούρα σας;
  • Αν διαλέξατε το θαλασσινό νερό, λυπόμαστε αλλά εσείς χάσατε!

Αναβλήθηκε η σημερινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ


Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα εκδήλωσης του με τον Γιάννη Μπουτάρη και την Άννα Διαμαντοπούλου "λόγω των πολιτικών εξελίξεων" ανακοίνωσε η

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης

Έρωτας στα χρόνια της κρίσης: 5 νέα ζευγάρια «το παλεύουν»



της Έλενας Μπούλια
Τι σχέση έχει η οικονομική κρίση με τα συναισθήματά μας; Μπορεί η έλλειψη χρημάτων να επηρεάσει την επιλογή μας να παντρευτούμε ή ακόμα και να χωρίσουμε; Και πώς θα κάνουμε παιδιά αν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τον εαυτό μας;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εργατολόγων... Συμπαρασύρει όλους η μείωση του κατώτερου μισθού!



H εμμονή της Τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού, την οποία έχει, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό  αποδεχθεί η κυβέρνηση, με γενικευμένη εφαρμογή του μέτρου θα συμπαρασύρει πολλά επιδόματα που βασίζονται στον κατώτατο μισθό ή το ημερομίσθιο με βασικότερο το επίδομα ανεργίας που θα συρρικνωθεί κατά 20% αλλά και τον 13ο και 14ο  μισθό , το μόνο εργασιακό δικαίωμα πού βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή



Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.


Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.
''Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα. Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε''.

Λεωνίδας Δημητριάδης: Επιτέλους λίγη σοβαρότητα


Δήλωση Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Λεωνίδα Δημητριάδη

Με Αφορμή τον διορισμό της νέας ενιαίας διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς – Γουμένισσας και την τοποθέτηση μου ως Αναπληρωματικό μέλος του νέου Δ.Σ, για την οποία ενημερώθηκα μέσω του τοπικού Τύπου του Κιλκίς, θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέποτε ερωτήθηκα για το συγκεκριμένο θέμα και ως εκ τούτου δεν συναίνεσα ποτέ σε κάτι τέτοιο. Μου ήταν λοιπόν αδύνατο να αποδεχτώ τη θέση αυτή και για τον λόγο αυτό έστειλα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιστολή

Κλειστά αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Παιονίας



Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 07-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στοιχεία για ενδεχόμενη χρεοκοπία ζήτησε ο πρωθυπουργός


Ο Λουκάς Παπαδήμος

Συνεχίζονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο οι έντονες διεργασίες στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ενόψει της απογευματινής συνάντησης των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη με τον πρωθυπουργό για την νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου στημαραθώνια σύσκεψη υπήρξε συμφωνία σε βασικά θέματα, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έχει ζητήσει σημείωμα από το υπουργείο Οικονομικών για τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα ενδεχόμενη χρεοκοπία.

"Προτιμώ την φτώχεια από την σκλαβιά"



Στέλνει μήνυμα; Θα καταψηφίσει; Ή θα υπερψηφίσει και απλά φωνάζει για τα μάτια του κόσμου; Όπως και να' χει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «Η κομματική πειθαρχία δεν είναι υποδεέστερη της συνείδησης κάθε βουλευτή».


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως οι ευρωπαίοι εταίροι και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να κατανοήσουν πως η επιβίωση της Ευρώπης είναι ένα συνολικότερο ζήτημα που εμπεριέχει πρωτίστως την επιβίωση της Ελλάδας.

Πρόγραμμα διανομής πρωινού από τον Δήμο. Ξεκίνησαν τα μαθητικά συσσίτια στην Θεσσαλονίκη



Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο ο δήμος θα προχωρήσει τη διανομή πρωινού σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη ή γειτονικό φούρνο.

Η συγγνώμη Γερμανού βουλευτή στους Έλληνες


Μετά τη γερμανική πρόταση για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα, ο Γερμανός βουλευτής Ελεύθερων Δημοκρατών, Έρβιν Λότερ, ζητά με ανοιχτή του επιστολή συγγνώμη από τους Έλληνες.
Επισημαίνοντας πως αισθάνεται δεύτερη χώρα του την Ελλάδα, τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, ότι καλύτερη εγγύηση για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι όχι ένας επίτροπος αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες, "ένας λαός με θάρρος, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη".

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία σε όλα και από όλους




«Αρχή του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα και από τους τρεις αρχηγούς», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Ο κ. Μπεγλίτης είπε επίσης, ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί με το ίδιο αίσθημα εθνικής ευθύνης με το οποίο πορεύθηκε στη διετή κυβερνητική του θητεία και με εθνικό

Έλεγχος στο "Παπαγεωργίου" για παράνομες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις

Εκατοντάδες παράνομες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα τμήματα Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείων της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα ελεγκτών του υπουργείου Υγείας. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"
Από την έρευνα των αρμόδιων ελεγκτών προκύπτει πως κλινικές επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν μετατραπεί σε κερδοφόρες

Διαβάστε τους οκτώ φραγμούς που εμποδίζουν τις εισπρακτικές εταιρείες να μας ενοχλούν

Νέο καθεστώς ισχύει πλέον στο χώρο των εισπρακτικών εταιρειών, που ενημερώνουν τους πολίτες για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, με την δημοσίευση του σχετικού νόμου. Διαβάστε τους οκτώ φραγμούς που εμποδίζουν τις συγκεκριμένες εταιρείες να μας ενοχλούν
Οι νέες διατάξεις θεσπίζουν συγκεκριμένους περιορισμούς και καθιερώνουν μηχανισμούς ελέγχου που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και το σεβασμό της

Καραμπόλα δέκα αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Καραμπόλα δέκα αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

 
  


Σοβαρά προβλήματα από το παγωμένο ψιλόβροχο που πέφτει από το πρωί γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

Πριν λίγη ώρα, στη γέφυρα του Αξιού ποταμού κοντά στο χωριό Γέφυρα σημειώθηκε καραμπόλα 10 αυτοκινήτων όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα και στον δρόμο από Πολύκαστρο για Κιλκίς καθώς λόγω του πάγου στο οδόστωμα δεν μπορούν να κινηθούν ούτε

Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης ένας εκ των τριών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης ένας εκ των τριών  για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ : Εν αναμονή των αποφάσεων του παπανδρεϊκού πόλου για το θέμα της ηγεσίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, οι εσωτερικές διεργασίες στο οποίο πάγωσαν τα τελευταία 24ωρα μετά
Εν αναμονή των αποφάσεων του παπανδρεϊκού πόλου για το θέμα της ηγεσίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, οι εσωτερικές διεργασίες στο οποίο πάγωσαν τα τελευταία 24ωρα μετά την καταιγίδα των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι εκφραστές της λεγόμενης «προεδρικής» πτέρυγας στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να επιμένουν ότι ένας εκ των τριών (Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης) θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος. Θεωρούν όμως ότι προτού καταλήξουν στο πρόσωπο θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια διεξοδική συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Καρατζαφέρης: Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης"


Καρατζαφέρης: Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης" : «Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά» δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΛΑΟΣ,

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά» δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία μετέχουν στην κυβέρνηση.

«Η πολιτική των ισοδύναμων που προτείναμε, φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση. Πιστεύω ότι τελικά, θα απαλείψουμε την εμμονή της Τρόικας για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού» σημείωσε. Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως «δίνουμε μάχη» και ότι «το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει».

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες της συμφωνίας ο Α.Σαμαράς "Διαπραγματευτήκαμε, αποτρέψαμε μεγαλύτερη ύφεση", λένε στη ΝΔ



Τις συνέπειες της επικείμενης συμφωνίας των πολιτικών αρηγών προσπαθεί να εκτιμήσει και να διαχειριστεί επικοινωνιακά ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τρόπο που να διατηρήσει την συνοχή του κόμματός του και την προοπτική εξουσίας του.

Γ. Παπανδρέου: Στηρίζει Παπαδήμο μέχρι και το 2013


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, με την οποία εκφράζει την πεποίθηση ότι η ζωής της κυβέρνησης πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας, απέστειλε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Επαναλαμβάνω την στήριξη στο πρόσωπό σας, του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Η γενική πεποίθηση είναι ότι η ζωή αυτής της Κυβέρνησης πρέπει να επεκταθεί, ακόμα και μέχρι την λήξη της τετραετίας, δηλαδή το 2013, διότι αυτό εξασφαλίζει πολιτική ηρεμία και σταθερότητα και εγγυάται, ότι τα όσα αποφασίσουμε και ψηφίσουμε, θα γίνουν και πράξη.

Σαν Σήμερα...


6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1820: Ξεκινά η πρώτη προσπάθεια επαναπροώθησης των μαύρων από την Αμερική στην Αφρική, με τη δημιουργία του κράτους της Λιβερίας.
1825: Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης. (Β' Εμφύλιος Πόλεμος)