Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο MR... TEQUILA


Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που ανέδειξε την τεκίλα τόσο στο Μεξικό, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Don Julio González-Frausto Estrada, θρύλος της βιομηχανίας και ιδρυτής της διάσημης τεκίλας Don Julio, θα μείνει στην ιστορία ως ο παρασκευαστής της πρώτης τεκίλα πολυτελείας. Ήταν το πάθος, η αφοσίωση και η καινοτόμος σκέψη του Don Julio που τον έκαναν να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου για την τεκίλα, η οποία θεωρούνταν το ποτό του «αγρότη».

Συλληψεις στο Κιλκις για χρεη προς το Δημοσιο



Ο  Γεώργιος Παραστατίδης, αδελφός του βουλευτή Θόδωρου Παραστατίδη, καθώς και ο πρώην εφοριακός του Κιλκίς, Ιάκωβος Λαζαρίδης, συνελήφθησαν σήμερα στο Κιλκίς για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Η σύλληψη έγινε απ` το ΣΔΟΕ επειδή ο μεν Γ. Παραστατίδης  όφειλε 141.000 ευρώ,  ο δε Ιάκωβος Λαζαρίδης είχε καταχραστεί χρηματικό ποσό 422.000 ευρώ πριν από οκτώ χρόνια και δεν το έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα.

Η "Αμαζόνα" του Βενιζέλου



Η Πατρινή δικηγόρος Χριστίνα Μανωλοπούλου αναλαμβάνει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Το όνομα της είχε ακουστεί αρχικά για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κινήματος, θέση που τελικά ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά.
Βέρα Πατρινή και κόρη του Βασίλη Μανωλόπουλου, η Χριστίνα Μανωλοπούλου έφυγε στα 18 της από την Πάτρα για σπουδές στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Ακολούθησαν μεταπτυχιακά στο εμπορικό δίκαιο και τις τηλεπικοινωνίες στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της για την

Νέα θεραπεία κατά του καρκίνου εξαφανίζει τους όγκους!



Ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο που συρρικνώνει ή και εξαφανίζει τους καρκινικούς όγκους, ανακάλυψαν
Αμερικάνοι επιστήμονες. Το φάρμακο μέχρι στιγμής έχει δοκιμασθεί σε ποντίκια, στα οποία όμως είχαν μεταμοσχεύθεί ανθρώπινοι καρκινικοί όγκοι, οι οποίοι εξαφανίσθηκαν!  
Οι ανθρώπινοι όγκοι πάνω στους οποίους έγιναν τα πειράματα ήταν του μαστού, των ωοθηκών, του εντέρου, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και του προστάτη. Το φάρμακο που

"Τα πήρε" ο Μανώλης με τον Γιακουμάτο που τον είπε εργατοπατέρα

Με σκληρή γλώσσα απάντησε μέσω twitter o Γιάννης Μανώλης στις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου στις οποίες τον αποκάλεσε «εργατοπατέρα
που έπαιρνε σύνταξη εδώ και δύο χρόνια».

«Μας ρωτούν σε τι διαφέρουμε από τη ΝΔ. Θα αναφέρω μερικές από τις διαφορές. Η ΝΔ έχει εξελιχθεί σε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα. Υπερασπίζεται τις αγορές και τις τράπεζες. Συμφωνεί με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, τα

"Έρωτας, χημεία, sex"

Μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί ερωτευόμαστε». Με ζωντανό ύφος και κατανοητό τρόπο μυεί τους αναγνώστες
στο «μυστήριο» του έρωτα και των διαπροσωπικών σχέσεων, όπως αυτές αναλύονται μέσα από τη ψυχοφυσιολογία του εγκεφάλου και τις βιοχημικές λειτουργίες του.
Η παρουσίαση του βιβλίου της Χαράς Ζήκα με τίτλο: «Έρωτας, Χημεία & Σεξ» των εκδόσεων Ιανός,  θα

Έφαγε έξι ανθρώπους για να εκδικηθεί τη φίλη του.Ομολόγησε ότι είναι… κανίβαλος


Ομολόγησε ότι είναι… κανίβαλος

Ο 23χρονος Αλεξάντερ Μπίτσκοφ που συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία για μικροαδικήματα ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον έξι ανθρώπους και έφαγε τα εντόσθιά τους.

Ο αποκαλούμενος «κατά συρροή κανίβαλος-δολοφόνος» κρατούσε ημερολόγιο με τα εγκλήματά του, υποστηρίζοντας ότι άρχισε να σκοτώνει ανθρώπους όταν τον εγκατέλειψε η κοπέλα του κατηγορώντας τον για ανανδρία.

Κύριλλος: Μην ακούτε πανκ, είναι σατανικό


Ξέσπασμα του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου κατά συγκροτήματος που εισέβαλε σε εκκλησία και τραγούδησε "πανκ προσευχή".
Σκληρή γλώσσα κατά των μελών του πανκ συγκροτήματος "Pussy Riot" χρησιμοποίησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, επισημαίνοντας πως "εκτελούν το έργο του Σατανά" και ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία χωρίς μάλιστα ίχνος επιείκειας.
"Η καρδιά μου ραγίζει από πίκρα σχετικά με τα άτομα αυτά που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους "Χριστιανούς Ορθόδοξους" στο θρήσκευμα", τόνισε, προσθέτοντας πως "αυτού του είδους η ιεροσυλία στην οποία υπέπεσαν δεν πρέπει να δικαιολογηθεί, ούτε να μείνει ατιμώρητη".

«Προϋπόθεση ένα δίκαιο φορολογικό»



Χωρίς ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο του την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να στηρίξει το σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σημαντικές ρυθμίσεις για οφειλέτες τραπεζών και ταμείων


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και επιμέρους ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το Facebook βασανίζει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης


Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αμερικής, έχει ένα πρόβλημα: αισθάνεται αιχμάλωτος τουFacebook, θύμα των κοινωνικών δικτύων. Δεν μπορεί πια ούτε να προγραμματίσει ούτε να διοικήσει, όταν είναι πολιορκημένος από τα διαρκή ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα που αμφισβητούν κάθε απόφασή του. 

«Αισθάνομαι να ασφυκτιώ από τα social networks που δεν με αφήνουν να δουλέψω», εξομολογήθηκε τις προάλλες.

«Brains: The Mind As Matter».Θα εκτεθεί στο κοινό ο εγκέφαλός του Albert Einstein



Τον εγκέφαλο του Albert Einstein θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις επόμενες ημέρες και για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Welcome Collection στο Λονδίνο. 

Ο Einstein πέθανε στα 76 του, το 1955, και ο εγκέφαλός του χωρίστηκε προκειμένου να μελετηθεί σε δύο μέρη, τα οποία πρόκειται να εκτεθούν στην έκθεση «Brains: The Mind As Matter» που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, και θα διαρκέσει ως τις 17 Ιουνίου.

Δυο-δυο: ποιές τροφές πάνε παρέα στο αδυνάτισμα


Φακές με ρύζι; Καρπούζι με φέτα; Μα φυσικά!
Κερδίστε πολλά επιπλέον «+» στην υγεία, την ενεργητικότητα, τη διάθεση αλλά και στην εμφάνισή σας, συνδυάζοντας κατάλληλα μεταξύ τους αυτά που τρώτε...
Γαλέος + σκορδαλιά
Ο γαλέος, όπως και ο παστός μπακαλιάρος, περιέχει πολύ αλάτι, το οποίο ανεβάζει την πίεση σε ευαίσθητα άτομα. Η σκορδαλιά, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ωμό σκόρδο, δρα εξισορροπητικά.

Στο διαδίκτυο το ψηφιακό αρχείο του Νέλσον Μαντέλα.Το πλήρες προσωπικό αρχείο του παρουσιάζεται για πρώτη φορά online


Η κεντρική σελίδα του portal
Η προσωπική αλληλογραφία του Νέλσον Μαντέλα, σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο είναι προσβάσιμα για πρώτη φορά online από σήμερα Τρίτη στο ψηφιακό αρχείο του εμβληματικού αγωνιστή της ελευθερίας. Για την ψηφιοποίηση των αρχείων του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής συνεργάστηκαν το Κέντρο Μνήμης Νέλσον Μαντέλα και ο διαδικτυακός γίγαντας Google. 


Πρόκειται για περιεχόμενο που δεν είχε ψηφιοποιηθεί ποτέ πριν, και δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό και στους ερευνητές.

"Παράδεισος" για παιδόφιλους τα διαδικτυακά μαγαζιά


Φωτογραφίες και υλικό παιδικής πορνογραφίας είναι καλά κρυμμένα, σε ιστοσελίδες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται καθόλα νόμιμα, σύμφωνα με έρευνα τουΙδρύματος Προστασίας του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η τακτική αυτή ακολουθείται όλο και πιο συχνά, με την παράνομη δραστηριότητα να παρατηρείται πιοέντονη κατά το 2011.

Πλαστικές σακούλες: «Τέλος» η δωρεάν διάθεση στα καταστήματα



Τις πλαστικές σακούλες προσπαθούν να «εξολοθρεύσουν» οι Βρυξέλλες και το τελευταίο μέτρο που εξετάζουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απαγόρευση της δωρεάν διάθεσης από τα καταστήματα.

Βάσει του σχεδίου, που θα συζητηθεί τον επόμενο και αν υπερψηφιστεί ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ ακόμα και σε δυο μήνες, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώνουν για τις σακούλες μιας χρήσης που προμηθεύονται από τα καταστήματα όταν ψωνίζουν.

Μπρέιβικ: "Η χειρότερη ημέρα της ζωής μου"


Μπρέιβικ: "Η χειρότερη ημέρα της ζωής μου" : Ο «μακελάρης» της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δήλωσε ότι η 22α Ιουλίου του 2011, η ημέρα κατά την οποία σκότωσε 77 ανθρώπους μετά από διπλή

Ο «μακελάρης» της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δήλωσε ότι η 22α Ιουλίου του 2011, η ημέρα κατά την οποία σκότωσε 77 ανθρώπους μετά από διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Οτόγια ήταν «η χειρότερη ημέρα της ζωής του», ενώ πρόσθεσε ότι φοβάται πως η δίκη του θα μετατραπεί σε «τσίρκο».

IIF: Πηγή αβεβαιότητας οι εκλογές στην Ελλάδα


Τσάρλς Νταλάρα
Μετά το ΔΝΤ και την σχετική έκθεσή του στην οποία προειδοποιούσε ότι "είναι ρίσκο οι εκλογές για την Ελλάδα" ακόμα μία έκθεση, από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) αυτή τη φορά, χτυπάει το ίδιο καμπανάκι κινδύνου. 

Στην έκθεσή (Global Economic Monitor) αποτυπώνεται η ανησυχία του IIF για την ομαλή πορεία υλοποίησης του νέου δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα αφού τονίζει ότι οι επερχόμενες πρόωρες εκλογές στη χώρα είναι πηγή αβεβαιότητας καθώς είναι άγνωστο -όπως χαρακτηριστικά σημειώνει- "αν η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να κρατήσει το πρόγραμμα σε τροχιά υλοποίησης". 

Φωτογραφίες ζώων τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή


Φωτογραφίες ζώων τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή (24)
Μερικές εξ αυτών είναι αποτέλεσμα μελέτης και τεχνικής, ενώ άλλες λήψεις αποτελούν αυτό που λέμε «μια στο εκατομμύριο». Όλες όμως είναι εκπληκτικές και τραβηγμένες ακριβώς την κατάλληλη στιγμή!

Στάνισλαβ Λεμ (1921 – 2006)


Πολωνός συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας, από τους σημαντικότερους παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 41 γλώσσες, με πωλήσεις άνω των 27 εκατομμυρίων αντιτύπων.
Ο Στάνισλαβ Λεμ γεννήθηκε στην πόλη Λβοβ, που σήμερα ανήκει στην Ουκρανία, στις 12 Σεπτεμβρίου 1921. Αν και εβραϊκής καταγωγής, θεωρούσε τον εαυτό του άθεο «για λόγους ηθικής». Σπούδασε ιατρική, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δούλεψε με πλαστά έγγραφα ως μηχανικός αυτοκινήτων και συμμετείχε στην Αντίσταση.

Άπιστοι και "πονηρούληδες" είναι στο σεξ οι Έλληνες


Άπιστοι και "πονηρούληδες" είναι στο σεξ οι Έλληνες
Τη μια, οι Γερμανοί μας αποκαλούν "γαριδάκια" της Ευρώπης, την επόμενη άλλη έρευνα εταιρία προφυλακτικών μας κατατάσσει στους άπιστους και κατεργάρηδες άνδρες. Και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό. Περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες λοιπόν, δεν παραμένουν πιστοί στη σχέση τους, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο της δική τους υγεία, όσο και αυτή των συντρόφων τους, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για εταιρεία προφυλακτικών.

Το ποπ κορν "εξίσου υγιεινό" με φρούτα - λαχανικά!


Το ποπ κορν "εξίσου υγιεινό" με φρούτα - λαχανικά!
Θέλετε ένα υγιεινό σνακ; Λίγο ποπ κορν ψημένο σε ζεστό αέρα είναι ό,τι χρειάζεστε, καθώς μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών απ’ ό,τι τα φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά!

Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ασκούν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.

Η στεναχώρια καταστρέφει τις άμυνες του οργανισμού


Η στεναχώρια καταστρέφει τις άμυνες του οργανισμού
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως μια μεγάλη στεναχώρια επηρεάζει τόσο πολύ τον οργανισμό, ώστε εξασθενεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε επικίνδυνα μικρόβια να του επιτεθούν και να τον αρρωστήσουν βαριά.

Το εύρημα εξηγεί περιπτώσεις ανθρώπων που αρρωσταίνουν βαριά ή και πεθαίνουν ακόμα όταν χάνουν τον/την σύντροφο της ζωής τους.

Ενας 17χρονος συγκλόνισε την Βρετανία με την φωνή του (Video)


Jonathan Antoine
Άφησε άφωνη όλη τη Μεγάλη Βρετανία και μέσω του Youtube έχει κερδίσει την προσοχή όλου οτυ κόσμου!Πολλοί λένε πως πρόκειται για τον νέο Παβαρότι! Ο λόγος για τον 17χρονο Jonathan Antoine που παρουσιάστηκε στο Britain’s Got Talent ως ντουέτο με μια 16χρονη φίλη του, και μάγεψε με την σπάνια φωνή του. Ο νεαρός κατέπληξε όσους βιάστηκαν να τον κρίνουν από το πρόχειρο look του και το ντουέτο πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, με τους κριτές να χειροκροτούν όρθιοι.

Η ζωή σας στον κόσμο των cartoons


Η φωτογραφία είναι μια διαφορετική ματιά στα πράγματα και τα φίλτρα κάνουν αυτήν τη ματιά ακόμα πιο διαφορετική. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι η εφαρμογή Cartoon camera, η οποία δίνει μια cartoon ματιά στις φωτογραφίες που παίρνετε με το κινητό σας ή στις εικόνες που βλέπετε όσο έχετε την κάμερα το κινητού ανοιχτή (ναι σε πραγματικό χρόνο). 

Η εφαρμογή έχει ένα real time cartoon εφέ και 6 εφέ για μετέπειτα επεξεργασία (Cartoon, Color Drawing, Sepia, White Strokes, Dark Strokes and Colored Edges) που το καθένα δημιουργεί ένα διαφορετικό εικαστικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες πάντα όμως στο cartoonιστικο μοτίβο. 

Ανιχνευτής μετάλλου εισβάλλει στην «τσέπη» μας.«Διαβάζει» τη μαγνητική μελάνη και μετράει πόσα χαρτονομίσματα έχουμε στο πορτοφόλι


Ανιχνευτής μετάλλου εισβάλλει στην «τσέπη» μας

Ένας κοινός ανιχνευτής μετάλλου χειρός μπορεί να «διαβάσει» ένα χαρτονόμισμα από απόσταση τριών εκατοστών, ανακάλυψαν φυσικοί στις ΗΠΑ.

Οι Κρίστοφερ Φούλερ και Αντάο Τσεν από το Πανεπιστήμιο της Ουόσινγκτον, στο Σιάτλ, διαπίστωσαν ότι οι μεγάλες δεσμίδες χαρτονομισμάτων - και συγκεκριμένα δολαρίων - λόγω της μαγνητικής μελάνης που φέρουν στην επιφάνειά τους, συγκεντρώνουν αρκετό μαγνητικό υλικό ώστε είναι δυνατή η εξ αποστάσεως ανίχνευσή τους.

Μετά τους φίλους έρχονται και οι εχθροί στο Facebook!


Μία νέα εφαρμογή στο Facebook επιτρέπει στους χρήστες να κάνει τους Facebook εχθρούς του.
Ο λόγος για το Enemy Graph τη δωρεάν εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να δημιουργήσουν λίστες με εχθρούς.
Οι εχθροί φυσικά δεν είναι ανάγκη να είναι άλλοι χρήστες του Facebook, όσο μιας και μπορεί να είναι σελίδες προϊόντων, εταιρειών, ομάδων κλπ.

H κοινωνία του διαδικτύου


Η πλειονότητα των ανθρώπων επικοινωνεί πια μέσω e-mail και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Τρίτη.
Το 85% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που είναι συνδεδεμένοι στο internet, στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το 62% επικοινωνεί μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στην Ινδονησία, την Αργεντινή και τη Ρωσία, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.

Eurogroup: Ο Σόιμπλε επικρατέστερος διάδοχος του Γιούνκερ


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι του Eurogroup, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες και άλλες πρωτεύουσες.
Η οριστική απόφαση για την προεδρία του Eurogroup ενδέχεται, ωστόσο, να μην οριστικοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο.

Εργοδότες ζητούν από υπαλλήλους τα password από το Facebook


Εργοδότες ζητούν από υπαλλήλους τα password από το Facebook : Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ τα περιστατικά εργοδοτών που ζητούν από τους ενδιαφερόμενους προς εργασία, τους κωδικούς από τους λογαριασμούς που διαθέτουν σε

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ τα περιστατικά εργοδοτών που ζητούν από τους ενδιαφερόμενους προς εργασία, τους κωδικούς από τους λογαριασμούς που διαθέτουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, MySpace κατά την διάρκεια των συνεντεύξεών.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με δύο γερουσιαστές να «ορκίζονται» πως σκοπεύουν να καλύψουν το «κενό» που υπάρχει στη νομοθεσία της χώρας και αφήνει ένα ανοιχτό παραθυράκι ώστε να μπορούν εταιρείες να ζητούν ανάλογους προσωπικούς κωδικούς.

«Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα»



«Θέλουμε η Ελλάδα να τραβήξει μπροστά. Θέλουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, με ένα στόχο: τη νίκη. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τρία πράγματα: οργάνωση - οργάνωση - οργάνωση. Και οι σημερινές μας αποφάσεις σχετίζονται ακριβώς μ' αυτό».

Τα παραπάνω δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι σήμερα «οργανωνόμαστε και βγαίνουμε μπροστά».

Ο Μπεντίτ για την ελληνική κρίση


Χρειάζεται μια νέα εποχή συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, τόνισε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται μόνο χρήματα αλλά και μεταρρυθμίσεις όπως στη Διοίκηση και στο φορολογικό σύστημα.

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε Βενιζέλο



Στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο κατηγορεί για ανειλικρίνεια και ασυνέπεια. 

Εκκινώντας, ουσιαστικά, μια αντιπαράθεση με «άρωμα» εκλογών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επιχείρησε την Τρίτη να καταδείξει τις αντιφάσεις στα λεγόμενα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, από την ημέρα της εκλογής του, τονίζει ότι αυτό που τον νοιάζει είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα.

To δίλημμα "Μνημόνιο ή έξοδος από την ΕΕ" ήταν μόνο για ΠΑΣΟΚ,ΝΔ


To δίλημμα "Μνημόνιο ή έξοδος από την ΕΕ" ήταν μόνο για ΠΑΣΟΚ,ΝΔ : To δίλημμα

To δίλημμα "Μνημόνιο ή έξω από την Ευρωζώνη", μέρα με τη μέρα και με τις διαδοχικές δηλώσεις κορυφαίων των ηγετικών κύκλων της ΕΕ, αποδεικνύεται ότι αποτελούσε καταναγκαστική επιταγή μόνο για τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την οποία και υπέβαλαν στη χώρα μας», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Εργατικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ψηφίστηκε επί της αρχής από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ η απελευθέρωση των ταξί


Ψηφίστηκε επί της αρχής από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ η απελευθέρωση των ταξί : Ψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, ενώ αύριο θα συνεχιστεί στη Βουλή

Ψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, ενώ αύριο θα συνεχιστεί στη Βουλή η συζήτησή του επί των άρθρων. Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν βελτιωτικές αλλαγές, με τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός, αλλά να επαναλαμβάνει ότι το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα είναι θέμα εθνικού δικαίου. 

Έμφαση στα εθνικά θέματα από τον Ευ. Βενιζέλο Χωρίς αφίσες και εκλογικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ


 
Μετά τη λήξη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την παράταξη και πρόσθεσε: «Οργανωνόμαστε και βγαίνουμε μπροστά. Η παράταξη έχει πλούσιο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Θέλουμε η Ελλάδα να τραβήξει μπροστά, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, με ένα στόχο τη νίκη».

Παρέδωσε πορτοφόλι με 400 ευρώ!


Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, δεν σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι με αξίες και φιλότιμο έχουν χαθεί. 


Ο λόγος για τον κ. Εφραίμ από την Κατερίνη, ο οποίος, παρ’ όλη την δύσκολη οικονομική του κατάσταση, βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία 400€ και μια ταυτότητα, τα οποία είχε χάσει ένας συντοπίτης του κατά τη διάρκεια της προχθεσινής παρέλασης στο κέντρο της πόλης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πολιτική των εξαιρέσεων» Ραγκούσης: «Φιλαράκια του Βορίδη οι ταξιτζήδες»


Βολές εναντίον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη του, ερωτώμενος για το επίμαχο νομοσχέδιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Αρνητικός σε μετεκλογική συνεργασία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τη ΝΔ ο Κ. Μαρκόπουλος


«Είναι δυνατόν να ομνύουμε σε μια διαφορετική λύση εναντίον του μνημονίου και να πάμε να συγκυβερνήσουμε για το μνημόνιο 2; Ε, πρέπει να είμαστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες από όλους τους άλλους που κάνανε τόσες κωλοτούμπες, εδώ και κάτι βδομάδες ή μήνες» δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος, επιχειρώντας να κόψει τη συζήτηση περί μετεκλογικής συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τη ΝΔ.

"ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΧΩΜΑ"! "ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ"! Αιχμές και υπονοούμενα από Καρατζαφέρη - Καμμένο


Αιχμές και υπονοούμενα από Καρατζαφέρη - Καμμένο

Ως αντιμνημονιακό ανάχωμα της ΝΔ περιέγραψε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αφήνοντας υπονοούμενα για μετεκλογική τους συνεργασία με τη ΝΔ και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου

Δ. Δόλλης: «Ελλάδα και Κύπρος στο ίδιο χαράκωμα»


«Ελλάδα και Κύπρος είναι στο ίδιο χαράκωμα ... έχουμε τους ίδιους σκοπούς και οδηγούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία.

Σύναντηση Δήμα με τον Αμερικανό πρέσβη


Οι εξελίξεις στο θέμα των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου, το ζήτημα των αγωγών μεταφοράς και η αλλαγή του ενεργειακού τοπίου μετά τον εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον ειδικό απεσταλμένο της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, πρέσβη Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

Η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ



Η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ : Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης ορίστηκε σήμερα από  τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, οργανωτικός γραμματέας του  ΠΑΣΟΚ. Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης ορίστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε ο Στέλιος Αγγελούδης, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου αναλαμβάνει η Χριστίνα Μανωλοπούλου και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 40χρονος για χρέη 123.000 ευρώ


Κεντρική Μακεδονία Γιαννιτσά: Συνελήφθη 40χρονος για χρέη 123.000 ευρώ
Συνελήφθη χθες (26.03.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 40 ετών, ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικού εμπορίου δημητριακών, σπόρων και ζωοτροφών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.09.2011 έως 01.11.2011.

Το εορταστικό ωράριο Πάσχα στην Κατερίνη


 Κεντρική Μακεδονία Το εορταστικό ωράριο Πάσχα στην Κατερίνη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
    




ΠΡΟΣΟΧΗ....Εξασθενές Χρώμιο στο νερό της Βεργίνας


Κεντρική Μακεδονία ΠΡΟΣΟΧΗ....Εξασθενές Χρώμιο στο νερό της Βεργίνας
Ειρωνικό ή όχι, σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην επέτειο της παγκόσμιας ημέρας νερού για την ακαταλληλότητα του νερού στη Βεργίνα Ημαθίας. Οι κάτοικοι της Βεργίνας έμειναν εμβρόντητοι στο άκουσμα της είδησης για το εξασθενές χρώμιο που υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Ένα όμορφο Δελφίνι....στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης !


Κεντρική Μακεδονία Ένα όμορφο Δελφίνι....στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης !
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κόσμο που πλημμύρισε την παραλία της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο...


Ένα δελφίνι έκανε την εμφάνισή του στο Λιμάνι! Σημάδι ότι ο Θερμαϊκός δεν είναι πια τόσο αφιλόξενος;

Κάηκαν 4 σπίτια στην πόλη της Νάουσας !


Κεντρική Μακεδονία Κάηκαν 4 σπίτια στην πόλη της Νάουσας !
Πύρινος εφιάλτης προχθές τα μεσάνυκτα στην πόλη της Νάουσας από φωτία που σημειώθηκε σε ακατοίκητη οικία στην οδό Σοφρωνίου και επεκτάθηκε αστραπιαία σε διπλανές. Αποτέλεσμα να καεί η οικία του κ.Γαλανού, εκτός από τρεις ακατοίκητες, παρά την τεράστια προσπάθεια των 21 πυροσβετών από Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια που επενέβησαν συνολικά με 12 οχήματα.

ΥΠΕΚΑ: Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε 300 σχολεία


ΥΠΕΚΑ: Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε 300 σχολεία : Περί τις 200 προτάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε περίπου 300 σχολεία της χώρας, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος,
Περί τις 200 προτάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε περίπου 300 σχολεία της χώρας, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Η Τουλούζη δεν έχει επίδραση.Η οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό κριτήριο της γαλλικής προεδρικής ψήφου


Ο Νικολά Σαρκοζί δεν μοιάζει ικανός να κλείσει την ψαλίδα στον β' γύρο...
Tα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα εξακολουθούν να κυριαρχούν στο κριτήριο ψήφου των Γάλλων, όπως προκύπτει από νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Στόχος των νέων ερευνών ήταν να «μετρηθεί» η επίδραση των γεγονότων στην Τουλούζη και όπως φαίνεται δεν υπάρχει σημαντική επίδραση.