Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραίτηση με... Φούντα! ...


Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλλε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τρίτης (26.6.2012). Πάντως ξεκαθάρισε ότι θα...


παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ REUTERS ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «Ο Mr. Euro καλείται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ»


«Ο Mr. Euro καλείται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ»
Ενας γλυκομίλητος αλλά ιδιαίτερης αναγνώρισης οικονομολόγος βρίσκεται από σήμερα στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει το Reuters παρουσιάζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα
Με τους Ελληνες να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες από το να ξεμείνουν από ρευστό και έχοντας απέλπιδα την ανάγκη για έναν νέο υπουργό οικονομικών που θα ηγηθεί των διαπραγματεύσωεν με τους δανειστές, η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών γύρω από το πρόσωπο του 55χρονου Γιάννη Στουρνάρα δεν άργησε πολύ να κλείσει σημειώνει το πρακτορείο.
Και προσθέτει:
Το έργο που έχει μπροστά του απαιτεί ικανότητες ταχυδακτυλουργού. Πρέπει να πιέσει για περισσότερα χρήματα και χρόνο τους ολοένα και πιο δύσπιστους δανειστές την ίδια ώρα που θα είναι αναγκασμένος να κανακεύει τους απρόθυμους ελληνες αξιωματούχους να προωθήσουν αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις.

Ιατρικό θαύμα στις ΗΠΑ με άρωμα ελληνίδας χειρουργού Αφαίρεσαν έναν τεράστιο όγκο από το στόμα εμβρύου μέσα στη μήτρα της εγκύου


Εναν όγκο σε μέγεθος ροδάκινου αφαίρεσαν από το στόμα ενός εμβρύου περίπου τεσσάρων μηνών εξειδικευμένοι χειρουργοί στο Μαϊάμι. Μάλιστα η επέμβαση έγινε χωρίς να κάνουν τομή στην κοιλιά της εγκύου.
Πέντε μήνες αργότερα, το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Η πρώτη παγκοσμίως επέμβαση του είδους έγινε στο Μαϊάμι και την υπογράφει η ελληνίδα ειδικός κ. Ευτυχία Κοντοπούλου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ».
Ολα ξεκίνησαν όταν η κ. Τάμι Γκονζάλες, έγκυος τότε στη 17η εβδομάδα μητέρα της υγιέστατης σήμερα Λέινα, έκανε τον προκαθορισμένο υπέρηχο και ανακάλυψε πως το στόμα του παιδιού ήταν φραγμένο με ένα «μπαλάκι».

Σόρος: Παγιδευμένη η Μέρκελ



Σε «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη» εξελίσσεται η Γερμανία, σύμφωνα με το μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», χαρακτηρίζει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «παγιδευμένη», καθώς, όπως εξηγεί, έχει συνειδητοποιήσει ότι με την πολιτική της δεν μπορεί να λειτουργήσει το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επιχειρήματα που η ίδια επικαλέστηκε.

Ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς Νανοδιαμάντια στο πλυντήριο χαρίζουν αστραφτερή μπουγάδα


Τα νανοδιαμάντια βελτίωσαν τις επιδόσεις των επιφανειοδραστικών ουσιών στο απορρυπαντικό (Πηγή: University of Warwick)
Τα νανοδιαμάντια θα μπορούσαν να γίνουν ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς, αν η βιομηχανία καταφέρει να ρίξει αρκετά το κόστος: διαμάντια διαμέτρου μερικών δισεκατομμυριοστών του μέτρου διπλασίασαν την απομάκρυνση λιπαρών λεκέδων σε χαμηλές θερμοκρασίες όταν προστέθηκαν σε συμβατικό απορρυπαντικό πλυντηρίου.


«Τα ευρήματα ανοίγουν το δρόμο για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αναγκάζει τους καταναλωτές να πλένουν κάποια από τα ρούχα τους στους 60 με 90 βαθμούς Κελσίου περισσότερες από 80 φορές το χρόνο» σχολιάζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ στη Βρετανία.

Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια;


Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (1)
Μπορεί τα σαγόνια του καρχαρία να είναι τα πιο ξακουστά, όμως στη θέα του παραπάνω στόματος κάποιοι ενδεχομένως να αναθεωρούσαν…




Οι 237 λόγοι που οι γυναίκες κάνουν σεξ- η αγάπη δεν είναι μέσα


Εάν νομίζετε ότι μια γυναίκα κάνει έρωτα μαζί σας επειδή σας αγαπάει, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Εντάξει δεν λέμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά... ξανασκεφτείτε το.Και για να σταματήσουμε τους χαριεντισμούς και την πλάκα, σας λέμε ότι το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αγγλία και κάνει θραύση, με τον τίτλο “γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ”, αναφέρει 237 λόγους, αλλά όχι την αγάπη. Ίσως να είναι ο 238ος λόγος, τι να πούμε...

Πρωτεΐνη του εγκεφάλου «μπλοκάρει την κατάθλιψη και τις επιπτώσεις του στρες»


Πληθαίνουν οι ενδείξεις για το ρόλο του χρόνιου στρες στις διαταραχές της διάθεσης

Η ενίσχυση της παραγωγής μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο προστάτευσε από την κατάθλιψη πειραματόζωα που εκτίθεντο σε χρόνιο στρες, μια ανακάλυψη που ίσως ανοίγει το δρόμο για νέα, αποτελεσματικότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS ρίχνει επίσης φως στο μηχανισμό με τον οποίο το στρες -η σωματική ή ψυχολογική πίεση- μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της διάθεσης. Τα ευρήματα, εκτιμούν οι Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες ερευνητές, ίσως έχουν αξία στη μελέτη όχι μόνο της κατάθλιψης, αλλά και της αγχώδους διαταραχής και της διπολικής διαταραχής.

Διάγνωση του αυτισμού από την ηλικία των 2 ετών.Με χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος που καταγράφει διαφορές στην «καλωδίωση» του εγκεφάλου


Διάγνωση του αυτισμού από την ηλικία των 2 ετών
Ένα απλό τεστ που διαγιγνώσκει τον αυτισμό από την ηλικία των μόλις δύο ετών αναπτύχθηκε από ειδικό του Νοσοκομείου Παίδων στη Βοστώνη. Η τεχνική βασίζεται σε χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος το οποίο εφαρμόζεται επί χρόνια για τη διάγνωση της επιληψίας μέσω του εντοπισμού προβλημάτων στην «καλωδίωση» του εγκεφάλου.
Ακρίβεια 90%
Σε μελέτη που διεξήχθη σε περισσότερα από 1.000 παιδιά ηλικίας δύο ως 12 ετών η ακρίβεια του τεστ άγγιξε το 90%. Σύμφωνα με τον «πατέρα» της νέας μεθόδου δραΦρανκ Ντάφι, γιατρό και μηχανικό, ελπίζεται ότι η εξέταση θα βοηθήσει σε καλύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση του αυτισμού, ακόμη και στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου εμφανίζεται σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για οριστική διάγνωση της διαταραχής.

Ο 13χρονος χάκερ που τρέλανε την Ευρώπη και το Facebook


Ο 13χρονος χάκερ που τρέλανε την Ευρώπη και το Facebook
Mόλις 13 ετών και είχε κάνει άνω - κάτω το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες ελληνικές υπηρεσίες.
Η φήμη του είχε ξεπεράσει τα όρια της χώρα μας, καθώς τα διαδικτυακά του «χτυπήματα» είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον κόσμο του ίντερνετ.
Ο λόγος για έναν 13χρονο αριστούχο μαθητή, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδος και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene (GHS).
Ο μαθητής Γυμνασίου ως μέλος των Ελλήνων «Anonymous» είχε πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σαν σήμερα 26 Ιουνίου


Γεγονότα.
1409: Ο κρητικός ιερωμένος Πέτρος Φιλάργης ανακηρύσσεται Πάπας με το όνομα Αλέξανδρος Ε’, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σχίσματος της Καθολικής Εκκλησίας. Σήμερα θεωρείται Αντιπάπας.
1896: Ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στις ΗΠΑ. Το εισιτήριο κοστίζει 10 δολάρια.

Το περπάτημα «ασπίδα» για τον καρκίνο του μαστού.Μιάμιση ώρα ήπιας άσκησης την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισής του έως και κατά 30%


Το περπάτημα «ασπίδα» για τον καρκίνο του μαστού
Μιάμιση ώρα φυσικής δραστηριότητας την ημέρα – στην οποία περιλαμβάνεται από το περπάτημα ως τις δουλειές του νοικοκυριού – μπορεί να κρατήσει μακριά τον καρκίνο του μαστού μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισής του ως και κατά 30%.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ασκούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο. Η ένταση της άσκησης δεν φάνηκε να παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Αντιθέτως, ο καθοριστικός παράγοντας εντοπίστηκε στη διάρκεια: ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά με δέκα και πλέον ώρες φυσικής δρστηριότητας την εβδομάδα.

Το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο είναι γεγονός


Το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο είναι γεγονός
Τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική, η λεπτομερής παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με την επίσημη κυκλοφορία του.

Το «MLS iQTalkTM» συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ) τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για  smartphone με λειτουργικό σύστημα Android που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα.

Οι μαλακές τροφές έφεραν εξελικτικά προβλήματα στα δόντια


Τα προβλήματα στα δόντια συχνά εμφανίζονται από μικρή ηλικία

Η διατροφή που ακολουθεί ο σύγχρονος άνθρωπος φταίει για τα αυξημένα προβλήματα στοματικής υγιεινής που αντιμετωπίζει, εκτιμούν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που συμμετείχαν σε πρόσφατο συνέδριο για τηνΕξέλιξη των Ανθρώπινων Δοντιών και Σιαγόνων (Evolution of Human Teeth and Jaws: Implications for Dentistry and Orthodontics) που πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα, στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι σήμερα έχουμε περισσότερα σφραγίσματα ενδεχομένως να σχετίζεται με το ότι οι τροφές που καταναλώνουμε είναι υπερβολικά μαλακές εν σχέσει με ό,τι κατανάλωναν οι πρόγονοί μας που ήταν κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες.

Ιδού γιατί... αυξήθηκαν οι φίλοι μας στο Facebook


Photo for this article
Πολλοί χρήστες διαπίστωσαν τις τελευταίες μέρες ότι ο αριθμός των φίλων τους έχει αυξηθεί. Σε άλλους υπερβολικά, σε άλλους λιγότερο.
Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν το Facebook να προχώρησε σε αυτή την τακτική θέλοντας να κάνει τους χρήστες να φτιάξουν κι άλλα προφίλ επί πληρωμής, κάτι που δεν ισχύει.
Ο λόγος που ίσως είδες τους φίλους σου να... πολλαπλασιάζονται είναι πιο απλός από ότι φανταζόσουν.

Μέρκελ: «Όσο ζω», δεν θα υπάρξει κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης...



Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να «αμοιβαιοποιήσει» την ευθύνη για το χρέος της όσο η ίδια ζει εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς ένα από τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Επιπλέον, ... 

σύμφωνα με ακροατές της ομιλίας, η καγκελάριος αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινή ευθύνη για την αποπληρωμή του χρέους ούτε στην Γερμανία, μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι της άνω Βουλής, της Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, αποκάλυψαν ότι είχαν έρθει σε συμφωνία με το Βερολίνο για έκδοση κοινών ομολόγων το 2013.

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου η κυβέρνηση


Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραμένει «εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου» και ότι δεν μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με άλλες χώρες για τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη.
Όπως επισημαίνει, οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με την υπαγωγή και των χωρών της Ισπανίας και της Κύπρου σε μηχανισμούς στήριξης- αναδεικνύουν ότι η κρίση δεν αφορά κάποιες μεμονωμένες χώρες αλλά είναι συστημική και συνολική για την Ε.Ε. και οφείλεται στην ασκούμενη «καταστροφική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Βερνίκος


Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Βερνίκος
Ακόμη μία παραίτηση «μέλους» της κυβέρνησης που δεν είχε προλάβει να ορκισθεί  υποβλήθηκε σήμερα, καθώς παραιτήθηκε πριν από λίγο ο Γιάννης Βερνίκος  από τη θέση του υφυπουργού  Ναυτιλίας και Αιγαίου!
Είχε  προηγηθεί ανακοίνωσή του  ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε  εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, αν και επισήμανε ότι  τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Αισιόδοξος ο Παπούλιας για την Σύνοδο



Την αισιοδοξία ότι η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών που επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ενδιαφέρον του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την Ευρώπη.

Φεστιβάλ Άρδα 25-29 Ιουλίου 2012


Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Φεστιβάλ Άρδα 25-29 Ιουλίου 2012

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που κατακλύζεται από τη φύση αλλά και τη δροσιά των νερών του Άρδα χιλιάδες επισκέπτες, ως επί το πλείστον νεανικό κοινό, θα μπορέσουν και αυτό το καλοκαίρι για πέντε ολόκληρες ημέρες, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου, να κατασκηνώσουν ή να βρεθούν απλά αυθημερόν για να απολαύσουν ένα μεγάλο πλέγμα εκδηλώσεων που και φέτος διοργανώνεται στις Καστανιές Έβρου. Άλλωστε, η Συνάντηση Νέων Άρδα είναι γνωστή και εδραιωμένη στη συνείδηση των Βορειοελλαδιτών ως μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι δίπλα σε ποτάμι.

Ιστορική χειραψία…



Στη Β. Ιρλανδία βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, μία επίσκεψη που παλαιότερα θα ήταν αδιανόητη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο.

Η επίσκεψή της θα «γραφτεί στην ιστορία» ενώ ορόσημο αναμένεται να αποτελέσει η-ιστορικής σημασίας- χειραψία που θα έχει με τον Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην ηγετικό μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA).

2° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς: Σκίτσα… σαν άλλοτε



του Γιώργου Κόκουβα

Ιανουάριος του 1994. Η τέχνη των κόμικς ως τότε δεν είχε κανένα «αποκούμπι» στην Ελλάδα. Και τότε είναι που κάνει την εμφάνισή του το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς στην Αθήνα, που πλημμύρισε το Πάρκο Ελευθερίας με έργα σχεδιαστών. Σαν να περίμενε υπομονετικά να ενηλικιωθεί, ακριβώς δεκαοκτώ χρόνια μετά, το Φεστιβάλ επιστρέφει δυναμικά στον ίδιο χώρο, για να ταράξει και πάλι τα νερά στον χώρο της ένατης τέχνης. 


Εξοφλούνται έως τις 5 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί



Βρέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δοθεί στους φαρμακοποιούς έως τις 5 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη, του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Οι καθηγητές ζητούν συνάντηση με τον υπ. Παιδείας



Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συζητηθούν, πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, επείγοντα ζητήματα του κλάδου.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την απόφαση της απερχόμενης υπηρεσιακής υπουργού, Φ. Κιάου, με την οποία - όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- «περικόπτονται δραστικά οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται για εργασία στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα Σαββατοκύριακα και τον Ιούλιο, αλλά και αλλάζει το καθεστώς υπολογισμού τους (προσαύξηση ημερομισθίου)».

Κασιδιάρης: "Δεν μετανιώνω για το χαστούκι" στην Κανέλλη


Κασιδιάρης: "Δεν μετανιώνω  για το χαστούκι" στην Κανέλλη
Αμετανόητος για την συμπεριφορά του στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και τα χαστούκια στην Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά το επεισόδιο. 

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Κάνουμε πολιτική και έχουμε σκοπό να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν μένουμε στις λεπτομέρειες», λέει, ενώ υποστηρίζει ότι δεν κρύφτηκε από τις αρχές, αλλά έκανε, όπως λέει, … ότι κάθε Έλληνας: Απέφυγε το αυτόφωτο και τις χειροπέδες!

Ο Σαμαράς επέλεξε τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών


Ο Σαμαράς επέλεξε τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα κατέληξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, δίδοντας το στίγμα για τις προθέσεις του.

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον κ. Σουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα τον προτείνει στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

Πλέον, η τελική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στις 19.30 το απόγευμα στην πρωθυπουργική κατοικία στην Κηφισιά. Μάλιστα, στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και ο νέος υπουργός, προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε..

Προσπάθεια να εισπραχθούν τα χρέη προς το δημόσιο «Πληρώστε ό,τι μπορείτε» και με ρύθμιση μέχρι και 60 δόσεις!



Σε ένα ιστορικό "συμβιβασμό" με τους Έλληνες πολίτες που έχουν εισφέρει τα πάντα και δεν μπορούν να συμβάλλουν περισσότερο στην διάσωση της ελληνικής Οικονομίας, σχεδιάζει να έρθει η νέα κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το νέο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να παρουσιάσει την καλύτερη ρύθμιση χρεών όλων των εποχών, παρέχοντας μόνιμα πλέον την δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τα χρέη που μαζεύτηκαν προς το δημόσιο σε μέχρι και 60 εξαιρετικά χαμηλές μηνιαίες δόσεις –πιθανότατα των 100 ευρώ κατ’ελάχιστον.  Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η πρώτη πράξη ανακούφισης προς τους πολίτες που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα συσσωρευμένα βάρη της τελευταίας τριετίας, στέλνοντάς τους ουσιαστικά το μήνυμα «πληρώστε ό,τι μπορείτε και δεν θα πάθετε τίποτα».
 

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς για χρέος 60.666 ευρώ προς το Δημόσιο





Συνελήφθη σήμερα (26.06.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 58 ετών,  πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, για ανακριβή απόδοση ποσών στο Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 60.666,69 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 - 31.12.2011.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του Ν. 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. 

Με έγκριση Σαμαρά τα ταξίδια των υπουργών σε εσωτερικό ή εξωτερικό


Με έγκριση Σαμαρά τα ταξίδια των υπουργών σε εσωτερικό ή εξωτερικό
Η μετάβαση των μελών της κυβέρνησης στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό θα απαιτεί στο εξής τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκο στους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Κάρολο Παπούλια


Δηλώσεις Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Κάρολο Παπούλια
«Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει Συνόδου Κορυφής γιατί θεώρησα υποχρέωση μου να του παρουσιάσω τις απόψεις μου διότι είναι κρίσιμη. Όλοι οι Ευρωπαίοι θα περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο ίδιος, τόνισε ότι το μήνυμα της Ελλάδα που θα μεταφέρει ο κ. Παπούλιας είναι ότι η Ελλάδα επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία, δε θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες αλλά ζητά αναθεώρηση της σύμβασης. Παράλληλα, κάλεσε «να αντλήσουμε επιχειρήματα από την ατζέντα της Συνόδου που είναι η ανάπτυξη».

Επί οκτώ έτη έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός


Στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 56χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τονΟργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στονΟΓΑ ανέρχεται στις 70.794 ευρώ.

Ο 56χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του Τσίπρα όταν είδε τον νεογέννητο γιο του;


Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του Τσίπρα όταν είδε τον νεογέννητο γιο του;
Ο δεύτερος γιος του Αλέξη Τσίπρα γεννήθηκε στις 06.30 τα ξημερώματα, με καισαρική.

Η γυναικολόγος της Περιστέρας, Ιωάννα Τσιαούση  δήλωσε ότι «περάσαμε συγκλονιστικό βράδυ. Όλα πήγαν καλά. Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος και το μωράκι γεννήθηκε 3.400 κιλά. Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο θα δούμε στην πορεία σε ποιον μοιάζει».

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πια Σωτήρες .


Γράφει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ημαθίας
Παπαστεργίου Αστέριος  
 Οι εκλογές της 6ης του Μάη και της 17ης του Ιούνη είναι πια παρελθόν. Έχουν  δώσει  συγκεκριμένο πολιτικό αποτέλεσμα και είναι η κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον  κύριο Αντώνη Σαμαρά. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι νέες εκλογές να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το σύνταγμα της χώρας μας.
    Ασφαλώς,  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές της 6ης του Μάη προκλήθηκαν από τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και ανέδειξαν πολιτικά ισχυρό τον   κύριο Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά,  οι εκλογές της 17ηςτου Ιούνη    προκλήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα και ανέδειξαν πολιτικά ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών



Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, στην οικία του πρωθυπουργού, θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο οποίος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το όνομα.
Οπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ορκωμοσία της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.

Υποδέχονται τους τουρίστες με τα φαγητά των δρόμων...


Με το φαγητό των δρόμων της Θεσσαλονίκης η πόλη υποδέχεται τους τουρίστες της στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία». Το κουλούρι, η μπουγάτσα, ο γύρος, το σουβλάκι και «τα βρώμικα» παρουσιάζονται σε φωτογραφικά banners που έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 

10 χόμπι που μπορούν να… γεμίσουν τσέπες



του Γιώργου Κόκουβα

Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία ευχαρίστως θα διαθέτατε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας, γιατί λατρεύετε να ασχολείστε μαζί τους. Κι έπειτα, υπάρχει και η δουλειά, στην οποία ευχαρίστως θα κλαίγατε για το άγχος και την πίεση που σας προκαλεί, αν οι συνθήκες δεν σας ανάγκαζαν να είστε ευγνώμονες που έχετε μία. Υπάρχει, τέλος, και η τρίτη επιλογή: Να κάνετε εκείνες τις ασχολίες που σας ευχαριστούν, πηγή εισοδήματος. Ακολουθούν δέκα ιδέες για ασχολίες και χόμπι που μπορείτε να μετατρέψετε από απλό «πασατέμπο» σε μικρό ή μεγαλύτερο χαρτζιλίκι, ανάλογα με την υπομονή και το «επιχειρηματικό» σας δαιμόνιο. 


Περισσότεροι αριστούχοι, μεγαλύτερη αγωνία


Περισσότεροι αριστούχοι, μεγαλύτερη αγωνία
Ανοδος των βάσεων αναμένεται σε νομικές, παιδαγωγικές και αστυνομικές σχολές. Σε υψηλά επίπεδα θα κρατηθούν οι οικονομικές. Μικρές αυξομειώσεις σε ιατρικές και φαρμακευτικές. Πτώση σε πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές
Αύξηση των αριστούχων στο σύνολο των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

O Νταβούτογλου στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο



Με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να επισκεφθεί επισήμως ο κ. Νταβούτογλου την Αθήνα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προετοιμαστεί η διακυβερνητική συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα.

Δυσφήμιση της Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου


''Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Θα περιμένω να βγει η Ιρλανδία στο σφυρί'' είναι η μετάφραση της διαφήμισης της εταιρείας POWWOWNOW.Δείτε φωτογραφίες.

Η άκρως προσβλητική για την Ελλάδα διαφήμιση είναι της εταιρείας POWWOWNOW, που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, κάτι σαν Skype.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο ''ζάμπλουτος'', και πιθανότατα κυνικός επιχειρηματίας,  με το παρατσούκλι Cecil Goldwell, αδιαφορεί για την Ελλάδα καθώς περιμένει πότε θα βγει στο ''σφυρί'' η Ιρλανδία για να ορμήσει σαν αρπακτικό.

θα λιώσουμε στους 40 βαθμούς σήμερα


 
Σε καμίνι θα μετατραπεί τις επόμενες ώρες η χώρα καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει επικίνδυνα έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Μάλιστα ο καύσωνας που επελαύνει δεν θα βρει «κόντρα» ούτε τους ανέμους που δεν πρόκειται να υπερβούν τα 3 με 4 μποφόρ στην ηπειρωτική χώρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Χωρίς καθυστέρηση οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή



Δίχως καθυστέρηση θα πραγματοποιηθούν η ορκωμοσία των βουλευτών και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι, λόγω του προβλήματος υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, αντί του Σαββάτου.