Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Λέσβο τούρκοι αξιωματούχοι για πολιτιστική και τουριστική συνεργασία


  
Στη Λέσβο τούρκοι αξιωματούχοι για πολιτιστική και τουριστική συνεργασία
Επίσημες επισκέψεις στη Λέσβο πραγματοποιούν ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δήμαρχος της πόλης Ακτσάι, με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων με το νησί, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του «Athenian College»

  
Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του «Athenian College»
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του «Athenian College», αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Κέντρου Πιστοποίησης του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα “κολέγια” (ΕΚΕΠΙΣ), η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, παραβίασης των όρων αυτής και μη σύννομης λειτουργίας της.

Άγρια γερμανικά σχέδια… Το Spiegel περιγράφει το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!


Ένα δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, που περιγράφει αναλυτικά σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας αλλά και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, είναι το κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων που έγιναν από Γερμανούς αξιωματούχους περί της πιθανότητας η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πτώχευση.

Στο δημοσίευμα του Spiegel περιγράφεται μια διαδικασία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και στη συνέχεια δύο ενδεχόμενα:

Οι 151 φορείς του δημοσίου που ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία - Ποιούς δημόσιους υπαλλήλους αφορά



Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έγινε σήμερα γνωστή, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει κοντά σε ηλικία για σύνταξη και φυσικά έχουν χαμηλά προσόντα, είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς του δημοσίου.

Αμέσως μετά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι, που κατά προτεραιότητα θα είναι οι υπάλληλοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και οι υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.

Χρήσιμες συμβουλές σε μαθητές και γονείς


Τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, για την προστασία των μαθητών, παραθέτει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) Πάνος Μυλωνάς, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.


Συγκέντρωση ατόμων έξω από το γραφείο του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. ΤΩΡΑ. ΦΩΤΟ


Πρόκειται για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ οι οποίοι έχουν αναρτήσει πανό έξω από το γραφείο του υπουργού οικονομικών στη Θεσσαλονίκη.
Ζητούν να διοριστούν στο δημόσιο στις θέσεις όπου έχουν πετύχει μέσω του διαγωνισμού. Είναι αδιόριστοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Ελλάδα: Θλιβερή πρωτιά στην αύξηση αυτοκτονιών


Αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο ήταν οικονομικοί λόγοιΗ Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στις αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η Ελένη Μπεκιάρη, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα.

Όπως επισήμανε, αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο ήταν οικονομικοί λόγοι.

Είπε ότι οι κλήσεις στη γραμμή υποστήριξης 1018, έχουν τετραπλασιαστεί από το 2007.

Κένυα: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη αγωγού πετρελαίου


Σημειώθηκε διαρροή και κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να μαζέψουν πετρέλαιοΤουλάχιστον τους 120 φτάνουν οι νεκροί Κένυα από την έκρηξη αγωγού πετρελαίου τα περίχωρα της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκε διαρροή και κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να μαζέψουν πετρέλαιο, όταν έγινε η έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


«Να δώσουμε εθνική απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα και την παραμονή της στο ευρώ», κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να αποδείξει η Ευρώπη ότι υπάρχει και ότι έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί το ευρώ.

Μέρκελ: "Η χρεοκοπία δεν είναι ταμπού"


Μέρκελ: "Η χρεοκοπία δεν είναι ταμπού"Την πλήρη υποστήριξή της στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, πως πιθανή ελληνική χρεοκοπία δεν θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού», έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως ο υπουργός -και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων- εξέφρασε την άποψη του Βερολίνου.
Ο Ρέσλερ «εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Λήξη συναγερμού στον πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας – Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος


Η είδηση πως σε πυρηνικό σταθμό της νότιας Γαλλίας σημειώθηκε έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, εκ των οποίων τον έναν σοβαρά, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία.

Έκτακτα δελτία και συνεχής ροή πληροφοριών από τα γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ για την έκρηξη ενός κλίβανου που χρησιμοποιούνταν για την ανακύκλωση ελαφρώς ραδιενεργών αποβλήτων, με τις μνήμες της Φουκουσίμα να «ξυπνούν» σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ευτυχώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αφού δεν έγινε διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Μάρκουλ.

O λόγος σου… ′σπαθί′: Πόσο αξιόπιστοι είμαστε;


'Είδος υπό εξαφάνιση: άνθρωποι που να λένε αυτά που εννοούν και στη συνέχεια να κάνουν αυτά που λένε', έγραψε φίλος μου στο Facebook status του πριν λίγες μέρες. Πραγματικά αν το σκεφτείς, πόσες φορές κάνουμε 100% αυτό που λέμε;
Πόσες φορές έχεις συμφωνήσει ότι θα κάνεις κάτι ενώ την ίδια στιγμή ξέρεις ότι δεν θα το κάνεις; Και για πιο λόγο συμβαίνει αυτό; Συνήθως λέμε ναι, όταν δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την σύγκρουση που μπορεί να προκύψει από το όχι.

Διακοπή υδροδότησης στούς Αμπελόκηπους


Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 08:00 έως τις 16:00 στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, η υδροδότηση θα διακοπεί στις οδούς Φρύζη, Δοξάτου, Λεωφόρος Καλλιθέας, Μοναχού Σαμουήλ, Πάργας και Χρυσοσπάθης, και στους γύρω δρόμους. Η διακοπή νερού θα διακοπεί ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο υδροδότησης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.

Δικαστικός επιμελητής για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ


Ένα δικαστικό επιμελητή θα βρουν στο κατώφλι τους οι φορολογούμενοι που πρέπει να καταβάλουν φόρους, τέλη και εισφορές που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ. Όπως προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η εφορία θα ενημερώνει τους φορολογούμενους με δικαστικό επιμελητή.


Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί για απόδραση κρατουμένου


Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος τριών ειδικών φρουρών, που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής και οι οποίοι κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Καφετέριες με γυμνόστηθες σερβιτόρες! Βίντεο



Καφετέριες με γυμνόστηθες σερβιτόρες! Βίντεο
Σ’ αυτή την καφετέρια δε σερβίρουν μόνο καφέ  και τοστ αλλά και… οφθαλμόλουτρο!
Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στις  ΗΠΑ  ο οποίος σκέφτηκε  πως η πελατεία του θα αυξηθεί κατακόρυφα αν οι καλλίγραμμες σερβιτόρες του   εξυπηρετούσαν τους πελάτες με το στήθος τους  έξω!

Φρίκη στο Οχάιο.Μητέρα(ς) βίασε το 10 μηνών αγοράκι της..


Μία γυναίκα από το Οχάιο των ΗΠΑ κατηγορείται για τον βιασμό του μόλις 10 μηνών γιου της όπως επίσης και για την βιντεοσκόπηση της αποτρόπαιης πράξης της και την αποστολή του οπτικού υλικού στον φίλο της, στο Μίσιγκαν.

Η 24χρονη Άσλεϊ Τζίζαπ βρέθηκε ένοχη από δικαστήριο της πολιτείας του Οχάιο για βιασμό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και χρήση σεξουαλικού υλικού το οποίο περιελάμβανε ανήλικο παιδί. 

Ανακοίνωσε Βράνιες ο Άρης


  
Ανακοίνωσε Βράνιες ο Άρης
Ο Κροάτης μέσος είναι πλέον ποδοσφαιριστής του Άρη, με τους «κίτρινους» να επιβεβαιώνουν με κάθε επισημότητα την απόκτησή του.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 15/9/2011




Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:..

Ερώτηση της Έλενας Ράπτης για τις μεταμοσχεύσεις

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα. Λοβέρδο με θέμα την αρωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην εκστρατεία ενημέρωσης
και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις μεταμοσχεύσεις, κατέθεσε η βουλευτής Α΄ της ΝΔ, Έλενα Ράπτη. Στγκεκριμένα η κ. Ράπτη ζητά να μάθει για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νέο οργανωτικό σχήμα που θα διαχειριστεί το θέμα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και ζητά να ενημερωθεί για το αν έχουν οριστικοποιηθεί συνολικά οι δράσεις ενημέρωσης, ποιες είναι, ποιοι έχουν επιφορτισθεί με ...

Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη ΔΕΘ


από το Γραφείο Τύπου 1. Πριν από ένα χρόνο, από αυτή την αίθουσα της ΔΕΘ, παρουσίασα τις απόψεις του κόμματός μας για την οικονομία και την κοινωνία σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Ο Ελληνικός λαός βάδιζε τότε τα πρώτα βήματα της μεγάλης δοκιμασίας στην οποία είχε εισέλθει, με την υπογραφή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

2. Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός στο κόμμα του και...

ΝΔ: "Κατηγορηματικά αντίθετοι με το χαράτσι στα ακίνητα"


ΝΔ: "Κατηγορηματικά αντίθετοι με το χαράτσι στα ακίνητα"
Εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στρέφεται η ΝΔ με ανακοίνωσή της με αφορμή την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που ανακοινώθηκε την Κυριακή.
«Η θέση μας για το χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει ότι «κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων».

Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς


Η χειρότερη πόλη για να οδηγείςΌσοι παραπονούνται για το μποτιλιάρισμα της Αθήνας, μπορούν να διαπιστώσουν ότι και άλλοι οδηγοί περνούν εφιαλτικές στιγμές. Τι έδειξε δημοσκόπηση στις πρωτεύουσες του κόσμου;
Η οδήγηση στην Πόλη του Μεξικού είναι ένας εφιάλτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που χρηματοδότησε η εταιρία IBM και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Μανιάτης: "Να περικοπούν δύο μισθοί από τους αιρετούς"


Μανιάτης: "Να περικοπούν δύο μισθοί από τους αιρετούς"
Την περικοπή δύο μισθών από τους αιρετούς λειτουργούς του Δημοσίου ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας τη χθεσινή εξαγγελία Βενιζέλου.
«Όχι μόνο ένας, αλλά δύο μισθοί να περικοπούν. Αυτό θεωρώ ότι θα ήταν το σωστότερο. Και στην περικοπή των δύο μισθών να ενταχθούν επίσης οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. μανιάτης ενώ θετική στάση για την περικοπή ενός μισθού δείχνει να κρατάει της σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Κίνδυνος ραδιενέργειας πάνω από την Ευρώπη


Πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μαρκούλ, στη Νότια Γαλλία.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά . Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα πιο παλιά πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας, που υπήρχαν πολύ αυστηροί κανόνες ασφαλείας, ο ένα κλίβανο ο οποίος χρησιμεύει για να λιώνουν ραδιενεργά απόβλητα, εξερράγη.

Το παιδί σας είδε γυμνούς. Ψυχραιμία!


Είναι πολύ φυσικό, κάποια στιγμή το παιδί μας να εισβάλει ξαφνικά στην κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο και να μας δει γυμνούς. Ψυχραιμία!
Η ψυχολόγος Αγγέλικα Αποστολοπούλου σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση...

Σαν Σήμερα 12 Σεπτεμβριου




Γεγονοτα

1829: Η Μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία, η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.
1906: Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.
1972: Ισλανδική κανονιοφόρος βυθίζει δυο βρετανικά ψαράδικα στη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για τις πρώτες εχθροπραξίες του λεγόμενου και «Πολέμου του Βακαλάου».


Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης




Η Θεσσαλονίκη έχει μία πολυδιάστατη, πολύ-πολιτισμική γαστρονομική ταυτότητα η οποία αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κουλτούρα των κατοίκων της από το χθες ως το σήμερα.
Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει με την πολυμορφία της. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά των ποικίλων ελληνικών τοπικών ιδιαιτεροτήτων και όχι μόνο. Η συνδιαλλαγή με τους ποικίλους πολιτισμούς ενσωμάτωσε νέες ιδέες στον χαρακτήρα της γαστρονομίας της....

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"


Την ανάγκη μιας «συντριπτικής» απάντησης σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας επισήμανε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το καθήκον της σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή. Καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι οι
εκλογές θα γίνουν το 2013. Ο κ. Παπανδρέου έστειλε ένα μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι η Έλλάδα και οι Έλληνες ζουν ένα δράμα τα τελευταία δύο χρόνια, ζητώντας μια πιο...

Eυχές Δημάρχου Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα για τη νέα σχολική περίοδο

Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας παρέστη στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, του 2ου Γυμνασίου και των δύο ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, δηλώνοντας επίσης ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα σε ό,τι κι αν χρειαστεί.
Παράλληλα όμως, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2011-2012, ο κ. Μπαλάσκας απευθύνει τις θερμές ευχές του για καλή πρόοδο, με υγεία και...

Χαιρετισμός δημάρχου Αλμωπίας κατά τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΠΑΛ Αριδαίας



Σεβαστοί πατέρες
Κύριε Διευθυντά
Κυρίες και Κύριοι καθηγητές
Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες
Καλημέρα σε όλους.

Με ιδιαίτερη χαρά εύχομαι, στον καθένα σας προσωπικά, η σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, να είναι μία χρονιά δημιουργική που θα σας οπλίσει...

Δήλωση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη για την έναρξη σχολικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Είναι ένα ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό, αλλά ωφέλιμο. Προσθέτω και εγώ τις ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς για υγεία, πρόοδο και προκοπή. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο παιδαγωγικό τους έργο και μια...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας στη Φιλυριά



Στην πλατεία της Φιλυριάς την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο Μνημείο σφαγιασθέντων των χωριών του Πόντου, τόποι καταγωγής των Ποντίων Φιλυριάς και Γερακώνας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς σε συνεργασία με τους χωριανούς-συγγενείς των θυμάτων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε... 

«Οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή»

           





Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή την ανακοινώση των νέων μέτρων.

«Δυο χρόνια τώρα μοιραίοι άνθρωποι, μικροί και άβουλοι, αναποτελεσματικοί και ανεύθυνοι βρέθηκαν σε πολύ σπουδαίες θέσεις και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή», τονίζει...

Πόσοι και πώς θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία


Πριμοδότηση των ειδικών γνώσεων – μεταξύ αυτών διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, χειρισμός Η/Υ- για το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης που θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το Βήμα που παρουσιάζει το Προεδρικό Διάταγμα, επιλογή της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η διάσωση κυρίως του εξειδικευμένου προσωπικού.

Αυχενικό σύνδρομο: Υπάρχει λύση


Αυχενικό σύνδρομο: Υπάρχει λύσηΥποφέρετε από πόνους στον αυχένα; Ξυπνάτε το πρωί και είστε πιασμένες με αποτέλεσμα να σας κάνει τη ζωή σας δύσκολη; Τότε πιθανότατα να υποφέρετε κι εσείς από το αυχενικό σύνδρομο. Είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ειδικά σε όσους κάνουν δουλειά γραφείου και για πολλές ώρες υποβάλλουν το σώμα τους σε κακή στάση.

Ωστόσο, υπάρχει λύση για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού:

Ακίνητα: Πόσο θα πληρώσετε για το σπίτι σας παραδείγματα

Ακίνητα: Πόσο θα πληρώσετε για το σπίτι σας παραδείγματα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουμε και πάλι, με το νέο χαράτσι που ανακοίνωσε για τα ακίνητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα σημειώματα πληρωμής αναμένονται τον Δεκέμβρη, ενώ το ποσό μπορεί να «αγγίξει» ακόμα και τα 2.400 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, το τέλος θα είναι 4 ευρώ το τετραγωνικό και θα εξοφληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα κυμαίνεται από 0,5 ευρώ για τις φθηνές περιοχές και θα φτάνει έως και 10 ευρώ για τις πιο ακριβές.

Το τέλος για τα ακίνητα θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές


Το τέλος για τα κινητά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστέςTo νεοεξαγγελθέν τέλος για τα κινητά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο Βήμα FM διευκρίνησε επίσης, ότι θα δοθεί ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους μακροχρόνια άνεργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με ‘όσους δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους έχει κοπεί το ρεύμα.

Απειλεί με αφαίρεση άδειας ο Ραγκούσης


Με έγγραφό του προς τους περιφερειάρχες, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης κλιμακώνει το ήδη βαρύ κλίμα στις σχέσεις του με τους αυτοκινητιστές, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν εφαρμοστεί τα όσα επιτάσσει εγκύκλιος του υπουργείου, που εξεδόθη τον Αύγουστο και προβλέπει ακόμη και αφαίρεση αδείας, σε περίπτωση που απεργοί ταξιτζήδες καταλάβουν κάποια οδική αρτηρία.

Γιαννιτσά: Παιχνίδι... τρόμου σε λούνα παρκ-Παιδιά έπεσαν στο κενό!


Όλα έγιναν στο λούναπαρκ της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Την ώρα που βρισκοταν σε λειτουργία το παιχνίδι "Διαστημόπλοια" κατέρρευσε μια από τις διπλές θέσεις των επιβατών με αποτέλεσμα δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) ηλικίας 21 ετών να βρεθούν στο κενό.

Τα αίματα όλων πάγωσαν στη θέα του ατυχήματος καθώς τα παιδιά κρέμονταν για αρκετά δευτερόλεπτα στον αέρα και τελικά έπεσαν με δύναμη στο κενό. Αυτόπτες μάρτυρες τόνιζαν πως τα παιδιά γλίτωσαν κυριολεκτικά από θαύμα.

Σιράκ και Ντε Βιλπέν έλαβαν εκατομμύρια δολάρια από Αφρικανούς ηγέτες



Σιράκ και Ντε Βιλπέν έλαβαν εκατομμύρια δολάρια από Αφρικανούς ηγέτεςΟ πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, και ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν έλαβαν 20 εκατομμύρια δολάρια από Αφρικανούς ηγέτες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μερικώς τις προεκλογικές τους καμπάνιες. Αυτά τουλάχιστον καταγγέλλει ο δικηγόρος Ρομπέρ Μπουρζέ. Από την πλευρά τους, οι δύο πρώην ηγέτες της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση κατά του δικηγόρου για συκοφαντία.

ΗΠΑ: Τα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου


ΗΠΑ: Τα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης ΣεπτεμβρίουΤα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν με αφορμή τη δέκατη επέτειο από τις εφιαλτικές τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες άτομα. Το Μνημείο που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ανοίγει την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, τις πύλες του για το κοινό.

Το Μνημείο βρίσκεται κοντά στο Μουσείο, στην «Πλατεία Μνήμης».

Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, η ΝΔ λαϊκίζει"




Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, η ΝΔ λαϊκίζει"Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ.Μπακογιάννη είπε ότι «τα νέα μέτρα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό, δεν έχει σχέδιο και στρατηγική. Έχει χάσει τη μπάλα».

Δραματικές περικοπές εξόδων στις φυλακές



Πάνος Πικραμένος
Αφόρητη κατάσταση έχουν προκαλέσει στις φυλακές όλης της χώρας οι περικοπές που με εγκύκλιο ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίες αφορούν την σίτιση, θέρμανση και περίθαλψη των φυλακισμένων.


Σε ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κάνει ανατριχιαστικές καταγγελίες για μείωση του φαγητού, στέρηση φαρμάκων από ασθενείς και ουσιαστική κατάργηση θεσμών όπως το ΚΕΘΕΑ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσουμε..


Όπως δήλωσε στο Νewsit o οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος"τον τελευταίο καιρό η χώρα μας βρίσκεται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη «πτωχεύσει», ενώ αρκετοί κατακρίνουν, θεωρούν ένοχους καλύτερα για την πιθανή «χρεοκοπία», τις κυβερνήσεις μας. Κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι κυβερνώντες, ενοχοποιούν την «προδιάθεση» των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς επίσης των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων μας στη φοροδιαφυγή"

Χάγη: Αρχίζει σήμερα η δίκη για το Δίστομο


Χάγη: Αρχίζει σήμερα η δίκη για το ΔίστομοΕπί της έδρας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τίθεται από σήμερα η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων στο Δίστομο Βοιωτίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944. Η υπόθεση έφτασε ώς το Διεθνές Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή της γερμανικής κυβέρνησης, ζητώντας να τηρηθεί σε σχέση με το ζήτημα των αποζημιώσεων το δικαίωμα της ετεροδικίας.

Κύπρος: Ευθύνη Χριστόφια βλέπουν οι πολίτες στην τραγωδία



Κύπρος: Ευθύνη Χριστόφια βλέπουν οι πολίτες στην τραγωδία
Δύο μήνες μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση στην Κύπρο, δημοσκόπηση καταγράφει τον καταλογισμό ευθυνών από την κοινή γνώμη στον πρόεδρο Χριστόφια.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για την εφημερίδα «Σημερινή», η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ευθύνες για την τραγωδία και ζητούν την παραίτησή του.

Τουρκικές φρεγάτες σαλπάρουν για την Α. Μεσόγειο


Πλησιάζει η ώρα του «θερμού» επεισοδίου Τουρκίας-Ισραήλ, με τη διαταγή που εδόθη από το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού να αποπλεύσουν τρεις φρεγάτες από τον ναύσταθμο Ακσάζ, με προορισμό τα διεθνή ύδατα μεταξύ Ισραήλ, Γάζας και Κύπρου.

Με τίτλο «Dog fight στη Μεσόγειο», η τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει πως «στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου». 

Αφού δήλωσε ικανοποιημένος και ο Ρεν... Το τέλος στα ακίνητα φέρνει πίσω την Τρόικα!


Μπορεί η κυβέρνηση να μην ανακοίνωσε σαφή μέτρα για απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ομως τα όσα υποσχέθηκε τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να ικανοποιούν τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Ενώ μέχρι την Παρασκευή ήταν απίθανο η Τρόικα να επιστρέψει στην Αθηνα για τον τελικό έλεγχο στις 19 Σεπτεμβρίου , τελικά όλα φαίνεται να αλλάζουν.

Greeklish: Λέγοντας… τα σύκα, syka και την σκάφη, skafi


του Γιώργου Κόκουβα

I elliniki einai i pio plousia kai goiteftiki glossa tou kosmou.
 Κι αν είναι, γιατί καθημερινά, χωρίς να το πολυσκεφτούμε, ανανεώνουμε το status μας στο Facebook με greeklish; Γιατί στέλνουμε SMS με λατινικούς χαρακτήρες και emails που θα έκαναν τους Φοίνικες να ντρέπονται για λογαριασμό μας; Με άλλα λόγια, η γραφή των Greeklish σκοτώνει την γλώσσα μας;