Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το Spiegel υποστηρίζει την Εύα Καϊλή για ευρωβουλευτή της χρονιάς

Πέρα από τα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης, της κρίσης του ευρώ και της Διατλαντικής συμφωνίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απασχολεί η ανάδειξη του «ευρωβουλευτή της χρονιάς».

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε σχετικό άρθρο για τους υποψήφιους καλύτερους ευρωβουλευτές της χρονιάς, με την

Παραλύει όλη η χώρα την Πέμπτη -Απεργία σε... αέρα, γη και θάλασσα

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων να αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.
Αποτέλεσμα αυτού την αυριανή ημέρα να «παραλύσει» η χώρα λόγω της γενικής απεργίας με

Ο Τατσόπουλος τρολάρει την Γεροβασίλη: Δεν θυμάστε τα καράβια με Συριζαίους που γύριζαν από ξερονήσια;

Μία ανάρτηση που... στάζει ειρωνεία ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου, σε μία αναφορά της Ολγας Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των συντακτών.
«Οχι βρε χαζά. Η Ολγα δεν έχει επιλεκτική αμνησία», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος στο λογαριασμό του στο Facebook, για τη δήλωση της κυβερνητικής

Μαργαρίτης κατά Κουβέλη: Αντί να διεκδικεί νέους ρόλους με επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να σκεφτεί τα λάθη του

Κάποιοι πρώην «συνοδοιπόροι» του Φώτη Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ δεν είδαν με καλό μάτι τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και ο Θόδωρος Μαργαρίτης ήταν ένας από αυτούς.
Μάλιστα ο τελευταίος δεν το έκρυψε, καθώς με σχόλιό του στο Facebook τόνισε ότι αντί ο

Γιάννης Μαγκριώτης : Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κατηγόρησε τον Τσιπρα και ορθώς, ότι αλλα είπε και άλλα έκανε και προκάλεσε βλάβες στην οικονομία. 
Εγώ προσθέτω, ότι δεν ειδαμε ακομη, όλες τις επιπτώσεις των βλαβών.
Δεν είπε όμως , πόση ζημιά προκάλεσαν, ο Καραμανλής μέχρι το 2009 και πόση ο πρώτος αντιμνημονιακος ηγέτης Σαμαράς , κατά δήλωσή του, με τα Ζαπεια .
Τι διεφεραν ποιοτικά αυτά , από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, του Τσιπρα;
Είπε πως "θα αυξήσει την πίτα, δεν είπε όμως, πως θα γίνει αυτό , αν δεν γίνουν

Νικολόπουλος: Mεγάλες οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων του ΕΣΠΑ

Νικολόπουλος: Mεγάλες οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων του ΕΣΠΑΕρώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με την καθυστέρηση, που παρατηρείται  στην υλοποίηση των δράσεων του ΕΣΠΑ.
«1ον Γιατί έχουμε φτάσει στον Φεβρουάριο του 2016, χωρίς ακόμα να έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στην αγορά

Το σποτ του Ποταμιού για τη προσυνεδριακή συνάντηση

Το σποτ του Ποταμιού για τη προσυνεδριακή συνάντησηΤα στελέχη αλλά και φίλους του κόμματος από όλη την Αττική καλεί το Ποτάμι στην προσυνεδριακή συνάντηση που θα γίνει σήμερα στον πολυχώρο Άκρο (Ιερά Οδός και Πειραιώς γωνία) στις 18:00 το απόγευμα.
Τη συνάντηση θα ανοίξει με ομιλία του ο επικεφαλής

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Από τα «μην ανησυχείτε» του κ. Σταθάκη στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ODYSSEASΕρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γεώργιο Σταθάκη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με θέμα το σχέδιο νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς λόγω μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μητσοτάκης: Ανέφικτη η συνεργασία με τον Τσίπρα

mitsotakis-anefikti-i-sunergasia-me-ton-tsipra«Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, αλλά με τα σημερινά δεδομένα συνεργασία με τον κ. Τσίπρα δεν είναι εφικτή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Ιστορίες ο αρχηγός της ΝΔ απέκλεισε τόσο το

Ο Αδωνις απαντά στον Λαζόπουλο: Κοτούλα είμαι εγώ ή αυτός που φοβήθηκε το διάλογο;

Ο Αδωνις απαντά στον Λαζόπουλο: Κοτούλα είμαι εγώ ή αυτός που φοβήθηκε το διάλογο;Μέσω twitter απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξή του σε περιοδικό τον αποκάλεσε  «κοτούλα».
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε αναρτήσή του στο Twitter αναρωτήθηκε: «Κοτούλα είμαι εγώ που πήγα και δεν μου έδωσε τον λόγο και όχι αυτός που φοβήθηκε τον διάλογο; Πώς γίνετε αυτό;». 

Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου – Ζωής Κωνσταντοπούλου

Οι αποκαλύψεις της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι διατηρεί στην κατοχή της στοιχεία και γραπτά μηνύματα του πρωθυπουργού που αφορούν το ταραγμένο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κατά το οποίο η χώρα οδηγήθηκε από το δημοψήφισμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση.
Το νέο «χτύπημα» από την πρώην πρόεδρο της Βουλής έρχεται σε συνέχεια

Χρόνης Μακρίδης : Tα κενά συνθήματα οδηγούν στο πουθενά...

Στο πολιτικό σκηνικό της χώρας υπάρχει ένα νέο δεδομένο.Η Νέα Δημοκρατία έχει νέο αρχηγό,τον κ.Μητσοτάκη.Είναι φυσικό να γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά του.Ιδιαίτερα όταν αυτός μπήκε στην κούρσα της διαδοχής ως outsider και βγήκε νικητής.Με μιά επιτηδευμένη"αμερικάνικου τύπου" καμπάνια που τον παρουσίαζε ως "αντισυστημικό" και του φορούσε το κοστούμι του μεταρρυθμιστή.

Ανάλογες καμπάνιες βέβαια έχουν γίνει και πάλι με επιτυχία και στο

ΣΕΠΕ: Μισθοί κάτω από 1.000 € για το 60% των εργαζομένων


sepe-misthoi-katw-apo-1000--gia-to-60-twn-ergazomenwnΑύξηση κατά 80.410 άτομα των χαμηλόμισθων εργαζομένων κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μεταξύ του 2014 και του 2015, με αποτέλεσμα οι αμειβόμενοι με «καθαρό» μισθό κάτω των 1.000 ευρώ να φτάσουν στο 63,17% (1.023.093 άτομα) από 61,56% (942.683 άτομα) που ήταν στο

Αποδοκίμασαν τον Καμμένο στην Κω: Δεν άφηναν να προσγειωθεί το ελικόπτερο -Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ

Με αποδοκιμασίες, επεισόδια και υποχρεωτικές αλλαγές στον τόπο προσγείωσης έφτασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην Κω.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspot βγήκαν στους δρόμους του νησιού λίγο πριν φτάσει ο Πάνος

Γιούνκερ: Δεν πάλεψα κατά του Grexit για να αφήσω Ελλάδα να βγει από τη Σένγκεν

Αντίθετος στην πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Καμία απομόνωση της Ελλάδας. Δεν πάλεψα να αποφύγω το Grexit για να επιτρέψω έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν», δήλωσε

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ Μαξίμου και Βενιζέλου -Ολο το παρασκήνιο για τις εξελίξεις

Οι διαδοχικές συναντήσεις σήμερα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκαλούν συζητήσεις και αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τα δύο αυτά ραντεβού αξιοποιούνται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συσπείρωσης όλων των

Στα χέρια του σοσιαλιστή Σάντσεθ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία

Την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία έλαβε σήμερα από τον βασιλιά Φίλιππο ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), Πέδρο Σάντσεθ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Πάτσι Λόπεθ, ο Σάντσεθ θα χρειαστεί