Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σταύρος Θεοδωράκης: «Αυτή είναι η νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων».
Βασικά σημεία της ομιλίας του:
«Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν,

Το ΑΠΘ ενίσχυσε την παρουσία του στις διεθνείς κατατάξεις

Το ΑΠΘ ενίσχυσε την παρουσία του στις διεθνείς κατατάξειςΓια άλλη μια χρονιά το ΑΠΘ ενίσχυσε την παρουσία του στις διεθνείς κατατάξεις. Σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη της QS World University Rankings για το 2016, το ΑΠΘ ανήλθε στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια της παγκόσμιας κατάταξης (μεταξύ των 4.226 Πανεπιστημίων του κόσμου

Η Φώφη ζήτησε άλλη κυβέρνηση υπο την παρούσα βουλή

Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη βουλή: 
Δέκα τρία λεπτά ακούγαμε διαπιστώσεις. Είκοσι λεπτά απαριθμούσατε αμφιλεγόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ακούστε αφού δεν καταφέρατε να ακυρώσετε με ένα άρθρο το μνημόνιο, ακυρώστε αύριο το πρωί και τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Κ.Μητσοτάκης: «Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα, πριν οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό  στην πρωτολογία του , στο τέλος της οποίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, αφού δεν μπορεί να κυβέρνησει.
«Δεν είστε κατήγορος , είστε κατηγορούμενος κε Τσίπρα για τα μεγαλύτερα ψέματα απο την μεταπολίτευση και μετά»είπε ξεκινώντας την

Τσίπρας: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ

tsipras vouli 2Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών με τα κόμματα και τα ΜΜΕ από το 2010 θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την οποία είχε

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ- Ανοίγματα σε όλο το φάσμα και ανανέωση

Διάλογο και διαύλους επικοινωνίας με ένα ευρύ κοινωνικό πλαίσιο επιδιώκει ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤροφή για την πιο πρόσφατη ένταση έδωσε η αύξηση του αριθμού των συνέδρων, την οποία έσπευσαν να καταγγείλουν με επιστολή τους δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κρίνοντας ότι αλλοιώνει τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του Συνεδρίου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου : Ο Τσίπρας αντέγραψε τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» της Ζωής

o-tsipras-antegrapse-ti-mauri-biblo-tis-ntropis-tis-zwisΣε αντιγραφή από την «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» που είχε συγγράψει
η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σχεδόν αυτούσια αποσπάσματα του εγχειριδίου που είχε

«Αυγή» κατά Τσίπρα για Καμμένο: «Ας ξεβολευτεί, δεν πειράζει...»

«Αυγή» κατά Τσίπρα για Καμμένο: «Ας ξεβολευτεί, δεν πειράζει...»Ερωτηματικά και νέα δεδομένα για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημιουργεί άρθρο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Αυγή» με τον τίτλο: «Ας ξεβολευτεί, δεν πειράζει...». 

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών που αποφάσισε σήμερα η ΔΕΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τα εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕΡΡΩΝ : Aνοιχτή πολιτική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου

ds-587x330.jpgΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕΡΡΩΝ καλεί κάθε προοδευτικό πολίτη να παραβρεθεί στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Elpida Resort (τέρμα εξοχων»

  Θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις, ασφαλιστικό και αγροτική ανάπτυξη»

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Το ΕΣΥ απειλείται με κατάρρευση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI“Tο ΕΣΥ αργοπεθαίνει”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και σημειώνει ότι χρειάζεται οργανωμένη και άμεση παρέμβαση για τη σωτηρία του, προκειμένου η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών να διαφυλαχθούν.

Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από την επιτροπή Οικονομικών -Μύδροι κατά Παπαγγελόπουλου και Θάνου

EUROKINISIS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑπό την συζήτηση της κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Μάρδας: Οχι μόνο επιμένω στην πρότασή μου για μετανάστες-επενδυτές, αλλά αργήσαμε κιόλας

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)Επιμένει στην πρότασή του για εξεύρεση επενδυτών από τους πρόσφυγες ο Δημήτρης Μάρδας, 48 ώρες μετά την αρχική του δήλωση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη.
Παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη τον

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Θα εξαντλήσουμε τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου για επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εδέησε να απαντήσει στην επίκαριη ερώτηση που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιανουαρίου του 2016, ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ερώτηση είχε θέμα την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην

Αποχωρεί από την αγορά του γάλακτος η ΦΑΓΕ, θεωρώντας την ασύμφορη


Την οριστική αποχώρησή της από την αγορά του γάλακτος, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω δραστηριότητα ασύμφορη, αποφάσισε η ΦΑΓΕ.


Η γνωστή γαλακτοβιομηχανία έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες πώλησης της μονάδας παραγωγής γάλακτος στο Αμύνταιο και αναμένεται να

Κόντρες και «παθογένειες» φέρνουν ανασχηματισμό

kontres-kai-pathogeneies-fernoun-anasximatismoΒαρύ έχει πέσει στις πλάτες της κυβέρνησης το πολιτικό φορτίο από το προσφυγικό πρόβλημα και τις σχέσεις που διαμορφώνονται με την Τουρκία καθώς και την παράλληλη αξιολόγηση του προγράμματος από τους εταίρους.
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών

Νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ από φόρους, συντάξεις και καύσιμα για να κλείσει η αξιολόγηση

Σε συμφωνία για μέτρα άνω των 5 δισ. ευρώ φαίνεται ότι έχει έρθει η κυβέρνηση με τους δανειστές, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα κυβερνητικού στελέχους μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ποια είναι η διαδικασία στη Βουλή για την πρo ημερησίας συζήτηση -Ποιοι θα μιλήσουν και πόσο

Για τις 19:00 είναι προγραμματισμένη η πρo ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Δικαιοσύνη και τη Διαπολκή στη Βουλή.
Ποια είναι η διαδικασία στη Βουλή
Σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής η συζήτηση  πρo ημερησίας διατάξεως αρχίζει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, μετά την οποία ακολουθούν οι

Ο Βενιζέλος κατέθεσε για τον Σκαραμαγκά ως μάρτυρας υπέρ του Δημοσίου

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) κατέθεσε την προηγούμενη Τρίτη 22 Μαρτίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μάρτυρας υπέρ του Δημοσίου, στην υπόθεση αντιδικίας που έχει εγείρει ο μεγαλομέτοχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα.

ΕΣΠΑ 2014-2020: Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

Αρχίζει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Απίστευτο: Ερωτική απογοήτευση πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο

Απίστευτο: Ερωτική απογοήτευση πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο Στο αεροσκάφος της Egypt Air παραμένει ο αεροπειρατής κρατώντας ομήρους, το πλήρωμα καθώς και ορισμένο αριθμό επιβατών, από 5 έως 15 κατά πληροφορίες. 
Το όνομα του αεροπειρατή κατά πληροφορίες είναι Ibrahim Samaha και είναι Αιγύπτιος και όχι Λίβυος όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Την ίδια ώρα γίνεται

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παρ'οτι, η συζήτηση στην βουλή για την διαπλοκή και την διαφθορά αναβλήθηκε, λόγω του τρομοκρατικου χτυπήματος στις Βρυξέλλες, η προετοιμασία του κλίματος έγινε όλη την βδομάδα με διαρροές και δηλώσεις .
Αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συζητησης στην βουλη θα γνωρίζουμε, εκτός απροόπτου, τον χρόνο των εκλογων και το κεντρικό θέμα της εκλογικής αντιπαράθεσης.