Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Καθοριστικής σημασίας η αυριανή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες

Διεξοδική συζήτηση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλες είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού

Λ. Ρακιτζής: Μόνο στη Δικαιοσύνη τα ονόματα που απαλλάχθηκαν από ποινικές ευθύνες με βουλεύματα

Μόνο ενώπιον της δικαιοσύνης μπορεί να αποκαλύψει τα πρόσωπα που απαλλάχθηκαν με απαλλακτικά βουλεύματα, αναφέρει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2015

Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ που αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με έδρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα ώστε να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι αιτήσεις με εγκύκλιο που θα εκδοθεί απο τα συναρμόδια υπουργεία.

Αμερικανοί "βρήκαν" τον Δούρειο Ίππο

Μία τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, και ίσως μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ανθρωπότητας, υποστηρίζουν ότι έκαναν δύο καθηγητές Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, οι οποίοι ηγούνται μία ομάδας Τούρκων αρχαιολόγων.
Η Κριστίν Μόρις και ο Κρις Γουίλσον υποστηρίζουν ότι βρήκαν

Πού έχουν πάει τα χρήματα του ΕΣΠΑ -Αγώνας δρόμου για τα υπολειπόμενα 6 δισ. ευρώ

Στο ικανοποιητικό 75% απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Σε κάποια προγράμματα, μάλιστα, το ποσοστό ανεβαίνει ακόμη και στο 82%.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ Ευάγγελου Μπασιάκου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως για

H ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ''ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ'' ...

Την πρόβλεψη ότι «Το Ποτάμι» θα πάει καλά στις επόμενες εκλογές έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που συνάντησε το συντοπίτη του -Χανιώτες και οι δύο- Σταύρο Θεοδωράκη στην εκδήλωση μνήμης της Βουλής για τον Παύλο Μπακογιάννη.

ΠΑΣΟΚ:Ιρλανδικό μοντέλο για τα κόκκινα στεγαστικά

Το ιρλανδικό μοντέλο για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων προτείνει το ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα για να οριστικοποιηθεί η άποψη της κυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του, εισηγείται την

Αντίθετο στα κλειστά σχολεία το Ποτάμι

Αντίθετο είναι το Ποτάμι στο γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών.
«Σε άλλους κλάδους πχ. των γιατρών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «οι εκλογές των οργάνων τους γίνονται Κυριακές, γιατί λοιπόν δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και για τους

Τα ερωτήματα ως προς τη δημοκρατική παράταξη τι απαντά ο Μιχ. Καρχιμάκης

Σχετικά με την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη συζήτηση για την πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, ο εκπροσωπος τύπου Δημήτρης Καρύδης εξηγεί στην πρωι η εκπομπη του Μεγκα αν η Δημορκατική παραταξη ειναι νεο κομμα ή παραμένει το ΠΑΣΟΚ στη πρώτη γραμμη.

Βγήκε από τα εθνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα

Εξήλθε από τα εθνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα «Βuyukada» στις 5.30 σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κορβέτα εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα στο στενό Καφηρέα χθες τα ξημερώματα.

Λοβέρδος: «Δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελέα για τις καταλήψεις»

Εγκλύκλιο προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με την οποία ζητά να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είχαν συνάντηση με την διοίκηση της Εγνατίας Α.Ε


Σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία τονίζει:

« Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση και τα στελέχη της Εγνατίας Α.Ε για την αναλυτική ενημέρωσή τους.

Η δουλειά της Εγνατίας από την πρώτη μέρα συγκρότησης και λειτουργίας της, είναι πολύ σημαντική.

Σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζει την θετική της