Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εκλέχτηκε το ΔΣ της τοπικής Κιλκίς της ΔΗΣΥ


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της τοπικής οργάνωσης Κιλκίς της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι εξής: Βασιλειάδου Ελένη, Βέτης Γεώργιος, Ιωαννίδης Αναστάσιος, Καρυπίδης Αριστείδης, Μουρατίδου Νικολέτα, Μπαλάσκας, Παπατριανταφύλλου Εμμανουήλ, Περπερίδης Ανδρέας και Πιπερίδης Οδυσσέας.

Πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης στην Αυστραλία

Οδηγίες και χρήσιμα στοιχεία για όσους για το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης εξέδωσε η ελληνική πρεσβεία στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:


Το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης της Αυστραλίας βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας της Αυστραλίας. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλα τα άτομα που έχουν τις ειδικότητες και τα προσόντα που βρίσκονται σε ζήτηση στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων.

Σύσκεψη για τον κάθετο άξονα «Σκύδρα – Νάουσα –Βέροια»

Μια ακόμη σύσκεψη για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας « Σκύδρα-Μέση», πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου στη Νάουσα, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Αν. Καραμπατζού. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο υφυπουργός κ. Τόλκας, οι βουλευτές κ. Σιδηρόπουλος και Γικόνογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της ΠΚΜ κ. Φωτόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας, κ. Καραπαναγιωτίδης και Θεοδωρίδης,  οι δήμαρχοι Βέροιας και Έδεσσας κ. Ουσουλτζόγλου και  Γιάννου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ημαθίας, αντιδήμαρχοι της Νάουσας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τοποθέτησαν σε 11χρονη βιονική σπονδυλική στήλη!

Τοποθέτησαν σε 11χρονη βιονική σπονδυλική στήλη!
Τέλος στη ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών βάζει μια μαγνητική ράβδος που τοποθετείται στην σπονδυλική στήλη, μεγαλώνει μαζί με τα οστά και θεραπεύει την σκολίωση!

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στο Βασιλικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο του Λονδίνου.

Aύξηση 72% στον καρκίνο του στόματος λόγω.... σεξ

Aύξηση 72% στον καρκίνο του στόματος λόγω.... σεξ
Ένας ιός που μεταδίδεται με την ερωτική επαφή, ο γνωστός HPV που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί και κονδυλώματα, φέρεται να προκαλεί στους άνδρες περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος (φάρυγγα) από ότι το τσιγάρο.

Ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών και διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.

Απίστευτη ζωγραφική χωρίς πινέλα (Video)

Απίστευτη ζωγραφική χωρίς πινέλα
Η Amy Shackleton είναι μια ζωγράφος που δημιουργεί απίστευτα έργα τέχνης χωρίς να χρησιμοποιεί πινέλα. Δείτε πως το κάνει, μέσα από το εντυπωσιακό timelapse video που ακολουθεί.

Θες να γίνεις η (ψηφιακή) κοπέλα μου;


Ονομάζεται Fake Girlfriend και κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της, έστω και ψηφιακά. Η ολοκαίνουργια αυτή υπηρεσία σας στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό ή σας καλεί κάθε φορά που την χρειάζεστε. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας Fakegirlfriend.co, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου στο κινητό σας με οποιοδήποτε όνομα θέλετε να δώσετε στην… φανταστική σας κοπέλα και να στείλετε ένα γραπτό μήνυμα.

Η ντομάτα βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού


Η ντομάτα βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Αν η δίαιτά σας δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τότε ο μεταβολισμός σας χρειάζεται μία μικρή ενίσχυση… Πώς θα γίνει αυτό; Με σάλτσα ντομάτας! Η ντομάτα, εκτός από τη νοστιμιά της, έχει ξεχωρίσει για τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει. Πραγματικά, πρόκειται για έναν θησαυρό βιταμινών και μάλιστα χαμηλό σε θερμίδες και μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Ο "Τροπικός" των κυκλώνων!


Καρπός γαλλο-ινδικής διαστημικής συνεργασίας, ο πρώτος δορυφόρος αφιερωμένος στην παρακολούθηση του πλήρους κύκλου του νερού στην ατμόσφαιρα, ο "Megha-Tropiques", θα εκτοξευτεί από την Ινδία στις 12 Οκτωβρίου.

Ο δορυφόρος "Megha-Tropiques" ("megha" σημαίνει "σύννεφο" στα Χίντι και στα σανσκριτικά) θα πρέπει να τεθεί σε τροχιά από τον ινδικό μεταφορέα πύραυλο PSLV από την βάση της Σριχαρικότα, στο άκρο του κόλπου της Βεγγάλης.

7 τρόποι για να παραμένετε νέοι



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακηρύξει την Τρίτη ηλικία ως τη Δύναμη της Ανάπτυξης κι αυτό γιατί ο αριθμός των ηλικιωμένων παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα 40 χρόνια. Ενώ σήμερα τα άτομα άνω των 60 ετών αριθμούνται σε 600 εκατομμύρια παγκοσμίως, σε 13 χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιασθεί και μέχρι το 2050 θα αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια!
Παράλληλα, εκατομμύρια χρήματα ξοδεύονται παγκοσμίως στο βωμό της νεότητας! Πλαστικές εγχειρήσεις, κρέμες, μασάζ, by pass, μπαλονάκια και φάρμακα είναι μερικοί από τους τρόπους που αναζητούμε καθημερινά είτε να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση είτε να διατηρήσουμε ένα νεανικό και υγιές σώμα. Ποιος θα μπορούσε όμως να φανταστεί πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη νεότητά μας προσέχοντας την ποιότητα της διατροφής μας και μάλιστα από νεαρή ακόμη ηλικία.

Τέσσερις επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους ο καφές σου δίνει «υπερ-δυνάμεις»!


Τέσσερις επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους ο καφές σου δίνει "υπερ-δυνάμεις"! (1)

Για τους περισσότερους αποτελεί αληθινό πάθος, μια καθημερινή απόλαυση. Για άλλους απλά αυτό που θα τους “ξυπνήσει”. Ο καφές, το ρόφημα που πίνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού, έχει κάποια “κρυφά χαρτιά” που τον καθιστούν ένα εκπληκτικό, υπερδύναμο φάρμακο…
Η ωφελιμότητα ή οι βλάβες από τον καφέ αποτέλεσε αντικείμενο αναρίθμητων μελετών, ενώ η ζυγαριά πότε γέρνει προς τη μία και πότε προς την άλλη πλευρά. Εμείς θα παρουσιάσουμε τη θετική πλευρά του ζητήματος, ως «φόρο τιμής» στις φορές που τον απολαύσαμε χωρίς ενοχές!

Εκτεθειμένοι χρήστες


Τον κίνδυνο να πέσουν θύμα κάποιου trojan ή άλλης απειλής έχουν συνεχώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων και κυρίως του Facebook.

Έχουμε σχεδόν όλοι κάποιον φίλο, ή και εμείς οι ίδιοι, που να έχει υποκύψει και να πατήσει πάνω σε κάποιο link το οποίο περιγράφεται σαν κάποιο τραγικό γεγονός, ή κάποιο απίστευτο περιστατικό και τελικά στο μόνο που καταλήγεί είναι βοηθά να διαδοθεί το εν λόγω μήνυμα.

Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Θεσσαλονίκη


Προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη λόγω της κατάληψης των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, για δεύτερη ημέρα, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί έως τώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Gay ζευγάρι αλλάζει φύλο στο 11χρονο αγοράκι του!

Gay ζευγάρι αλλάζει φύλο στο 11χρονο αγοράκι του!
Σοκ προκαλεί η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου ότι ένα ζευγάρι αλλάζει φύλο στο 11χρονο αγοράκι του! Το πρωτοφανές περιστατικό, που έχει ως πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες και ένα αγοράκι το οποίο έχουν υιοθετήσει, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφήνοντας άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η υπόθεση εγείρει τεράστια ερωτήματα και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, τόσο μεταξύ επιστημόνων όσο και απλών πολιτών που προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αλλαγή φύλου του παιδιού σε τόσο μικρή ηλικία.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Μια απειλητική νόσος


Σημαντικά στοιχεία για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας (ERS) στην Ολλανδία.
Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μια προοδευτική, απειλητική για τη ζωή νόσος, η οποία σχετίζεται με το κάπνισμα, την ατμοσφαιρική ρύπανση ή την έκθεση σε ρυπογόνους παράγοντες στον χώρο της εργασίας, τα οποία προκαλούν την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του αέρα στους πνεύμονες προκαλώντας σημαντική δυσκολία κατά την αναπνοή (δύσπνοια). Με την πάροδο του χρόνου, η νόσος επηρεάζει δυσμενώς την ενεργητικότητα του ασθενούς.

Σπατάλη ενέργειας σε κτίρια της Αττικής και Βόρειας Ελλάδας


Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα είναι σύμφωνα με έρευνα, τα περισσότερα ενεργοβόρα κτίρια στη χώρα μας.

Η έρευνα υπολογίζει το ενεργειακό αποτύπωμα των νοικοκυριών κάθε περιοχής της χώρας και εντοπίζει τους νομούς με τη μεγαλύτερη σπατάλη. 

Οι αδύνατοι γονείς κάνουν αδύνατα παιδιά!


Οι αδύνατοι γονείς κάνουν αδύνατα παιδιά!

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, δεν είναι μόνο η παχυσαρκία των γονιών που επηρεάζει το βάρος των παιδιών. Αν οι γονείς έχουν χαμηλό βάρος, αυτό επιδρά επίσης στους απογόνους τους μέσω της κληρονομικότητας.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα παιδιά που έχουν λεπτούς γονείς έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι λεπτά και τα ίδια, σε σχέση με τα παιδιά οι γονείς των οποίων έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Ο Σημίτης με έφαγε από το MEGA

Ο Σημίτης με έφαγε από το MEGA
O Νίκος Χατζηνικολάου τα χωσε με αφορμή το άρθρο του
πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην "Καθημερινή της Κυριακής", με τίτλο: "Υπαρκτός ο κίνδυνος αποπομπής από το ευρώ". Αναρωτήθηκε αν κάποιοι από αυτούς που αναλύουν την κρίση, έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους, να πάνε να κοιταχτούν και πρόσθεσε: "Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε να φύγω από το Mega, όταν ήμουν διευθυντής, γιατί τον ενοχλούσαν τα

Χρυσό συμβόλαιο πρόσφερε στον Τριανταφυλλόπουλο ο Καρατζαφέρης

Χρυσό συμβόλαιο πρόσφερε στον Τριανταφυλλόπουλο ο Καρατζαφέρης
Μια πρόταση έκπληξη είχαμε πριν από λίγες μέρες στον χώρο των media. Ο πρόεδρος του Λαικού
Ορθόδοξου Συναγερμού και ψυχή του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεάστυ Γιώργος Καρατζαφέρης θέλοντας να ενισχύσει το ενημερωτικό προφίλ του σταθμού σε επίπεδο ερευνητικής δημοσιογραφίας έριξε μια πρόταση βόμβα και το όνομα πάνω σε αυτή έγραφε τα αρχικά Μ.Τ.
Εδώ και καιρό είναι αλήθεια ότι  ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται στη δίνη των

Στην ισχυρότερη δύναμη τεθωρακισμένων μετατρέπεται η Ελλάδα


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Άμυνας του Αμερικανικού Κογκρέσου η παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams και τα άρματα θα αφιχθούν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2012.
Με αυτό τον τρόπο, συνολικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν 750 άρματα μάχης τρίτης γενιάς με πυροβόλο των 120 χλστ, μαζί με τα αντίστοιχα Leopard.

Θα «βρέξει» αστέρια


Μια ακόμη «βροχή» από πεφταστέρια, που μάλιστα αναμένεται θεαματική, θα σημειωθεί στους ουρανούς της Ελλάδας και του υπολοίπου βορείου ημισφαιρίου στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, που αναμένεται να αποκορυφωθούν το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Οι αστρονόμοι προβλέπουν για φέτος σημαντική έξαρση δραστηριότητας, ορατή και από την χώρα μας, η οποία μάλιστα θεωρείται ότι έχει προνομιακή διεθνώς γεωγραφική θέση για την παρατήρηση του φαινομένου.

Στόχος ληστών έγινε ο διευθυντής του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής. Δύο άγνωστοι τον ακινητοποίησαν την ώρα που μετέφερε πεζός 100.000 ευρώ από την Εθνική στα ΕΛΤΑ, του άρπαξαν
τα χρήματα και έγιναν καπνός.

Ένοπλη ληστεία έγινε και στο υποκατάστημα της Αγροτικής στα

Γερμανικό σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας για την Ελλάδα

Γερμανικό σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας για την Ελλάδα
«Σχέδιο-κοστούμι» ελεγχόμενης χρεοκοπίας θα φέρει μαζί του  στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο και παράλληλα με την ενεργοποίηση του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ και το έχουν επεξεργαστεί ειδικοί.

Στίγκλιτς: "Η λιτότητα δεν θα βγάλει από την κρίση την Ευρώπη"

Στίγκλιτς: "Η λιτότητα δεν θα βγάλει από την κρίση την Ευρώπη"
«Η λιτότητα δεν είναι ο δρόμος που θα βγάλει από την κρίση την Ευρώπη, αλλά μάλλον συνταγή για ύφεση», υπογραμμίζει ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε άρθρο του στο BBC.

Ο διάσημος οικονομολόγος αναφέρει ακόμη ότι «με τη δημουργία του ευρώ, η Ευρώπη προσδέθηκε δημοσιονομικά στο σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, που ήταν όμως ένα σύμφωνο για ύφεση, και όχι για ανάπτυξη. Και αυτό γιατί, η μείωση των ελλειμμάτων, όταν έχεις ένα σοκ είναι συνταγή για ύφεση, κάτι που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Kέρδισε τις εκλογές της ΚΕΔΕ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας βέβαιη την εκλογή του δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη στη θέση του Προέδρου. Συγκεκριμένα το Αυτοδιοικητικό Κίνημα συγκέντρωσε 255 ψήφους κερδίζοντας 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (13 δημάρχους και 3 δημοτικούς συμβούλους)
Η Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 179 ψήφους κερδίζοντας 11 έδρες (6 δημάρχους και 5 δημοτικούς συμβούλους).

Προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, προκειμένου να διερευνηθεί αν

στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα ή όχι. Την έρευνα της υπόθεσης πρόκειται να αναλάβει πταισματοδίκης.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις κινητοποιήσεις της

Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κάρπαθο.«Αετός» ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως της Ρόδου


Κοινά γυμνάσια δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος διεξάγονται σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου.

Στην άσκηση έρευνας και διάσωσης, με την επωνυμία "Αετός", συμμετέχουν δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, μία πυραυλάκατος και ένα πλωτό του Λιμενικού.

Δύσκολες εποχές και για σπουδές! Μάθετε τα πάντα για υποτροφίες!

Είστε μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακοί, ερευνητές ή καλλιτέχνες; Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πλέον οι δυνατότητες περιορισμένες, ακόμη και για σπουδές, το γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
σας βοηθά να μάθετε τα πάντα για τις διαθέσιμες υποτροφίες. Αρκεί να κάνετε μια ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και να επιλέξετε από τους δεκάδες ελληνικούς και

Διαδοχικές συσκέψεις Ρέππα για την εργασιακή εφεδρεία



Διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με υπηρεσιακούς παράγοντες. Επί τάπητος, αμοιβές και ασφαλιστική κάλυψη όσων εντάσσονται στο καθεστώς. Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, εκτός του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας μένουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι γενικότερα, δεδομένου ότι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε μικρές ηλικίες, πολύ κάτω των 60 ετών, όπως επίσης οι δικαστικοί, καθώς υπάρχει μεγάλο έλλειμμα προσωπικού. Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, εκτός μένουν και οι εκπαιδευτικοί, ενώ υπό εξέταση είναι η κατηγορία των διπλωματών.

Διαγράψτε ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας!


Διαγράψτε ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας!

Οι Financial Times θεωρούν "τσάμπα κόπο" την προσπάθεια διάσωσης της χώρας με τα νέα μέτρα λιτότητας και προτρέπουν στους δανειστές μας να μας χαρίσουν τα χρέη!
Καμία θυσία και κανένα μέτρο λιτότητας δεν θα βγάλει τη χώρα από την κρίση σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι προτείνουν -έτσι για να τελειώνουμε και νωρίτερα- να χαριστούν τα χρέη στην Ελλάδα για να σωθεί (αν σωθεί) το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η οικονομική εφημερίδα προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύει η κατάσταση της Ελλάδας για την Ευρωζώνη και τονίζει ότι στο σημείο που φθάσαμε ακόμη και μία διαγραφή του 100% του χρέους της Ελλάδας είναι μια λύση με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

ΝΔ: Δεν φταίει ο Σαμαράς για το Βατερλώ.Aπάντηση στον Ευ.Βενιζέλο


ΝΔ: Δεν φταίει ο Σαμαράς για το Βατερλώ

Απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διατυπώνει σωρεία ερωτημάτων για το "Βατερλώ"- όπως λέει- της Οικονομίας.
"Ο υπουργός Οικονομικών έκρινε, για μιαν ακόμα φορά, σκόπιμο να κατακρίνει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, για τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής, για τις διαψεύσεις των δικών του δηλώσεων, για τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του, πολύ πέρα από τα όρια αντοχής του Ελληνικού λαού.

Ας καταρρεύσουμε να τελειώνουμε από το μαρτύριο της σταγόνας...


ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

Του Κώστα Στούπα

Στην περίφημη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων περί τις 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσαν άνω των 90 ετών. Κανείς δεν το πρόσεξε...

Όπως κανείς δεν πρόσεξε πως 8 άτομα δήλωσαν βαθμό αρχιεπισκόπου. Τα εντόπισε η τρόικα. Τιμωρήθηκε κανείς;
Πλήρης η διάλυση...

Το τι θα ακολουθήσει την τραγωδία που ζούμε, δεν θέλει πολύ σκέψη για να το φανταστεί κάποιος. Η παρακάτω παράγραφος του συγγραφέα Χ. Χωμενίδη στο φ/β το αποτυπώνει γλαφυρά:
«Διακόσια τυπάκια του ΠΑΜΕ κλείνουν την Ομόνοια και τους πέριξ δρόμους για να σκούξουν εναντίον του νόμου για τα ΑΕΙ.

Επίθεση ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαξιώσει την πρόταση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, επειδή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ για το παραμικρό και δεχόταν τα πάντα χωρίς αντίρρηση, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
«Στις συναντήσεις με την τρόικα δεν γίνονται διαπραγματεύσεις.

Την Πέμπτη η κατάθεση του ν/σχ για το ενιαίο μισθολόγιο



Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση την άλλη εβδομάδα, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.
Ο κ. Κουκουλόπουλος διευκρίνισε ότι οι τρεις κλάδοι των δικαστικών, των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας, δεν ήταν ποτέ στο ενιαίο μισθολόγιο, σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, κάτι που όπως είπε είναι σε ένα μεγάλο βαθμό ορθό, «διότι διέπουν τους κλάδους αυτούς ειδικές συνθήκες».

Τέλη Οκτωβρίου οι συναντήσεις Μπαν Κι-μουν με Χριστόφια και Έρογλου


Στις 30 και 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη οι συναντήσεις του γ.γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι-μουν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ., Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών.

Παραδόθηκε και το πόρισμα της Αστυνομίας για το Μαρί


Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου παρέδωσε το πρωί στο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη το πόρισμα της ποινικής έρευνας της Αστυνομίας για την τραγωδία στο Μαρί.

Το πόρισμα αποτελείται από 36 φακέλους με 1.000 σελίδες περίπου και περιλαμβάνει 1.223 καταθέσεις, 510 μαρτυρίες και 364 τεκμήρια.

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν σε εξαθλίωση"

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν σε εξαθλίωση"
Αντίθετος στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση των κατώτατων μισθών εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι αν είναι να εξαθλιωθούμε, το κάνουμε και μόνοι μας χωρίς την ανάγκη δανειστών.

«Οι συλλογικές συμβάσεις δεν μπορούν να καταργηθούν. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων που οι δανειστές ζουν στη χώρα τους.

Σήκωσε πανό μέσα στη βουλή..


Με ένα πανό που έγραφε «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» η πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων Αθήνας κυρία Διονυσία Αθανασοπούλου, εξέφρασε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με αφορμή τις καταλήψεις.

Αφορμή για την κίνηση της κυρίας Αθανασοπούλου υπήρξε η πρόσφατη απόφαση που επιτρέπει την εισαγγελική παρέμβαση σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Σε τρεις επιστήμονες και το Νόμπελ Φυσικής


Σε τρεις επιστήμονες το Νόμπελ Φυσικής για τη σκοτεινή ενέργεια
Σε τρεις επιστήμονες, δύο Αμερικανούς και έναν Αμερικανο-Αυστραλό, απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής επειδή ανακάλυψαν «προς μεγάλη τους έκπληξη» ότι το σύμπαν επεκτείνεται με ολοένα και μεγαλύτερη επιτάχυνση όταν παρατήρησαν απομακρυσμένα σουύπερ νόβα.
Πρόκειται για τους Σαούλ Περλμιούτερ από το Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, τον Άνταμ Ρις από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη και τον Μπράιαν Σμιντ από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Λ. Κατσέλη: Έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό



Δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μειωμένους μισθούς και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στο ρ/σ Real fm η υπουργός Λούκα Κατσέλη, αφήνοντας αιχμές για το αίτημα της τρόικας για μείωση των μισθών.
«Έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό», τόνισε η κ. Κατσέλη, αφού αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναθέσει το ζήτημα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας.

Η καθυστέρηση της έκτης δόσης πυροδοτεί πολιτικά σενάρια.Θα αντέξει η κυβέρνηση;


Ανεξάρτητα από το εάν η αναβολή για την απόφαση καταβολής της έκτης δόσης, είναι εκβιαστικό παιχνίδι της τρόικας για να περάσουν νέα σκληρά μέτρα σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας, υπουργοί και βουλευτές αναγνωρίζουν ότι δημιουργούνται εξαιρετικά δύσκολα πολιτικά δεδομένα, στα οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να αντεπεξέλθει η κυβέρνηση.  

Δημοκρατική Συμμαχία: Κριτική και στην Τρόικα


Σκληρή κριτική στην τρόικα ασκεί η Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η υπερφορολόγηση και η χρηματοδοτική ασφυξία στραγγαλίζουν τον ιδιωτικό τομέα και όχι οι μισθοί.«Η τρόικα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως πραγματικά λειτουργεί η ελληνική οικονομία», σημειώνει και προσθέτει ότι κυρίαρχο πρόβλημα των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν είναι οι υψηλοί μισθοί, αλλά η υψηλή φορολογία. 

Α. Σαμαράς: Η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια αυξάνονται



Αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών σε συνδυασμό με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.
«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Σαμαράς και προσθέτει «η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών, εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας».

Ιερώνυμος: "Ο λαός βρίσκεται στα όριά του"


Ιερώνυμος: "Ο λαός βρίσκεται στα όριά του"

«Ο λαός μας βρίσκεται στα όρια των ψυχολογικών αντοχών του», τόνισε σήμερα, Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία καλείται να εξετάσει την «αναθεώρηση και αναδιοργάνωση και των εκκλησιαστικών πραγμάτων», στις συνθήκες της κρίσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις συνθήκες και τις επιπτώσεις της κρίσης, το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Εκκλησία για την αντιμετώπισή της, «για να επιβιώσουμε αλλά και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και τη στάση της έναντι της πολιτικής, την οποία δεν ασκεί μεν, αλλά όπως άφησε να εννοηθεί, επηρεάζει διά της διαπαιδαγώγησης των πολιτών.

Βενιζέλος: "Τα λεφτά επαρκούν ως τα μέσα Νοεμβρίου"


Βενιζέλος: "Τα λεφτά επαρκούν ως τα μέσα Νοεμβρίου"

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι τόσο η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και να πεισθούν οι αγορές ότι η Ευρωζώνη έχει καταλήξει σε μία ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012, λέγοντας ότι αυτό δεν αληθεύει και πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

Νήσοι Μάρσαλ: Mια χώρα - καταφύγιο για τους καρχαρίες



Ένα νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού Ωκεανού είναι και πλέον το μεγαλύτερο καταφύγιο καρχαριών στον κόσμο. Το κοινοβούλιο των Νήσων Μάρσαλ υιοθέτησε ομόφωνα νόμο, βάσει του οποίου απαγορεύεται η εμπορική αλιεία καρχαριών στο σύνολο των χωρικών υδάτων τους. Πρόκειται για μια έκταση 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου δεκαπέντε φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας.
Εκτός από την αλιεία, στο εξής θα απαγορεύεται η πώληση καρχαριών ή προϊόντων τους. Επιπλέον, όλα τα αλιευτικά σκάφη θα είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν το φορτίο τους σε ένα από τα λιμάνια των Νήσων Μάρσαλ, ενώ εάν κάποιο σκάφος πιάσει κατά λάθος καρχαρία, οφείλει να τον απελευθερώσει.

Παπανδρέου στην ΓΑΔΑ: "Μη χαριστείτε σε κανέναν"



Παπανδρέου στην ΓΑΔΑ: "Μη χαριστείτε σε κανέναν"

Μη χαριστείτε σε κανέναν, αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που ζητά ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ.


Ο κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για το έργο της υπηρεσίας και συνεχάρη τα στελέχη της για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.


Και επίσημα στον "πάγο" η έκτη δόση για την Ελλάδα


Και επίσημα στον "πάγο" η έκτη δόση για την Ελλάδα
Και επίσημα στον «πάγο» μπαίνει η απόφαση για την εκταμίευση της πολυσυζητημένης 6ης δόσης, των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Eurogroup.
Αυτό σημαίνει αυτομάτως παράταση στην αγωνία για τη νέα δόση του δανείου προς την Ελλάδα, με τα ταμειακά διαθέσιμα να εξαντλούνται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, την κυβέρνηση να επιδίδεται σε «φοροσαφάρι», εξαγγέλλοντας νέα μέτρα, προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες τρύπες, και το Reuters να αναφέρει για επικείμενη πτώχευση εντός του Νοεμβρίου.

Κύπρος: Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Για περίπου δυόμισι ώρες συνεδρίασε, αργά χθες το βράδυ, στην οικία του Δ.Χριστόφια, το υπουργικό συμβούλιο για να μελετήσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς , στις 11 Ιουλίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Το πόρισμα αποδίδει σοβαρές θεσμικές και προσωπικές πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια και στους τέως υπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και Άμυνας Κώστα Παπακώστα.

Στην κόψη του ξυραφιού κυβέρνηση και πληρωμές.Όλα ανοιχτά, ακόμα και για εκλογές.


Με σκυμμένο το κεφάλι παρακολουθούν τις εξελίξεις  τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με απορία και  οργή οι πολίτες.


- Γ. Παπανδρέου: Όλα θα πάνε καλά, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ!

- Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Ελλάδα δε θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης.