Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέρκελ-Ολάντ σε Τσίπρα: Λίγος ο χρόνος που απομένει

Πριν καν καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα , οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας Μέρκελ και Ολάντ έδειξαν ότι αναμένουν τι θα πει για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις

Επιμένει για φθηνά φάρμακα από τον στρατό η Ξουλίδου

Eξηγήσεις για τις δηλώσεις της σχετικά με την παραγωγή φαρμάκων από τον στρατό, έδωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου στον ΒΗΜΑ FM.
Εξηγεί ότι μιλά για ήδη υπαρκτές δομές του στρατού

Στις Βρυξέλλες και η Φώφη Γεννηματά βάζει πλάτη στην εθνική συνεννόηση

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και μάλιστα σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας και κοινωνικής πίεσης αναδεικνύει η κ. Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία σήμερα θα βρίσκεται στις

Ο Τσίπρας ζήτησε δάνειο 7 δισ ευρώ σύμφωνα με την ANSA

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANSA, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους εταίρους, εντός του επόμενου 48ωρου χρηματοδότηση ύψους 7 δισ ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της χώρας έτσι ώστε να μην χρεωκοπήσει.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Τρώμε ξύλο στο Eurοgroup -Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι υπουργοί Οικονομικών -Ολες οι δηλώσεις

Σφυροκόπημα δέχεται η Ελλάδα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που προσέρχονται στο Eurogroup. Στο σύνολό τους, οι υπουργοί έκαναν σκληρές δηλώσεις για ελάφρυνση χρέους και Grexit.
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών φάνηκε αρνητικός στην προοπτική ενός δανείου-

Αρθρο Ε.Βενιζέλου:«Το Οχι που πήγε να γίνει Ναι μπορεί να ξαναγίνει Οχι»

Με άρθρο του που τιτλοφορεί  «Ο Λαός ως εργαλείο» και ανέβηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτιμά πολιτικά και το δημοψήφισμα και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Θεωρεί ότι και το δημοψήφισμα κατέστησε «τον λαό ως πολιτικό εργαλείο» και η ερμηνεία του Οχι σε Ναι στη

Με τρία σχέδια-φωτιά περιμένουν οι Βρυξέλλες τον Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός έχει ταξιδέψει αναρίθμητες φορές στις Βρυξέλλες τους τελευταίους 5 μήνες.Ομως η σημερινή του επίσκεψη είναι διαφορετική, γιατί έχει μεσολαβήσει ένα πολιτικό γεγονός-τομή στις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της Ευρωζώνης: το δημοψήφισμα της Κυριακής και το εκρηκτικό «Οχι» με

ΕΚΤ: Κλείνει την στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες – Διατηρεί τον ELA αλλά «κουρεύει» τα ενέχυρα

Με μια απόφαση που προκαλεί πρόβλημα στις τράπεζες της Ελλάδας, η ΕΚΤ αποφάσισε μεν να διατηρήσει τον ELA αλλά «κουρεύει» τα ενέχυρα.
Ετσι, οι ελληνικές τράπεζες έχουν μικρό «μαξιλάρι», κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται τα επίπεδα ρευστότητας.

Οι Σοσιαλιστές προωθούν σχέδιο για δάνειο–γέφυρα προς την Ελλάδα

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα  για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το «Βήμα”, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ενημέρωσε την ευρωομάδα για τη συνεδρίαση του

Φεύγει για Βρυξέλλες η Φ.Γεννηματά για τη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών της Ε.Ε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εκλήθη εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνάντηση των επικεφαλής σοσιαλδημοκρατών σε κυβερνητικά σχήματα με θέμα την Ελλάδα.
Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Ολαντ, Ρέντσι, Γκάμπριελ, Φάιμαν

Οδ.Κωνσταντινόπουλος: «Ο νέος ΥΠΟΙΚ Ευ.Τσακαλώτος δεν έχει ούτε ένα ευρώ σε ελληνική τράπεζα»

«Δεν ενοχλεί τους πολίτες και δη το 62% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει βγάλει όλα τα χρήματά του στο εξωτερικό;» αναρωτιέται με ανάρτηση του στο Twitter ο βουλευτής του