Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Λυμπερόπουλος

«Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί»

Με μία σύντομη δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε ότι διαγράφεται από τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μετά τις δηλώσεις που έκανε κατά του διοικητή του ΙΚΑ.

«Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ληστεία σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Με 8.000 ευρώ στην τσέπη έφυγε ένας ληστής από υποκατάστημα τραπέζης.
Ο δράστης μπήκε στο υποκατάστημα τραπέζης που στεγάζεται εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και με απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 8.000€.
Στη συνέχεια έγινε «καπνός» με την αστυνομία να αναζητά τα ίχνη του. Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει γίνει ξανά στο παρελθόν «στόχος» ληστών.

ΕΕ: Σενάριο πέντε σημείων με "ελληνικό κούρεμα" έως 50%


ΕΕ: Σενάριο πέντε σημείων με "ελληνικό κούρεμα" έως 50%
Απομείωση των ελληνικών ομολόγων που μπορεί να φτάνει μέχρι και το 50%, «αναχώματα» στήριξης για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ είναι τα κεντρικά σημεία ενός από τα σενάρια που εξετάζει η Ευρωζώνη εν όψει της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαβουλεύσεις που επικαλείται το Bloomberg.
Το σχέδιο συμπληρώνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα ώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εξέταση αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες ώστε να γίνει στενότερη η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Θηλυκές ορμόνες εναντίον καρκίνου του προστάτη


Θηλυκές ορμόνες εναντίον καρκίνου του προστάτη
Τα οιστρογόνα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη σε ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σε υπάρχουσες θεραπείες. Αυτό υποστηρίζει ομάδα αυστραλών επιστημόνων η οποία ανακάλυψε ότι ορισμένοι τύποι θηλυκών ορμονών επιδρούν απευθείας στα καρκινικά κύτταρα οδηγώντας τα ακόμη και στην… αυτοκτονία.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η μελέτη βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο. Η επικεφαλής της Γκέιλ Ρισμπρίτζερ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μόνας στην Αυστραλία η οποια την παρουσίασε σήμερα σε συνέδριο της Φιλανθρωπικής Εταιρείας Καρκίνου του Προστάτη στο Λονδίνο, τόνισε ότι έχουμε ακόμη «πολύ δρόμο» ως την κλινική εφαρμογή της.

H «επιταχυνόμενη επιστήμη» του CERN στο κέντρο Νόησις της Θεσσαλονίκης

H έκθεση φιλοξενεί μεταξύ άλλων ένα μοντέλο του LHC
Μια έκθεση που ξεναγεί τον επισκέπτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας και τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων φιλοξενείται τον Οκτώβριο στο «Νόησις», το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, με τίτλο Επιταχυνόμενη Επιστήμη: Αναζητώντας τα μυστήρια του Σύμπαντος, θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Στο μεγαλύτερο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του κόσμου, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Πόσο πληθυσμό θα έχει η γη τον Νοέμβριο;


Οι εκτιμήσεις από το Τμήμα Πληθυσμού του ΟΗΕ κάνουν λόγο για επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου παρόλο που ανεξάρτητοι δημογράφοι δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη.



Ένας από αυτούς είναι και ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης. Ο ίδιος διαμαρτύρεται στο περιοδικό New Scientist ότι ο ΟΗΕ “δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες”.

«Αν πεθάνουμε εμείς θα πεθάνετε όλοι μαζί μας»


Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία των ιδιοκτητών ταξί, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος βγήκε στο μπαλκόνι των γραφείων του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης και εξαπέλυσε απειλές κατά της κυβέρνησης.

«Αν πεθάνουμε εμείς θα πεθάνετε όλοι μαζί μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και προειδοποίησε ότι «θα πάμε τόσο κοντά τους, ώστε η ανάσα μας να τους πνίγει και να μη μπορούν να αναπνεύσουν».

Στον ...αστερισμό του Στρος Καν



Στα μπουντρούμια του Αττίλα ο πρώην υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος συνελήφθη χθες παράνομα από την ψευδοαστυνομία με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε ερωτικό αδίκημα με ένα ανήλικο και κατηγορείται για ''σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης''.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, μέλος της παγκόσμιας τράπεζας και μέλος της διαπραγματευτικής οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου το οποίο διέταξε την τριήμερη κράτησή του.

Πρόγραμμα Υπολογιστή θα μας αποκαλύψει ποιός έγραψε τη Βίβλο..


Write stuff: The computer program searches for how common words are used throughout the scriptures
Το ποιος έγραψε τη Βίβλο είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη για αρκετούς αιώνες. τώρα έρχεται ένα νέο πρόγραμμα υπολογιστή που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο!
Ισραηλινοί επιστήμονες σε συνεργασία με αναλυτές της Βίβλου κατόρθωσαν να συντάξουν έναν αλγόριθμο που διακρίνει τα διαφορετικά στυλ συγγραφής και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς.

Πολύ σύντομα θα μιλάμε και για «οσφρητικά» effects στις ταινίες



Η εικόνα στις τηλεοράσεις γίνεται ολοένα και πιο καθαρή, πιο εντυπωσιακή πιο ζωντανή, ο ήχος τα ίδια πιο γεμάτος, πιο δυνατός, οπότε τι μας λείπει για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πραγματικά home theatre( εκτός από το να φέρουμε ένα θίασο στο σπίτι φυσικά), μιας και έχουμε καλύψει όραση και ακοή, κάτι για ερεθίζει και την όσφρηση.

Έχει γίνει αρκετές φορές λόγος, για συσκευές οι οποίες θα δίνουν αυτήν την δυνατότητα και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας.

Η ιστορία πίσω από το μαύρο ζιβάγκο του Τζομπς

Η ιστορία πίσω από το μαύρο ζιβάγκο του Τζομπς
Το μυστήριο πίσω από τη «στολή» που συνόδευε τις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις του Στιβ Τζομπς, δηλαδή το μαύρο ζιβάγκο, το τζιν παντελόνι μάρκας Levi's 501 και τα αθλητικά παπούτσια μάρκας New Balance 991, αποκαλύπτει η βιογραφία του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Όλα άρχισαν από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία αρχές της δεκαετίας του '80. Ο Τζομπς είχε επισκεφθεί, μεταξύ των άλλων, τη Sony. Όταν συναντήθηκε με τον Ακιο Μορίτα, επικεφαλής της εταιρείας, ζήτησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν την ίδια στολή. 

MacBook Pro από χρυσό 24 καρατίων και διαμάντια


MacBook Pro από χρυσό και διαμάντια 24 καρατίων (1)
Η εταιρεία Computer Choppers, που ασχολείται με πανάκριβες μετατροπές διαφόρων γνωστών gadgets, έκανε και πάλι το θαύμα της! Αντικείμενο αυτή την φορά ένα Apple MacBook Pro το οποίο διακοσμήθηκε με χρυσό 24 καρατίων και διαμάντια. Το πολυτελές laptop παρουσιάστηκε -που αλλού- στο Dubai, κατά την διάρκεια της έκθεσης Gitex, ενώ η τιμή του παραμένει άγνωστη.

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναλάβει τις ευθύνες της


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα χτεσινά επεισόδια στην ΚΕΔΕ εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση

αναφέρεται ότι «το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης είναι το τελευταίο που θα αρνηθεί στους εργαζόμενους και στους ανέργους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή συγκυρία. Αυτό ισχύει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και για τους εργαζόμενους στους Δήμους  και κυρίως για εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την βαριά και ανθυγιεινή δουλειά της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Επίθεση ΝΔ στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σφοδρή κριτική στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους και τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής, που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους. «Κανένας κύριος Μπαλασόπουλος δεν μπορεί

ΔΗΣΥ: ΖΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση "να προχωρήσει άμεσα στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών" θεωρεί η Δημοκρατική Συμμαχία, κατηγορώντας παράληλλα την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί σαν παθητικός δέκτης κάθε συντεχνία να οδηγεί στο χάος τη χώρα". Συγκεκριμένα...
"οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, εκβιάζουν την ελληνική κοινωνία, ταλαιπωρούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και νεκρώνουν πλήρως την αγορά", παρατηρεί η Δημοκρατική Συμμαχία,

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την όρεξη σου;


Υπάρχουν διαστήματα που η όρεξη σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όμως μην αγχώνεσαι. Η επιλογή του τροφίμων, το μέγεθος μερίδας, ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνεις το φαγητό, η ταυτόχρονη παρακολούθηση τηλεόρασης, η φυσική δραστηριότητα επηρεάζουν το τι και πόσο τρως.

Τι προκαλεί όμως την αυξημένη κατανάλωση φαγητού;

1. Η γεύση του
Έρευνες έδειξαν ότι η πρόσληψη θερμίδων είναι μεγαλύτερη όταν το γεύμα αποτελείται από ποικιλία τροφίμων, όταν το φαγητό είναι πιο ενεργειακά πυκνό (δηλαδή έχει προστεθεί μεγαλύτερη ποσότητα μαγειρικού λίπους).

Οι Έλληνες πεινάνε και ο Λοβέρδος πάει ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο!!!


Τεράστια έκπληξη προκάλεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η δημοσίευση απόφασης για ταξίδι του υπουργού Υγείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οπως μεταδίδει το wwe.iatronet.gr, σε μία εποχή που οι Έλληνες δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η αποστολή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και των δύο

Επιστράτευση για τα σκουπίδια, απειλές Πάρι για απολύσεις και... διυπουργικό κόψιμο μισθών


  
Επιστράτευση για τα σκουπίδια, απειλές Πάρι για απολύσεις και... διυπουργικό κόψιμο μισθών
Το κόψιμο των μισθών στους καταληψίες της καθαριότητας αποφάσισε η κυβέρνηση σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Ρέππα, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χρήστου Παπουτσή και Χάρη Καστανίδη. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε επείγουσα

Επέστρεψε στη Ν.Δ. ο Στάθης Αβραμίδης


Την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή) ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στάθης Αβραμίδης.

Ο κ. Αβραμίδης έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία και αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόφασή του να επανενταχθεί στο κόμμα.

Επιταχύνονται οι εξελίξεις - Ο Τρισέ βάζει το μαχαίρι στο λαιμό - Απειλεί την Ευρώπη πως θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς χρήματα


''Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα γίνονται αποδεκτά τα ομόλογα της ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα'' τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Πολύ απλά ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ ΕΚΒΙΑΖΕΙ με ντόμινο χρεοκοπίας την Ευρώπη ώστε να πάρει μέτρα σωτηρίας για την Ελλάδα.Τους λέει-εκβιάζει πως θα κόψει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες και τότε ο σώζων εαυτό σωθήτω!

Σαν Σήμερα...




1863: Ο σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

Παλαιοντολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη φωλιά του μυθικού Κράκεν!

Kraken (1)

Ερευνητές από Κολέγιο της Μασαχουσέτης με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Μαρκ Μακ Μέναμιν, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αρχαία φωλιά του μυθικού Κράκεν!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής, στη Μινεάπολη στις 10 Οκτωβρίου, μέσα στη φωλιά βρέθηκαν τα οστά θυμάτων του Κράκεν, ανάμεσά τους εκείνα Ιχθυόσαυρων, οι οποίοι θεωρούνται από τα κορυφαία αρπακτικά ζώα της θάλασσας!

Ένας Αλβανός διεκδικεί την μισή Κατερίνη!


Κεραυνός εν αιθρία στην Κατερίνη! Ενας Αλβανός υπήκοος, απόγονος παλαιών κατοίκων της περιοχής, κατέθεσε αγωγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί να του δοθεί κληρονομικώ δικαίω η μισή πόλη! Ο

Συνάντηση Καρχιμάκη με Γάλλους Σοσιαλιστές

Με αντιπροσωπεία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα συναντηθεί σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας είναι Catherine Trautmann, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βενιζέλος: Την επόμενη εβδομάδα η λίστα με τους μεγαλοφειλέτες




Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή , επισήμανε πως πρόθεση του είναι να δημοσιοποιηθεί η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως περιμένει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σημείωσε ότι ελπίζει πως θα είναι θετική.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Τα εννέα άτομα που θα αποτελούν τη νέα διοίκηση των «ασπρόμαυρων» γωνστοποιήθηκαν στον Ερασιτέχνη και τα ονόματά τους κατατέθηκαν ήδη στο Πρωτοδικείο.
Το… παζλ της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμπληρώθηκε. Ο επιχειρηματίας Στέφανος Σαράτσης θα αποτελέσει το ένατο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με τα ονόματα που θα το αποτελούν να έχουν κατατεθεί ήδη στο Πρωτοδικείο, καθώς το βράδυ της Πέμπτης ειδοποιήθηκε σχετικά και ο Ερασιτέχνης.

Συνάντηση Παπούλια - Μανιάτη


Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα των διαγωνισμών για τις πετρελαϊκές έρευνες σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η Βούλα Τεκτονίδου στη θέση του Θωμά Ρομπόπουλου;

Η Βούλα Τεκτονίδου είναι η επιλαχούσα που πρόκειται να πάρει τη θέση του Θωμά Ρομπόπουλου στη Βουλή στην περίπτωση που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη
όσα ανακοίνωσε το πρωί και παραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Μιλώντας στο Thestival, η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε: «Επιτελώ και έχω ακόμη να επιτελέσω σημαντικό έργο από τη θέση μου στον

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΣΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ενώ τα σκουπίδια δημιουργούν μία αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση στην Αθήνα. Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα εκδώσει σήμερα στις 9 υγειονομική διάταξη, κάτι που συνεπάγεται πως θα ισχύουν

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αύξηση των ασθενών

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αύξηση των ασθενών
Αυξήθηκαν τα ποσοστά ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας στην Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, το ποσοστό της  αύξησης τα τελευταία 20 χρόνια φθάνει περίπου το 9%, ενώ όπως τόνισε ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, «η Ελλάδα  συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες υψηλού κινδύνου, σε ότι αφορά τη σκλήρυνση κατά  πλάκας».

Διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας οτι υπήρξαν λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία


Υπουργείο Παιδείας: "Δεν υπήρξαν λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία"
Το υπουργείο Παιδείας απάντησε σε δημοσιεύματα περί καταγγελιών του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.
"Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει καμία αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών αναφορικά με κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.
Σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Αθήνα ο Μεντβέντεφ


Επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις.

Γέρασε μέσα σε μια..... νύχτα! (video)


Γέρασε μέσα σε μια..... νύχτα!
Αυτό και αν είναι απίστευτο! Μια 23χρονη κοπέλα από το Βιετνάμ κυριολεκτικά γέρασε μέσα σε μερικές ημέρες. Ενώ έσβησε 23 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της με έναν «μαγικό» τρόπο βρέθηκε 50 χρόνια μπροστά, σε ηλικία δηλαδή 73 ετών!

Η νεαρή κοπέλα όταν είδε το σώμα της να αλλάζει και εκεί που ήταν όμορφη και …νέα, ξαφνικά έγινε …γιαγιά, πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν και την έβαλαν να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Καμπανάκι βαράει και η Πορτογαλία


Πολλά τα οικονομικά προβλήματα για πολλές χώρες της Ευρωζώνης.. Ας μην κρυβόμαστε.. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα. Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας για το 2011 ξεπέρασε τα.

Κατέθεσε ο Κουσελάς για την λίστα με τους φοροφυγάδες

Κατέθεσε ο Κουσελάς για την λίστα με τους φοροφυγάδες
Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κατέθεσε το πρωί ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης που διενεργείται μετά τους ισχυρισμούς του στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για λίστα με φοροφυγάδες που είχε παραδώσει που παραμένει ακόμη και σήμερα αναξιοποίητη, την οποία συνέδεσε με την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση.

«Κάποιοι παίζουν με το μέλλον του λαού»


Έκκληση για εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις επεσήμανε: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι Γερμανοί ή Φινλανδοί.

Επισκέψεις Ν. Αφεντουλίδη σε οικισμούς του δήμου Κιλκίς


Επισκέψεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα ο δημοτικός συνδυασμός "Κοινωνία της Δημιουργίας", με επικεφαλής το Νίκο Αφεντουλίδη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

«Διαφωνούμε με τον τρόπο» είπε ο Αβραμόπουλος στη Λαγκάρντ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ.


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχει επαφές στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Η πρώτη ήταν αυτή με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο έγινε σε φιλικό κλίμα. 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟΥΣ


Του Γρηγόρη Σαρίδη

Σε μεταβατικές εποχές κρίσεων κινητοποιούνται τόσες και τέτοιες δυνάμεις που διαμορφώνουν προϋποθέσεις απρόβλεπτων καταστάσεων. Τότε, είτε πολιτικές ηγεσίες με καθαρό μυαλό και σταθερή πολιτική κατεύθυνση οδηγούν τις κοινωνίες στην έξοδο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, είτε ρυμουλκούνται από τις εξελίξεις καταλήγοντας στην καταστροφή όλοι.
Στην ελληνική εκδοχή ο ιδιότυπος συνδυασμός εσωτερικών αντιφάσεων και εξωτερικών εξελίξεων αποκαλύπτουν ότι το υπάρχον σύστημα μη παραγωγής, κατανάλωσης, διανομής και εξουσίας αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει την λειτουργική αναπαραγωγή του.

Παραιτείται ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος

Παραιτείται ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης ρίχνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε δημόσια ότι παραιτείται από βουλευτής!

Ο κ. Ρομπόπουλος είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει σοβαρές αποφάσεις μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά τελικά ανακοίνωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ότι θα υποβάλλει την παραίτηση του τη Δευτέρα.

Η λύση για το χρέος έρχεται


Τις διεθνείς επαφές του πυκνώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου, ώστε να εξασφαλίσει ότι  θα δοθεί λύση στο πρόβλημα του  ελληνικού χρέους στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  με κρυφή ελπίδα ότι αυτή θα είναι  η καλύτερη δυνατή για τη μη κατάρρευση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά τις συναντήσεις, που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον  πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν Βαν Ρομπόι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ το βράδυ της Πέμπτης και με δεδομένο ότι το Ταμείο εξαρτά τη στάση του από την τελική λύση, που θα δώσει στο πρόβλημα η Ευρώπη.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος Συκεών

Για τον προπηλακισμό του

Για καθοδηγούμενη επίθεση έκανε λόγο ο δήμαρχος Συκέων, αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όταν επιχείρησαν να του φορέσουν κουκούλα. Ο Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις είναι πάντοτε ανοιχτές και ποτέ δεν καλείται η αστυνομία ενώ πρόσθεσε ότι δέχθηκε προπηλακισμούς και κατά την είσοδο του στο κτίριο.

Εργαζόμενοι κατέλαβαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης



Εργαζόμενοι κατέλαβαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Το δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατέλαβαν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, αποκλείοντας τις εισόδους και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανέναν την είσοδο στο κτίριο.

Όπως λένε οι καταληψίες, σκοπεύουν να παραμείνουν στο δημαρχείο έως ότου πάρουν πίσω όλα όσα τους «στέρησε η

Πέθανε ο Ντένις Ρίτσι, ένας από τους πατέρες του Unix και της γλώσσας C

Ο Ντ.Ρίτσι το 1999
Ένας από τους πιο σπουδαιότερους επιστήμονες της πληροφορικής και προγραμματιστές των τελευταίων δεκαετιών, ο Ντένις Ρίτσι πέθανε σε ηλικία 70 ετών μετά από μακρά ασθένεια ανακοίνωσαν οι οικείοι του.

Ο Ρίτσι από κοινού με τον Κεν Τόμσον, ενώ δούλευαν στη Bell, δημιούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 το λειτουργικό σύστημα Unix το οποίο επηρέασε βαθύτατα την πορεία των λειτουργικών συστημάτων μέχρι σήμερα.

Το GNU/Linux, η οικογένεια του BSD και το OS X της Apple είναι απόγονοι του πολυχρηστικού αυτού του συστήματος το οποίο γράφτηκε στη γλώσσα C (επίσης δημιουργημένη από τον Ρίτσι και Τόμσον) που και αυτή χρησιμοποιείται ευρύτατα μέχρι σήμερα. 

5 τύποι ερωτικών σχέσεων !


Δεν συζητήσατε για «αποκλειστικότητα» αλλά κοιμάστε μαζί. Είστε μόνο φίλοι αλλά τα «βρίσκετε» και στο κρεβάτι. Σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο κοινούς τύπους ερωτικών σχέσεων για να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο.

Κιλκίς: Σύλληψη Αφγανού για μεταφορά λαθρομεταναστών


  
Κιλκίς: Σύλληψη Αφγανού για μεταφορά λαθρομεταναστών
Στη σύλληψη ενός 35χρονου Αφγανού για μεταφορά λαθρομεταναστών, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.



Ο 35χρονος εντοπίστηκε την ώρα που οδηγούσε στην
Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (στο ύψος του Πολυκάστρου), ενώ εντός του αυτοκινήτου του επέβαιναν εννέα παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων οι πέντε ήταν