Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στον αέρα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Στον αέρα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η ημερομηνία της Εθνικής Συνδιάσκεψης με τα μέλη του Παπανδρεικού μπλοκ να επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής και με την εσωκομματική αντιπολίτευση να διαρρέει πως η αλλαγή των ημερομηνιών έχει κλείσει.
Αυτό προκύπτει από την νέα σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Την σύσκεψη απασχόλησαν οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και τα τεχνικά ζητήματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του

Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον ευρωπαϊκό τίτλο της "Πράσινης Πρωτεύουσας"

Ημερίδα με θέμα "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014; Η διαμόρφωση ενός νέου αστικού περιβάλλοντος και τα αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες" διοργανώνει την
Παρασκευή 2 Μαρτίου η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

168 ''Nαι'' στη σύσταση Eξεταστικής για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

168 Nαι στη σύσταση Eξεταστικής για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009
Με 168 υπέρ και 76 κατά «πέρασε» τελικά από τη Βουλή η
πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

 Ειδικότερα, σε σύνολο 256 ψηφισάντων, 168 βουλευτές ψήφισαν «ναι» (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ανεξάρτητοι της ΔΗΜ.ΑΡ και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές), 76 ψήφισαν «όχι» (ΝΔ και ανεξάρτητοι) και «παρών» 12 βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανεξάρτητοι.

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ: Το απόλυτο γιατρικό


Τρώτε ωμά τριμμένα καθημερινά για βελτίωση λειτουργίας συκωτιού και θεραπεία φλεγμονών στο γαστρεντερικό σύστημα και ουροδόχο κύστη. Τρώγοντας ολόκληρο μαγειρεμένο βοηθάτε την παρεμπόδιση και θεραπεία δυσκοιλιότητας και αιμορροίδων. Ο φρέσκος χυμός θεωρείται πολύ καλή θεραπεία μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Πίνοντας τον χυμό βοηθάτε τον οργανισμό να αποθηκεύσει θρεπτικά συστατικά . Αναμείξτε χυμό πάντζαριού και αγγουριού

Υπό τον έλεγχο της τρόικας η Πορτογαλία για να πάρει την επόμενη δόση


Η τρίμηνη αξιολόγηση για το σχέδιο διεθνούς δανεισμού της Πορτογαλίας εξελίσσεται «πολύ καλά», τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Άλβαρο Σάντους Περέιρα, τη στιγμή που η Τρόικα των δανειστών της (ΕΕ, ΕΚΤ,ΔΝΤ) αναμένεται να ολοκληρώσει τον έλεγχό της την ερχόμενη

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Εγώ μ@...κ@ς δεν πιάνομαι και φουστίτσες δεν φοράω»



Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Εγώ μ@...κ@ς δεν πιάνομαι και φουστίτσες δεν φοράω»

Η σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης για τον τελικό του Κυπέλλου δεν έγινε σε καλό κλίμα όπως θα περίμενε κανείς, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το "αιώνιο" παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ελληνικού (10/3).

Επιστολή 8 βουλευτών για τις καταθέσεις βουλευτή στο εξωτερικό

Να δοθεί άπλετο φως στην υπόθεση των καταθέσεων ύψους ενός εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από Έλληνα βουλευτή ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή τους οκτώ βουλευτές.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ.κ. Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Μαγκούφης, Μάντατζη Τσετίν, Γ. Παπαμανώλης, Θ. Παραστατίδης, Ιω. Μιχελογιαννάκης και Β. Τόγιας ζητούν επίσης από τον κ.

Εγκεφαλική ασθένεια μετατρέπει 22χρονη σε βρέφος


Alanna Wong (4)
Η Alanna Wong είναι μια φυσιολογική 22χρονη γυναίκα από το Σιάτλ, εκτός από τις ξαφνικές περιπτώσεις που μεταμορφώνεται σε βρέφος!

Μητέρα άφησε το μικρό αγοράκι της να πνιγεί.Παραδέχτηκε πως το μισούσε...


Neha Patel, 32, of Lakeland, Florida  is accused of drowning her 1-year-old son, Isham Patel.

Η 32χρονη γυναίκα συνελήφθη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Τάμπα να κάθεται μέσε στο αυτοκίνητό της και να σκέφτεται πώς θα πηδήξει από τον τελευταίο όροφο. Όπως δήλωσε στις αστυνομικές αρχές, δεν τόλμησε να το κάνει καθώς περνούσαν συνέχεια άτομα. 

Η Neha Patel βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού της, όταν ο ενός έτους γιος της Ishan μπουσούλησε προς το μέρος της. Εκείνη, όπως δήλωσε στον σερίφη, τον χαστούκισε γιατί δεν ήθελε με τίποτα να ανέβει αγκαλιά της. «Τον σιχαινόμουν από την πρώτη ημέρα που τον γέννησα» ανέφερε ψυχρά η μητέρα, η οποία είναι υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να φανεί αν πάσχει από επιλοχία κατάθλιψη, που οδήγησε στο τραγικό περιστατικό.

Γυρίσματα στη Νάουσα Το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» καταγράφει η κάμερα του Παντελή Βούλγαρη


Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και, πιο συγκεκριμένα, στη λατρεία του θεού Διονύσου

Μέσα από την κινηματογραφική «ματιά» του Παντελή Βούλγαρη θα «ζωντανέψει» το δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ο γνωστός σκηνοθέτης πραγματοποιεί γυρίσματα στην πόλη, τα οποία θα συμπεριλάβει στην νέα του ταινία με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους και κάλυψαν την ιστορική διαδρομή που ακολουθούν τα «μπουλούκια» στις παραδοσιακές γειτονιές της πόλης (μάζεμα του μπουλουκιού, άδεια από το δήμαρχο, «Πουλιάνα», «Στραβός Πλάτανος», «Αλώνια» και άλλα).

Π. Κωστόπουλος – Τ. Μπαλατσινού: Μαζί στη δουλειά και στη ζωή, στην άνοδο και στην πτώση!



Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού έσμιξαν τις ζωές τους το 1996. Εκείνος ήταν ένας παντοδύναμος εκδότης και εκείνη ένα πανέμορφο μοντέλο που είχε φορέσει το στέμμα της Σταρ Ελλάς.

Ο Πέτρος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Τζένη και της φόρεσε ένα άλλο στέμμα στα σκαλιά της εκκλησίας και την έκανε βασίλισσα στη ζωή του! Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, δύο κόρες κι έναν γιο, δημιουργώντας μία ευτυχισμένη οικογένεια.

«ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ...» Διαμαντοπούλου: Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες


Διαμαντοπούλου: Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες
Την κατανόησή της για την οργή των παιδιών αλλά και την ανάγκη να καταλογισθούν ευθύνες για τις πράξεις τους επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην «Κοινωνία Ωρα Mega».
Αναφερόμενη στα έκτροπα της παρέλασης των Ιωαννίνων, η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τα όσα γίνονται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και τα ίδια ευθύνη για την συμπεριφορά τους.

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το PSI στην Βουλή

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το PSI στην Βουλή
Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης. Επικριτική υπήρξε και η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουπλή.

Καλύπτονται οι μικροοφειλέτες



"Όλες οι δημοσιογραφικές πηγές που επικαλέιται ο κ. Τσίπρας είναι εκείνοι που δεν θέλουν την Ευρωζώνη και το ευρώ, και όχι μόνο για την Ελλάδα.  Χαίρομαι όμως που έχει αυτή τη βιβλιογραφία υπόψη του γιατί φαίνεται τι εκφράζει ο καθένας. 
Mικροομολογιούχοι:"Άρα, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επενδύσει ελπίδες, ιδρώτα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα".
Στεγαστικά:"Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, καταναλωτικά και

Τους "πνίγουν" οι εισφορές



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα επαγγελματίες που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν την αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών έως το τέλος της κρίσης, τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ χωρίς τόκους, χωρίς προκαταβολή και με χαμηλή δόση, την

«Ο Καμμένος θα είναι στο 14% !»


Το τοπίο από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει! Μετά το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά, οι πάγοι έχουν αρχίσει να λιώνουν και ξεκίνησε η διαδικασία επιστροφής για την πλειοψηφία των διαγραμμένων της ΝΔ!

‘Οχι όμως για όλους! Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη σήμερα στο εντευκτήριο της Βουλής με τους διαγραμμένους της ΝΔ, να έχουν.

«Κάψτε» το κοιλιακό λίπος με 4 τροφές


Ξεχάστε όλα τα παραδοσιακά κόλπα που ξέρατε ως σήμερα για να χάσετε βάρος και δείτε ποιες τροφές θα σας στείλουν για ύπνο, βοηθώντας σας να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας και την κοιλιά σας.

«Μυστικός δείπνος» 20 βουλευτών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

«Μυστικός δείπνος» 20 βουλευτών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ




Την ώρα που στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου καλά κρατούν.

Την Τετάρτη, περίπου 20 βουλευτές του κόμματος βρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συζήτησαν προκειμένου να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή που θα ακολουθηθεί μεταξύ αυτών ως προς την επιλογή του υποψηφίου.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στην λεγόμενη «κίνηση των επτά» στους οποίους ανήκουν

ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΕΕ ΚΑΙ ΟΕΚ

Τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού, στον οποίο θα περάσουν ορισμένες από τις παροχές της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας που καταργούνται, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Η χρηματοδότησή του Οργανισμού θα. γίνεται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων.

Το Κάψιμο του Καρνάβαλου στο Κιλκίς



Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς και του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. H λήξη της Αποκριάς 2012 στο Δήμο Κιλκίς είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2012 με το κάψιμο του Καρνάβαλου και την ανακοίνωση των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και τον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Βέβαια, από τη μεγάλη αυτή εορταστική βραδιά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, η μουσική, οι φωτιές, δωρεάν κρασί και φυσικά πλούσιο αποκριάτικο θέαμα.

Πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ έκλεβαν Ρώσοι πράκτορες


Πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ έκλεβαν Ρώσοι πράκτορες Μέσα σε βαλίτσες μετέφεραν τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ για την ατομική βόμβα οι Ρώσοι πράκτορες την εποχή του ψυχρού πολέμου, με συνέπεια η χώρα τους να πετύχει την έγκαιρη κατασκευή του υπερόπλου και να αντισταθμίσει την ισχύ του αντιπάλου της. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,εξήρε τους επιστήμονες της εποχής του ψυχρού πολέμου για το ότι έκλεψαν πυρηνικά μυστικά των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αυτό δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να παραμείνουν η μοναδική δύναμη που διέθετε πυρηνικά όπλα. 

Σκανδαλίδης: Φυσική εξέλιξη η ανάληψη της προεδρίας απο τον Βενιζέλο

Για νέα ίδρυση (και όχι απλώς επανίδρυση) του ΠΑΣΟΚ με διατήρηση των αξιών του, αλλά με μία καινούρια διάσταση έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης
μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέσω εκλογών από τη βάση, ενώ δήλωσε ότι είναι φυσική εξέλιξη η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσθέτοντας πάντως ότι μπορούν να υπάρξουν και νέες υποψηφιότητες.

24ωρη απεργία των γιατρών

24ωρη απεργία των γιατρών
 
Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας σήμερα θα υπολειτουργούν λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών
 Οι αλλαγές στον χώρο του φαρμάκου και κυρίως οι συγχωνεύσεις αλλά και οι μειώσεις μισθών των νοσοκομειακών ιατρών και οι μειώσεις σε επιδόματα και υπερωρίες είναι στο στόχαστρο των εργαζόμενων στην υγεία.

ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Συγκεχυμένο παραμένει το τοπίο των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ένας από τους ενδιαφερομένους - ο Χάρης Καστανίδης - διεμήνυσε χθες ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να διεκδικήσει την προεδρία. Η...
επισήμανση Καστανίδη στο vima.gr φαίνεται πως δεν είναι άσχετη με τις έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις που συντελούνται σε επίπεδο διαγραμμένων βουλευτών για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Γερμανία : ''Καλολαδωμένες'' οι σχέσεις πολιτικών-επιχειρηματιών



Διαπλοκή και αδιαφάνεια διαπιστώνει η Διεθνής Διαφάνεια στην Γερμανία με αφορμή την υπόθεση του παραιτηθέντος Προέδρου Κρίστιαν Βουλφ.


Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις των γερμανικών εφημερίδων για τις ιδιαίτερες σχέσεις του με πλούσιους επιχειρηματίες στη μικρή διάρκεια της προεδρικής θητείας του, αλλά κυρίως στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου μπάνιου



Ένα κρύο μπάνιο, ιδίως μετά τη σωματική άσκηση, μπορεί να κάνει καλό στους πονεμένους μύες, όμως δεν είναι σίγουρο αν, κατά τα άλλα, είναι ασφαλές για την υγεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που επισημαίνει ότι το κρύο νερό ίσως προκαλέσει σοκ στον οργανισμό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Chris Bleakley του πανεπιστημίου του Ulster στη Β.Ιρλανδία, αξιολόγησαν 17 μελέτες που αφορούν 366 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να διασφαλίζουν ότι το κρύο μπάνιο -η λεγόμενη και «κρυοθεραπεία»- είναι μια ασφαλής μέθοδος.

Την Παρασκευή η επίσημη πρόταση για το PSI Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» του χρέους


Η πλειοψηφία της Βουλής αναμένεται να υπερηφίσει το νομοσχέδιο,. Κατά τη συζήτηση του ν/σ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, υπέρ ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία

Το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» του χρέους και τις ρήτρες συλλλογικής δράσης συζητείται αυτήν την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφισθεί εντός της ημέρας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων και για το γεγονός ότι συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την Παρασκευή αναμένεται η δημόσια προσφορά της κυβέρνησης για το PSI.

Ακατάσχετη ονοματολογία για τον βουλευτή με το 1 εκ. ευρώ



Σε μια ακατάσχετη ονοματολογία εντός και εκτός Κοινοβουλίου έχει οδηγήσει η αποκάλυψη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι Έλληνας ή Ελληνίδα βουλευτής έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011.

Από την Δευτέρα το βράδυ στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου κυκλοφορούν ονόματα βουλευτών για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα διαψεύσεις, ενώ την ίδια ώρα έντονες είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Απαγορευμένα φυτοφάρμακα στο νομό Σερρών


Κεντρική Μακεδονία Απαγορευμένα φυτοφάρμακα στο νομό Σερρών

Η παράνομη εισαγωγή  και χρήση Φ.Π. από άλλες χώρες, έστω και της Ε.Ε. οδηγεί στην επιβολή αυστηρών ποινικών και διοικητικών κυρώσεων επισημαίνει το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού  Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Π.Ε. Σερρών

Με τζίρο που πλησιάζει εκείνον της εμπορίας ναρκωτικών το οργανωμένο έγκλημα διακινεί απαγορευμένα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με έκθεση της Europol. Πάνω από το 25% των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ε.Ε. και τη χώρα μας προέρχονται από την εν λόγω παράνομη αγορά.

Στις 29/2 στο Βελλίδειο η επίσημη ΊΔΡΥΣΗ του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α


Κεντρική Μακεδονία Στις 29/2 στο Βελλίδειο η επίσημη ΊΔΡΥΣΗ του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σας προσκαλεί στην ομιλία του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Ένα όραμα, μία λύση: ΑΟΖ» στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.30.

Επίσης, στην ίδια εκδήλωση ο Π. Ψωμιάδης θα ανακοινώσει επισήμως την ίδρυση του φορέα «Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.»

Από 1η Μαρτίου σε ισχύ η δυνατότητα εφαρμογής των νέων κατώτατων μισθών



Η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22% (και 32% για τους νέους έως 25 ετών) θα μπορεί να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο ο κ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. «Η μείωση είναι δικαίωμα, αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη» είπε. 

Πριν δε στεγνώσει το μελάνι για τις μειώσεις στις επικουρικές ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειασθούν και νέες.

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.
1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία.

Yπερψηφίστηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία
που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι την Πέμπτη θα καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα

ΠΕΔΚΜ: Να σταματήσουν τα κακεντρεχή σχόλια για την Οικογένεια της Αυτοδιοίκησης

Μία ανακοίνωση - απάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για αδιαφορία των φορέων της Αυτοδιοίκησης στην "κατρακύλα" της ελληνικής οικονομίας, εξέδωσε η
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά οι καθημερινές προσπάθειες της Αυτοδιοικητικής Οικογένειας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το νέο όνομα της "Λέσχης Φίλων Άρη"!

Γυρίζει σελίδα η πρώην Λέσχη Φίλων Άρη. Όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στην έκτακτη γενική συνέλευση
που βρίσκεται σε εξέλιξη, το νέο όνομα του Φορέα είναι "Κοινωνία Μελών Άρη".Να θυμίσουμε πως με τον νέο αθλητικό νόμο, όλοι οι σύνδεσμοι θα μετονομαστούν σε λέσχες και έτσι δεν θα μπορούσε ο φορέας να έχει την ίδια ονομασία. Το θέμα της νέας ονομασίας ήταν το πρώτο που τέθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση και με ομόφωνη απόφαση των

Παρέμβαση Μέρκελ για το βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ

Παρέμβαση Μέρκελ για το βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ
Αίσθηση έχει προκαλέσει και στη Γερμανία η είδηση ότι Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε χρήματα» στο
εξωτερικό με την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει αναφορά στο θέμα.
 
Συγκεκριμένα, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «δεν είναι εύκολο να κόβονται μισθοί στην Ελλάδα και κάποιοι που έχουν χρήματα, να τα βγάζουν στο εξωτερικό». Ωστόσο, δήλωσε πως έχει απόλυτο σεβασμό στα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Βενιζέλος: Συμφωνία-απάντηση σε αυτούς που στόχευαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας



 
Βενιζέλος: Συμφωνία-απάντηση σε αυτούς που στόχευαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας
  

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος του ευρώ και θα στηρίζεται από τους εταίρους της» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική διεύθυνση και σταθερότητα.

«Οι συμφωνίες των Βρυξελλών είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία δένεται άρρηκτα με το ευρώ και την τύχη του» είπε.

ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΕ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Δεν κατεβαίνει. Αυτό τουλάχιστον λέει το δικό μας ρεπορτάζ. Και όχι μόνο δεν κατεβαίνει, αλλά θα υπάρξει συνάντηση με τον Βενιζέλο τις προσεχείς ημέρες. Τι λένε οι δικοί του άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες; Ότι δεν θα ρισκάρει εσωκομματική διαπόμπευση με ποσοστά γύρω στο 5%. Για να το λένε κάτι θα ξέρουν