Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τσίπρας στον ΑΝΤ1 για κορονοϊό: Δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες - Στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε

Για μία δύσκολη μάχη, που γίνεται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

80χρονος το έβδομο κρούσμα κορωνοϊού στο Κιλκίς

Κιλκίς: Έβδομο κρούσμα κορωνοϊού-Μεταφέρθηκε στη ΘεσσαλονίκηΤο έβδομο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού εντός των ορίων του νομού Κιλκίς διαγνώστηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου. ογδοντάχρονος με βαριά αναπνευστικά προβλήματα εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Νέοι περιορισμοί λόγω Πάσχα με αστυνομικά μπλόκα σε διόδια και εθνικές οδούς


Αστακός» η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου - Μπλόκο της αστυνομίας ...
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα στις 6 το απόγευμα νέα περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των ημερών του Πάσχα.Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας η ελληνική αστυνομία

Σέρρες: Περίπου 200 νέοι μετανάστες στο "Κλειδί"

Νέες αφίξεις μεταναστών προγραμματίστηκαν για τις επόμενες μέρες, στην κλειστή δομή που βρίσκεται στη θέση «Κλειδί», στη Σιντική Σερρών.

Ρωσία: Ετοιμο το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού -Σύντομα θα πωλείται και στην Ευρώπη

Tο πρώτο τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού στη Ρωσία, με τη χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού, να γίνεται η διάγνωση σε διάστημα 40 λεπτών με ποσοστό επιτυχίας 94%.

Χαρίτσης: Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα τώρα αλλιώς θα το πληρώσουμε στο πολλαπλάσιο

Να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να μην το πληρώσει στο πολλαπλάσιο στο μέλλον, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Επιστημονική πρόβλεψη: Στις 21 Απριλίου η κορύφωση της καμπύλης στην Ελλάδα

Επιστημονική πρόβλεψη για κορωνοϊό: Στις 21 Απριλίου η κορύφωση ...Πότε θα κορυφωθεί η επιδημία της Covid-19 στη χώρα μας; Πότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των αριθμών των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, των θυμάτων; Η πρώτη μάχη έχει κερδηθεί, προς το παρόν δεν υπήρξε έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού, ούτε και υπερφόρτωση του ΕΣΥ, όπως συνέβη στην Ιταλία, την Ισπανία και στη Γαλλία

Πώς δημιουργήθηκε ο νέος κορονοϊός - Τα σενάρια και η μάχη των επιστημόνων

Η δυσκολία των επιστημόνων να ανακαλύψουν το πώς εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός, τρέφει τα σενάρια για το πώς τελικά δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω σε όλο τον πλανήτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Μεταξύ των θεωριών είναι και αρκετές που βρίσκονται στο πεδίο της συνωμοσιολογίας.

Eurogroup: Άγριος καβγάς Ιταλίας - Ολλανδίας - "Σταματήστε αυτό το τσίρκο τώρα" φώναζε ο Λεμέρ

Eurogroup: Άγριος καβγάς Ιταλίας - Ολλανδίας - "Σταματήστε αυτό το ...
Η διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία σχετικά με τους όρους που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χορήγηση πιστώσεων στις χώρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπλόκαρε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και αξιωματούχους, την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ.

Συναγερμός στο Θριάσιο - Θετική στον κορονοϊό γιατρός της ΜΕΘ



Γιατρός από τη ΜΕΘ του Θριασίου Νοσοκομείου, το οποίο είναι από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, βρέθηκε θετική στον ιό. Η εντατικολόγος δεν έχει συμπτώματα, αλλά αποφάσισε να κάνει το τεστ, με δική της πρωτοβουλία. 

Παρουσιάζεται αύριο το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αυτοδιοίκηση

Το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης, που θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων, Αντώνη Τρίτση, θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θα

Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον: Στις 21 Απριλίου αναμένεται η κορύφωση της καμπύλης του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Απάντηση σε ερωτήματα που ταλανίζουν τους πολίτες αναφορικά με τον κορωνοϊό επιχειρεί να δώσει νέα επιστημονική πρόβλεψη που ήρθε στη δημοσιότητα.

Άννα Διαμαντοπούλου : Την επόμενη ημέρα του κορονοϊού να εφαρμοστούν όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις

«Την πανδημία του κορονοιού θα ακολουθήσει οικονομική κρίση σε όλες τις χώρες και σε όλα τα επίπεδα. Εκεί θα δοκιμαστεί και το ελληνικό πολιτικό σύστημα», προειδοποιεί η πρώην Επίτροπος και επικεφαλής του Δικτύου.

Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Τι συζήτησαν στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Για τις εξελίξεις στα θέματα Δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Covid-19: Παραίτηση με αιχμές για το επιστημονικό πρόγραμμα της ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Ιταλό-Αμερικανός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, θεωρούμενος ως εκ της θέσης του ο επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

Οι αντιδράσεις μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup

Οι αντιδράσεις μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας, παρά τις σημαντικές διαφοροποιήσεις τους, τονίζουν υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στον απόηχο της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup που διακόπηκε δίχως συμφωνία.
Βέβαια και σήμερα επαναλαμβάνουν τα βασικά «αγκάθια» και κάποιοι τραβούν τις «κόκκινες γραμμές».

Ευρωπαϊκό ναυάγιο ενώ ο ιός εξαπλώνεται

Τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια των Ευρωπαίων τεχνοκρατών να δώσουν μια πειστική λύση που θα διατηρήσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αριθμός ρεκόρ παγκοσμίως καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Κοντά

Παντελής Κουκουλεκίδης : ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Βρισκόμαστε στην εποχή της μονομερούς και αρνητικής παγκοσμιοποίησης της αβεβαιότητας ,της διακινδύνευσης ,σε μια εποχή απόιδεολογοποιημένη Με συνεχόμενες κρίσεις ,χρηματιστηριακές ,τρομοκρατικά κτυπήματα 2001,οικονομική κρίση, θρησκευτικός φονταμενταλισμός μετανάστευση και τελευταία μία παγκόσμια πανδημία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» : Παρέμβαση του Χρήστου Παπαστεργίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Με καθυστέρηση μηνών η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εισήγαγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής (2021-2024), καθώς και το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών (αναπτυξιακό και τεχνικό, που περιλαμβάνονται σ αυτό,