Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Παρουσιάζει αύριο ο Αθεμπίγιο την πρόταση για το Ελληνικό...


Την πρότασή για την ανάπλαση του χώρου του πρώην αεροδρομίου θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Τζόζεπ Αθεμπίγιο, στο...  διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ».


Η «Ελληνικό ΑΕ» συστάθηκε στις 31 Μαΐου 2011, με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου.




www.enet.gr

Η ακροδεξιά στην Ελλάδα


H ακροδεξιά στην Ελλάδα ποτέ δεν αποτέλεσε συγκροτημένο πολιτικό ρεύμα με σταθερή και υπολογίσιμη εκλογική δύναμη. Επίσης, ποτέ δεν συγκροτήθηκε σε κόμμα με διάρκεια και παρεμβατικό ρόλο στην κοινωνία. Η ανάπτυξη της άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη άφησε μάλλον αδιάφορη την Ελλάδα, ίσως επειδή ποτέ δεν έγινε βιομηχανική χώρα αλλά και ποτέ δεν απέκτησε ισχυρή και εκτεταμένη αστική τάξης με σαφή ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. 


Η ελληνική αστική τάξη δεν ήταν ούτε μεγάλη ούτε ισχυρή. Πάνω απ' αυτήν στέκονταν κυριαρχικά μερικές οικογένειες που διαχειρίζονταν τον πλούτο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με αποτέλεσμα η αστική τάξη να αποκτήσει κυρίως μεσοαστικά και μικροαστικά χαρακτηριστικά επιδιώκοντας -και επιτυγχάνοντας- τη σύνδεσή τη με ανερχόμενα μεσοστρώματα.

2000 δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς..


Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έχει στην κατοχή του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι, οι... υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρακιντζής, αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς δεν είναι κάτι καινούργιο, αφορούν σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων, παράνομος χρηματισμός και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε αυτές, μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, δεν θα υποστούν μόνο πειθαρχικές διώξεις.


Ώθηση στη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς έδωσε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας την επιτάχυνση της εκδίκασής τους, από την τακτική δικαιοσύνη, αφού, προηγουμένως ο κ. Ρακιντζής απέστειλε τη λίστα αυτή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.

O Γιάνης Βαρουφάκης γράφει στον ΓΑΠ…


        


 Του Γιάνη Βαρουφάκη                                  Αγαπητέ Γιώργο

Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 δήλωνες ότι "είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία". Η πλειοψηφία των υπουργών σου σε στραβοκοιτούσαν και οι αντίπαλοί σου σε χλεύαζαν. Ήσουν μόνος εκείνη την στιγμή. Όμως, στον βαθμό που σε γνωρίζω, ήσουν αυθεντικός.
Από τότε κύλησε πολύ μολυσμένο νερό στο αυλάκι. Τις ουτοπικές δηλώσεις τις παρέσυρε η αγωνία για την διάσωση της χώρας. Σε ανάγκασε όχι μόνο να σφίξεις τα δόντια, πνίγοντας την ουτοπική σου πλευρά, αλλά και να αποκηρύξεις βασικές σου πεποιθήσεις για το τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Πιστεύω, στον βαθμό που σε γνωρίζω, ότι τις αποφάσεις που έλαβες τις πήρες θεωρώντας ότι ήταν οι βέλτιστες μιας γκάμας απαίσιων εναλλακτικών. Και φαντάζομαι ότι ενέτειναν την μοναξιά σου.

Προτεινόμενο t-shirt για δώρο στους "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ...


Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Θα φορεθεί πολύ! Ε Αλέξη..??

Θεσμός για την πόλη του Κιλκίς τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς

Την “θέση” τους στα κυριακάτικα πρωινά των Κιλκισιωτών αρχίζουν να αποκτούν τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς. Οι πρώτες κριτικές από τις έως τώρα εμφανίσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα “Ξυπνήματα” να μετεξελιχθούν σε ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό θεσμό για την πόλη του Κιλκίς.
Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς, που αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία σε τοπικούς καλλιτέχνες και σχήματα-συγκροτήματα να εκφραστούν στο κοινό της πόλης μέσα από την πραγματοποίηση υπαίθριων συναυλιών -εμφανίσεων.

Bloomberg: Παπανδρέου, ο τελευταίος που επιζεί με μέτρα λιτότητας αλλά έως πότε?

«Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον τον τελευταίο ευρωπαίο ηγέτη που διατηρείται στην εξουσία μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και την εφαρμογή μέτρων λιτότητας» αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μετά την παραίτηση του ιρλανδού πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν τον περασμένο Φεβρουάριο, τη δήλωση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματός του και τη χθεσινή ήττα του (επίσης σοσιαλιστή) πρωθυπουργού της..........
Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ο «τελευταίος ηγέτης» που επέζησε της κρίσης στην ευρωζώνη.

Όργιο με Ευρωπαϊκά οικονομικά προγράμματα στα μοναστήρια


Οι επιθεωρητές που έκαναν έλεγχο στη Μονή Κουτλουμουσίου ζήτησαν την επιστροφή 825.000 ευρώ από τα 2,6 εκατ. που πήρε η μονή για τρία έργα. Ομως η επιστροφή των χρημάτων δεν έγινε ΠΟΤΕ. Όπως ΠΟΤΕ δεν επιστράφηκαν τα χρήματα για πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πλήθος άλλων  "εκκλησιαστικών" και μη έργων για υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις, πληρωμές ανύπαρκτων εργασιών, διπλές χρεώσεις μισθοδοσίας, ανύπαρκτα παραστατικά .... Για όλες αυτές τις παρανομίες επιβαρύνθηκε ο κρατικός προυπολογισμός και ο λαός  πληρώνει για όλα αυτά τώρα με ζεστό και πραγματικό χρήμα.   

ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οταν τα πρόστιμα πέφτουν σε... άβατο
της Άντας Ψαρρά
από  "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"
Ανάμεσα στις προνομιούχες τάξεις που πλουτίζουν στην Ελλάδα εδώ και αιώνες, εκτός από τους εφοπλιστές, ξεχωρίζει η εκκλησιαστική - μοναστηριακή τάξη. Αυτό δεν αφορά μόνο τον τεράστιο πλούτο σε καταθέσεις, επιχειρήσεις, γη, σπάνια έργα τέχνης και κειμήλια. Τα μοναστήρια είναι οι καλύτεροι πελάτες και των πάσης φύσεως επιδοτήσεων μέσω κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων. 
Ειδικά η χερσόνησος του Αθω πέρα από το άβατο στις γυναίκες φαίνεται να διατηρεί και ένα ιδιότυπο άβατο στα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων για τα έργα που γίνονται ή... δεν γίνονται στις μονές. Το Αγιον Ορος είναι τακτικός πελάτης...

Τι θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...

www.badmoney.gr
Σκληρά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν στις συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, για μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων, για τους νέους, αλλά και για τους λεγόμενους «έχοντες και κατέχοντες». Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιουλίου θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και πάλι, -όπως και το 2010, κατά 8%.
Οι συντάξεις θα επιβαρυνθούν με νέο τύπο ΛΑΦΚΑ, όσον αφορά τις επικουρικές, ενώ συνολικά μισθωτοί και συνταξιούχοι, για να «ολοκληρωθεί» η εσωτερική υποτίμηση θα έχουν μικρότερο αφορολόγητο από τα...
12.000 ευρώ, που ισχύει για τα φετινά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα γίνεται αυξημένη παρακράτηση και με απλά λόγια θα είναι λιγότερο το ποσό που θα παίρνουν καθαρά στο χέρι.

ΕΥΓΕ ΝΕΑ ΜΟΥ!!!

Η Kim Kardashian δηλώνει για άλλη μια φορά ότι τα οπίσθια της είναι 100% φυσικά και δεν έχει κάνει κάποια επέμβαση για να τα «φουσκώσει». Η 30χρονη δηλώνει περήφανη για τα οπίσθιά της: «Είμαι μισή Αρμένισσα άρα τα μεγάλα οπίσθια τα κληρονόμησα από την οικογένεια του πατέρα μου. Είναι λίγο μεγαλύτερα από το συνηθισμένα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γυμνάζομαι περισσότερο από άλλες κοπέλες», λέει στο περιοδικό Cosmopolitan.
Μάλιστα η Κim το ξεκαθάρισε: «Είμαι περήφανη για τα οπίσθια μου, Δεν έχω κάνει κάποια επέμβαση. Η μόνη φορά ποθ επισκέφτηκα τον πλαστικό χειρουργό ήταν για να κάνω botox», είπε.

Συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτικών


Από τις 7 ως τις 9 Ιουνίου στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στο Δροσάτο Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση ελληνικού και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού, σχετικά με τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης σε κατοικημένες περιοχές.την άσκηση θα συμμετέχει μικρός αριθμός ανδρών της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και περιορισμένος αριθμός Αμερικανών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως η KFOR και η ISAF.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επαναλαμβάνει ότι «η παραπάνω εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αστυνομικού χαρακτήρα δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας, καθώς αυτές βρίσκονται εκτός της συνταγματικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οργισμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης κατά των ΜΜΕ

Αναλυτικα:


Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα.

Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. 

Σαν Σημερα...


1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.

1850: Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει το πρώτο παντελόνι τζιν.

1907: Η γερμανική εταιρία Henkel λανσάρει το πρώτο απορρυπαντικό με το όνομα Persil.

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο.

1965: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους«Satisfaction».

1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.
  • Γεννησεις
1875: Τόμας Μαν, γερμανός συγγραφέας, από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα. («Το μαγικό βουνό») [θαν. 12/8/1955]

1903: Αράμ Χατσατουριάν, αρμενικής καταγωγής σοβιετικός συνθέτης. [θαν. 1/5/1978]

1960: Στιβ Βάι, αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας.
  • Θανατοι
1943: Παντελής Πουλιόπουλος, γ.γ. του ΚΚΕ (1924-1926) και από τα ιδρυτικά μέλη του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα. (εκτελέστηκε από τους ιταλούς κατακτητές) [γεν. 10/3/1900]

1960: Χρήστος Μάντικας, αθλητής του στίβου, η κορυφαία μορφή των βαλκανικών αγώνων. Έλαβε μέρος σε 12 Βαλκανιάδες και κατέκτησε 20 χρυσά μετάλλια. [γεν. 1903]

1995: Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρωτοπόρος της γενιάς του '30 και από τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους του αιώνα μας. [γεν. 1914]

www.sansimera.gr

Κάηκαν 70 στρέμματα σε δασική περιοχή στην Αξιούπολη


Χθες το απόγευμα και ώρα 18.00, εκδηλώθηκεπυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή της Αξιούπολης - Κιλκίς, πλησίον και κατά μήκος του Αξιού ποταμού.
Η πυρκαγιά κατασβήστηκε σήμερα το πρωί και ώρα 07.30 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αποτεφρώθηκαν 70 στρέμματα περίπου θαμνώδους έκτασης.
Στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για αποφυγή αναζωπύρωσης.
Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ προανάκριση διενεργεί η Π.Υ. Γουμένισσας.

Υπογράφηκε η προσωρινή αργία Ψωμιάδη

Μπήκε η υπογραφή στο έγγραφο που θέτει σε προσωρινή αργία τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Πληροφορίες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση αναφέρουν πως ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, έχει ήδη υπογράψει τη σχετική απόφαση η οποία βρίσκεται καθ'οδόν...
για το γραφείο του "Πανίκα". Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντιδράσεις από το περιβάλλον Ψωμιάδη, με τον ίδιο να δηλώνει στους συνεργάτες του πως δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα. Χρέη Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα εκτελεί προσωρινά ο αδελφός του Διονύσης.



http://taxalia.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/6 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με εισηγήτρια την Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Μετά τις εισηγήσεις της κυρίας Χαλάτση και του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδα Δημητριάδη , το λόγο πήραν τα μέλη του κινήματος , που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ν.Ε. και συμμετείχαν στην Συνδιάσκεψη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη λειτουργία του κόμματος, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Ακούστηκαν παράπονα, προβληματισμοί ,αλλά και προτάσεις, τις  οποίες η κυρία Χαλάτση δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο Πολιτικό Συμβούλιο.