Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μαρία Γκουγκουσκίδου : Εργοστάσια ζάχαρης το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Συνήλθε, στις 15 Ιουλίου 2014, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και αποφάσισε οριστικά το κλείσιμο των ζαχαρουργείων της στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες, αποφάσισε δηλαδή ένα καίριο χτύπημα στην οικονομία των δύο αυτών πόλεων και κατ’ επέκταση των δύο αυτών νομών.

Τρελά κέρδη για 2 ομογενείς από τη διάσωση της Ελλάδας

Ο λόγος για το Δρομέα (Dromeus Capital Management) μία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, η οποία ιδρύθηκε από δύο ομογενείς, τους Αχ. Ριζβά και Ιάσων Μανολόπουλος, το 2012. Ο δεύτερος μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο για την ελληνική κρίση με τίτλο το «Επαχθες Χρέος» (Τhe Odious Debt).
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg η εταιρεία αυτή

Μιχάλης Καρχιμακης : Το ΠΑΣΟΚ ανεχεται τις προσβολες Σαμαρα

Την έντονη αντίδραση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη προκάλεσε η προσπάθεια απαξίωσης του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με άρθρο του στην «Καθημερινή», για το οποίο, ας σημειωθεί η Χαρ. Τρικούπη δεν αντέδρασε. Ο κ. Καρχιμάκης, με αποκλειστική δήλωσή του στο «a-n.gr», καλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί δημόσια αν αποδέχεται τις κατηγορίες του κ. Σαμαρά. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Ξέμεινε από ρευστό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και βγάζει στο σφυρί τα ακίνητά του

Σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας του βγάζει στο σφυρί ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς όπως φαίνεται προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες, οι οποίες αγγίζουν τις 400.000 ευρώ και τον έχω

Καρφιά Σημίτη σε Γ. Παπανδρέου

Λάβρος κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, εμφανίστηκε με άρθρο του ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης για τον Γιώργο Παπανδρέου χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις όταν υπογράμμισε πως «η αναπτυξιακή προσπάθεια σε μια χώρα όπως η Ελλάδα πρέπει να είναι

Σήμερα ο διάλογος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Η πρώτη συνάντηση επίσημων αντιπροσωπειών μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013 θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Βουλή στο πλαίσιο της επιστολής Κουβέλη για την έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά.
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουν ο γραμματέας της

Φάμπρικα με πλαστά απολυτήρια λυκείου στο Δημόσιο

Στα ίχνη φάμπρικας πλαστών απολυτηρίων λυκείων βρίσκεται το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησε για πλαστά δικαιολογητικά στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων. 
Το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε ένα δείγμα

Στο «αντάρτικο» ο Μωραϊτης για τις Κυριακές

Στο «αντάρτικο» πέρασε και πάλι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας, κάνοντας λόγο για «παταγώδη αποτυχία» της κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωση του, ο κ. Μωραϊτης τόνισε πως οι επιφυλάξεις του