Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Λίγο από τα παραμύθια.


Το απίστευτο κατάφερε να κάνει ένας Κροάτης δημιουργώντας μια φανταστική γωνιά. Χρειάστηκε πάνω από 1 εκατ. λαμπάκια κάνοντας το σπίτι του πόλο έλξης για όλους σκορπίζοντας ενθουσιασμό στα μικρά παιδιά.
Πάντως το γεγονός αυτό το περιμένουν με ανυπομονησία οι κάτοικοι της περιοχής μιας και δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Και πέρυσι το 2010 ο συμπαθής Κροάτης κατάφερε με το σπίτι του να γίνει πρώτο θέμα.

Λουκάνικος: Σκύλος της χρονιάς για το Time


Perierga.gr - Λουκάνικος: Σκύλος της χρονιάς για το Time

O πιο επαναστάτης σκύλος της Ελλάδας, ο περιβόητος Λουκάνικος που δεν χάνει πορεία για πορεία και επεισόδια για επεισόδια, ανακηρύχθηκε σκύλος της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Είναι αυτή η φωνή του Γκράχαμ Μπελ;


Perierga.gr - Είναι αυτή η φωνή του Γκράχαμ Μπελ;
«Να ζει κανείς ή να μην ζει…». Είναι η φωνή ενός άνδρα που αναπαρήχθη μέσω κομπιούτερ. Χρονολογείται από το 1880 και είναι ηχογραφημένη σ’ έναν πράσινο κέρινο δίσκο και με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρουσιάστηκε σε επιστήμονες, μελετητές και δημοσιογράφους.
Ο Μπελ μετακόμισε στην Ουάσινγκτον μετά την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας του στις 10 Μαρτίου 1876 για την εφεύρεση του τηλεφώνου. Στις αρχές του 1880 ο Μπελ συνεργάστηκε με τον ξάδερφό του Τσίτσεστερ Μπελ και τον Τσαρλς Σάμνερ Τάιντερ για να ιδρύσουν το Volta Laboratory Associates στην Ουάσινγκτον.

Ζωγραφίζοντας με… αλάτι και μπαχαρικά!



Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις από το Σινσινάτι Kelly McCollam ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και ερασιτεχνικά με τη μαγειρική. 
Όταν, όμως, αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο «αγάπες» της τότε προέκυψε… η ζωγραφική!Πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας αλάτι και διάφορα μπαχαρικά αναδημιουργεί κλασικά έργα ζωγραφικής πάνω σε φωτοαντίγραφα! Επιλέγοντας πίνακες του Βαν Γκογκ, για παράδειγμα, η Kelly απλώνει πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλα, μουστάρδα και κρεμμύδι σε σκόνη, ακόμη κανέλα, πάπρικα και αλάτι για να σχηματίσει τα βουνά, τα ποτάμια και τα δέντρα, δίνοντας στα έργα της κοκκώδη υφή.

Πώς είναι η "ζωή " μετά τη ζωή ;


Ο Raymond Moody, είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανακάλυψε και έκανε έρευνες στον τομέα των επιθανάτιων εμπειριών. Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου, τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα. Μίλησε για τις επιθανάτιες εμπειρίες (NDE) , τον Πλάτωνα, τα 9 στάδια του "ταξιδιού στον άλλον κόσμο" και για το πώς είναι  "η ζωή μετά τη ζωή" !
 Όλγα Τάντου: Το 1975 μετά την έκδοση του βιβλίου σας «Η ζωή μετά τη ζωή ξεκινά μία επανάσταση στον κόσμο στην αντιμετώπιση του θέματος επιθανάτιες εμπειρίες, και εσείς πλέον καθιερώνεστε ως ηγετική μορφή σ’ αυτό το χώρο. Τι ήταν αυτό το βιβλίο; «Η ζωή μετά τη ζωή».

Η ιστορία του "διεστραμένου"...Dr. John Harvey Kellogg...(Corn Flakes)!!!



Πίσω στο 1800, πρωινό σήμαινε ένα-δύο πράγματα. Αν ήσουνα πλούσιος, σήμαινε αυγά. Αν όχι, ήταν χυλός. Ο John Kellogg και ο αδερφός του Will το άλλαξαν αυτό. Ανακάλυψαν τα γνωστά σε όλους Corn Flakes, ένα...


φτηνό και νόστιμο πρωινό που άνοιξε τον δρόμο για μια καινούργια εποχή στον χώρο της διατροφής.



Αυτό που σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία είναι το γιατί έφτιαξε τα Corn Flakes.

ι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις!!



Σε όλες τις χώρες, σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλα τα έθνη, σε όλες τις θρησκείες γίνονται, αιώνες τώρα, γαμήλιες τελετές. Δεν είναι κάτι καινούργιο, γι’ αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν δεκάδες όμορφες γαμήλιες παραδόσεις, αστείες συνήθειες ή ακόμα και παράξενες. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Γαλλία (Ένα ποτήρι για δύο)
Οι νεόνυμφοι στη Γαλλία συνηθίζουν να πίνουν το κρασί από ένα ειδικό ποτήρι με δύο λαβές, που συμβολίζει την ένωση του ζευγαριού. Συνήθως δε το ποτήρι αυτό περνά από γενιά σε γενιά, αποκτώντας συναισθηματική αξία.

Μαύρη τρύπα σε μέγεθος 21 δισ. ήλιων



Οι μαύρες τρύπες είναι κάτι σαν τη «Ζώνη του Λυκόφωτος» του γνωστού μας σύμπαντος, το σημείο όπου όλοι οι γνωστοί νόμοι καταρρέουν και το διάστημα γίνεται υπερβολικά παράξενο και αλλόκοτο.



Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια ανακάλυψαν δύο από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ. Απέχουν περίπου 330 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και έχουν συνολικό ισοδύναμο μάζας που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ήλιους. Η μικρότερη βρίσκεται στο γαλαξία NGC 3842 και ισοδυναμεί με 9.7 δις ήλιους ενώ η μεγαλύτερη είναι περίπου διπλάσια και βρίσκεται στον NGC 4889.

Μπορείτε να μαντέψετε τι αυτοκίνητο είναι;


Μπορείτε να μαντέψετε τι αυτοκίνητο είναι; (1)
Μπορείτε να μαντέψετε τι αυτοκίνητο έχει υποστεί αυτή την αν μη τι άλλο ασυνήθιστη μετατροπή; Σίγουρα δεν πάει ο νους σας…

Σχέση από απόσταση!


Σχέση από απόσταση!

Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα αναλύει τη σχέση από απόσταση, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να τη διατηρήσουν ζεστή!

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ
Το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας των σχέσεων από απόσταση αποδίδεται στην κατεξοχήν αρνητική αντίληψη των συντρόφων ότι η σχέση από απόσταση “γενικά δεν λειτουργεί” και στην ολίγον “θα δείξει” στάση τους. Με λίγα λόγια από τη στιγμή που αποφασίσατε να μπείτε σε μια τέτοια σχέση πρέπει να μάθετε πραγματικά να πιστεύετε ότι αυτή μπορεί να διατηρηθεί. Και να αντιπαρέρχεστε την αρχική αρνητική εντύπωση τόσο του δικού σας μυαλού, όσο και των άλλων (που σίγουρα θα φροντίσουν να πούνε τη γνώμη τους!).

DW: Δημοφιλέστερη πολιτικός η Μέρκελ



Απέτυχαν οι αντάρτες των Φιλελευθέρων

Η επαπειλούμενη κυβερνητική κρίση στο Βερολίνο απεφεύχθη: σε εσωκομματικό δημοψήφισμα του FDP για τους μηχανισμούς στήριξης, η πλειoψηφία είπε «όχι» στα σχέδια των ανταρτών. H ψηφοφορία όμως ήταν ούτως ή άλλως άκυρη

Το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών στους μηχανισμούς στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών είχε πυροδοτήσει νέες συγκρούσεις που απειλούσαν να οδηγήσουν το κόμμα σε νέα κρίση ηγεσίας και το Βερολίνο σε κυβερνητική κρίση.

Επιστολή Ν. Γκρούεφσκι προς τον Α. Σαμαρά για μεταξύ τους συνάντηση



Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση.
Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα από το γραφείο του, επισημαίνει προς τον κ. Σαμαρά <<ότι η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου>>.

Στήριξη Γιώργου σε Παπαδήμου.Τα είπαν για την οικονομία και την κυβέρνηση.



Την απόλυτη υποστήριξή του στο εγχείρημα που ξεκίνησε εξέφρασε στον Λουκά Παπαδήμο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην οικονομία, επισήμανε στο διάδοχό του πως θα πρέπει να κάνει ότι θεωρεί απαραίτητο. Για να βγει το στοίχημα στην οικονομία και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Ακόμη και στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Απειλητικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη


Απειλητικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη (1)

Μια 13χρονη στην Μεγάλη Βρετανία θέλοντας να εξασφαλίσει ότι θα πάρει τα δώρα της, έλαβε δραστικά μέτρα. Διαβάστε τι έγραψε στον Άγιο Βασίλη


Ενώ όλα τα παιδάκια στέλνουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη με την ελπίδα το δώρο που επιθυμούν να τους περιμένει κάτω από τα χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, μία 13χρονη πήρε την κατάσταση στα χέρια της.
Έτσι, η Mekeeda Austin έγραψε στον Άγιο ένα ανατρεπτικό γράμμα, το οποίο περιείχε ένα σαφές τελεσίγραφο.

20 πράγματα που δεν κάνουμε πια λόγω της τεχνολογίας


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύει η αγγλική εφημερίδα Daily Mail, κατα την οποία εξετάστηκαν καθημερινές  συνήθειές των ανθρώπων  που άλλαξαν λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.
Στήν έρευνα συμμετείχαν 3.000 Άγγλοι εκ των οποίων  6 στους 10 απάντησαν ότι η ζωή τους έχει γίνει πολύ πιο εύκολη χάρη στην τεχνολογία, αφού τους επιτρέπει να διατηρούν μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και προσωπική ζωή…

Επιχείρηση Ίκαρος: Εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας


Επιχείρηση Ίκαρος: Εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας

Σε συλλήψεις 112 ατόμων από 22 χώρες της Ευρώπης προχώρησε η Europol στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας. «Συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένονται νέες συλλήψεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Μέχρι στιγμής ταυτοποιήσαμε 269 υπόπτους και συλλάβαμε 112 άτομα» δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραιτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη.

Έκλεψαν ιερή εικόνα που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα

Άφαντη είναι η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα.
Άγνωστοι εισέβαλαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν την εικόνα, την ώρα που ο νεωκόρος απουσίαζε από αυτή, ενώ απέσπασαν και τάματα πιστών.

Τρόικα: "Δεν εφαρμόζεται με λογικό τρόπο η εφεδρεία"


Τρόικα: "Δεν εφαρμόζεται με λογικό τρόπο η εφεδρεία"
Σκληρές δηλώσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι περικοπές προσωπικού στο δημόσιο, βλέπε εφεδρεία, έκανε αξιωματούχος της τρόικας, μιλώντας στο Reuters.
Ο τροϊκανός αξιωματούχος άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο έχουν γίνει μέχρι τώρα οι περικοπές προσωπικού στο δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξέρω ότι υπάρχει μια σωστή μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα και αυτό δεν συμβαίνει ακόμη».

Καταργούν τον 15ο και 16ο μισθό, αλλά... Σάλος από τα μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής!



«Εσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής  από αγανακτισμένους πολίτες που τηλεφωνούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «μπόνους» των υπαλλήλων του κοινοβουλίου, ενώ ανάλογα τηλεφωνήματα και mail δέχεται και το protothema.gr. Αφορμή, οι πληροφορίες που φέρουν τα πρώην «χρυσά παιδιά» του δημοσίου να αντικαθιστούν τον 15ο και 16ο μισθό με «πριμ αποδοτικότητας» και οι οποίες έκαναν, όπως ήταν φυσικό, έξω φρενών τους Έλληνες φορολογούμενους

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σε ολλανδικά καθολικά ιδρύματα


Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σε ολλανδικά καθολικά ιδρύματα

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση σε καθολικά σχολεία και ιδρύματα στην Ολλανδία από το 1945, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

Η έρευνα, στην οποία μετείχαν 34.000 άνθρωποι, αναφέρει ότι ένα στα πέντε παιδιά σε καθολικά ιδρύματα (για παράδειγμα ορφανοτροφεία) και σχολεία έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση.

«Θα πληρώσετε με αίμα τα μέτρα». Σφαίρες με παραλήπτη Μόντι, Μπερλουσκόνι, πολιτικούς και ΜΜΕ εντόπισε η ιταλική αστυνομία


Ο Μάριο Μόντι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν οι παραλήπτες των επιστολών

Τα ιταλικά ταχυδρομεία εντόπισαν δέκα φακέλους με σφαίρες που απευθύνονταν στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στην υπουργό Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, όπως και στις κυριότερες εφημερίδες της χώρας.

Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων (Μοvimento Armati Proletari). 

Οι παγίδες του Ίντερντετ για τα θέματα ιατρικής


Οι παγίδες του Ίντερντετ για τα θέματα ιατρικής

Η πληροφόρηση για θέματα υγείας από το Διαδίκτυο, που ολοένα αυξάνεται, μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή, αρκεί να γνωρίζει πώς να το χρησιμοποιήσει.

Ενας ειδικός στην Επικοινωνία Υγείας από το Σιάτλ, ο Αντριου Σορ, ο οποίος πιστεύει ότι το Ιντερνετ έσωσε τη ζωή του, έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «The Web-Savvy Patient», στο οποίο προσπαθεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν ένα ιατρικό πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο προς όφελός τους, αποφεύγοντας πιθανές παγίδες.

“Φυσικό Αέριο” Μια φτηνή ενεργειακή πηγή φιλική στο περιβάλλον



Είναι κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια η οικονομική δραστηριότητα στο τόπο μας έχει μπει σε καθοδική τροχιά. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα φαίνεται να οξύνονται έντονα. Η αποβιομηχάνιση συντελείται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς. Το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά. Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διαρκής πτώση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

Αίτημα δημοτών στο Δήμο Βέροιας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Κύριε Πρόεδρε

Είναι γνωστό ότι στις 2 του Δεκέμβρη, του 2005 δημοσιεύτηκε στον Τοπικό τύπο άρθρο με τίτλο «Φυσικό αέριο. Μια φτηνή ενεργειακή πηγή φιλική στο περιβάλλον». Το άρθρο αυτό είχε την υπογραφή Των Παπαδόπουλο Γεώργιο, Παπαστεργίου Αστέριο, Φιλιππίδη Μιλτιάδη.

Δέν το ήξερες..



* Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο....

* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας …το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

* Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.

Ανακοίνωση - καταγγελία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ



Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται και εντείνονται, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας. Τις πρόσφατες εγκύκλιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν και να προκαλέσουν πανικό στους εργαζόμενους,

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, για τον ορυκτό πλούτο του ν. Κιλκίς και την αξιοποίησή του



Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), προχωράει το σχέδιό της για την "αξιοποίηση" των κοιτασμάτων του νομού μας στην περιοχή της Βάθης - Γερακαριού και του Σκρά. Μετά την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, υπηρεσιών περνά στην εκχώρηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου. Ουσιαστικά θέλει να κάνει ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάει για δις αποθεμάτων, τα οποία φυσικά θα καταλήξουν στα ταμεία των μεγαλοκαρχαριών που θα σπεύσουν. Δεν θα διστάσει να θυσιάσει, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, την υγεία των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. 

Focus: "Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες"


Focus: "Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες"

Στο δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus, το δημοσίευμα με το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίστηκε την Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι -ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι- υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να θίξουν την Ελλάδα, τόνισαν ότι εκτιμούν και σέβονται τη χώρα, αλλά αυτοί δεν τους εμποδίζει από το να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της.

"Δεν είναι στο Κιλελέρ οι πισίνες", λέει ο δήμαρχος της περιοχής



Τα όσα συμβαίνουν σε ένα αγροτικό χωριό του Κιλελέρ, είναι αν μη τι άλλο, ένα καλό παράδειγμα της τεράστιας φοροδιαφυγής που... βασιλεύει ακόμα στη χώρα μας.


Εχουν οι αγρότες πισίνες, ή όχι; Δημοσίευμα των ΝΕΩΝεπικαλούμενο στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν σήμερα ότι σε ένα χωριό κοντά στο Κιλελέρ υπάρχουν δεκάδες πισίνες και άφηνε να εννοηθεί ότι ανήκουν σε αγρότες. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 

Οδηγίες προς Καταναλωτές από την Π.Ε Ημαθίας για τις ημέρες των Εορτών


Κεντρική Μακεδονία Οδηγίες προς Καταναλωτές από την Π.Ε Ημαθίας για τις ημέρες των Εορτών

Λόγω της αυξημένης κατανάλωσης κρεάτων και άλλων τροφίμων (ζωικής προέλευσης), που αναμένεται να παρατηρηθεί τις ημέρες αυτές λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οιΚτηνίατροιτoυ Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Ημαθίας, θα ασκούν καθημερινά εντατικότερους Κτηνιατρικούς Υγειονομικούς Ελέγχους, σε όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διάθεσής τους (σφαγεία, εργαστήρια, κρεοπωλεία, super market κτλ), προκειμένου να προστατευτεί αποτελεσματικότερα η Δημόσια Υγεία.

Γνώριζαν ότι οι μίζες για τα υποβρύχια πήγαιναν σε πολιτικούς


Mε την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων Γιόχαν Βίνφριντ Χάουν και Ντίτερ Μίλενμπεκ ότι γνώριζαν πως ένα μέρος των παράνομων πληρωμών (μίζες) για την παραγγελία των υποβρυχίων τύπου 214 δόθηκαν «σε φορείς λήψης αποφάσεων», άρχισε χθες σε δικαστήριο του Μονάχου η δίκη των δύο στελεχών της εταιρείας Φέροσταλ για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Δείχνει συμφωνία με Γιώργο ο άξονας Βενιζέλου – Ρέππα;



Πίσω από τις κόντρες στο υπουργικό κρύβονται οι τακτικές και οι στρατηγικές των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ ενόψει της διαδοχής. 

Χθες, Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου, παρότι οι τομείς ευθύνης και των δύο έχουν εξαιρεθεί από την εφεδρεία, επιτέθηκαν στον Δημήτρη Ρέππα. Για να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση. Όπως έκαναν και προ ημερών με στόχο τον υπουργό Οικονομικών. Απέναντί τους, όμως, βρήκαν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έριξε τις ευθύνες για την απογραφή στον Γιάννη Ραγκούση. Ο οποίος με τη σειρά του είπε πως την απογραφή την έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…

«Δεν προβλέπονται περικοπές»


Μείωση των αντιπαραγωγικών δαπανών μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές προανήγγειλε για το 2012 ο υπ. Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν προβλέπονται ούτε μειώσεις μισθών ούτε περικοπές συντάξεων ούτε αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.
Απαντώντας νωρίτερα στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ.Βενιζέλος διευκρίνισε ότι πριν από λίγες ημέρες όταν έλεγε ότι είναι εξουθενωμένος, αυτό που εννοούσε ήταν ότι συμπάσχει με τον Έλληνα πολίτη και ότι δεν είναι θέμα προσωπικών αντοχών . 

Σάν Σήμερα...


16 Δεκεμβριου

Γεγονότα


1497: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο Ντα Γάμα περιπλέει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

1773: Οι κάτοικοι της Βοστόνης αδειάζουν στο Λιμάνι της Βοστόνης το φορτίο τριών βρετανικών καραβιών που μεταφέρουν τσάι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον φόρο που επέβαλλαν οι βρετανικές Αρχές στο τσάι που προερχόταν από τις αποικίες. Το γεγονός αυτό θα μείνει γνωστό ως το Τσάι Πάρτι της Βοστόνης (Boston Tea Party).

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: "Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ"

Η ευρωπαϊκή κρίση κλιμακώνεται και απειλεί κάθε οικονομία στον κόσμο, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.«Τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας δεν αποτελούν απλώς ανησυχία για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες», σημείωσε σε ένα φόρουμ για τις γυναίκες στην πολιτική στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Κοινωνικό παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, που στόχο έχει να παράσχει βοήθεια στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Στοιχειωμένη Ελλάδα


Στους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, εντυπωσιασμένοι από τα αλματώδη βήματα της τεχνολογίας μας λησμονήσαμε μια άλλη όψη της Ελλάδας. Τη Στοιχειωμένη Ελλάδα. Μια χώρα που αφθονεί σε παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες,σε αφηγήσεις που σε οδηγούν σε μαγευτικά τοπία, φυσικά άβατα, μονοπάτια που οδηγούν στο «πουθενά». Ιστορίες ντυμένες με ξωτικές μελωδίες, περίεργες κραυγές, καλπασμούς του υπερφυσικού που σηματοδοτούν την ύπαρξή του αφήνοντας τα δικά του σημάδια.

Απαγορεύτηκαν οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2012


Την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2012 από τις τράπεζες αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα

Τι γνωρίζετε για τη χειρουργική της παχυσαρκίας;


Για την νοσογόνο παχυσαρκία η τηλεόραση έχει αφιερώσει τόσο χρόνο στο θέμα αυτό με τόσο "βαριές" εκφράσεις από τους ειδικούς που μιλάνε για τη μάστιγα του αιώνα που σύντομα θα εξελιχθεί στη πρώτη αιτία θανάτου τα επόμενα χρόνια.