Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Εθνική σύνταξη 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης προβλέπει το νέο ασφαλιστικό

Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, μηνιαίως, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ορίζεται με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης και ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος

Λοβέρδος για τις προκλήσεις της ΠΓΔΜ: "Αντεθνική ελαφρότητα από την κυβέρνηση"

Σκληρή κριτική για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Μετά τις υπερπτήσεις ελικοπτέρων της γειτονικής χώρας πάνω από τα ελληνικά εδάφη, ο τομεάρχης Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο

Όλη η αλήθεια για το χρέος που παρέδωσε η Χούντα! Τέλος στο παραμύθι με στοιχεία!

xounta2Εδώ και περίπου 40 χρόνια το παραμύθι του «οικονομικού θαύματος» της χούντας που δήθεν παρέδωσε στη Δημοκρατία μια ακμάζουσα οικονομία μεταδίδεται από φιλοχουντικούς σε χρυσαυγίτες.
Κι επειδή καλό είναι τα παραμύθια κάποια στιγμή να τελειώνουν αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στην πραγματικότα.
Στο Ποντίκι δημοσιεύθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για την

Συνεδρίαση Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αύριο Παρασκευή

Υπό την προεδρία της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, (22/04), στις 14:00 μ.μ, η συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΖΗΜΙΑ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ...

Εξαιρετικά βαρύ είναι και το οικονομικό κόστος από την παρατεταμένη 
παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη καθώς η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής έχει προκαλέσει ζημιά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ύψους 3.000.000 ευρώ!

Σχετικά στοιχεία κατάθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Υποδομών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: TH ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα εκταμιευτούν τα 650 εκατ. ευρώ για πληρωμή 
οφειλών προς αγρότες σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική

Έρχονται (;) πιο αυστηρά capital controls

Ασκήσεις επί χάρτου πραγματοποιούνται σε ανώτερο τραπεζικό επίπεδο για ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στα capital controls την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι επίκειται χαλάρωσή τους.

Από αύριο θα καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Από αύριο θα καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ - Κεντρική ΕικόναΑπό αύριο αναμένεται να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και τους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ξαφνικά,μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ξαφνικά,μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της ΕλλάδοςΜε διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους.
Με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων εντός της ημέρας στην

Ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Τσίπρας - Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Τσίπρας - Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουνΤο χαρτί του ανασχηματισμού αναμένεται να «τραβήξει» σύντομα ο Πρωθυπουργός, υπό την προϋπόθεση ότι θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και η αξιολόγηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, 8 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, θέλει να περάσει στην δεύτερη φάση της διακυβέρνησης, δίνοντας την αίσθηση της «ανανέωσης»

ΣΥΡΙΖΑ: Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου προσπαθούν να βγουν λάδι

syriza_4Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις των πρώην υπουργών.
«Τα δύο πιο αναξιόπιστα πρόσωπα της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθούν να χρωστάνε μια

Χατζηνικολάου σε Παπαχρήστο: Είσαι παπατσιράκι του αφεντικού σου

Χατζηνικολάου σε Παπαχρήστο: Είσαι παπατσιράκι του αφεντικού σουΜία νέα κόντρα ξέσπασε στα media αυτή τη φορά ανάμεσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον αρθρογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστου.
Η κόντρα ξέσπασε για όσα έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στο άρθρο του για τις συνεντεύξεις του

Εγκαίνια σήμερα μιας βιοκλιματικής αυλής - πρότυπο σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μια αυλή πρότυπο, που θα τη χαίρονται όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι περίοικοι, μια αυλή βιοκλιματική, παιδαγωγική και σύγχρονη, παραδίδεται και επισήμως στο 1ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο Συκεών, στον τομέα των Τειχών. Τα εγκαίνια της αυλής του σχολείου (Επταπυργίου 150 & Μ.Αντύπα) πραγματοποιούνται αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 11 π.μ.

Στη σκιά του ιστορικού μνημείου του Επταπυργίου, ο νέος αυτός χώρος

Συνελήφθησαν τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι για δωροληψία

sunelifthisan-treis-telwneiakoi-upalliloi-gia-dwrolipsiaΑπό τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (20-04-2016) το μεσημέρι, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 52, 39 και 55 ετών, τελωνειακοί υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία

Βενιζέλος: Διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών, με μεθόδους μαφίας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του σχετικά με τους στόχους και τις μεθόδους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κάνει λόγο για μεθόδους μαφίας.
Σε σχόλιό του αναφέρει:

ΠΑΣΟΚ: Περικοπές και για τους βουλευτές

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των Βουλευτικών Συντάξεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ομιλία Μιχάλη Τζελέπη Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το νομοσχέδιο που συζητούμε για τον αγροτικό τομέα, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντήσουμε, εάν είναι αναγκαιότητα να υπάρξει συνεταιριστικό κίνημα και συλλογικές μορφές οργάνωσης του αγροτικού χώρου στη σημερινή κατάσταση της χώρας, ιδιαίτερα με την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αγροτικό τομέα.

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές έκανε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας έπρεπε και όφειλε να ξέρει ότι οδηγούσε τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο.
«Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές. Είχε

Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να «δώσω» τον Βενιζέλο -Τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του

Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να «δώσω» τον Βενιζέλο -Τι αποκαλύπτει στο βιβλίο τουΟ πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που καταδικάστηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση νόθευσης της λίστας Λαγκάρντ, προχωράει σε σημαντικές πολιτικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση». 

Πρόεδρος δικηγόρων κατά Κατρούγκαλου: Δεν ασχολούμαι με τις απόψεις ενός πικραμένου μόδιστρου

Πρόεδρος δικηγόρων κατά Κατρούγκαλου: Δεν ασχολούμαι με τις απόψεις ενός πικραμένου μόδιστρουΓια τις γραβάτες και τα μαντηλάκια νομίζω ότι δεν αντέχουν σε σοβαρό σχόλιο. Απηχούν τις απόψεις ενός πικραμένου μόδιστρου», σχολίασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής, για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.