Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πρόταση του ΚΚΕ για την αδιάθετη παραγωγή ροδάκινων

Πρόταση να συγκεντρώσει το κράτος όλη την αδιάθετη παραγωγή ροδάκινων, πληρώνοντας – τουλάχιστον στις περυσινές τιμές, προτείνει το ΚΚΕ το οποίο υποστηρίζει ότι τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και Ε.Ε. σχετικά με τα ροδάκινα και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που υπόκεινται στο ρωσικό εμπάργκο, δεν

Δημήτρης Καρύδης : «Πρέπει να επικοινωνήσουμε ξανά με την κοινωνία»

Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που δεν έχει να κάνει με ηγεμονισμούς, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης.
Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μέσα από την κρίση πληγώθηκε τόσο το

Σκληρό άρθρο του Spiegel κατά της Μέρκελ: Η πολιτική της απέτυχε, η Ελλάδα παραμένει υπερχρεωμένη

Η ευρωκρίση είναι εδώ, ο Άνγκελα Μέρκελ κυνηγάει ανεμόμυλους, η πολιτική της μεταφέρει τα προβλήματα και δεν τα επιλύει, ενώ συνολικά μοιάζει με κάποιον ιδιοκτήτη σπιτιού που γεμίσει υγρασία και το μόνο που κάνει είναι να το... βάφει.
Με αυτή τη σκληρή ανάλυση το Spiegel επιτίθεται ευθέως στην

Πέλλα: Αυτοκτόνησε γιατί νόμιζε ότι σκότωσε τον γείτονά του!

Ενα απίστευτο περιστατικό με τραγικό τέλος έλαβε χώρα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο χωριό Δάφνη Πέλλας. Η χρόνια προσωπική αντιδικία μεταξύ δύο ηλικιωμένων γειτόνων, κατέληξε στον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό του άλλου.
Ο 78χρονος έστησε ενέδρα στον 70χρονο γείτονά του, κοντά στα

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων αύριο έξω από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Το πρώτο τους περιφερειακό συλλαλητήριο πραγματοποιούν, αύριο, στις 11:30 το πρωί, οι κτηνοτρόφοι, που θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Κοινή υπουργική απόφαση για τις στρατηγικές επενδύσεις

Στον καθορισμό των προτύπων δεσμεύσεων για την αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων αναφέρεται κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νότη Μηταράκη, του υπουργού Πολιτισμού Κ. Τασούλα, του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη και της υπουργού Τουρισμού

Business Insider: Αυτές είναι 10 χώρες με το περισσότερο χρυσάφι στα χρηματοκιβώτιά τους

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον κινηματογραφικό Χρυσοδάχτυλο απέναντι στον Τζέιμς Μποντ, αλλά για χώρες που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος του χρυσαφιού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Το Bussiness Insider καταγράφει την αυξητική τάση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην αγορά χρυσού. Αναφέρει πως οι κεντρικές

Τέλη του μήνα κρίνεται η τύχη των εργαζομένων της ΕΒΖ σε Σέρρες - Ορεστιάδα

Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την κάλυψη των αναγκών ανθρώπινου δυναμικού στο μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης, «με

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει Κυριάκο Πιερρακάκη στη συνάντηση με τη Τροικα στο Παρίσι

Και το ΠΑΣΟΚ δια αντιπροσωπείας στο ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το γεγονός της συνάντησης με τους τροικανούς σε ουδέτερο έδαφος και χθες ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι στην γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΑ

Πυρά κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπολύει ο καθηγητής Οικονομικών Μάνφρεντ Γκέρτνερ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. O διακεκριμένος οικονομολόγος υποστηρίζει μάλιστα ότι οι εταιρείες αξιολόγησης είναι συνυπεύθυνες για την παρ΄ολίγον χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης.

Νέοι επικεφαλής σε διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών

Νέους επικεφαλής στη Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης, στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ και στη Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους τοποθέτησε με αποφάσεις της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Κατερίνα Σαββαΐδου.
Συγκεκριμένα, Προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής

"Σφαγή" αριστούχων λόγω της εκτίναξης των βάσεων στις περιζήτητες σχολές

Χιλιάδες αριστούχοι δεν θα καταφέρουν φέτος να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, ενώ ιδιαίτερα σκληρή αναμένεται η μάχη στα περιζήτητα τμήματα της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου

Υπ. Υγείας: «Τα νοσοκομεία έχουν επάρκεια στα φάρμακα»

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «τα νοσοκομεία έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν επάρκεια στα φάρμακα, αφού σε κάθε περίπτωση καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες», διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα για ελλείψεις φαρμάκων

ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο «κόκκινα δάνεια» και ΕΝΦΙΑ

Τέθηκαν επί τάπητος σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τον Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου από τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Προς το τέλος της τρέχουσα της εβδομάδας αντιπροσωπεία του