Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το χωριό των μαγισσών



Σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λόφο στην περιοχή Liguria της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, το χωριό Trioraτο χωριό των μαγισσών, μεταφέρει μια αίσθηση μυστηρίου και φόβου σε όσους τολμήσουν να το επισκεφτούν.

15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!


15 σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο!
Το Ίντερνετ αποτελεί σήμερα -χωρίς υπερβολή- έναν κόσμο ολόκληρο από μόνο του, καθώς ανοίγει μια πόρτα στη γνώση, στην επικοινωνία, στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση… Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πλήθος των σελίδων που επισκέπτεται καθένας καθημερινά τον φέρνει πιο κοντά σε υπηρεσίες, έντυπα, μουσεία, πανεπιστήμια, καλλιτέχνες, επιστήμονες… Στη λίστα που ακολουθεί στη συνέχεια θα βρείτε τις 15 σελίδες που άλλαξαν την εικόνα του Διαδικτύου προς το καλύτερο!

Ο άνθρωπος που δίνει χρώμα στην πόλη με τα Lego του


Για κάποιους είναι απλά ένα παιχνίδι. Για τον Jan Vormann όπως θα δεις είναι μια μορφή τέχνης.


Αν δεν θυμάσαι τον εαυτό σου να παίζει με Lego, μάλλον είσαι ένα θάυμα της φύσης και γεννήθηκες κατευθείαν 15 χρονών. Κι αυτό γιατί τα Lego είναι από τα πρώτα παιχνίδια που πιάνει στα χέρια του ένα παιδί για να μάθει να παίζει αλλά και να αντιλαμβάνεται τη σχέση των αντικειμένων μεταξύ τους. Είτε μιλάμε για Lego που κατασκευάζουν ένα κάστρο είτε Lego που κατασκευάζουν ένα όχημα.

Πες μου τι δώρα κάνεις, να σου πω ποιος είσαι!


 Ένα δώρο δεν είναι ποτέ κενό συναισθημάτων, όποια και αν είναι αυτά. Υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι αυτό που προσφέρεις είναι ένα είδος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δες τι δώρα κάνεις ή σου κάνουν και βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα σύμφωνα με τους ψυχολόγους.
 Πολύ ακριβό
 Χαρίζοντας υπερβολικά ακριβά δώρα, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβάλουν την ανωτερότητά τους και να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο.

Οι πιο περίεργες ερωτήσεις σε συνεντεύξεις για δουλειά



"Αν οι Γερμανοί ήταν ο πιο ψηλός λαός στον κόσμο, πώς θα το αποδείκνυες;"... "Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook στο Σαν Φρανσίσκο στις 2.30 το βράδυ την Παρασκευή;"... Αν αυτές οι ερωτήσεις σας φαίνονται περίεργες, φανταστείτε να σας τις έκαναν σε συνέντευξη για δουλειά.

Οι ερωτήσεις αυτές είναι πραγματικές και πραγματικά τέθηκαν σε υποψήφιους υπαλλήλους εταιρειών - κολοσσών, όπως ηApple και η Hewlett Packard.

Εξελίξεις μέχρι αρχές Φεβρουαρίου για PSI



Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει γίνει γνωστό το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI), δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σχετικά σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. 

Λοβέρδος: "Ακατανόητες οι κινητοποιήσεις γιατρών - φαρμακοποιών"


Λοβέρδος: "Ακατανόητες οι κινητοποιήσεις γιατρών - φαρμακοποιών"

Το ζήτημα των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ και των φαρμακοποιών έθιξε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδοςκατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Υγείας φέρεται να υποστήριξε ότι «είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, και άλλο οι υποδαυλιζόμενες κινητοποιήσεις».

"Πολιτικό ατόπημα" και "αμετροέπεια" καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στον Γ. Καρατζαφέρη



Για ένα "ακόμα πολιτικό ατόπημα του προέδρου του ΛΑΟΣ που προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική ζωή της χώρας" κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, με αφορμή δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες μια από τις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα του για να παραμείνει στην κυβέρνηση είναι "να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα".

Οι βαριές τσάντες προκαλούν στρές


Οι βαριές τσάντες προκαλούν στρές

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, προσέξτε: αν οι τσάντες που θα μεταφέρετε είναι βαριές, μπορεί να σας επιβαρύνουν ψυχικά, εκτοξεύοντας το στρες σας στα ύψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, όταν μεταφέρουμε βαριές σακούλες, επηρεάζεται αρνητικά η ψυχική μας διάθεση και υποσυνείδητα σκεφτόμαστε με πολύ σοβαρό ή και καταθλιπτικό τρόπο!

Η οικονομική κρίση, η σχέση και ο γάμος


Η οικονομική κρίση, η σχέση και ο γάμος

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, όταν εμφανίζονται τα οικονομικά προβλήματα, αρχίζουν και οι εντάσεις μέσα στη σχέση μας… Αλλά μήπως τελικά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο;

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια έδειξε ότι περισσότεροι από το 1/4 των Αμερικάνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η τρέχουσα ύφεση «ενίσχυσε» τον γάμο τους!

Αυτοκτόνησε 14χρονη μετά από ομαδικό βιασμό


Αυτοκτόνησε 14χρονη  μετά από ομαδικό βιασμό

Σοκαρισμένη και τρομαγμένη είναι η τοπική κοινωνία του Trondheim στην Νορβηγία από τον θάνατο της 14χρονης Eva Helgutan, της νεαρής που έβαλε τέλος στην ζωή της, επειδή δεν άντεξε τον βιασμό.

Το άτυχο κορίτσι υπέστη άγριο ομαδικό βιασμό από Μουσουλμάνους τον Απρίλιο.Ομώς δεν το ξεπέρασε ποτέ. Οι γονείς της λένε ότι μαράζωνε κάθε μέρα. Βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη μέχρι που βρήκε ευκαιρία και «έφυγε».

Είναι 60 ετών και έχει 100 εγγόνια!


Είναι 60 ετών και έχει 100  εγγόνια! 
Αυτό κι αν είναι ρεκόρ. Τα εγγόνια τους έφτασαν πλέον τα 100 και είναι ίσως οι πιο νέοι παππούδες με τόσα εγγόνια...

Η παράδοση των πολυμελών οικογενειών οδήγησε το σόι σε πρωτοφανείς αριθμούς μελών.

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.


internet3
Το διαδίκτυο είναι η επανάσταση της εποχής μας. Μας εισάγει σ’ έναν «μαγικό» κόσμο απίστευτων δυνατοτήτων για ενημέρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας.
Παρόλα αυτά η μη συνετή χρήση του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι ο εθισμός.
Ολοένα και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων, ενηλίκων και ανηλίκων, που ασχολούνται με το διαδίκτυο σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε τελικά να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η λειτουργικότητά τους, όσο και η σωματική και ψυχική τους υγεία.

Δέν το ήξερες..


* Οι χελώνες μπορούν να αναπνεύσουν από τον πρωκτό τους.


* Όλοι οι άνθρωποι έχουν 4 ρουθούνια.


* Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από μαρμότες (αγριοπόντικα).


* Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό..

Αλ. Τσίπρας: "Περίεργη γαλήνη πριν την καταιγίδα επικρατεί στη χώρα"



Την διαπίστωση ότι "το εμπάργκο σε φάρμακα, αλλά και η πιστωτική ασφυξία από την πλευρά των πολυεθνικών του φαρμάκου, αλλά και των τραπεζών, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων, έχει οδηγήσει χιλιάδες φαρμακοποιούς στη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας, αφού αδυνατούν να προπληρώσουν προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα", έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή ενημέρωσή του από το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Μ. Παπαϊωαννου: Εκδίκαση 27.000 φορολογικών υποθέσεων ως το τέλος του 2011


Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε έως το τέλος Ιουλίου 2013, να προσδιορισθούν οι 138.720 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

Έως το τέλος του 2011 θα έχουν εκδικαστεί 27.000 φορολογικές υποθέσεις σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. 

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου για την δικαστική επιτάχυνση φορολογικών υποθέσεων, ενημερώνει ότι έως το τέλος του 2011 αναμένεται να έχουν παραπεμφθεί από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιά στα Εφετεία περί τις 12.000 με 13.000 υποθέσεις και να εκδικασθούν σε πρώτο και τελευταίο βαθμό στο συντομότερο δυνατό χρόνο. 

Πρόταση για αύξηση 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Αύξηση 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου 2012 εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Το Υπουργικό Συμβούλιο απασχολούν θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και διαχείρισης των αποβλήτων.

Προσπάθεια συνεννόησης των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ.Με σκοπό να πείσουν το Γιώργο να παραιτηθεί



Άλλοι θα κάνουν πρωτοχρονιά στα χιόνια, οι πιο άτυχοι χωρίς λεφτά, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα… τηλέφωνα, χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις. Από τη στιγμή που τελείωσε η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ένα είναι το αίτημα των μεσαίων στελεχών προς τους κορυφαίους: βρείτε τα! Ο λόγος για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι έδειξαν την έξοδο στον Γιώργο Παπανδρέου.

Η οδοντόβουρτσα νικά την... πνευμονία


 
Πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας αυτόν τον χειμώνα εάν αμελούν να χρησιμοποιούν τακτικά την… οδοντόβουρτσά τους. Αυτό προειδοποιούν ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ οι οποίοι ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του στόματος και της πνευμονίας, η οποία αποτελεί έναν εν δυνάμει σοβαρό «εχθρό» της υγείας, ακόμη και της ίδιας της ζωής.

Παγκόσμια απειλή για τα κινητά. Κενά ασφαλείας στο δίκτυο GSM επιτρέπουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις


Παγκόσμια απειλή για τα κινητά
Κανένα δίκτυο δεν είναι απρόσβλητο απέναντι σε έναν εύστροφο χάκερ, φαίνεται όμως ότι το GSM, το δίκτυο που υποστηρίζει το 80% της κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη, είναι πιο ευάλωτο από ό,τι θεωρούσαμε.
Αυτό υποστηρίζει ένας διακεκριμένος γερμανός ερευνητής ο οποίος ανακάλυψε ότι ορισμένα «κενά» του GSM μπορούν να επιτρέψουν σε εκείνον που θα τα εντοπίσει να αναλάβει τον έλεγχο εκατοντάδων ή και χιλιάδων κινητών τηλεφώνων ταυτοχρόνως και να τους δώσει εντολές ώστε να πραγματοποιήσουν κλήσεις ή να στείλουν SMS σε υπηρεσίες που χρεώνουν ακριβά για λογαριασμό του.

Άμεση διερεύνηση ζητεί ο Παπαδήμος


Να διερευνηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι λόγοι που επικαλούνται στην χθεσινή παραίτηση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Εφετών Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης, ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη δίωρη συνάντηση με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας Παν. Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας), Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο), καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Νέες αποκαλύψεις από τη Milliyet:Μυστική έκθεση για επίθεση σε ελληνικό στρατόπεδο και εμπρησμούς



Συνέχεια στο θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Γιλμάζ για εμπρησμό ελληνικών δασών δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Ο Can Dundar, αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Σαμαράς: Μικρός ο προυπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών


Σαμαράς: Μικρός ο προυπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών
Την ανησυχία του για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Δήμα. Ο προυπολογισμός φθάνει στο 0,17% του συνολικού προυπολογισμού της χώρας,
Ο Α. Σαμαράς ενημερώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών επί δύο ώρες για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Μήνυμα Κύριλλου σε Παπούλια: «Ελευθερώστε τον Εφραίμ!»



Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία


Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία, αφού δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν από το Πάσχα, ενώ κάποιοι μιλούν και για στήσιμο της κάλπης πριν από τις 19 Φεβρουαρίου.

Μπορεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαρρέουν ως πιθανή ημερομηνία εκλογών τα τέλη Απριλίου, στη Συγγρού όμως τοποθετούν τον χρόνο πολύ νωρίτερα και δηλώνουν έτοιμοι.

"Η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία"


Δυσοίωνες προβλέψεις για χρεοκοπία της Ελλάδας από τη Wall Street Journal που κάνει λόγο για σειρά λαθών από τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης
Με μελανά χρώματα περιγράφει το μέλλον της Ελλάδας η Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη -μετά από 60 χρόνια- χώρα της Δύσης που θα χρεοκοπήσει.

Τα μάτια λένε την αλήθεια...Ποιός είναι καλόγερος και ποιός λαμόγερος..?


"Μήπως οι ΗΠΑ μολύνουν με καρκίνο τη Λατινική Αμερική;"



"Μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξειμυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Άλλαξε όψη η πλατεία Πανοράματος


Κεντρική Μακεδονία Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Άλλαξε όψη η πλατεία Πανοράματος

Άλλαξε όψη η πλατεία του παλιού δημαρχείου στο Πανόραμα. Ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του τοπικού συμβουλίου Πανοράματος, αναβαθμίστηκε  η περιοχή της πλατείας και ο αύλειος χώρος του ΚΕΠ Πανοράματος, που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησαν καινούργια φύτευση και νέο μοντέρνο φωτισμό.

SOS εκπέμπει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πολυκάστρου


Κεντρική Μακεδονία SOS εκπέμπει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πολυκάστρου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πολυκάστρου, μαζί με τις ευχές του προς όλους τους πολίτες της περιοχής για καλές γιορτές και την επισήμανση πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να στηριχτεί η τοπική αγορά και να επιλεγούν ελληνικά προϊόντα, εκπέμπει και SOS για την άνθηση του παραεμπορίου και τις ανεξέλεγκτες αγορές από τα γειτονικά Σκόπια.

Κ. Μητσοτάκης: Σκοτεινά σημεία στην παραίτηση των εισαγγελέων


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Για σκοτεινά σημεία στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη κ. Μουζακίτη, τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν έκανε λόγο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί να υπάρχει σκοτεινό σημείο σε αυτήν την υπόθεση, αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει έτσι, (σ.σ: οι δύο εισαγγελείς) να μιλήσουν ευθαρσώς για τις πολιτικές παρεμβάσεις που δέχθηκαν» σημείωσε. 

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι των πυρκαγιών του 1997


Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι των πυρκαγιών του 1997

Τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 1997 σε περιοχές του Ηρακλείου είχαν κινητοποιήσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία με απόρρητό της έγγραφο τότε προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητούσε πληροφόρηση και σε βάθος έρευνα για τις περιπτώσεις αυτές.

Ήταν τρεις απόπειρες εμπρησμού στις οποίες χρησιμοποιήθηκε μεθοδολογία που για πρώτη φορά έβλεπαν τότε οι πυροσβέστες, ενώ στις δύο από τις τρεις εμπρηστικές ενέργειες οι δράστες -που ποτέ κανείς δεν έμαθε ποιοι ήταν -χρησιμοποίησαν τους ίδιους από αέρος εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Ποιοι είπαν "Γιώργο μείνε" και ποιοι "Γιώργο φύγε";


Ποιοι είπαν "Γιώργο μείνε" και ποιοι "Γιώργο φύγε";
Με λιγότερους υποστηρικτές σε σχέση με το παρελθόν βρέθηκε τις 12 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Από τα δεκάδες στελέχη του Κινήματος που συμμετείχαν στη μαραθώνια συνεδρίαση, λίγα ήταν εκείνα που τον υπερασπίστηκαν ανοιχτά και ακόμη λιγότερα όσα επισήμαναν ότι εφόσον το επιθυμεί μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Aπό όσους στάθηκαν στην αντίπερα όχθη ασκήθηκε κριτική για καθυστερήσεις και παραλείψεις, ενώ τέθηκε - ευθέως ή διακριτικά - θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Γ. Πεταλωτής: Αν υπάρχουν παρεμβάσεις, πρέπει να αποκαλυφθούν


«Αν υπάρχουν παρεμβάσεις θα πρέπει να αποκαλυφθούν», δήλωσε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας πως οι δύο εισαγγελείς πρέπει να δώσουν τεκμηριωμένα στοιχεία.
Σε συνέντευξή του στην ίδια εκπομπή της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, ζήτησε παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το ζήτημα.

Απολογία Εφραίμ «Οι ανταλλαγές ήταν απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ»



Οι αποκαλούμενες ιερές ανταλλαγές, ήταν επιλογή της κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε στην απολογία του ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί», ήταν η απάντηση που έδωσε σε μία από τις δεκάδες ερωτήσεις που του έθεσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Π. Μπεγλίτης: Ο Παπανδρέου δεν παίζει πόκερ


Ο Πάνος Μπεγλίτης

Την υποβάθμιση του ζητήματος της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ συγκριτικά με τα μείζονα εθνικά ζητήματα (PSI, μεταρρυθμίσεις) που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιχείρησε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. 

Μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δεν παίζει πόκερ, και δεν παίζει με το χρόνο. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης». 

Θέσεις εργασίας σε 150.000 ανέργους υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.Υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους με μη επαρκή αριθμό ενσήμων




Τη διασφάλιση και δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέσα από ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά το τέλος της σύσκεψης αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του. Το πρόγραμμα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία. «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Σαν Σήμερα...


29 δεκεμβριου

Γεγονότα

1890: Η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Γούντεντ Νι Κρικ. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και αμερικανικών δυνάμεων, κατά την οποία σκοτώνεται και ο αρχηγός των Σιου «Μεγάλο Πόδι».
1924: Ο Πίτερ Παν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην ομώνυμη βουβή ταινία του Χέρμπερτ Μπρένον.

Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Άγγελου, στην Καπέλα Σιστίνα;


Ο Μιχαήλ Αγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρωπινου σώματος.
  Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι, δυστυχώς, ο καλλιτέχνης είχε καταστρέψει σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και τις σημειώσεις του, αφού δεν ποτέ είχε βρεθεί κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο!

Ενώ το αγόρι ο Γιλμάζ τα γυρίζει ... Σύλληψη Τούρκου Πράκτορα είχαμε στην Κρήτη το 1998.


Έστω και με καθυστέρηση…14 ετών, ο σάλος από τις πρόσφατες δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περι εμπλοκής Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς δασικών περιοχών στην Ελλάδα, συνεχίζεται με την εμπλοκή μάλιστα και της Κρήτης.

Και αυτό γιατί, τον Ιούνιο του 1998 είχε συλληφθεί στην Χερσόνησο Ηρακλείου – μετά από καταγγελία για κλοπή – ένας Τούρκος ο οποίος από τότε είχε θεωρηθεί ύποπτος για εμπρησμούς, όχι στην Κρήτη, αλλά σε άλλα νησιά.

Συγκινούν τα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας 18χρονος, λίγο πριν φύγει από τη ζωή


Παλεύοντας 18 χρόνια με μια σπάνια καρδιακή νόσο, ο Ben Breedlove τελικά άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα των Χριστουγέννων. Πριν το θάνατό του όμως, φρόντισε να βγάλει από μέσα του όσα τον έπνιγαν αλλά και να συγκινήσει, μέσα από δύο βίντεο.

Μιλώντας για τις εμπειρίες που έζησε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Βen Breedlove από τις ΗΠΑ μοιράζεται μέσα από δύο βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο τους φόβους του για το θάνατο, αλλά και το πώς κατάφερε να τον... ξεγελάσει στο παρελθόν.