Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γ. Μανώλης: Παγκόσμια πρωτοτυπία η διαγραφή μου από τον Σαμαρά!

"Πρώτη φορά βλέπω να διαγράφεται κάποιος από ένα κόμμα, αφού πρώτα έχει
αποχωρήσει μόνος του από το κόμμα αυτό! Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία του Σαμαρά και του κόμματος του" τόνισε o Γιάννης Μανώλης, αφού έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική δοιαγραφή του από τα μητρώα του

Διαγράφηκαν από τη ΝΔ οι Μανώλης, Αναγνωστάκος και Τζώρτζης


Διαγράφηκαν από τη ΝΔ οι Μανώλης, Αναγνωστάκος και Τζώρτζης

 

Διαγράφονται από τη Νέα Δημοκρατία οι Γιάννης Μανώλης, Γιώργος Αναγνωστάκος και Πέτρος Τζώρτζης, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Συμφωνία Καψή- Μιχελάκη για τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης συμφώνησαν στη θέση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή, μετά την ολοκλήρωση της οποίας η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Φιλανθρωπικός χορός Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς-Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, διοργανώνουν φιλανθρωπικό χορό το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» του Κιλκίς.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα συσσίτια των απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς. (Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ).

Πότε και πως θα γίνεται κατάσχεση μισθού και σύνταξης



Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, καθώς και τραπεζικών καταθέσεων χωρίς κανένα όριο, μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο για να εισπράξει από τους φορολογούμενους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ερώτηση της Εύας Καιλή στη βουλή αναφορικά με την ορθολογική υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την διαχείριση απορριμμάτων.


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς:Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου,Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση αναφορικά με την ορθολογική υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για την διαχείριση απορριμμάτων.

10 γυναικείοι μύθοι καταρρίπτονται


της Έλενας Μπούλια
Τιμώντας την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε ορισμένους μύθους γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα, τον γυναικείο εγκέφαλο αλλά και την συνολική γυναικεία φιλοσοφία ζωής. Σκοπός μας να αποδείξουμε, ακόμα και για τα πιο ευτελή θέματα, πόσο μας έχετε αδικήσει... 

Μπαμπινιώτης: "Δεν είμαι υπουργός αλλά υπηρέτης του λαού"


Η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων,  η έγκαιρη παράδοση των βιβλίων στα σχολεία  και τα Πανεπιστήμια, αλλά και τα προγράμματα σπουδών, θα είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη.
Την ανάγκη να συνεχιστεί η συναίνεση, την οποία επιδίωξε στα δυόμισι χρόνια που έμεινε στο υπουργείο Παιδείας, τόνισε η απερχόμενη υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου κατά την παράδοση-παραλαβή στον νέο υπουργό Παιδείας,Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Με μάσκες γουρουνιών έκραξαν τον Σόιμπλε

Δείτε φωτογραφίες από τις αποδοκιμασίες των ιταλών φοιτητών

Ομάδα ιταλών φοιτητών, φορώντας μάσκες γουρουνιών, αποδοκίμασε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κάτι που έβγαλε έξω από τα ρούχα του τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μυστικός δείπνος Βενιζέλου με «Γεννηματικούς»

Μυστικός δείπνος Βενιζέλου με «Γεννηματικούς» Σε δείπνο «Γεννηματικών» στο σπίτι του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου παρέστη αργά χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Βενιζέλος και πέτυχε τη στήριξη τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδαιτυμόνες θεώρησαν ότι η  υποψηφιότητα Βενιζέλου υπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της χώρας και εξέφρασαν τη στήριξη τους με γνώμονα την ενότητα και τη διαχρονική πορεία του

Ευθυμίου: Δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε πίσω τις εκλογές


Ευθυμίου: Δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε πίσω τις εκλογές 
«Οι εκλογές θα γίνουν στο 15νθήμερο 29 Απριλίου με 13 Μαΐου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο Ράδιο 9, αφού τόνισε ότι «με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε πίσω τις εκλογές».

Μόσιαλος και παραιτηθείς Μπεγλίτης στηρίζουν Βενιζέλο

Την στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασαν οι
Πάνος Μπεγλίτης και Ηλίας Μόσιαλος. Ο Π. Μπεγλίτης, ανακοίνωσε σήμερα και την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Θα καλύψουμε τις ηθικές μας υποχρεώσεις προς τους ιδιώτες»

 
Σε σύγχυση εξακολουθούν να παραμένουν τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα για το αν τελικά θα υπάρξει πρόνοια σχετικά τις απώλειες που θα υποστούν από το κούρεμα του χρέους, καθώς, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του PSI, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αρκέστηκε να πει: «Θα καλύψουμε όλες τις ηθικές μας υποχρεώσεις».

Παραιτήθηκε ο Π. Μπεγλίτης από εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

 
 
Ανακατατάξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή, καθώς τη θεωρεί ασυμβίβαστη με την ανοιχτή τοποθέτησή του υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου

Αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής υποστηρίζει την Ελλάδα


Αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής υποστηρίζει την Ελλάδα : Τριμελής αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα. Επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ρόκο

Τριμελής αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα. Επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ρόκο Μπουτιλιόνε και μαζί του η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο Εφαρμογής του Συμφώνου Σένγκεν Μαργκερίτα Μπόνιβερ και ο βουλευτής Σάντρο Γκότσι, μέλος της Επιτροπής για τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής Σένγκεν.

Σόιμπλε: Δεν αντιμετωπίσαμε με σκληρότητα την Αθήνα


Σόιμπλε και Ρέσλερ
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε τις κατηγορίες που θέλουν το Βερολίνο να τηρεί σκληρή στάση έναντι της Αθήνας στην κρίση χρέους. Υπήρχαν και συζητήσεις για έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη. 

Το αντίθετο συνέβη, η Γερμανία επέδειξε αλληλεγγύη στην υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεγάλη ομάδα φοιτητών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα οι δανειστές της. 

Ποιοι θα πληρώσουν το νέο Φόρο Ακινήτων?Έως 1170 ευρώ πρόστιμο για όσους αμελήσουν…



Στα γκισέ της εφορίας θα πρέπει να στηθούν και πάλι φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, που κατά τη διάρκεια του 2011 είχαν μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση ή στην ακίνητη περιουσία τους, καθώς επίσης και όσα φυσικά πρόσωπα κατείχαν την 1η-1-2011 ή και την 1η-1-2012 (κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία) κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Κατάσχεση καταθέσεων, μισθών και συντάξεων για οφειλές στην Εφορία


Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (μαζί με τόκους και προσαυξήσεις)
Δεν προβλέπεται, προς το παρόν, «όριο προστασίας» για κατασχέσεις επί των καταθέσεων προς είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Εφορία, σύμφωνα με οδηγό του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε την Τετάρτη και αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών. 

Βάσει του οδηγού, μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα «διασώζονται» από κατάσχεση μέχρι τα 1.000 ευρώ (μετά την αφαίρεση υποχρεωτικών εισφορών). 

Γερμανική επιχείρηση «πείστε τους διστακτικούς» για συμμετοχή στο PSI


Για εντατικές «προτροπές» από τη γερμανική κυβέρνηση προς τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομόλογων μιλούν γερμανικά ΜΜΕ, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο PSI. 

«Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κανέναν, αλλά μπορούσε να ασκήσουμε πίεση» ανέφερε αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στην οικονομική Handelsbatt, που υποστήριξε επίσης πως σε ανάλογες «επιχειρήσεις πίεσης» στους διστακτικούς ιδιώτες έχουν συμφωνήσει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ξανά στο προσκήνιο η επιστροφή στη δραχμή


Ώρες προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και ο εμπειρογνώμονας της Χρηματιστηριακής Αγοράς DAX της Φρανκφούρτης Dirk Mueller επισημαίνει πως η Ελλάδα επιστρέφει στη δραχμή.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, ο Dirk Mueller αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν "να παίρνει μέρος σε αγώνα κολύμβησης με πόδια από μόλυβδο".

Το «κίνημα της πατάτας» ανοίγει σε αλεύρι, λάδι και όσπρια


Το «κίνημα της πατάτας» επεκτείνεται πλέον και σε άλλα προϊόντα ενώ όλο και περισσότεροι Συνεταιρισμοί παραγωγών και Δήμοι συμμετέχουν στην διάθεση φθηνών προϊόντων, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.

Αλεύρι μέσω διαδικτύου

Η πρωτοπόρα στο «κίνημα» της πατάτας «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας», ανακοίνωσε ότι πλέον θα διαθέσει μαζικά- μέσω διαδικτύου- φτηνό και ελληνικό αλεύρι με 0,50 ευρώ το κιλό.

Σαν Σήμερα...


8 μαρτιου

Γεγονότα

1904: Εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα.
1941: Ο Γεώργιος Βλάχος δημοσιεύει στην εφημερίδα Καθημερινή ανοιχτή επιστολή προς τον Αδόλφο Χίτλερ.

Με έκπτωση 53,25% υπογράφηκε έργο αξίας 2,7 εκατ. ευρώ για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Με έκπτωση εκ μέρους της μειοδότριας κοινοπραξίας υπογράφηκε από τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Ν. Θεσσαλοννίκης η σύμβαση για την ανάθεση του έργου κατασκευής δυο νέων κυψελών απόθεσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.779.977,64 ευρώ, αντί 7.314.524,40 ευρώ, και υπογράφηκε χθες μετά την προσφερόμενη έκπτωση που ανήλθε στο 53,25%.
Η διαδικασία υπογραφής ανάθεσης του έργου

Χαμός στο δήμο Θεσσαλονίκης! Παραιτήθηκε ο Χασδάι Καπόν! Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση!

Κόντρα μεγατόνων έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της  διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα του Αλλατίνη (δείτε κι εδω). Ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης
ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος να χειρίζεται ζητήματα για τα οποία ο ίδιος έχει επιχειρηματικό συμφέρον. Μιλώντας στο Ράδιο

Μήνυμα του Βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Στις σύγχρονες  προκλήσεις της εποχής μας και στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, οι γυναίκες αποτελούν το ζωτικό κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού  ιστού αλλά συγχρόνως  και το πιο ευάλωτο.
Η Γυναίκα μέσα σ αυτό το περιβάλλον, μετά από αγώνες ετών, σημαντικών κατακτήσεων και πολλαπλών ρόλων κοινωνικά , αυτών της μάνας, της συζύγου, της εργαζόμενης, αισθάνεται εντονότερο το αίσθημα της κοινωνικής και εργασιακής ανασφάλειας.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο - Διαβάστε τί θα συζητηθεί

Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων
του  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198,  Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θα βρέξει φωτιά



Μία τεράστια ηλιακή καταιγίδα έρχεται προς τη Γη, απειλώντας να προκαλέσει προβλήματα στις αερομεταφορές, τα συστήματα GPS, τις τηλεπικοινωνίες και  τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για τη μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών και θα φτάσει στη Γη το πρωί της Παρασκευής.
Κατά το φαινόμενο, που θα γίνει ορατό σε πολικές κυρίως περιοχές,

Πιερία: Και αλεύρι μέσω διαδικτύου


Η πρωτοπόρα στο «κίνημα» της πατάτας «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας», συνεχίζει το έργο της, προχωρώντας τώρα στη μαζική παραγγελία 50 τόνων -μέσω διαδικτύου- ενός βασικού προϊόντος διατροφής. Δεν είναι άλλο από το αλεύρι. Και η τιμή του 0,50 ευρώ το κιλό! «Εμείς

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών σχετικά με την εξαίρεση επιχειρήσεων από την δυνατότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει λόγo για κατάφορη αδικία σε βάρος των ατομικών επιχειρήσεων που οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ και δεν έχουν την δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση αφού θεωρούνται ως

Δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προσφέρει δωρεάν εξέταση μαστού (ψηλάφιση) και τεστ Παπανικολάου σε όλες τις Ελληνίδες, που επιθυμούν να εξεταστούν, στις 7 και 8 Μαρτίου 2012 (08:30 - 15:00).

Στους «8» ο ΑΠΟΕΛ - Ήρωας ο Χιώτης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χιώτη, ο οποίος είπε δύο φορές «όχι» στους παίκτες της Λυών στη διαδικασία των πέναλτι, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-0 για τους πρωταθλητές

Καρκίνος του παχέος εντέρου (Κ.Π.Ε) Πρόληψη και διάγνωση


Είναι ο συχνότερος σπλαγχνικός καρκίνος και η τρίτη συχνότερη μορφή νεοπλασίας παγκοσμίως. Εμφανίζεται κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Η μέση ηλικία εμφάνισης είναι τα 65 έτη. Προσβάλλει εξίσου τα δύο φύλα, με ελαφρά υπεροχή των ανδρών για τα καρκινώματα του ορθού και των γυναικών για τους κεντρικότερους όγκους (τυφλό). Ο κίνδυνος εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου αυξάνεται μετά την ηλικία

Μάχη μέχρι την Πέμπτη τα μεσάνυxτα για την συμμετοχή στο PSI-Στο 50% η συμμετοχή

Μάχη μέχρι την Πέμπτη τα μεσάνυxτα για την συμμετοχή στο PSI-Στο 50% η συμμετοχή
Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «κούρεμα»
 του ελληνικού χρέους, με την κυβέρνηση να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους κατόχους ομολόγων απειλώντας εκτός από την ενεργοποίηση των CACs και με τον αποκλεισμό όσων απέχουν, από τα προγράμματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό
 
Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την
 αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, διαπιστώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Αμφίβολη η υποψηφιότητα του Παπουτσή

Αμφίβολη η υποψηφιότητα του Παπουτσή
Το πρώτο στίγμα της δύναμης ισχύος του
 υπουργού Οικονομικών αναμένεται να καταγραφεί στις επικείμενες συνεδριάσεις της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου.

Η διαφαινόμενη επιβλητική επικράτηση το Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη στο πρόσωπο του των περισσότερων κορυφαίων στελεχών (Λοβέρδος, Χρυσοσχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Σκανδαλίδης, Παπαϊωάννου, Ευθυμίου...) σε συνδυασμό με τη δυστοκία που καταγράφεται στην προσπάθεια του Χρήστου Παπουτσή να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 94 υπογραφές