Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζί με τα σουβλάκια, σέρβιρε και ναρκωτικά στο Κιλκίς

Δύο ημεδαποί  ηλικίας 39 και 53 ετών συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Κιλκίς  για αντίσταση κατά της Αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα πριν μερικές ημέρες σε τοπική κοινότητα του Κιλκίς οι Αστυνομικοί έχοντας πληροφορίες ότι ...

Το βατερλό του Κυρίζογλου και η πτώση του απόρθητου κάστρου!

Αμφίβολο είναι πλέον το πολιτικό μέλλον του Λάζαρου Κυρίζογλου μετά το προσωπικό του Βατερλό στην αναμέτρηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κυρίζογλου ηττήθηκε από τον...

Αυτόφωρο για φορολογικές οφειλές άνω των 75.000 ευρώ

Αυτόφωρη διαδικασία θα ακολουθείται για όσους έχουν φοροοφειλές άνω των 75.000 ευρώ, αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Α.Π.), Νικ. Παντελής, σε εγκύκλιό του προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας. Παράλληλα, ζητάει φοροδίκες τύπου εξπρές.

Παράλληλα, τονίζει ότι «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις...

Συνάντηση Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Μετά το πέρας της συνάντησης δεν...

ΠΑΟ και Πανιώνιος σε λίστα με «ύποπτα» ματς!


Νέα στοιχεία από έρευνα που έκανε η Εισαγγελία της Νάπολης

Δύο παιχνίδια ελληνικών ομάδων, του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου, συμπεριλαμβάνονται σε λίστα συνολικά 150 «ύποπτων» αγώνων, που έχουν λάβει υπερβολικά ποσά πονταρίσματος και σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, όπως αποκάλυψε η...

Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ


Για δεύτερη φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο PBS, ο Ερντογάν τόνισε: «Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ».

Κριτική Πούτιν ενώπιον Αβραμόπουλου και Κεδίκογλου

Κριτική Πούτινν σε Αβραμόπουλο και Κεδίκογλου
Σε έμμεση κριτική προς την κυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα ερμηνεύονται  όπως διαβάζουμε στo parapolitika.gr οι  αιχμές  του Ρώσου  πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν το Συνέδριο του Ρωσικού κυβερνώντος κόμματος στη Μόσχα, ενώπιον του Δημήτρη Αβραμόπουλου  και του  Σίμου Κεδίκογλου, που εκπροσώπησαν τη ΝΔ.

Ο δορυφόρος UARS της NASA πέφτει σήμερα στη Γη


Ο ανενεργός δορυφόρος (6 τόνων) UARS της NASA, φτάνει στο τέλος της «ζωής» του και προσδιορίζεται σύμφωνα με τη NASA να πέσει στη Γη μεταξύ 21.00 - 23.00. Το σημείο πρόσκρουσης δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη, καθώς αυτό θα μπορεί να γίνει 2 ώρες πριν από την πρόσκρουση.
Απόψε (Παρασκευή) το βράδυ θα είναι ορατός από την Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Γιατί οι άντρες φοβούνται την δέσμευση;

Γιατί οι άντρες φοβούνται την δέσμευση;
Οι άντρες λατρεύουν την ελευθερία. Για πολλούς από αυτούς, ακόμα και η σκέψη να δεσμευτούν με μία μόνο γυναίκα για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι ικανή να τους κάνει να το βάλουν στ πόδια και να πάρουν τα βουνά.  Η επίμαχη λέξη που αρχίζει από Δ υπονοεί το συμβιβασμό, την απώλεια της ανεξαρτησίας, τη θυσία της σεξουαλικής ποικιλίας, ακόμα και το φάντασμα της οικονομικής κατάρρευσης. 

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2013»


Σιβυλλική δήλωση Παπανδρέου για το χρέος

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει άλλο σενάριο από την εφαρμογή της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, της 21ης Ιουλίου παρείχε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση, που είχε νωρίτερα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τη Δυτική Ελλάδα και την...

Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων ΑIDS

Αγγίζει το 1000% από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα, είπε ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε σήμερα καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένειες», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει
τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών...

Νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής


Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι την Παρασκευή στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. Ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ισραηλινο-ρωσικά συμφέροντα ενδιαφέρονται για επένδυση μαμούθ στην Κρήτη

Κοινοπραξία Ισραηλινών και Ρωσικών συμφερόντων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ, ενδιαφέρεται να επενδύσει σε έκταση 2.500 στρεμμάτων στην Χερσόνησο, στην Κρήτη.

Πρόκειται για μια τεραστίου μεγέθους
τουριστική επένδυση, που, σύμφωνα με το flashnews, έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες στο υπουργείο Οικονομικών...

«Ναι» Πάγκαλου σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση


«Όχι» στις πρόωρες εκλογές, αλλά «ναι» στη συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84.
«Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρονικό διάστημα, δηλαδή κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και -εάν θέλετε- εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά 40% μειώθηκαν οι αποδοχές των βουλευτών

Συνέχεια στο θέμα των πρόσφατων βουλευτικών διαξιφισμών έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας παράλληλα από το προεδρείο της Βουλής, να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται οι βουλευτές από συγκεκριμένα μέσα...

Επίθεση του Γίωργου Φραγγίδη στην κριτική του Σάββα Τσιτουρίδη

gf
Θέλει πραγματικά πολιτικό θράσος όταν ένας πρώην  υπουργός της ΝΔβεβαρημένος ,στο παρελθόν, για πράξεις και παραλείψεις που ακόμα καιτο  ίδιο του το κόμμα έχει αποδοκιμάσει , να με εγκαλεί να αδιαφορήσωγια την πατρίδα μου και να επιδείξω την ίδια επιπολαιότητα καιανευθυνότητα που το κόμμα του είχε επιδείξει υιοθετώντας τη γνωστήμέθοδο" στρίβειν  δια των εκλογών".Ο κ. Τσιτουρίδης είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να θέτει ερωτήματακαι να βάζει διλήμματα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εν όψει κρίσιμων

αποφάσεων.

Νέα βουτιά στο ΧΑ

Με μεγάλη πτώση 3,878% στις 797,95 μονάδες έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της υποβάθμισης οκτώ ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Moody’s.

Το Χρηματιστήριο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων...

ΚΡΥΒΕΙ ΧΡΕΟΣ 5 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Μία είδηση που αν αποτελεί πραγματικότητα θα βάλει «βόμβα» στην ευρωζώνη και στο Βερολίνο αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του...

10 σκοπιανές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το ενδιαφέρον 10 σκοπιανών επιχειρήσεων –πελατών της ΟΛΘ ΑΕ να συμμετάσχουν στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένος γνωστοποίησε σήμερα του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο...

Αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στη Ν. Μηχανιώνα

Αναστέλλεται με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, λόγω ακαταλληλότητας των κτηρίων στα οποία στεγάζεται και αναβάλλεται για ένα μήνα η έναρξη των μαθημάτων. Από το υπουργείο έχει ζητηθεί η...

Έξοδος της Εμπορικής Τράπεζας από το Χ.Α.

Οι μέτοχοι Credit Agricole και Sacam International SAS αποφάσισαν την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα, αποφάσισαν τη διαγραφή των μετοχών της τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή...

Ο Κουβέλης ζητεί μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης


Μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές του κοινοβουλίου, προτείνει με δήλωσή του, την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Κατά της ελληνικής χρεοκοπίας η μισή Γερμανία


Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα βλάψει τη Γερμανία, όμως το 41% τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.
Πάντως το 50% των Γερμανών δεν επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης ZDF.

Ιδρύθηκε το «Κόμμα των Ανόητων»… στην Ελβετία!


Ελβετικό Κοινοβούλιο
Τα κόμματα με τα (τουλάχιστον) περίεργα ονόματα ξεπηδούν σαν… μανιτάρια στην Ελβετία. Αυτή τη φορά, έρχεται να προκαλέσει αίσθηση το «Κόμμα των Ανόητων», που διαμαρτύρεται για τη διαρκή χρονοτριβή που παρουσιάζει η διαδικασία περικοπής των παχυλών μισθών στελεχών των δημόσιων επιχειρήσεων.

Ο έρωτας της έσωσε την ζωή!


Ο έρωτας της έσωσε την ζωή!
Ο λόγος για μια γυναίκα από την Βραζιλία που την ερωτεύτηκε ο… δολοφόνος της!!!
Ο σύζυγος της κ. Araujo πλήρωσε 345 λίρες σε εκτελεστή, για να ξεφορτωθεί την σύζυγο του… μια και καλή.

Όμως ο δολοφόνος ερωτεύτηκε σφοδρά το wanna be θύμα του και δεν μπόρεσε να το σκοτώσει. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να δώσει αποδεικτικά στον άντρα της. 

Ανακοίνωση Βενιζέλου για σενάρια νέου «κουρέματος»


Αίσθηση προκάλεσε η, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου σε σενάριο μεγαλύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Για την εν λόγω εκτίμηση ο κ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση, διαμηνύοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην απόφαση της Συνόδου της 21ης Ιουλίου.

Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια στο εντευκτήριο της Βουλής


Τα νεύρα των βουλευτών δεν είναι πολύ καλά τελευταία και αυτό φαίνεται από τα απανωτά περιστατικά που έχουμε στο κοινοβούλιο μέσα σε 24 ώρες. Το τελευταίο ήταν η οργισμένη αντίδραση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν είδε μπροστά του τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη ο οποίος αποκάλεσε χθες τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γομάρια.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

Με αρνητικό outlook. Στην υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών κατά δύο βαθμίδες προχώρησε η Moody's

Οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης στο μέλλον
Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου και της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις καταθέσεις οκτώ ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody's, επικαλούμενη την εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση των Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική και Αττικής σε Caa2 από B3.

Η βαθμολογία της Εμπορικής και της Γενικής Τράπεζας μειώθηκε σε B3 από B1.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις "δύσκολες μέρες"


Μετά το καλοκαίρι υπάρχουν πολύ συχνά διαταραχές στην έμμηνο ρύση των γυναικών. Φαίνεται ότι οι ελεύθερες και ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού δημιουργούν πρόβλημα στην φυσιολογική πορεία της εμμήνου ρύσεως.
Δυσμηνόρροια (πόνος στο κάτω μέρος της κοιλίας την πρώτη ή δεύτερη μέρα της εμμήνου ρύσεως) είναι συχνό σύμπτωμα στις γυναίκες και κυρίως στις νεαρές ηλικίες (περίπου 30-40%). Παρατηρήθηκε η αύξηση της δυσμηνόρροιας μετά την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία όμως μετά την πάροδο κάποιων μηνών εξαφανίζεται.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί;

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί;
Ξέρετε πόσες ώρες κοιμούνται τα παιδιά σας και πόσες θα έπρεπε να κοιμούνται; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά παιδιά του Δημοτικού και τα περισσότερα του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν κοιμούνται αρκετά, γεγονός που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, διαταράσσοντας τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και αυξάνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας, κατάθλιψης και άλλων δεινών.

Ζευγάρια: Τα 6 λάθη που οδηγούν στην κρίση


Της Λουίζας Βογιατζή


Υπάρχει ο τέλειος γάμος, η απόλυτα αρμονική σχέση; Ακόμη κι αν το θέλουμε πολύ και δεν σταματάμε να το ονειρευόμαστε, μάλλον όχι. Οι σχέσεις έχουν ωραίες και άσχημες στιγμές, φέρνουν άλλοτε απέραντη ευτυχία και άλλοτε αβάσταχτη δυστυχία, και ζώντας τις κάνουμε λάθη, μαθαίνουμε, τρώμε τα μούτρα μας. Κάποια από αυτά τα λάθη αποβαίνουν μοιραία για τις σχέσεις, αν δεν καταφέρουμε να τα αναγνωρίσουμε, να τα παραδεχτούμε και να σταματήσουμε να τα επαναλαμβάνουμε εσαεί. 

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο


Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (7)
Φανταστείτε τι… χαράτσι θα πλήρωναν εάν ήταν στην Ελλάδα!
Η αγορά ακίνητης περιουσίας αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες οικονομικές επενδύσεις τόσο από τους «έχοντες» όσο και αυτούς με μικρότερη οικονομική άνεση. Η διαφορά βέβαια βρίσκεται στις περιοχές που οι δισεκατομμυριούχοι θα επιλέξουν για να αγοράσουν ακίνητη περιουσία.

Σαν Σήμερα...




23 Σεπτεμβρίου
Γιορτάζουν: Ξανθίππη, Ξάνθιππος, Πολυξένη
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας
  • Γεγονoτα
1821: Η Άλωση της Τριπολιτσάς.

1913: Ο γάλλος αεροπόρος Ρολάν Γκαρός πραγματοποιεί πτήση 558 μιλίων, από τα οποία τα 437 πάνω από τη θάλασσα,

Ο Χατζηνικολάου "ξεσπά "εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Όντως τόσο καιρό που ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν απών από το κεντρικό δελτίο του ALTER, μάζευε πολύ ατμό.

Εχθές λοιπόν, την ώρα του κεντρικού δελτίου και με αφορμή την είδηση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει οικονομία δίνοντας στους βουλευτές αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε ένα ξέσπασμα από αυτά που δεν μας έχει συνηθίσει.

Η κρίση "αλλάζει" τους Ελληνες

Η κρίση "αλλάζει" τους Ελληνες
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ελλάδα και με τη... βούλα.

Σύμφωνα με έρευνα της The Boston Consulting Group (BCG), οι Ελληνες έχουν επηρεαστεί περισσότερο από άλλους λαούς ενώ έχουν επέλθει και δραστικές αλλαγές στην καταναλωτική τους συμπεριφορά.

Φαρσέρ αναστατώνει τη Βουλή


Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή έγινε στις 11:30 το πρωί στην Πυροσβεστική.

Ο άγνωστος προειδοποιούσε για την ύπαρξη βόμβας, ενώ δεν έδωσε χρονικό περιθώριο έκρηξής της. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί που εκκένωσαν τον χώρο του γκαράζ, ενώ απέκλεισαν την κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Το φάντασμα της Αργεντινής

Το φάντασμα της Αργεντινής
Το φάντασμα της Αργεντινής απασχόλησε χτες την πολιτική επικαιρότητας πάντα σε σχέση με τις ενδεχόμενες ομοιότητες στις συνέπειες που θα υφίστατο η χώρα μας έπειτα από μία χρεοκοπία. Την Αργεντινή της περιόδου του 2000 επικαλέστηκε στις αναφορές του κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όλα ανοιχτά… Το καλό σενάριο, το κακό και το haircut...


Τρία σενάρια παίζουν για την Ελλάδα μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ελλάδα, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στον ΚΤΕ Οικονομικών.

Ένα από τα τρία, που ήδη συζητείται μεταξύ διεθνών παραγόντων, αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα 50%.

Με την επικύρωση της συμφωνίας: Γιώργο, "δώσε το φιλί της ζωής" στους εργαζόμενους


Είναι αλήθεια ότι όταν...πνίγεσαι,πιάνεσαι και απο τα μαλλιά σου για να σωθείς.Πολύ περισσοτερο, «γραπώνεσαι»(για να πούμε μια...χωριάτικη έκφραση) απο τα μαλλιά του...διπλανού σου! Γι αυτό και οι ναυαγοσώστες, πιάνουν τον...«πνιγμένο» απο το κεφάλι ή τα μαλλιά του και έχουν τα χέρια του, όσο πιο μακρυά μπορούν(τον βάζουν σε ύπτια θέση και είναι μπροστά εκείνοι να τον τραβάνε απο τα....μαλλιά).

Η Άγκυρα αμφισβητεί περιοχή με "οικόπεδα" της Κύπρου.Δείτε χάρτη.


Η Τουρκία δεν έκανε τυχαία τις δύο αεροναυτικές συνεργασίες με πλοία και μαχητκά αεροσκάφη της βόρεια-βορειοδυτικά της Κύπρου. Αμφισβητεί ευθέως την περιοχή στην οποία υπάρχουν “οικόπεδα” με φυσικό αέριο και ίσως με πετρέλαιο!

ΓΚΑΙΤΝΕΡ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προβλήματα που είναι «πολύ μεγαλύτερα της Ελλάδας» αναγνώρισε ο αμερικάνος υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ. Αρνούμενος να σχολιάσει τυχόν επιπτώσεις ελληνικής χρεοκοπίας στις ΗΠΑ, ανέφερε πως η Μερκελ είχε ξεκαθαρίσει ότι η Ευρώπη δεν...

Επίθεση Ν.Δ για το έλλειμμα


«Oι "διανοούμενοι φωστήρες" της κυβέρνησης δείχνουν να αγνοούν ότι πλέον ακόμη και οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του για την πορεία των εσόδων του οκταμήνου 2011, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για συνεχόμενες και αναποτελεσματικές φορολογικές επιθέσεις που συντηρούν την ύφεση, φέρνοντας το λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Πρωτόπαπας: Έκκληση στους πολίτες που μπορούν να πληρώσουν

Πρωτόπαπας: Έκκληση στους πολίτες που μπορούν να πληρώσουν
"Παρά τα προβλήματα και τα ερωτήματα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στη χώρα και τους πολίτες" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο "Βήμα 99,5" σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Le Monde : Η Ελλάδα θα είχε ξεπεράσει την κρίση με την δραχμή!


Την εκτίμηση πως η χώρα μας δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ και πως "σε περίπτωση που είχε δραχμή θα διατηρούσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την καταπολέμηση της κρίσης" κάνουν έγκριτοι οικονομολόγοι στην γαλλική εφημερίδα Le Monde....

Κρίσιμο ταξίδι Βενιζέλου στις ΗΠΑ

 


Μέσα σε κλίμα έντονης δυσπιστίας και με τα σενάρια για «ντόμινο» ύφεσης να πληθαίνουν σε όλο τον πλανήτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον. Πολλοί μάλιστα χαρακτηρίζουν το ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ως το πιο κρίσιμο που έχει πραγματοποιήσει υπουργός Οικονομικών τα τελευταία 10 χρόνια...

Κύπρος:Δημόσιοι υπάλληλοι συγγενείς πρώτου βαθμού εργάζονται στο ίδιο... γραφείο!



Σύνηθες φαινόμενο έχει γίνει πλέον η εργοδότηση στην ίδια υπηρεσία ή Τμήμα δημοσίων υπαλλήλων που έχουν μεταξύ τους πρώτου βαθμού συγγένεια. Γεγονός, που απαγορεύεται ρητά από την κείμενη νομοθεσία για αυτονόητους λόγους, εκτός και εάν δώσει τη συγκατάθεσή του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τι σκέφτονται υπουργοί και βουλευτές… Ωριμάζει η ιδέα για διαφυγή μέσω εκλογών


Όλο και πιο δυνατές γίνονται οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου και μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την έκτη δόση, είτε αυτή δοθεί τελικά στη χώρα μας, είτε κοπεί η δανειοδότηση από την τρόικα. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες φωνές στο υπουργικό συμβούλιο, από δύο – τρεις υπουργούς, που υποστήριζαν τη διέξοδο μέσω της κάλπης.

Μπακογιάννη: "Σήμερα η αξιοπιστία της χώρας είναι μηδενική"


"Σήμερα η αξιοπιστία της χώρας είναι μηδενική. Το λέει και ο ίδιος ο Βενιζέλος", είπε σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι ο κόσμος καταριέται το μνημόνιο, γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές.

«Θυσιάζονται» έως 3 συντάξεις τον χρόνο


Τα νέα κυβερνητικά μέτρα φέρνουν σημαντικές απώλειες στο εισόδημα συνταξιούχων που παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών.

Από μία έως τρεις κύριες συντάξεις τον χρόνο χάνουν ?μετά και τα νέα κυβερνητικά μέτρα, όσοι συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα έχουν διπλή ή ακόμα και τριπλή επιβάρυνση, καθώς οι νέες μειώσεις είναι ανεξάρτητες από την ειδική εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) που διατηρείται.

Συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για συμμόρφωση της Τουρκίας ζήτησε ο Δ. Χριστόφιας



Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για τη «συμμόρφωση» της Τουρκίας ώστε να σταματήσει τις απειλές της κατά της Κύπρου και να επιδείξει ρεαλισμό για την επίλυση του Κυπριακού.