Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκλονίζει η απολογία του συζυγοκτόνου! Την αποτελείωσε με ένα πιρούνι στο κεφάλι!


Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφόνησε τη σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του ο 50χρονος Αλβανός στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, πριν από μερικές ημέρες.


Ο 50χρονος φέρεται σύμφωνα με το cretalive.gr να αποτελείωσε τη σύζυγο του με ένα πιρούνι, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του!

Η 44χρονη δέχθηκε αρχικά 3 χτυπήματα με κάβουρα στο κεφάλι όσο κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο τους. Ο 50χρονος πιστεύοντας ότι την είχε σκοτώσει, βγήκε στο δρόμο φωνάζοντας: "τη σκότωσα, τη σκότωσα". Τις φωνές άκουσαν τα παιδιά που έτρεξαν στο σπίτι ενώ μαζί τους γύρισε και εκείνος.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Μπαγίς Αυστηρή προειδοποίηση Μπεγλίτη στην Τουρκία για τις απειλές κατά της Κύπρου


Αντιδρά η Τουρκία στα κυπριακά σχέδια για γεωτρήσεις φυσικού αερίου (εικόνα αρχείου)

Αντιδρά η Τουρκία στα κυπριακά σχέδια για γεωτρήσεις φυσικού αερίου (εικόνα αρχείου)




Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα αν χρειαστεί, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας στις προειδοποίηση της Τουρκίας ότι θα αντιδράσει αν η Κύπρος προχωρήσει σε ερευνητικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

«Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα υπερισχύσει στην ηγεσία της Τουρκίας ο πολιτικός ρεαλισμός έναντι των μονομερών ενεργειών» δηλώνει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Νews.

Σημειώνει ότι η Αθήνα θα αντιδράσει αν χρειαστεί, τονίζοντας πως οι τουρκικές απειλές στρέφονται κατά της διεθνούς νομιμότητας.


Θετικά κρίνουν το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ έξι στους δέκα πολίτες


Θετικά κρίνουν το νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έξι στους δέκα πολίτες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Την ίδια ώρα, με συνέντευξή της στο Εθνος της Κυριακής, η υπουργός Παιδείας, επικρίνει τους πανεπιστημιακούς που ανέβαλαν την εξεταστική για να δώσουν χώρο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών.
«Αυτά είναι συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

«Οι επικεφαλής του ΔΝΤ πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα»


«Οι επικεφαλής του ΔΝΤ πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα»
Άμεση επιστροφή των ελεγκτών της Τρόϊκας στην Ελλάδα και σαφείς δεσμεύσεις για τήρηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την χώρα μας ζητά ο κυβερνητικός εταίρος της Ανγκελα Μέρκελ.

«Δεν θα αποδεχθούμε πλέον μεσολαβήσεις ή καθυστερήσεις. Οι επικεφαλής του ΔΝΤ και των χωρών της Ευρωζώνης πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στην Αθήνα για να λάβουν σαφείς δεσμεύσεις για την εκπλήρωση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε ο γ.γ. των Ελευθέρων Δημοκρατών Γερμανίας Κρίστιαν Λίντερ.

3 του Σεπτέμβρη να γυρνάς...

του Σταύρου Θεοδωράκη
Η ανηφόρα του Λυκαβηττού δεν θύμιζε σε τίποτα τις ασπρόμαυρες εικόνες που είχα φυτέψει από το πρωί στο μυαλό μου. Ο Ανδρέας με δερμάτινο και όλοι οι «πράσινοι ήρωες» με αμφίεση σέβεντις. Τις χάζευα προσπαθώντας να σκεφθώ τι θα συζητήσω με την Κοκκόλα. Ελπίζω θα θυμάστε για ποια σας μιλάω. Κάποτε το όνομα της ήταν συνώνυμο της δύναμης των Παπανδρέου. Στο σπίτι της λοιπόν πάω με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν δεκαετίες ολόκληρες που η 3η του Σεπτέμβρη ήταν κάτι σαν Εθνική γιορτή. Το ξέρω, δεν γιορτάζανε όλοι αλλά όσοι γιορτάζανε το έκαναν δυνατά. Τα μεγάφωνα από τις τοπικές ρήμαζαν  τις γειτονιές με Μπακαλάκο, Ανδριόπουλο και Μαρκόπουλο. Και κάποια στιγμή σε κάποιο στάδιο έβγαινε ο Αρχηγός και θύμιζε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε όλοι εμείς»


«Η πίεση είναι μεγάλη στο κόμμα και την κυβέρνηση, σε αυτές στις δύσκολες στιγμές της κρίσης και αποφασίσαμε να μην χάσουμε την ψυχή μας και αυτή δεν υπάρχει στον πολιτικό αναχωρητισμό και την ιδεολογική νηστεία αλλά στην προοδευτική μας πράξη», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Μιχάλης Καρχιμάκης, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Πρόσθεσε πως «όσα ακούστηκαν είναι σημαντικά και ουσιαστικά και αποτελούν έκφραση της αγωνίας της βάσης του κόμματος για να πάει ο τόπος μπροστά και το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τον διάλογο».

Ισόπαλος 1-1 ο Αρης με την Δόξα Δράμας


Σε ένα αγώνα με πολλές φάσεις αλλά και νεύρα, ο Αρης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Δόξα Δράμας, στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (3/9). Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Βέρτζο στο 24’ ενώ ο Καπετάνος ισοφάρισε για τον Αρη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88’.

Οι παίκτες του Τσιώλη απέδωσαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Οι πολλές αλλαγές όμως από τον 52χρονο τεχνικό αλλά και η αστοχία, δεν επέτρεψαν στον Αρη να φτάσει στη νίκη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αρης απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Σερεμέτ στο 4’. Μετά από κλέψιμο του Τσέζαρεκ, ο Κροάτης είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα της Δόξας, προσπάθησε να τον «κρεμάσει», δεν ζύγισε όμως καλά το σουτ του και έστειλε την μπάλα άουτ.

Συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία στις Σέρρες


Συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία στις Σέρρες
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 54χρονου και της 18χρονης κόρης του για παράβαση του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων» και του νόμου «περί όπλων».
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, το αυτοκίνητο και το ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, ένα τουφέκι και 162 φυσίγγια. Επίσης, εντοπίστηκαν τρία τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και χάρτες για τοποθεσίες (σπήλαια, νεκροταφεία και άλλα σημεία), όπου βρίσκονται θησαυροί και αρχαιότητες.

Ντροπιαστική εμφάνιση και ήττα της Εθνικής απο τα Σκόπια με 58-72..


ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Η πρώτη ήττα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ συνοδεύτηκε και από κάκιστη εμφάνιση. Και αυτό που ανησυχεί περισσότερο μετά το 72-58 από την ΠΓΔΜ. Φοβερός για τους Σκοπιανούς ο ΜακΚάλεμπ.


Κάθε ομάδα μπορεί να χάσει ένα παιχνίδι. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για μία ομάδα ανανεωμένη όπως η Εθνική. Δεν πείραξε όμως τόσο η ήττα από τα Σκόπια, όσο η τραγική εικόνα στην επίθεση. Θα έλεγε κανείς ότι η ομάδα έκανε ότι μπορούσε για να χάσει.

Στο επόμενο υπουργικό το θέμα των ταξί


Στο επόμενο υπουργικό το θέμα των ταξί
Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.
Απαντώντας σε ερώτηση πως θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δηλώνει ότι χρειάζονται «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».
Ο υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι με βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί, θα κριθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ ενώ κάνει λόγο και για αναθεώρηση ορισμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Σαμαράς: "Όχι στη συγκυβέρνηση ναι στις εκλογές"


Σαμαράς: "Όχι στη συγκυβέρνηση ναι στις εκλογές"
Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος», εκτιμά ο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακά τεχνάσματα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς και επιμένει ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο: «Ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι’ αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».

Παραλίγο να πιαστούν "στα χέρια" μέλη του ΠΑΣΟΚ


Παραλίγο να πιαστούν "στα χέρια" μέλη του ΠΑΣΟΚΣτα χέρια κόντεψαν να βρεθούν δύο άνθρωποι που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης.
Αφότου κατέβηκε από το βήμα ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλλονιάς Παναγής Βλάχος, ο οποίος μίλησε για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός, ένας εκ των ελαχίστων καθημένων διαφώνησε με την άποψή του.

Πέθανε ο πατέρας της 'Ανγκελα Μέρκελ



Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της το Σάββατο, έπειτα από το θάνατο του πατέρα της, την Παρασκευή, ανέφερε το γραφείο της.

Ο Χορστ Κάσνερ που άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια ήταν προτεστάντης ιερέας που μετακόμισε με την οικογένειά του από το Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία το 1954. Η Μέρκελ είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του.

"Μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας σε 10 χρόνια"


"Μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας σε 10 χρόνια"
Μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ μπορεί να πετύχει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με μελέτη του οίκου McKinsey, που προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένων προτάσεων.
Η μελέτη, με τίτλο «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα και περιλαμβάνει 100 συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη.
Πάντως έχει ήδη παρουσιαστεί στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, την τρόικα αλλά και σε επιχειρηματικούς συνδέσμους και μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με τους οποίους ο ΣΕΒ διατηρεί διαύλους επικοινωνίας.

Δραματικά στοιχεία για την εφηβική εγκυμοσύνη στην Ελλάδα


Από πολύ νωρίς, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης, αρχίζουν τα Ελληνόπουλα τη σεξουαλική τους ζωή.

Μάλιστα, ελλείψει ενημέρωσης, οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αυξάνονται με αποτέλεσμα κορίτσια κάτω των 18 ετών να προχωρούν σε 40.000 αμβλώσεις ετησίως, ενώ ένα 23% από αυτές είναι θετικό και σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το 20% έχει ήδη ξεκινήσει τις ολοκληρωμένες επαφές με τον σύντροφό του μέχρι τα 16 και μάλιστα μηδαμινό είναι το ποσοστό που προφυλάσσεται τόσο από τα σεξουαλικά νοσήματα όσο και από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Απάντηση ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ε. Μπαγίς


Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, δήλωσε τα εξής:

«Οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, λόγω των γεγονότων στη Συρία και τη Λιβύη και των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό.

Κατά 0,6% προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research


Προβάδισμα 0,6% δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

    Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% , το 'Αρμα Πολιτών 2,1%. 'Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%. Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων. 

Γερμανικό σενάριο: "Πέφτει ο Παπανδρέου και γυρνάμε στη δραχμή"


- Το σενάριο αναφέρει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή τον Απρίλιο του 2012
- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέφτει και αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

- Το καλοκαίρι του 2012 αποχωρεί και η Πορτογαλία από την ευρωζώνη
- Δημιουργείται το νέο "Ευρώ του Βορρά"


Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επανέρχεται στην ελληνική κρίση και γράφει για ένα σενάριο, το οποίο είναι φανταστικό, αλλά όπως επισημαίνεται και επιστημονικά ελεγμένο το οποίο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το οποίο είναι φρικιαστικό αναφέρεται πως τον Φεβρουάριο του 2012 η κρίση στην Ελλάδα φτάνει στο ζενίθ της και οι έλληνες πολίτες εξεγείρονται, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε...


  • Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.
  • Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά...
  • Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

Έκανε τους πάντες να δακρίσουν. Αξίζει να το δειτε...

Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Emmanuel Kelly. Πρόκειται για ένα νεαρό από το Ιράκ (θύμα πολέμου), που έχασε το χέρι και το πόδι του, όταν ήταν ακόμα πολύ μικρός. Δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ούτε πόσο χρονών είναι αφού έχασε τους γονείς του σε πολύ μικρή ηλικία και δεν είχε ούτε διαβατήριο πάνω του. 

Εργαλεία φτιαγμένα από νομίσματα


Εργαλεία φτιαγμένα από νομίσματα (1)
Ο καλλιτέχνης Stacey Webber δημιούργησε αυτά τα εντυπωσιακά εργαλεία με τη χρήση νομισμάτων.

Τα δελφίνια κι εμείς: Μια διαχρονική σχέση αγάπης


Πριν από λίγες μέρες, πέθανε σε ηλικία 40 ετώνη Ζοζεφίν, το δελφίνι που έγινε διάσημο πρωταγωνιστώντας στην ταινία "Το Απέραντο Γαλάζιο"



«Δελφίνια. Νομίζουν ότι είναι τόσο χαριτωμένα. Κοιτάξτε με, είμαι ένα μικρό δελφίνι που κάνει τούμπες, θα κάνω μια τούμπα για σας».

Η πικρία που έβγαζε ο καρχαρίας που προσπαθούσε να γίνει vegetarian στο «Ψάχνοντας τον Νέμο», ανταποκρίνεται πλήρως στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα δελφίνια κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ανθρώπων. Η χάρη, η φιλικότητα, η εξυπνάδα και το «χαμογελαστό» πρόσωπο των συμπαθέστατων θηλαστικών, κλέβουν τις εντυπώσεις από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα της θάλασσας.

Κύπρος: Διαψεύδει η κυβέρνηση ύπαρξη προειδοποιητικού εγγράφου για την έκρηξη


Δια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της η κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ήταν γνώστης της επικινδυνότητας των εκρηκτικών που ήταν υπαίτια για τη φονική έκρηξη, 10 μήνες πριν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».
Φωτογραφία αρχείου
"Το πρώτο ψεύδος είναι η εντύπωση που προσπαθούν επίμονα να καλλιεργήσουν ορισμένοι ότι το φορτίο κρατήθηκε στην Κύπρο για να σταλεί μετέπειτα στη Συρία. Το έγγραφο τεκμηριώνει ότι η κυβέρνηση εργαζόταν προς την κατεύθυνση να πεισθεί η Συρία και το Ιράν για την καταστροφή του φορτίου.

Μπορούν τα φυτά να καούν από το φως του Ήλιου;


Ένας οργανισμός που εκτίθεται υπερβολικά στην υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου αρχίζει να μετατρέπει το οξυγόνο που περιέχουν τα επιφανειακά κύτταρα σε ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα φυτά, τα οποία όμως έχουν αναπτύξει έναν ειδικό μηχανισμό που τα προστατεύει από τη βλαβερή ακτινοβολία.

Αν ένα φυτό δεχτεί περισσότερο ηλιακό φως απ’ ό,τι χρειάζεται, παράγει ζεαξανθίνη, μια ουσία που ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών. Η ουσία αυτή φροντίζει να μεταφερθεί ένα ηλεκτρόνιο στη χλωροφύλλη που υπάρχει στην επιφάνεια, εμποδίζοντάς τη να δομήσει ελεύθερες ρίζες. Στη συνέχεια, η θετικά φορτισμένη ζεαξανθίνη ενώνεται με την αρνητικά φορτισμένη χλωροφύλλη και κατά τη διαδικασία αυτή το πλεόνασμα ηλιακού φωτός μετατρέπεται σε εντελώς αβλαβή θερμότητα.

Κνησμός ή φαγούρα των γεννητικών οργάνων

Γράφει η Αναστασία  Μοσχοβάκη (Ειδική Παθολόγος)

Η φαγούρα των γεννητικών οργάνων είναι ένα συχνό και δυσάρεστο σύμπτωμα. Συνοδεύεται πολλές φορές από κάψιμο. Πόνος και αύξηση των εκκρίσεων μπορεί να συνοδεύουν τον κνησμό.
Το σύμπτωμα σε αρκετές περιπτώσεις έχει ως αίτιο κακές συνήθειες υγιεινής, που είναι αρκετά διαδεδομένες στον ελληνικό πληθυσμό (π.χ. χρήση ακατάλληλων αντισηπτικών, κακή χρήση ταμπόν).
Παθολογικές και γυναικολογικές παθήσεις που συνδέονται με το σύμπτωμα είναι:

1.  Φλεγμονές από ιούς, μύκητες, παθογόνα
Τα νοσήματα αυτά μπορεί να είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα (π.χ. ιός aids), ενδέχεται όμως να οφείλονται σε τοπικό πολλαπλασιασμό παθογόνων και διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας του κόλπου (π.χ. κολπίτιδα από Candida).

35 καλούνται σε απολογία για το σκάνδαλο Siemens

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάκριση ύστερα από έρευνα περίπου ενάμιση χρόνου
35 καλούνται σε απολογία για το σκάνδαλο Siemens
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάκριση για το σκάνδαλο της Siemens. Υστερα από έρευνα περίπου ενάμιση χρόνου 35 πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση καλούνται να απολογηθούν στους τρεις εφέτες ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Ν. Πιπιλίγκα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ τους είναι 10 στελέχη του ΟΤΕ, τα οποία βρέθηκαν να δέχονται χρήματα μέσω των λογαριασμών του πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, μέσω ελβετικής τράπεζας, αλλά και μέσω λογαριασμών άλλων πρώην στελεχών. Η απολογία τους θα γίνει πολύ αργότερα, αφού θα απαιτήσουν να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία καταλαμβάνει ένα δωμάτιο του Εφετείου Αθηνών.


Ο Παπανδρέου τα "έβαλε' με τους φοιτητοπατέρες!


Ο Παπανδρέου τα  "έβαλε' με τους φοιτητοπατέρες!
Σε αντιπαράθεση ήρθε το ΠΑΣΟΚ και στη Εθνική Συνδιάσκεψη, με αφορμή τον νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια καθώς ομάδα νεολαίων της ΠΑΣΠ αποδοκίμασε την ομιλία Παπανδρέου.
Σε συνθήματα νεολαίων της ΠΑΣΠ που επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του όταν αναφέρθηκε στο πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απάντησε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ»

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου
«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ». Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χειμαρρώδους ομιλίας του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Πραγματοποιώντας πρωτοφανή επίθεση στους κυβερνώντες, απευθύνθηκε στα στελέχη του Κινήματος, ζητώντας την άμεση ανασύστασή του, όσο ακόμα υπάρχει ελπίδα… 

«Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο», είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που κατέθεσε μεταξύ άλλων κείμενο – παρέμβαση στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 21 επιβάτες


Εντοπίστηκε το πτώμα ενός από τους 21 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας της Χιλής που συνετρίβη την Παρασκευή, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν προς το αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, στο νότιο Ειρηνικό, 670 χιλιόμετρα από την ήπειρο και το πτώμα βρέθηκε στα νερά του αρχιπελάγους στις 07:20 σήμερα το πρωί (13:20 ώρα Ελλάδας).

ΛΑΟΣ: Εκλογές εδώ και τώρα με απλή αναλογική


«Εκλογές εδώ και τώρα με απλή αναλογική», ζητεί ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.
«Αν θέλουμε κυβέρνηση σύνθεσης και διεύρυνση παράλληλα της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου μπορεί να συμβάλλει», σχολίασε ο κ. Αϊβαλιώτης με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

"Σήκω Ανδρέα να τους δεις": Σκληρή κριτική στην ομιλία Παπανδρέου


"Σήκω Ανδρέα να τους δεις": Σκληρή κριτική στην ομιλία Παπανδρέου
Επικριτικά ήταν τα σχόλια της αντιπολίτευσης για την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

«Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε την Οικονομία και την Κοινωνία. Ανέπτυξε στόχους που πρέπει να έχουν η Ευρώπη και ο Κόσμος, αλλά δεν είπε τίποτα για την κυβέρνησή του, που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους της για την Ελλάδα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. «Μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, ο κ. Παπανδρέου διάβασε μία ανιαρή πραγματεία και  λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα. Δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

«Τα κόμματα εξουσίας υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα»


Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης αλλά και κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε το Κ.Κ.Ε., με αφορμή τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, τονίζοντας πως τα δύο κόμματα εξουσίας «υπηρετούν ψυχή τε και σώματι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τον καπιταλισμό που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους».

«Οι ριζικές αλλαγές, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η λαϊκή εξουσία αποτελούν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για την ανάπτυξη της χώρας με βάση τις δυνατότητές της», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Τραγωδία στο Ιόνιο - Νεκροί δύο λαθρομετανάστες


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης στο Ιόνιο πέλαγος σε απόσταση 80 ναυτικών μιλίων από την Κεφαλονιά. Έχουν εντοπιστεί σε φουσκωτή λέμβο. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για και δύο νεκρούς ενώ οι υπόλοιποι έντεκα έχουν διασωθεί. Νεότερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για συνολικά τριάντα άτομα από τα οποία έχουν διασωθεί τα 11 – ο ένας τραυματίας – δύο άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στο Ιόνιο όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε από ιστιοφόρο που βρισκόταν στην περιοχή πως υπάρχει μεσοπέλαγα, μια φουσκωτή λέμβος με άτομα μέσα η οποία βυθιζόταν.

Θανατηφόρα τροχαία σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη


Θανατηφόρα τροχαία σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη
Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη.

Στην πρώτη περίπτωση τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος που οδηγούσε στη Λεωφόρο Παπανικολάου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, που προσέκρουσε σε μεταλλική πόρτα καταστήματος και σε κουτί της ΔΕΗ.

Παπανδρέου: Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013


"Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013. Και μέχρι τότε, όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει πια από την κρίση, αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τόσο μεγάλης σημασίας αλλαγές που θα έχουμε βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της χώρας μας στο μέλλον. Και τότε οι πολίτες θα κρίνουν στη σωστή του διάσταση το ιστορικό και εθνικό έργο που θα έχουμε προσφέρει στη διάρκεια αυτής τη θητείας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, που συμπίπτει με την επέτειο των 37 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πώς να φροντίσετε την υπερτροφία του προστάτη


Καθώς οι άντρες μεγαλώνουν είναι συχνό να εμφανίζουν υπερτροφία του προστάτη, που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν επιβραδυνόμενη ούρηση, οδυνηρή και δυνατή και ξαφνική ανάγκη ούρησης.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ υποδεικνύει πώς να ρυθμίσετε τα ελαφρά συμπτώματα υπερτροφίας του προστάτη:

Παιδικό βιβλίο εξοργίζει τους μουσουλμάνους


Ονομάζεται "We Shall Never Forget 9/11 - The Kids' Book of Freedom" και είναι ένα παιδικό βιβλίο ζωγραφικής αφιερωμένο στη δέκατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. 

Στόχος η ανασυγκρότηση


Για πρώτη φορά συνεδριάζουν σήμερα τα 235 μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενός νέου οργάνου του κόμματος, το οποίο συγκροτήθηκε με στόχο την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του.

Η Πανελλαδική Επιτροπή θα εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι συνιστώσες και θα αποτελείται, όπως αναμένεται από 17 μέλη, εκ των οποίων τα 4 θα είναι ανένταχτοι. Μεταξύ των στόχων που, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Μπανιά, έχουν τεθεί είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου και η εξεύρεση τρόπων ώστε να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» με το παραδοσιακό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΕΘ έρχεται... οι κάδοι φεύγουν


Χωρίς κάδους απορριμμάτων θα παραμείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου για λόγους ασφαλείας, ενόψει των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, με επίκεντρο τη λειτουργία της Διεθνούς Εκθεσης.

Σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τις οδούς: Εγνατία από Γ' Σεπτεμβρίου έως την Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας από Εγνατία έως Τσιμισκή, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Γ' Σεπτεμβρίου από Αγίου Δημητρίου έως Λεωφόρο Στρατού, Εθνικής Αμύνης από Αγίου Δημητρίου έως Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου από Αποστόλου Παύλου έως Γ' Σεπτεμβρίου, δρόμος ΑΧΕΠΑ.

ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ «Καπνός» 600 εκ. ευρώ φόροι από τα τσιγάρα

Το 1/3 της εγχώριας αγοράς των τσιγάρων "κάηκε" από τη βαριά φορολογία που επέβαλε το κράτος με σκοπό την είσπραξη εσόδων, που φέτος και μέχρι τα τέλη Αυγούστου έφθαναν το 1,9 δισ. ευρώ
Η κάμψη των πωλήσεων των τσιγάρων κατά 30% θα στερήσει από το Δημόσιο, φέτος, έσοδα περίπου 600 εκ. ευρώ
Η κάμψη των πωλήσεων των τσιγάρων κατά 30% θα στερήσει από το Δημόσιο, φέτος, έσοδα περίπου 600 εκ. ευρώ

Περίπου 600 εκατ. ευρώ θα χάσει φέτος ως έσοδα το υπουργείο Οικονομικών από την αγορά των τσιγάρων, λόγω της στροφής των καπνιστών στα λαθραία και της κάμψης των πωλήσεων που τους τελευταίους 20 μήνες ανέρχεται στο 30%. Δηλαδή, το 1/3 της εγχώριας αγοράς των τσιγάρων "κάηκε" από τη βαριά φορολογία που επέβαλε το κράτος με σκοπό την είσπραξη εσόδων.
Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να συγκεντρώσει επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τη φορολογία των τσιγάρων τους επόμενους τέσσερις μήνες. Από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα έσοδα του κράτους έφθαναν το 1,9 δισ. ευρώ από τα τσιγάρα.

Επιτυχημένοι χωρίς κανένα πτυχίο. Παραδείγματα


Επιτυχημένοι χωρίς κανένα πτυχίο. Παραδείγματα
Μοναδικό εφόδιό του όταν έμπαινε στον κόσμο του εμπορίου ήταν οι γνώσεις του δημοτικού. Ο Διαμαντής Μασούτης, ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, δεν σπούδασε σε πανεπιστήμιο, δεν φοίτησε ούτε στο γυμνάσιο. Μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια στο Αδενδρο της Θεσσαλονίκης και έπρεπε από μικρή ηλικία να βοηθά τους γονείς του στο βαμβάκι και στο σιτάρι. Δεν ήθελε όμως να ακολουθήσει την αγροτική ζωή. «Ημασταν ακτήμονες και η επιβίωση ήταν σκληρή. Γι' αυτό αποφάσισα να πάω στην πόλη, για να βρω δουλειά και να ξεφύγω», λέει.

Μέσω της αδελφής του γνωρίζει τη δεκαετία του 1960 τον αντιπρόσωπο της εταιρείας απορρυπαντικών ΤΡΥΛΕΤ. Εκείνος όμως δίσταζε αρχικά να τον προσλάβει ως πωλητή. Προτιμούσε να βρει κάποιον με πτυχίο. Τελικά του εμπιστεύεται μια θέση και ο κ. Μασούτης κάνει αυτή τη δουλειά τεσσεράμισι χρόνια.
Το 1969 δανείζεται από συγγενείς του 55.000 δραχμές, αγοράζει ένα αυτοκίνητο και ασχολείται με το εμπόριο απορρυπαντικών και σαμπουάν στα Λαδάδικα. Αξιοποιεί τις γνωριμίες του στην αγορά από την προηγούμενη δουλειά και το χονδρεμπόριο πάει καλά.

Εργασιακή Εφεδρεία, δεξαμενή και αμοιβές


Εργασιακή Εφεδρεία, δεξαμενή και αμοιβές
Με βάση τα όσα αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα τράι βασικά σημεία του πλαισίου για την εργασιακή εφεδρεία είναι τα εξής:

1) Το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» δεν θα ισχύσει μόνο για τους «πλεονάζοντες» υπαλλήλους των οργανισμών και των φορέων του δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, αλλά θα επεκταθεί σε όλο το «πλεονάζον προσωπικό» που υπηρετεί στη γενική κυβέρνηση και τις «παρυφές του στενού δημόσιου τομέα». Επιπλέον, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπορεί να ενταχθεί και το πλεονάζον προσωπικό σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσηλευτικά ιδρύματα και νομικά πρόσωπα που έχουν συστήσει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες φορείς της «γενικής κυβέρνησης».

Σαν Σήμερα...3 Σεπτεμβρίου


3 Σεπτεμβρίου
Γιορτάζουν: Άνθιμος, Πολύδωρος, Φοίβος, Φοίβη
  • Γεγονoτα

1843: Ξεσπά η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, που ανάγκασε το βασιλιά Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα.
1922: Τα εναπομείναντα ελληνικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία.
1939: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία. Έξι ώρες αργότερα θα ακολουθήσει και η Γαλλία.
1974: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

Οι πρυτάνεις στηρίζουν τις προσφυγές των πανεπιστημίων κατά του νόμου για τα ΑΕΙ


Οι πρυτάνεις σε παλαιότερη σύνοδο με την υπουργό ΠαιδείαςΤην αντίθεσή τους στο νόμο για τα ΑΕΙ εξέφρασαν για ακόμα μία φορά οι πρυτάνεις στην έκτακτη συνεδρίασή τους η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Συνταγματολόγων, καθώς οι πρυτάνεις εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πλήθος διατάξεων του νέου νόμου αντίκεινται στο Σύνταγμα και είναι τουλάχιστον ανεφάρμοστες. Ταυτόχρονα οι πρυτάνεις αποφάσισαν να στηρίξουν τις προσφυγές των πανεπιστημίων, ενώ κάλεσαν τα ιδρύματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η Σύνοδος των πρυτάνεων κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

Ελληνική ιθαγένεια για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης


Το δικαίωμα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας προκαταβολικά τις αντιδράσεις του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», το οποίο θα κατατεθεί προσεχώς στην Βουλή.

Γενέθλια ΠΑΣΟΚ με νέο δόγμα αλλά και γκρίνιες


Γενέθλια ΠΑΣΟΚ με νέο δόγμα αλλά και γκρίνιες
Για επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ πάνω σε στέρεες βάσεις αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας ταυτόχρονα «να προχωρήσουν οι αλλαγές εδώ και τώρα».
Κηρύσσοντας την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος - 37 χρόνια μετά την ίδρυση του Κινήματος - ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρώσει την ομιλία του στις αξίες και στις αρχές του σύγχρονου κόμματος και θα επιχειρήσει να διαλύσει την εντύπωση ότι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν είναι συμβατή με τη σοσιαλδημοκρατία, κάτι που αποτελεί άλλωστε σημείο αιχμής στην κριτική που ασκείται από μεγάλο κομμάτι της βάσης.

"Ως εδώ!": Το παρασκήνιο της δραματικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα


"Ως εδώ!": Το παρασκήνιο της δραματικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα
Θα εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας ό,τι έχουμε συμφωνήσει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά ξεχάστε κάθε συζήτηση για νέα εισπρακτικά μέτρα. Αυτό ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης - διά του κ. Βενιζέλου - προς την τρόικα τη νύχτα της Πέμπτης που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων ενόψει της εκταμίευσης της 6ης δόσης των 109 δισ. ευρώ.
Στην κυβέρνηση επικαλούνται ως προς αυτό τόσο τη βαθιά ύφεση, στην οποία έχουν οδηγήσει την πραγματική οικονομία τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώς τώρα, όσο και την πολιτική αναγκαιότητα της σημερινής συγκυρίας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχθεί κι άλλες θυσίες.

Στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" Διπλωματικές πιέσεις στην Κύπρο για το φορτίο


Σκληρό διπλωματικό παρασκήνιο, που έφθασε μέχρι την άσκηση σαφούς εκβιασμού για το Κυπριακό, προηγήθηκε της κατάσχεσης του φορτίου με τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά από το Ιράν, που εξερράγησαν με καταστροφικά αποτελέσματα, τον περασμένιο Ιούλιο στη ναυτική βάση της Κύπρου.
Όπως αποκάλυψε χθες το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, επικαλούμενο διπλωματικά έγγραφα του Wikileaks, η Κυπριακή κυβέρνηση αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις (με επίκεντρο το ψήφισμα 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του Ιράν) προτού κατάσχει το φορτίο, που κατευθυνόταν προς τη Συρία, νωρίς το Φεβρουάριο του 2009.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη για μία φωτογραφία


Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη για μία φωτογραφία
Σε χώρο στάθμευσης τρένων, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας 22χρονος νεαρός με σκοπό να φωτογραφηθεί.

4.000 αστυνομικοί στη συμπρωτεύουσα ΕΛ.ΑΣ έτοιμη για …μάχες στην ΔΕΘ!


Σε  κατάσταση συναγερμού βρίσκονται  οι επιτελείς του υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη, καθώς  πλησιάζουν οι ημέρες που ο  πρωθυπουργός θα ανέβει στη  Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια  της Διεθνούς Εκθέσεως και  να μηνύματα που φτάσουν στο  αρχηγείο της Αστυνομίας «μιλάμε» για …απόβαση «αγανακτισμένων» στην  συμπρωτεύουσα.

Οι  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συσκέπτονταν  από τις αρχές Αυγούστου προκειμένου  να διαμορφώσουν ειδικό «σχέδιο  δράσης». Στόχος να πραγματοποιηθούν  οι  οργανωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κοινωνικών ομάδων σε ειρηνικό κλίμα, ειδικά για τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έτσι πρωταρχικός σκοπός είναι να μην επιτραπεί στους διαδηλωτές να φτάσουν στον περίβολο της ΔΕΘ και συνεπώς δίπλα από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο για να μην επαναληφθούν τα σκηνικά των περασμένων χρόνων.