Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Λιμενικό μουσείο και κοινωνικό ιατρείο για αστέγους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Σε λίγες ημέρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αφού στο χώρο του ΟΛΘ θα γίνονται πολλές εκδηλώσεις,events, αλλά και κοινωνικές δράσεις, την ώρα που
η προσβασιμότητα θα είναι πολύ εύκολη. Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα

Κεντροαριστερή πλειοψηφία με επικεφαλής τον Ασκούνη στον ΚΕΔΕ


  
Κεντροαριστερή πλειοψηφία με επικεφαλής τον Ασκούνη στον ΚΕΔΕ
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που αναπροσαρμόζει τα δεδομένα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε μια περίοδο που η μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη κάνει τα πρώτα της βήματα, οι κεντροαριστερές δυνάμεις με επικεφαλής τον Κ. Ασκούνη, Δήμαρχο Καλλιθέας, σημείωσαν μια σημαντική νίκη εξασφαλίζοντας μια αυτοδύναμη μεγάλη πλειοψηφία και πλήρη αυτοδυναμία στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ).

Στο Άγιο Όρος πρωθυπουργός και οικουμενικός πατριάρχης

του Γιώργου Θεοχάρη
Στο ΄Αγιο Όρος θα βρίσκεται απο την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τα 20 χρόνια της πατριαρχίας του στο φανάρι.
Για τον εορτασμό του Οικουμενικού, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Αθωνική Πολιτεία θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά απο πρόσκληση του κ. Βαρθολομαίου, όπως διαβέβαιωσε στοagioritikovima.gr ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Ελεσόπουλος. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη θεία λειτουργία στο Πρωτάτο,στις καρυές, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν του. Στη συνέχεια θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς κοινότητας με τη συμμετοχή των είκοσι ηγουμένων του Αγίου Όρους

Η Τόνια μιλούσε στον Μπένι για να ακούει ο Γιώργος


  
Η Τόνια μιλούσε στον Μπένι για να ακούει ο Γιώργος
Στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η Τόνια Αντωνίου, δεν μίλησε για την Οικονομία- προφανώς πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλά τους τελευταίους 3 μήνες που είναι ο Ευ. Βενιζέλος υπουργό. Μίλησε για το δημοψήφισμα, όπως και κάποιοι άλλοι.


«Δημοψήφισμα δεν παίζει και μην το τολμήσετε», είπε στον Βενιζέλο, σε κατηγορηματικούς και αρκετά υψηλούς τόνους.

Αυτομάτως, κάποιοι διερωτήθηκαν αν είναι δυνατόν η Τόνια- με επιτελική θέση στο πλευρό του Μπένι στην αναμέτρηση του με τον Γιώργο, να κινείται αντίπρωρα του ανθρώπου τον οποίο στήριζε και όπως λένε, συνεχίζει να στηρίζει.

Εκλογές «έδειξε» η Βάσω στον Βενιζέλο


  

Εκλογές «έδειξε» η Βάσω στον Βενιζέλο
Mε νέα παρέμβασή της, κατά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου έδειξε εκλογές.

«Αφού δεν συμπαρατάσσεται ένα ευρύ μέτωπο της κοινωνίας, δεν έχουμε πολλές επιλογές. Πρέπει να δούμε τι λύση μπορεί να υπάρξει για να σωθεί η χώρα. Να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανδρέου.

Διεύρυνση του πεδίου των εξαιρέσεων από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς ζητά η Ε. Καϊλή


Εάν υπάρχει η δυνατότητα διεύρυνσης του πεδίου των εξαιρέσεων από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς ζητά να μάθει από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με
ερώτηση της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλη. Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή ρώτησε τον υπουργό «αν έχει εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης του πεδίου των εξαιρέσεων από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, με σκοπό την υπαγωγή σε αυτή πολιτών που ανήκουν και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την επέκταση της εξαίρεσης ιδίως

Έλληνας κατέκτησε το χρυσό στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Tη μεγαλύτερη διάκριση που κατέκτησε ποτέ η χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών απέσπασε ο Γιώργος Bλάχος από το Παγκράτι Καλαβρύτων, ο οποίος επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο από την 52η Διεθνή Μαθηματική Oλυμπιάδα, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη του διάκριση, αφού είναι μεταξύ των πρώτων σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει συμμετάσχει σε Βαλκανικό Μεσογειακό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Πλώρη για Κύπρο έβαλε η «Ύδρα»


Με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου απέπλευσε σήμερα η φρεγάτα «Ύδρα», προκειμένου να συμμετάσχει στη νατοϊκή επιχείρηση «Active Endeavour» για την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τη φρεγάτα επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη. 

Επιστολές απόγνωσης στον Παπούλια

Επιστολές απόγνωσης στον Παπούλια
Δεκάδες είναι οι επιστολές απόγνωσης που καταφθάνουν καθημερινά στην Προεδρία της Δημοκρατίας από παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και από μεμονωμένους πολίτες που απευθύνουν έκκληση στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να σταματήσει η επιβολή επιπρόσθετων φορολογικών μέτρων, αφού ήδη έχουν «γονατίσει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τόσο του λαού όσο και των πολιτικών δυνάμεων και το γεγονός αυτό του δίνει αυξημένες δυνατότητες χειρισμών, «τις οποίες έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα να θέσει τώρα σε εφαρμογή», όπως αναφέρουν αρκετές από τις επιστολές που έχουν φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μήνυση κατά της ΕΛΑΣ κατέθεσε η φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε στο Σύνταγμα

Μήνυση κατά της ΕΛΑΣ κατέθεσε η φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε στο Σύνταγμα
Μήνυση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατέθεσε η φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επίθεση κατά των δημοσιογράφων έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Έντονος διάλογος μεταξύ Βενιζέλου - Κουσελά

Έντονος διάλογος μεταξύ Βενιζέλου - Κουσελά
Σε έντονο ύφος διεξήχθη ο διάλογος μεταξύ του Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, αναφορικά με την πατάξη της φοροδιαφυγής και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, την Πέμπτη.

Ο κ. Κουσελάς ρώτησε τον κ. Βενιζέλο «τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;».

Πρώην βουλευτές έπαιρναν διπλή σύνταξη

Πρώην βουλευτές έπαιρναν διπλή σύνταξη
Ακέραιη διπλή σύνταξη έπαιρναν για μεγάλο διάστημα πρώην βουλευτές, την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν χάσει το λογαριασμό από τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Πιο συγκεκριμένα, συνταξιούχοι βουλευτές και αιρετοί στους ΟΤΑ -δήμαρχοι, νομάρχες- που προϋπήρξαν βουλευτές έπαιρναν και τη βουλευτική σύνταξη και αυτή από τον ασφαλιστικό φορέα για την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αν και ο νόμος το απαγόρευε.

Απόδοση ευθυνών για την αστυνομική βία προανήγγειλε ο Χρ. Παπουτσής



Την εντολή που έχει η αστυνομία για ένδειξη αυτοσυγκράτησης και σεβασμού απέναντι σε όλους τους πολίτες, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή τις χτεσινές συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας.
«Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Eπιβεβαίωσε ο Δημαράς τις συζητήσεις με την Αριστερά

Eπιβεβαίωσε ο Δημαράς τις συζητήσεις με την Αριστερά
Επιβεβαίωσε σήμερα ο Γιάννης Δημαράς, επικεφαλής του «Άρματος Πολιτών»,  ότι συζητά με στελέχη της Αριστεράς, για τον σχηματισμό μιας ευρύτερης κίνησης, που θα περιλαμβάνει παλιούς και νέους «παίχτες» και θα έχει θετικές προοπτικές για την παρέμβασή της στα πολιτικά πράγματα.   «Συζητήσεις και ανησυχίες υπάρχουν... . Σας το λέω ευθέως: συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με πολλές προοδευτικές κοινωνικές ομάδες, κόμματα, μεμονωμένους πολίτες και συμπατριώτες μας για το τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να παρέμβουμε δυναμικά, έτσι ώστε να δοθεί και μια άλλη διέξοδος στα πολιτικά αδιέξοδα που ζούμε σήμερα»

«Αλλού αυτά κύριε Παφίλη, κόφτε το!»


Της… Παιδείας έγινε το πρωί ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και το βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάση Παφίλη, με τους δυο τους να στήνουν άγριο καυγά. Η «μπάλα» πήρε και την αντιπρόεδρο της Βουλής Βέρα Νικολαΐδου, η οποία τα άκουσε κι εκείνη με τη σειρά της από τον σύντροφό της στο κόμμα Θανάση Παφίλη.

Λίγο το ανέκδοτο του Παφίλη στην Ολομέλεια για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας, λίγο και η γενικότερη τοποθέτησή του για τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα των καταλήψεων (εγκύκλιοι και εισαγγελικές παρεμβάσεις) έβγαλαν από τα ρούχα της την υπουργό, που έδειχνε εκτός εαυτού.

Συνάντηση Παπανδρέου με τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας



Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική  Μακεδονία συναντήθηκε  στίς 3/10 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του, στο πλαίσιο τών επαφών με βουλευτές του.

Η συνάντηση διεξήχθει στη σκιά των  ανακοινώσεων για την εφεδρεία από την κυβέρνηση και ενώ ήδη το κλίμα ήτανξανά βαρύ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, λόγω ακριβώς  των συγκεκριμένων μέτρων.

Διπολική Διαταραχή: η νόσος που χτυπά το 3-5% των ενηλίκων


Η ελληνική έκδοση του Οδηγού «Μαθαίνοντας να ζούμε με τη διπολική διαταραχή» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ).
Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Διπολική Διαταραχή, μια ψυχική ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις, καθώς το 3 με 5%  όλων των ενηλίκων  παγκοσμίως προσβάλλεται από τη νόσο.

Έκλεψαν μέχρι και τη λαμαρίνα από σκεπή αποθήκης


Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν την Τρίτη τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, την ώρα που αφαιρούσαν και τεμάχιζαν με χρήση οξυγονοκόλλησης λαμαρίνα, προερχόμενη από σκεπή αποθήκης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πέντε κομμάτια λαμαρίνας διαφόρων μεγεθών, δύο φιάλες οξυγόνου και ένας κόφτης οξυγόνου.

"Ξενύχτι" για τις υπηρεσίες. Θρίλερ για να βρουν τους εφέδρους


Τις νομικές εκκρεμότητες για την εφεδρεία καθόριζαν μέχρι αργά εχθές το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.    Στο επίκεντρο των νομικών εξειδικεύσεων βρέθηκαν όσοι θα βγουν σε εφεδρεία.

Οι υπηρεσίες των υπουργείων συνεργάζονται σχεδόν… νυχθημερόν προκειμένου έγκαιρα να καταλήξουν στην λίστα των 20000 υπαλλήλων (ίσως και παραπάνω) που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη.

Φθάνει σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ουκρανίας


 Φθάνει σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ουκρανίας

στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην χώρα μας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12.35 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και η υπογραφή διμερών συμφωνιών. Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο κόσμος του Διαδικτύου αποτίει φόρο τιμής στον πρωτοπόρο Στιβ Τζομπς

Μία από τις σελίδες στο Facebook που είναι αφιερωμένες στον Στιβ Τζομπς
Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 56 ετών. «Ήταν ένας οραματιστής» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Υψηλή τεστοστερόνη, πιο ασφαλής καρδιά;


Οι άνδρες με υψηλότερες τιμές τεστοστερόνης, είναι πιθανό να κινδυνεύουν λιγότερο από εμφράγματα και εγκεφαλικά συγκριτικά με όσους έχουν χαμηλότερες τιμές τεστοστερόνης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πιθανοί λόγοι που, σύμφωνα με τους ερευνητές, εξηγούν την προστατευτική δράση της τεστοστερόνης είναι το γεγονός ότι οι υψηλές τιμές της συνήθως συνδυάζονται με χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους και υψηλότερα ποσοστά μυϊκού ιστού. 

Το επίμαχο “Resolvenz” και το who is who του 38χρονου Φίλιπ Ρέσλερ Μας χρεοκοπεί ή μας σώζει ο “Ομπάμα της Γερμανίας”


«Η ειδική αποστολή» του Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα έχει αντικείμενο την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδόμηση της ελληνικής οικονομίας; Ή, μήπως, πρόκειται για έναν «οικονομικός blitzkrieg» πού θα φέρει τη χώρα μας αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας – έστω και …ελεγχόμενης;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό Τύπο με αφορμή τη σημερινή άφιξη του Αντικαγκελαρίου και υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα, λίγες μόλις μέρες μετά το άρθρο του στην εφημερίδα “Die Welt” όπου υποστήριζε την αναγκαιότητα της «αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους

Πλήρης αποκατάσταση του Βαβούδη από το ΚΚΕ


Το σπίτι της Καλλιθέας όπου λειτουργούσε ο παράνομος ασύρματος του Βαβούδη

Χθες το ΚΚΕ προχώρησε στην κομματική αποκατάστασή του, σε εκδήλωση που έγινε στην Καλλιθέα, όπου και παρουσιάστηκε η Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ της 16ης Ιουλίου.
Παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, μίλησε για τη «θρυλική μορφή του ΚΚΕ». «Ηταν από τα στελέχη αυτά που έδρασε χωρίς ανάπαυλα σ' όλες τις συνθήκες της ταξικής πάλης, όπου τον κάλεσε τον καθήκον της Επανάστασης. Στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ισπανία, στις διεθνείς ταξιαρχίες, στις παγωμένες στέπες της Σοβιετικής Ενωσης, στα χαρακώματα του μεγάλου πατριωτικού πολέμου», είπε ο Κώστας Παρασκευάς.

Πέθανε ο "Λεονάρντο ντα Βίντσι" της εποχής μας


Στιβ Τζομπς: Πέθανε ο "Λεονάρντο ντα Βίντσι" της εποχής μας

 Πέθανε σήμερα ο συνιδρυτής της Apple καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε για πολλούς ο θεός της καταναλωτικής εποχής. Ομως, ο Στιβ Τζομπς με την πρόσφατη επιστολή παραίτησης του, ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι δεν είναι αθάνατος.
«Ο Στιβ Τζομπς υπήρξε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι της εποχής μας. Σε ευχαριστούμε λοιπόν. Χωρίς εσένα θα ήταν όλα άσχημα, δύσκολα και ανιαρά».
Τέλος εποχής για τον Στιβ Τζομπς στην Apple, αλλά και για ολόκληρο τον τεχνολογικό κόσμο σήμανε η παραίτησή του. Με μια απρόσμενη εξομολόγηση ο εγκέφαλος που κρύβεται πίσω από το Macintosh, το iPhone και το iPod έγραψε την τελευταία σελίδα στο ιστορικό κεφάλαιο που αποτέλεσε ο ίδιος για τη Σίλικον Βάλεϊ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΑΜ Νέο «όχι» στη συνεργασία


Το βουνό, τα μονοπάτια... 60 χρόνια πριν, στο ΕΑΜ (Φωτ. Σπ. Μελετζής)

Αφορμή ήταν η νέα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τις «δυνάμεις που έχουν αίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας και του λαού» να συνταχθούν σ' ένα κοινό μέτωπο, καθώς και η αναφορά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε «σεχταρισμούς» του ΚΚΕ. Ο ίδιος συνέκρινε τη σημερινή εποχή με την εποχή της συγκρότησης του ΕΑΜ.
«Καλούμε το ΚΚΕ να αφήσει τους σεχταρισμούς. Το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας.

Δεσμεύονται λογαριασμοί εμπλεκομένων σε υποθέσεις τρομοκρατίας



Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας, αποφάσισε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Επικαλούμενη τις διατάξεις του νόμου 3691/08 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε το Μάρτιο του 2011, η Αρχή διέταξε την άμεση δέσμευση καταθέσεων που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς εμπλεκομένων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

ΝΔ: Εκλογές και όχι δημοψήφισμα


«Το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές» επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη συζήτηση που ανοίγει η κυβέρνηση για δημοψήφισμα εδώ και τώρα και μάλιστα με ερώτημα που αν και δεν έχει προσδιοριστεί, αναμένεται να αφορά την πορεία της χώρας μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Ο τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Κώστας Μουσουρούλης σε ομιλία του στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Καστανίδη τον ρώτησε για ένα κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στην υποκατηγορία των εκλογικών δαπανών για το 2011.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ... Απαλλαγή της Κύπρου από τις εγγυήτριες δυνάμεις



Το εν λόγω ψήφισμα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δίνει την ευκαιρία στην Κύπρο να προχωρήσει στην ολοκληρωτική άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και να διεκδικήσει, πολιτικά και νομικά, την απαλλαγή της τόσο από τις ξένες εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα - Τουρκία - Βρετανία) όσο και από τις βρετανικές βάσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της Γερμανίδας βουλευτού των Ελευθέρων-Δημοκρατών, Μαρίνας Σούστερ, τίθεται εν αμφιβόλω το κατά πόσον η Συνθήκη Εγγυήσεων μπορεί να συνεχίσει να θεωρείται σήμερα έγκυρη, είτε επειδή έχουν πάψει να υφίστανται οι λόγοι εγκαθίδρυσής της

Σχέδιο σωτηρίας ή χρεοκοπίας στις βαλίτσες του Ρέσλερ

Τελικά το βαρέλι μάλλον δεν έχει πάτο. Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερασμένη τη Σύνοδο και τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και συζητούν εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας αναθεώρησης των όσων αποφασίστηκαν στη Σύνοδο του Ιουλίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ για να βελτιωθεί.

Στην Kυβερνητική Επιτροπή τα θέματα της απασχόλησης


ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ συσκέψεις με υπουργούς της κυβέρνησης είχε χθες ο πρωθυπουργός εν όψει του συμβουλίου κορυφής 17-18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, αλλά και της σημερινής άφιξης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ στην Αθήνα.


Σήμερα θα συνεδριάσει η Kυβερνητική Eπιτροπή και με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Γ. Κουτρουμάνη θα συζητηθούν θέματα απασχόλησης και κατάρτισης.

Σαν Σήμερα...


6 Οκτωβρίου
  • Γεγονoτα
1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.
1925: Μετά το πραξικόπημα του στρατηγούΠάγκαλου, αρχίζει η εφαρμογή της λογοκρισίας και του στρατιωτικού νόμου.
1927: «Ο Τραγουδιστής της Τζαζ» με πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητούν τρία στελέχη του!


  
Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητούν τρία στελέχη του!
Ενδοπαραταξιακό δημοψήφισμα άμεσα, ώστε να ρωτηθεί η βάση εαν εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική και σε κάθε περίπτωση να επιλέξει ο κόσμος μεταξύ αυτής της πολιτικής και των εναλλακτικών προτάσεων που θα κατατεθούν, ζητούν με επιστολή τους το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σακελλάρης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης.

Σε περίπτωση που η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίνει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας κρατείται Κινέζος στη Ρωσία για σχεδόν ένα χρόνο, σε μία υπόθεση μόλις τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο Τουν Σενιγιούν, που συνελήθφη στη Μόσχα στις 28 Οκτωβρίου 2010, φέρεται να αναζητούσε με δωροδοκία
πληροφορίες για τα ρωσικά αντιαεροπορικά βλήματα S300.

17 Απίστευτα κόλπα που κάνει το σώμα μας!


1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας!


Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

Το σκάφος που ταξιδεύει σε ... κάθετη θέση!


Το πιο παράξενο σκάφος στο κόσμο, έχει στην κατοχή του το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Σαν Ντιέγκο.
Η ιδιαιτερότητα του Flip είναι ότι μπορεί από οριζόντια θέση να βρεθεί σε κάθετη, χάρη στην καινοτόμο σχεδίαση και κατασκευή του, σε μόλις 20 λεπτά.
Για να το επιτύχει αυτό, οι δεξαμενές 5,8 και 9 και τμήματα των δεξαμενών 6 και 9 παραμένουν γεμάτες με αέρα, ενώ παράλληλα αυξάνεται η διάμετρος από την πλώρη στη πρύμνη χάρη στην ειδική διαμόρφωση του, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του όταν είναι σε κάθετη θέση.

Αυτός είναι ο «ομφάλιος λώρος» του Σύμπαντος.


Ομάδα αστρονόμων στην Αυστραλία ανακάλυψε νέα στοιχεία για τα λεγόμενα διαστημικά «νήματα», κοσμικές δομές που όπως όλα δείχνουν διασυνδέουν τους γαλαξίες μεταξύ τους και ουσιαστικά ενώνουν όλο το Σύμπαν.


Ο συμπαντικός ιστός

  Τα τελευταία χρόνια διάφορα ευρήματα στις κοσμολογικές έρευνες οδήγησαν στην ανάπτυξη της θεωρίας ότι οι γαλαξίες δεν είναι νησιά που πλέουν αυτόνομα μέσα στο διαστημικό κενό αλλά ότι υπάρχει ένας κοσμικός ιστός που τους ενώνει.

Το γέλιο είναι αντίδοτο για όλα!

Το γέλιο είναι αντίδοτο για όλα!
Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το γέλιο. Εκτονώνεσαι. Και γυμνάζεις και τους κοιλιακούς σου. Ίσως ο πιο ευχάριστος τρόπος να "γυμναστείς" και να νιώσεις καλύτερα... 

Το γέλιο είναι το πιο δυνατό φυσικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την άσχημη διάθεση. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντίδοτα απέναντι στο στρες, τον πόνο, αλλά και τις διενέξεις. Δεν είναι τυχαίο που ένας άνθρωπος με χιούμορ μπορεί να σε κερδίσει, να σε φέρει πιο κοντά του ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι πιο καλές.

Χ.Σμιτ: Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα


Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε, τάσσεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος μιλά με σκληρά λόγια για τους νυν άρχοντες της Ευρώπης.
Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», αφού συγκρίνει την κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη στη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λέει σε αυστηρό τόνο απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ηγέτες: «Να πάρει ο διάολος του ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»

Αυτοκίνητο....σκουπίδια...


Ένα αυτοκίνητο αξίας 60.000 λιρών κατάφεραν να κατασκευάσουν τρεις Γερμανοί φίλοι χρησιμοποιώντας συνολικά 10.000 άχρηστα μεταλλικά αντικείμενα. Με πολλή φαντασία και επιμονή ο Armin Ciesielski, ο Peter Brakel και ο Walter Willer κατάφεραν να φτιάξουν μια αγωνιστική Mercedes μοντέλο του 1955 σε μόλις εφτά μήνες!

Το αυτοκίνητο ζυγίζει έναν τόνο και περήφανοι οι άντρες λένε τα εξής για το κατόρθωμά τους: «Το Uhlenhaut είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο της Mercedes. Μας πήρε συνολικά εφτά μήνες σκληρής δουλειάς να το φτιάξουμε.

Εισηγήθηκε πρόστιμο και στον ευατό του

Εισηγήθηκε πρόστιμο και στον ευατό του
Ο Σάκης Τσιώλης εισηγήθηκε στην διοίκηση της ΠΑΕ πρόστιμο ύψους 30.000
στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την γκέλα με την Ξάνθη, όμως συμπεριέλαβε σε αυτό και τον ίδιο ζητώντας να πληρώσει 10.000!Είναι από τις σπάνιες φορές που ένας προπονητής εισηγείται στην διοίκηση μιας ομάδας να επιβληθεί πρόστιμο όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό.

Έρευνα - σοκ: Ένας στους πέντε «χρεωμένους» Έλληνες σκέφτεται την αυτοκτονία


  
Έρευνα - σοκ: Ένας στους πέντε «χρεωμένους» Έλληνες σκέφτονται την αυτοκτονία
Ισχυρό αντίκτυπο έχει η οικονομική κρίση στην ψυχική υγεία των Ελλήνων, αφού ένας στους δύο αισθάνεται μελαγχολικός ή πεσμένος, σε καθημερινή βάση, για δύο τουλάχιστον εβδομάδες, ενώ σκέψεις αυτοκτονίας περνούν από το μυαλό ενός στους πέντε από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλή οικονομική δυσχέρεια, γράφει η Ελευθεροτυπία, που δημοσιεύει επιδημιολογική μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής

Αυτή είναι η «Ονειρική Μηχανή»!



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κορυφαίων φυσικών στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πυρηνικής Έρευνας (το γνωστό CERN) και είχε ως αντικείμενο την οργάνωση και σχεδιασμό της κατασκευής ενός νέου επιταχυντή ακόμη πιο ισχυρού από εκείνους που υπάρχουν σήμερα.

 Επί τέσσερις μέρες οι επιστήμονες μελετούσαν το πώς θα επιτευχθεί η κατασκευή του International Linear Collider (ILC) ο οποίος έχει ονομαστεί «Ονειρική Μηχανή» αφού όπως πιστεύουν οι ειδικοί θα φέρει επανάσταση στην έρευνα για την προέλευση του Κόσμου. Ένα animation του ILC μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί.

Αργό, σκληρό, αδιέξοδο χρεωκοπημένο βασανιστήριο


Του Νίκου Κοτζια
Η πολιτική σκηνή, η τρόικα, οι δανειστές, ιδιαίτερα η κυβέρνηση, βασανίζουν στην κυριολεξία τον Ελληνικό λαό.
Κάθε δύο με τρεις ημέρες η κυβέρνηση λέει κάτι άλλο και σωρεύει καινούργια άδικα μέτρα. Η ίδια δεν έχει σχέδιο για να πορευτεί ή έστω να το διαπραγματευτεί. Ταυτόχρονα, συνειδητά προσπαθεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Από την άλλη, η τρόικα μας έχει βάλει σε «ένα παιχνίδι τριμήνου». Κάθε τρεις μήνες αποφασίζει αν η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου. Κάθε φορά επί δύο μήνες πριν αυτή δοθεί κινδυνολογεί, προκαλεί, καταστροφολογεί. Από πίσω της βαράνε τα τύμπανα υποστήριξης οι

Οι πιο γελοίες δικαιολογίες χωρισμού


Είναι φορές που χωρίζεις μια γυναίκα και αμέσως μετά θες να μουτζώσεις τον εαυτό σου για τη βλακεία που ξεστόμισες.Η αλήθεια φίλε μου. Μόνο αυτή σου έχει μείνει για να πεις. Γιατί μπορεί εσύ μες στο μυαλό σου να θες να αποχωρήσεις από μία σχέση σαν κύριος αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορείς και να το κάνεις.

Σίγουρα θα στεναχωρηθεί λιγότερο η κοπέλα αν της πεις μια διθυραμβική παπάτζα ότι τάχα μου πρέπει να πας στην Κένυα με τους γιατρούς του Κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό.